A nije ti sljakalo na 32bita?
32 bit VS. 64 bit
- poruka: 255
- |
- čitano: 182.424
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
A nije ti sljakalo na 32bita?
ako si mislio za windows 7 32bit ili opčenito 32bit ako misliš za windows 7 os kao os ne sviđa mi se
ako si mislio za opčenito ne zanima me 32 bitni windows moram se složit s tobom je šljakalo je
što se mene tiče 32bit os je za mene prošlo vrijeme ali to je moja pretpostavka
Ma neeee... nego si bio napisao da si se preporodio otkad si presao na x64 i da sve sljaka pa sam mislio da ti nesh ne sljaka na x86
No dobro, jedinu razliku ces vidjet u x64bita je kod 64bit aplikacija (photoshop i After effects npr nude vidljivo poboljsanje performansi u nekim stvarima u svojim 64bit inacicama) i druga pozitivna stvar u x64 je sto mozes imat >3,2x GB rama... nekakvu drugu razliku i ne. Osim sto je glad za resima neznatno veca.
winrar x64, 7zip x64, to su samo neki programi koji bolje rade na 64 bita, mislim brže raspakiraju i zapakiraju.
Radi photoshop... samo ga trebas znat... jel... kreknit :)
Windows live messenger radi bez problema.
Iz osobnog iskustva bih izbacio ovo boldano. Meni na dvije instalacije Win7 (RTM Ultimate i legalna studentska Professional) i dvije verzije WLM radi isti problem. Iz čistog mira, dok je MSN minimiziran (systray) zablokira i drži procesor na 50-60%. Obično to primjetim ili kad ga idem otvoriti, pa ne reagira ili češće čujem da je cooler podigao okretaje, pa pogledam u taskmanager koji proces opterečuje procesor.
Iz osobnog iskustva bih izbacio ovo boldano. Meni na dvije instalacije Win7 (RTM Ultimate i legalna studentska Professional) i dvije verzije WLM radi isti problem. Iz čistog mira, dok je MSN minimiziran (systray) zablokira i drži procesor na 50-60%. Obično to primjetim ili kad ga idem otvoriti, pa ne reagira ili češće čujem da je cooler podigao okretaje, pa pogledam u taskmanager koji proces opterečuje procesor.
(To je stvar do tvoje piratske verzije 7mice!) -Fatal error, moj zajeb, fala "veseli" na ispravci :)
Meni radi bez problema, i nisam nasao nikakav veci problem do sada (WMC program za mobile connect je imao probleme ali je to rjeseno) i to je sve!
To je stvar do tvoje piratske verzije 7mice!
Meni radi bez problema, i nisam nasao nikakav veci problem do sada (WMC program za mobile connect je imao probleme ali je to rjeseno) i to je sve!
jao Luka majstore ovo moram komentirati :D
covjek napise RTM Ultimate i legalna studentska Professional a ti spominjes piratizaciju???
ajme...ajd mislio sam da sam pogrijesio u procjeni tebe ali ocito nisam.
na temu, meni je Windowss live messenger radio bez problema i na 32bit i na 64bit ali jos tamo dok je bila RTM verzija win7.
P.S.
Luka,neidem ja nikuda...u ceskoj je bilo zakon!
Iritira me činjenica da većina programa koje koristim nemaju x64 verziju. Po meni je Microsoft napravio ogromnu pogrešku što je izdao Sedmicu i u x86 i u x64 verzijama, jer su s time usporili proces proširivanja x64 platforme i razvijanja aplikacija za nju. Ionako velika većina PC-aša diljem svijeta ima x64 procesore, tako da ne vidim razloga da se i dalje izdaju x86 OS-ovi. Istina da su 64 hardverski zahtjevniji, ali što onda..
P.S. sry sto skrecem s teme :D
pa ko i između svakog 32 i 64 bitnog os-a
x86 je 32-bitna verzija.
jao Luka majstore ovo moram komentirati :D
covjek napise RTM Ultimate i legalna studentska Professional a ti spominjes piratizaciju???
ajme...ajd mislio sam da sam pogrijesio u procjeni tebe ali ocito nisam.
na temu, meni je Windowss live messenger radio bez problema i na 32bit i na 64bit ali jos tamo dok je bila RTM verzija win7.
P.S.
Luka,neidem ja nikuda...u ceskoj je bilo zakon!
Promaklo mi! Moja greska! Ne razumijem kako doticnoj osobi ne radi kad meni na 64 bit WIN 7 radi, kao i sve ostalo sto koristim!
P.S. Vidim da sam nasao velikog fana ovdje, svaki moj post pratis i analiziras, lijepo je znati da kad pogrijesis da ce biti netko tko ce te ispraviti! Keep up the goo work!;)
Ako hoces mozes me i na drugim forumima pratiti i ispravljati, al ozbiljno treba mi netko poput tebe da kao psic ide i laje pokraj nogu! :P :P
Drago mi je da si se zabavio u Ceskoj, bio sam tamo na maturalcu! Jesi ufektao tamo lifetime za LOTRO posto ovdje nije islo tako uspjesno?
Sto nisi tamo nastavio raspravu o tvom fektanju (pa kud puklo da puklo kak ti velis)? Drago mi je sto dobro procjenjujes ljude!
...I BTW, imas na ovom forumu i privatne poruke, tamo mi slobodno mozes svaki dan reci da sam majstor/legenda! :D
Ma radi meni WLM, ali ponekad, od dva puta dnevno do jednom tjedno mi se dogodi gore opisani problem. Onomu tko ne koristi MSN često čak može i promaknuti. Jedini simpom osim nemogučnosti otvaranja WLM prozora je to što procesor skoči na 50-60%.
Ja imam Windows 7 64bit(Ultimate Retail verzija 100% LEGALNOOO) i rade mi svi programi i igre koje imam instalirano.Od programa za OC do programa za obrađivanje videa,Kaspersky internet security 2010 radi ko urica.Od igrica mi također sve radi od stare Jedi Academy do Crysisa.
Mislim realno gledano za 32bit-ni os više nema mijesta,u doba kada velika večina ima minimalno četri gige RAM-a,a bome i grafičke su prešle na gigu.
da ustanovimo:
x86 = 32 bit
x64 = 64 bit
da ustanovimo:
x86 = 32 bit
x64 = 64 bit
U biti 64 bitni bi se trebali ovako pisati :
Ma radi meni WLM, ali ponekad, od dva puta dnevno do jednom tjedno mi se dogodi gore opisani problem. Onomu tko ne koristi MSN često čak može i promaknuti. Jedini simpom osim nemogučnosti otvaranja WLM prozora je to što procesor skoči na 50-60%.
Da nemas 5000 kontakata? :D Koliko traje to opterecenje?
Iako ne mogu reci sa sigurnoscu da moze biti povezano, jesi probao instalirati najnoviju javu?
U starim MSN-ima je trebala java, moze biti povezano...
Što se tiče windows live messengera, meni neopterećuje na win 7 x86 na laptopu ništa, a dok sam bio na 64 verziji mislim da mi također nije bilo nikakvog opterećenja pogtovo ne 50-60%
ja bi molio malu pomoc vezano za ovu temu...
Koristim Catiu u profesionalne svrhe i treba mi puuuno RAM-a. Zanima me nekoliko stvari:
-ako je kompjuter 64 bitni:
- da li program Catia mora biti 64 bitna da bi radila? i sto ako nije?
- da li na drugom, 32 bitnom kompjuteru mogu otvarati ono sto sam snimio na 64 bitnom kompjuteru, tj 64 bitnoj Catii?
Nisam pročtao sve stranice teme, pa se unapred ispričavam ako dupliram nečiji odgovor;
Ako želiš da ti CATIA koristi više od 2GB rama i ona mora biti 64 bitna.
95% sam siguran da ćeš moći, ali ostavljam ovih 5% mogucnosti jer CATIA je zadnje smece sto se tice kompatibilnosti raznih verzija. Cijela industrija jos korisiti V4 :D
Sto se tice toga da ti analiza treba vise od 8 GB rama.. hmm pa sta ti radis covjece? :D Radje razmisli o nekim idealizacijama, koristi shellovei beamove gdje god mozes. nemoj simulirat vijčane spojeve, supresaj sve roundove
Ja svaku analizu ogranicim na 150 MB rama i sve prolazi, bitno je samo koristiti idealizacije
Da nemas 5000 kontakata? :D Koliko traje to opterecenje?
Iako ne mogu reci sa sigurnoscu da moze biti povezano, jesi probao instalirati najnoviju javu?
U starim MSN-ima je trebala java, moze biti povezano...
Nemam previše kontakata, a java mi je prije bila instalirana, a sad nije uopće. Opterečenje traje dok preko task managera ne srušim msgmsgr.exe (WLM).
Imam ovu konfiguraciju pod moj PC pa me zanima koji da windows 7 instaliram - 64 bitni ili 32 bitni! Kasnije ću još uzeti 2 Gb RAM-a!
jel ja mogu imati 64 bitni win 7
il trebam još 2 gb rama za 64
možeš, samo što 64-bitna troši malo više rama nego 32 bitna. pa bih ja na tvom mjestu ostao na 32 bitnoj, a ako nabaviš 2 ili više gb rama, da pređeš na 64 bitnu
Naravno da mozes! A kad kupis jos 2 gb rama (uz tvoju konfiguraciju lijepo bi sjeli) onda ces i morati!
ja imam windows 7 64bit s 1 gb ddr1
Ovde sam po prvi put procitao da 64 bitni OS ima bolju podrsku za vise jezgri, pa da pitam, koliko bolju ??
konfu vidite pod moj pc,a OS je win 7 32 bit
imao sam i 64 bit, ali radi lose podrske (nikakve) za wireless karticu, web cameru i mali problemcic sa grafikom kada otvaram slike u obicnom photo vieweru ( i nije neki problem) sam vratio stari 32 bit
bio je pocetak faxa, nisam imo vremena mijenjat i wireless karticu, je ne smijem je samo ja ustekat (garancija) i kamaru gluposti..
koliko sam u nedostatku sto koristim 3.25GB rama i sta je sa tom losijom podrskom za vise jezgri ???