Anti-virus za Windows Server ?

poruka: 12
|
čitano: 5.404
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Htio bih koristiti Windows Server 2008 R2 umjesto Windowsa 7 kojeg trenutno imam...

(imam sve licence besplatno od FER-a)

Problem je jedino sto Kaspersky Internet Security kojeg trenutno imam, ne podrzava taj operativni sustav. Na stranicama Kasperskyja sam za serverske Windowse jedino pronasao neki "profesionalniji" anti-virus koji se moze kupiti jedino u kolicinama od "10 workstations" na vise... 

Meni bi trebao neki "kucni" sigurnosni program slican onome kojeg imam.

Racunalo je u kucnoj LAN mrezi i koristim ga uglavnom za surfanje i Visual Studio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je uspjelo da instaliram antivirus na 2008 sledeci ove upute

http://www.win2008workstation.com/win2008/security-software

Zar Symantec nema resenja za ovo? Mislim ono..."kao" resenja :)

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Anti-virus za Windows Server ?
Šime kaže...

Htio bih koristiti Windows Server 2008 R2 umjesto Windowsa 7 kojeg trenutno imam...

(imam sve licence besplatno od FER-a)

Problem je jedino sto Kaspersky Internet Security kojeg trenutno imam, ne podrzava taj operativni sustav. Na stranicama Kasperskyja sam za serverske Windowse jedino pronasao neki "profesionalniji" anti-virus koji se moze kupiti jedino u kolicinama od "10 workstations" na vise... 

Meni bi trebao neki "kucni" sigurnosni program slican onome kojeg imam.

Racunalo je u kucnoj LAN mrezi i koristim ga uglavnom za surfanje i Visual Studio.

Mislis da ti Server 2008 nije overkill za po kuci?

I'm going woo woo
17 godina

Evo navodno NOD32 business verzija radi s Serverom, poslao sam mail hrv. podruznici pa cemo vidjeti...

0 0 hvala 0
17 godina
Šime kaže...

Evo navodno NOD32 business verzija radi s Serverom, poslao sam mail hrv. podruznici pa cemo vidjeti...

Radi već godinu dana, provjereno.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina

Nažalost NOD32 za server košta 825kn + PDV... dosta skupo :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nažalost, nećeš ga niti instalirati. AV za servere su pravljeni za poslovne korisnike, tako da svaki moraš platiti.

Nisi mi jasan kako ćeš staviti KIS na server. Pa takav FW, izblokao bi ti pola funkcija servera.

Prije sam koristio AVG na serveru, sad sam na Kasperskyom. Imam i sad licence AVG-a, ali nažalost, nemogu ti ih dati. Radi se o AVG 8.5 Server edition.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
Šime kaže...

Nažalost NOD32 za server košta 825kn + PDV... dosta skupo :(

Računaj da ti je to 5 6 licenci, a ne jedna.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 16:46 (Elles D.).
17 godina

Citat NOD32 zastupnik za Hrvatsku:

- Licenca NOD32 (nije  Smart Security!!) za jedan serverski operativni sustav pokriva jedan server i košta 825 kn + PDV, to je solucija najbliža vašim potrebama (zaštita jednog servera 2008).

Nisam dosad spomenuo:

Racunalo na koje bi stavio Windows Server je unutar kucne mreze i koristio bih ga iskljucivo za vlastite potrebe (Visual Studio, surfanje, ...). Dakle, to racunalo ne bi imalo funkcije nekog servera.

Zelim koristiti Windows Server umjesto Windows 7 jer zelim stec neko iskustvo u koristenju serverskih Windowsa - recimo da zelim pokupiti osnove administracije servera.

Mogu kupiti neki antivirus koji se vec dade instalirati na taj OS, ali da li je vatrozid koji je ugrađen u Server 2008 R2 dovoljno dobar da predstavlja zastitu "na kakvu sam navikao" iz KIS-a ???

0 0 hvala 0
17 godina

Windows 2008 ima ne samo jedan, nego dva vatrozida (ajmo to tako reci... dva) :))))

Mogucnost konfiguracije je hebacka... ne treba ti nista drugo nego njegov...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Dobre vijesti :)

Izgleda da Vipre Antivirus (cijena 30 dollara) radi na serverskim Windowsima... kontaktirao sam ih radi potvrde...

Jos da postoji distributer za hrvatsku, pa da ne moram zicat staru da platim njezinom karticom, ali dobro ... :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trend Micro Internet Security je meni bez problema radio na Serveru 2008.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice