32 bit VS. 64 bit

poruka: 255
|
čitano: 182.412
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: 32 bit VS. 64 bit
ismar89 kaže...

Ovde sam po prvi put procitao da 64 bitni OS ima bolju podrsku za vise jezgri, pa da pitam, koliko bolju ??

konfu vidite pod moj pc,a OS je win 7 32 bit

imao sam i 64 bit, ali radi lose podrske (nikakve) za wireless karticu, web cameru i mali problemcic sa grafikom kada otvaram slike u obicnom photo vieweru ( i nije neki problem) sam vratio stari 32 bit

bio je pocetak faxa, nisam imo vremena mijenjat i wireless karticu, je ne smijem je samo ja ustekat (garancija) i kamaru gluposti..

koliko sam u nedostatku sto koristim 3.25GB rama i sta je sa tom losijom podrskom za vise jezgri ???

Zato sto su svi dvojezgreni procesori 64-bitni... ali nije to jos toliko osjetljiva razlika!

17 godina
ismar89 kaže...

Ovde sam po prvi put procitao da 64 bitni OS ima bolju podrsku za vise jezgri, pa da pitam, koliko bolju ??

konfu vidite pod moj pc,a OS je win 7 32 bit

imao sam i 64 bit, ali radi lose podrske (nikakve) za wireless karticu, web cameru i mali problemcic sa grafikom kada otvaram slike u obicnom photo vieweru ( i nije neki problem) sam vratio stari 32 bit

bio je pocetak faxa, nisam imo vremena mijenjat i wireless karticu, je ne smijem je samo ja ustekat (garancija) i kamaru gluposti..

koliko sam u nedostatku sto koristim 3.25GB rama i sta je sa tom losijom podrskom za vise jezgri ???

Ma ako ne radis sa nekim programima koji gutaju rama neces primjetit razliku sto se tice ovo 3.25GB...

Sto se tice vise jezgri ne brini, sve to uredno sljaka.

Zapravo i ne gubis puno. osim ovo malo rama ali nema veze. Bar ti radi Wifi kartica i kamera. Da je obratno (u slucaju x64) gubio bi puno vise...

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
32 bit VS. 64 bit

Prije dva tjedna sam kupio 4 GB RAM-a za svoj studijski stroj (možda bolje rečeno, Katicu), pa sam mislio da odmah kupim i 64-bitne Windowse 7 Home Premium. Međutim, dobro da se nisam zaletio, jer sam za probu instalirao RC verziju od Microsofta i dosta se neugodno iznenadio. Iako je Digidesign (čiji softver i hardver koristim svakodnevno) izdao beta drivere za Sedmicu (čak i 64-bitnu, što se čekalo godinama), isti stvaraju ogromne probleme, tako da sam se promptno vratio na 32-bitni XP (for the time being).

Nemam puno iskustva sa 64-bitnim sustavom (dosad sam koristio isključivo 32-bitne), ali po onome što sam pročitao, 64-bita ima neke prednosti, no problem su po običaju third-party driveri u ranoj fazi. Vjerujem da to nije toliki problem kod uobičajenih stvari kao što su grafičke kartice itd, ali kad je u pitanju egzotični hardver (kao što je u mom), onda je bolje strpljivo čekati provjerene i stabilne službene drivere. Namigiva

1 0 hvala 0
17 godina
32 bit VS. 64 bit

U biti windowsi sami podrzavaju veliku kolicinu hardwarea (imaju drivere), a isto tako svi ozbiljniji proizvodjaci hardwarea su davno izdali x64 drivere za svoje proizvode (naravno, ne i za one starije od Franje Josipa)...

Proguglaj malo, mozda nadjes rijesenje.

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
32 bit VS. 64 bit

guglo sam i ja, i nasao da za moju kameru i za wirelles karticu ne postoje x64 driveri, postoji kao neka fora da kamerica radi, nekako "zabebes" vistu, i ono radi, isto kao i za wirelles karticu, ali na sedmici to sve pada u vodu..a cak sam negdje citao da tih 0.75 GB manje rama i ne znaci puno, kad sracunas da x64 aplikacije gutaju vise rama, pa i sam win, uz to su skoro svi programi bili 32-bitni, a citao sam da oni rade trun sporije na x64 OS nego na obicnom x86

tako da se za ram ne brinem, mislim da je razlika u performansama kao da mi fali puno manje, a mozda je i nema, ali to za procesor nisam bio nigdje cuo, ali ako je i to ok, ostajem jos duze vrijeme sa 32 bit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

guglo sam i ja, i nasao da za moju kameru i za wirelles karticu ne postoje x64 driveri, postoji kao neka fora da kamerica radi, nekako "zabebes" vistu, i ono radi, isto kao i za wirelles karticu, ali na sedmici to sve pada u vodu..a cak sam negdje citao da tih 0.75 GB manje rama i ne znaci puno, kad sracunas da x64 aplikacije gutaju vise rama, pa i sam win, uz to su skoro svi programi bili 32-bitni, a citao sam da oni rade trun sporije na x64 OS nego na obicnom x86

tako da se za ram ne brinem, mislim da je razlika u performansama kao da mi fali puno manje, a mozda je i nema, ali to za procesor nisam bio nigdje cuo, ali ako je i to ok, ostajem jos duze vrijeme sa 32 bit 

Instaliraj drivere za 32-bitnu! Jesi probao to? Jer 32-bitni programi rade na 64-bitnom operacijskom sustavu ali 64-bitni ne rade na 32-bitnom!

Ono za sporost ti je stajallo prije 2 godine, god Vista SP1 i WIN7 toga nema, imas samo beneficije!

...Tko god se opire, vrijeme mu istjece, 4gb je sada normala a 32-bit to ne voli! ;D

EDIT: Eeee da sad se sjetio da driveri idu posebno za 64-bit, za sve je kriva 7-mica, drzi i vise od 9 mjeseci, nema potrebe za reinstalacijom, kao da je jucer instalirana pa covjek zaboravi! :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 13:10 (Luka).
17 godina
32 bit VS. 64 bit

Nece mu proci 32bitni driver 99%! Nije to program pa ga mozes instalirat na x64 sustavu... ipak je to drugi layer

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vjeruj mi, napatio sam se danima trazeci drivere, instaliro sve 32-bitne koje sam naso, i prosto nema..nasao sam kamaru foruma na internetu koji su imali isti problem sa wirelles karticom kao ja, i nije niko mogao da instalira..neki jesu uspjeli na visti,caprkanjem po regitry-ju i svasta nesto, neki nisu, na sedmici nema sanse..

17 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

vjeruj mi, napatio sam se danima trazeci drivere, instaliro sve 32-bitne koje sam naso, i prosto nema..nasao sam kamaru foruma na internetu koji su imali isti problem sa wirelles karticom kao ja, i nije niko mogao da instalira..neki jesu uspjeli na visti,caprkanjem po regitry-ju i svasta nesto, neki nisu, na sedmici nema sanse..

možda nije sve "izgubljeno", koja je wireless kartica?

postoje generički driveri prizvođača "čipa" na kartici, ja npr. koristim dlinkovu dwl-g520 koja ima atheros "čip", shodno tome instalirao sam atheros generički driver koji postoji i za x86 i za x64 verziju OSa, dlinkove drivere nisam niti pogledao Namigiva

... ovoliki je bija, majke mi...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 15:14 ((s)izgoreo).
16 godina
protjeran
Pa evo mogu reći instalirao sam i susjedu i meni Windows 7 64bit na ovakvu konfiguraciju pod Moj PC,i prezadovoljan sam brzina je odlična ma sve! Moja preporuka svima!
15 godina
protjeran
32 bit VS. 64 bit

ja imam windows 7 professional 64bit i brz je kao grom 32 mu nije ni do malog prsta

,samo najjači opstaju AMD and ATi forever together
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ti si moj spasitelj xD

ja imam dwl-g510, i napatio sam se trazeci i te atheros drivere, ali nisam uspio naci..ako mi mozes poslat na pp gdje da to skinem i kako instalirat, pa ako bude ok, razmislit cu da li da opet stavim 64 bit :P

17 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

ti si moj spasitelj xD

ja imam dwl-g510, i napatio sam se trazeci i te atheros drivere, ali nisam uspio naci..ako mi mozes poslat na pp gdje da to skinem i kako instalirat, pa ako bude ok, razmislit cu da li da opet stavim 64 bit :P

http://forums.laptopvideo2go.com/forum/128-atheros-chipset/

P.S. stranice su trenutno offline pričekaj kojih sat-dva Namigiva

... ovoliki je bija, majke mi...
16 godina
32 bit VS. 64 bit

oprostite što se sa ovakvim pitanje javljam u ovu temu, nisam htjeo pokretati novu temu zbog ovoga....

Imam win7 u 64 bitnom obliku i to sve radi super ali kada želim instalirati neki Adobeov proizvod, konkretno Photoshop, u instalaciji mi je već odabrana 64 bitna verzija i onda problem tijekom instalacije:

i na kraju kada odem more information ispiše mi sljedeće:

Suite Shared Configuration CS4
Error:
Error 1603. Error 1935.An error occurred during the installation of assembly 'policy.8.0.Microsoft.VC80.MFC,publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32-policy",version="8.0.50727.762",processorArchitecture="x86"'. Please refer to Help and Support for more information.

skinio sam sa Adobeovih stranica trial verziju programa ali problem ostaje isti

Sorry za OT

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 9:46 (Zale).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
32 bit VS. 64 bit

ljudi zna li iko kako da instaliram MSN na win 7 64bit?Bio bih vam zahvalan Namigiva

Bišć@n
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Biscan kaže...

ljudi zna li iko kako da instaliram MSN na win 7 64bit?Bio bih vam zahvalan Namigiva

Windows Live Suite

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
15 godina
neaktivan
32 bit VS. 64 bit

da znam za to,ali nece izbaci error 80040154,radio je na 32 bit ali na 64bit nece? :(

Bišć@n
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
32 bit VS. 64 bit

Nakon citanja svih postova od pocetka do kraja sad sam u vecoj dilemi nego sto sam bio.

Imam win 7 32bit vec 6 mjeseci,neki dan sam dobio isti ali 64bit-ni..

Prije instalacije novog 64 bit-nog sam dosao na ovaj forum da se malo posavjetujem,i sad vidim da je broj pohvala izjednacen s brojem kritika..pa sad ni sam neznam sta da radim!?

Pc najvise koristim radi igranja,surfanja,slusanja muzike...recimo da sam prosjecan korisnik.

Imam slj. konf.: E6850,Nvidia 9600GT,4 GB RAM...sto se tice mog hardwera 64 bitni system moze da radi.

E sad se ja pitam,dali ce mi sve igre raditi isto ili bolje na novom 64 bit systemu kao i na 32 bit?

Ako svaki 64 bit system bez problema pokrece sve 32 bit programe,zasto neki imaju problema s instalacijom MSN-a i drugi programa koji su 32 bit?

Isplatili se uopce prosjecnom korisniku prelaziti s 32 na 64 bit system,ako ima odgovarajuci hardwer,te dali ce se poboljsanja ikakva osjetiti u svakodnevnom radu na Pc-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
32 bit VS. 64 bit

Sve ce ti radit... installaj x64 i miran si

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
32 bit VS. 64 bit

Win 7 64 bita su zakon. Restart je brži nekoliko sekundi (s mojih 2 GB RAM-a i jedva čekam da povečam na 4 GB), a saznao sam da s 4 GB dolazi do izražaja značajna prednost u svemu. Jedini problem zna biti kod nekih starijih komponenti (modem 56k, tv-kartica i sl.) instalacija istih. I Explorer 64 bita ne može učitati flash animacije jer još ne postoje, ali zato je tu 32 bita IE koji radi savršeno. Topla preporuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
32 bit VS. 64 bit

bas me zanima jedna stvar..ima li negdje na netu neki review koji testira performanse u igrama 32bit vs 64bit ali sa tacno 4GB rama..

da bih nabavio 64 bitni win moram se prvo pozabavit sa driverom wireless karticer (d-link GWL 510->ako neko ima 64 bitni driver ili zna kako napravit da radi, bio bih zahvalan :D) tako da mi se ne isplati patit se radi toga..

ako bar u igrama ima nekoliko frejmova vise onda mozda razmislim..inace mi se ne isplati jer mi sve radi savrseno, i iako koristim 'samo' 3.25GB rama, nikad nije doslo do potrebe da koristim page file..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
32 bit VS. 64 bit

Probaj sa ovima 64-bitnima od Viste.

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379

0 0 hvala 0
16 godina

Za karticu i slične probleme možda da napraviš posebnu particiju sa WIN 32bit...

17 godina
neaktivan
fiorka kaže...

Nakon citanja svih postova od pocetka do kraja sad sam u vecoj dilemi nego sto sam bio.

...

Možda ti ova dva linka pomognu link1 i link2.

Prije prelaska na 64bitne Windowse važno je provjeriti dali postoje 64bitni driveri za sav hardware koji imaš. Ako imaš neki stariji hardware za koji ne postoje 64bitni driveri onda postoji mogućnost da ti neće raditi.

17 godina
32 bit VS. 64 bit

Ma najcesce prodju driveri od viste ako ih nemas od Win 7. Meni su cak prolazili neki driveri od XP-a

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
32 bit VS. 64 bit

I ja sam bio skeptičan prema 64bit tehnologiji, ali to je bilo u doba kad je Vista tek izašla i na jednom forumu sam pročitao bio nešto tipa: Sada sam prvi put prešao na 64bit tehologiju i lupam se u glavu zašto to nisam učinio prije....

To je isto moje stajalište, već cca 2 godine koristim 64bit windowse i lupam se u glavu zašto ih nisam i prije stavio :).

Meni SAV hardware radi SAVRŠENO (činjenica je da imam uglavnom poprilično nov hardware), sav software osim nekih tamo prastarih Win95 igri i slično (znam iz iskustva da neki egzotični software-i za neke muzičke komponente znaju raditi problema, ali ako vam je cilj da imate nekakav studijski kompjuter, onda sve mora biti podređeno tomu....i tu vam novi windowsi i 64bit tehnologija neće donijeti puno sreće....barem ne dok ti isti proizvođači ne izvade glavu iz guzice i ubrzaju prilagođavanje softwarea...jer iskreno malo previše puta sam vidio da neka nova komponenta od XXXX € zahtjeva WindowsXP i ništa novije.....pa to je meni jadno).

Poanta je ta...ako nemate hrabrosti i želje i interesa instalirati 64bit OS onda ga niti nemojte instalirati, ako imate zastarjelu webcameru, wifi karticu ili neki drugi kus hardwera, nemojte instalirati 64bit os...ako želite igrati Commander KEEN, i Prahistorik, onda čak i možete jer DOSBOX radi ko sat na 64bit osu.

A ako imate hardware kupljen u zadnjih cca 2 godine, igrate igre izašle u zadnjih 5 godina i koristite nove verzije priznatih programa....E u tom slučaju možete samo prosperirati sa 64bit Windowsima...Sve će vam biti brže, stabilnije pa čak i sigurnije (jer dosta virusa starijeg datuma ne radi na 64 bit tehnologiji), i vi ćete završiti kao i ja sa razmišljanjem..... LUPIO BI SE U GLAVU SAD, ZAŠTO NISAM PRIJE STAVIO 64bit WINDOWSE. Cool

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Perica kaže...
fiorka kaže...

...

Možda ti ova dva linka pomognu link1 i link2.

Prije prelaska na 64bitne Windowse važno je provjeriti dali postoje 64bitni driveri za sav hardware koji imaš. Ako imaš neki stariji hardware za koji ne postoje 64bitni driveri onda postoji mogućnost da ti neće raditi.

Hvala,pomogli su mi ovi linkovi...cini se da je u danasnje vrijeme ipak bolje imati 64bit system.

Ali da pitam vas jos nesto sto mi nije jasno: Znaci za potpunu 100% rad 64 bit systema pozeljno je imati sve 64 bit-ne softwere instalirane na Pc-u,da bi se osjetila brzina i prednost 64 bit-nog systema ??

Npr. ako sad na 32 bit systemu imam instaliran: Ashampoo ili Neru,Ultra ISO,Riva Tuner,WinRAR,Photoshop,Adobe Reader,Winamp...dali moram sve te programe imati u 64 bit izvedbi da bi na 64 bit systemu radilo punom parom ?

Znam da 64 bit system vrti 32 bit programe ali sporije bar koliko sam uspio da procitam na ovom forumu. ?

Dali ce mi u igranju (jer Pc najvise i koristim radi igrica) opasti performanse u FPS-u jer 64 bit system uzima vise resursa ili ce performanse ostati iste ili bolje ? Ovo mi je najznacajnije pitanje??

17 godina
32 bit VS. 64 bit

Nece... radit ce ti ko i prije... mozda losije par postotaka ali neces osjetit.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Nece... radit ce ti ko i prije... mozda losije par postotaka ali neces osjetit.

Hm, kako je to "ko i prije" ako je par postotaka lošije?

16 godina
32 bit VS. 64 bit

Planiram si stavit windows 7, pa neznam dali bi to ok radilo s mojom konfom, i zanima me jel da stavim 32 ili 64 bit-nu sedmicu???

Ja bi rade stavio 64 bit-nu posto je i procesor 64 bit-ni (s otkljucanim jezgrama)!

Na kutiji od ram-a i maticne mi pise "windows 7 support", a kroz jedno 10-ak dana cu uzet jos gigu rama ako stavim "sedmicu"tako da imam 4 gige ddr3, kako bi to bolje - brze radilo!

Konfa pod "moj pc"!

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice