Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.351.430
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Polaganje vozačkog

Ne znam kako sam završio na ovoj temi (stoji mi otvoren tab), no iz moje perspektive, stvarno je "simpatično" čitati sve ove vaše probleme koji vas muče :)

Nemojte me krivo shvatiti - imam 23 godine te položeno: A1, B, B+E, C1, C1+E, C, C+E. Dakle, 4 puta sam išao u autoškolu, zadnje što sam polagao je za kamion s prikolicom (C+E), i jako dobro se sjećam kakav je osjećaj pred ispit (pogotovo C+E kategorije gdje ponovni izlazak + 3 dodatna sata koštaju bliže 2000 kuna). Budite full skoncentrirani, ali OPUSTITE SE. Samo polako, ako ste odvozili 35 sati, znači da već imate neku rutinu. Nemojte paničariti. I sretno svima :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 21:44 (Val).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Polaganje vozačkog
Val kaže...

Ne znam kako sam završio na ovoj temi (stoji mi otvoren tab), no iz moje perspektive, stvarno je "simpatično" čitati sve ove vaše probleme koji vas muče :)

Nemojte me krivo shvatiti - imam 23 godine te položeno: A1, B, B+E, C1, C1+E, C, C+E. Dakle, 4 puta sam išao u autoškolu, zadnje što sam polagao je za kamion s prikolicom (C+E), i jako dobro se sjećam kakav je osjećaj pred ispit (pogotovo C+E kategorije gdje ponovni izlazak + 3 dodatna sata koštaju bliže 2000 kuna). Budite full skoncentrirani, ali OPUSTITE SE. Samo polako, ako ste odvozili 35 sati, znači da već imate neku rutinu. Nemojte paničariti. I sretno svima :)

Ja sam isao u skolu za vozaca pa imam B,C1,C. Reci mi kolko te doslo sve skupa C+E i dali si moro na poligonu samo izmjenu smjera radit ili i parkirati ? I sta bas radis kao vozac ? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 22:51 (Daka96).
17 godina

Ako se dobro sjećam, C me sa svime izašao oko 4300kn, a C+E je bilo oko 3000kn AŠ + propisi 150 + ispit oko 600, dakle oko 3800. Mislim da me C i C+E izašlo oko 8000kn. 

Trenutno pišem diplomski rad, privodim studij kraju (studiram psihologiju u Zg, redovno), hobi su mi računala, a za kamion sam položio jer su mi tata i stric vlasnici autoprijevozničke firme (odnosno više se bavimo šumarstvo, tj. imamo kamione šumare, ali vršimo uslugu prijevoza drvne mase) pa onda preko ljeta vozim kamion :) A u kamionu sam svako ljeto od svoje 2. godine života (doslovno), stvarno su mi u krv ušli i to sam iz svog "gušta" položio najviše, da napokon mogu sjest za volan (a da nije ETS), a i svakako dobro dođe da preko ljeta uletim i vozim (pogotovo kad je neki vozač na godišnjem ili slično, kao dvojna posada u kamionu pa onda tata i ja krećemo svako jutro u 4.30 i vraćamo se kući oko 19h - puno više se uspije napraviti, a sve je "po zakonu"). 

E da - što se poligona tiče - C+E - izgleda ovako: dolaziš, kamion stoji parkiran kraj prikolice. Sjedaš, pališ, filaš zrak, ideš naprijed, kopčaš prikolicu (sam), radiš radnju na poligonu, parkiraš se i, ako to ispitivač traži, otkopčavaš prikolicu. I onda se ide po gradu vozat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 23:08 (Val).
11 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Imam jedno pitanje, polazem u Osijeku, uglavnom, nekontam bas te semafore, jer nekada kada je ona zelena strelica, trebao bih propustiti pjesake, ali njima je crveno, a opet, nekad kada skrecem za punog zelenog idu pjesaci pa ih moram propustiti, sad to mi je nejasno, zar nije pravilo da kada imam uvjetno zeleno (strelica) moram propusiti pjesake? Jos me zanima dali ima razlike izmedu kada je crna strelica, a okolo zeleno i kada je zelena strelica, a okolo crno?

0 0 hvala 0
17 godina
alien20 kaže...

Imam jedno pitanje, polazem u Osijeku, uglavnom, nekontam bas te semafore, jer nekada kada je ona zelena strelica, trebao bih propustiti pjesake, ali njima je crveno, a opet, nekad kada skrecem za punog zelenog idu pjesaci pa ih moram propustiti, sad to mi je nejasno, zar nije pravilo da kada imam uvjetno zeleno (strelica) moram propusiti pjesake? Jos me zanima dali ima razlike izmedu kada je crna strelica, a okolo zeleno i kada je zelena strelica, a okolo crno?

Moraš propustiti sve koji idu. To što pješaci idu na crveno - njihov, ne tvoj problem.

Ovo za izvedbu strelice - nadam se da se šališ.

15 godina
alien20 kaže...

Kad je "glavno" zeleno svjetlo, a ti skrećeš desno, pješacima je isto zeleno te ih moraš propustit. A ako je tebi "dodatno" zeleno svjetlo (znači samo strelica za desno je upaljena), pješacima je crveno te ih ne smiješ propustiti osim ako već nisu krenili prelazati cestu. Ako se ne varam...

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 14:07 (Coder256).
11 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

E hvala, znaci kada je ovo uvjetno zeleno (strelica), pjesaci imaju crveno? Ako je zeleno (krug) onda oni isto imaju zeleno i moram ih propustiti? Dali sam dobro shvatio? Ovo za boju zelenog mi je frend nesto prico, pa da provjerim, ko zna...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ne, kada je krug, zeleno je tebi i onima iz supronog smjera + onima koji imaju dopunsku za desno. U tom slučaju crveno je pješacima koji idu ispred tebe, ali onima sa strane je zeleno.

Sad obrni pa ćeš razumjeti za dopunsku.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

U svakom slucaju kad krenes vidis jeli pjesacima crveno ili zeleno, ako je zeleno propusit ces ih ako je crveno neces, osim ako je neki vec nagazio, jebiga neces ga gazit

11 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Koja je razlika kada ja skrecem desno sa stralicom i sa punim zelenim? kad je puno zeleno moram propustiti pjesake koji se krecu preko ceste u koju skrecem? kada je strelica moram propustiti vozila koja se krecu cestom na koju se ukljucujem? u literaturi navode da strelica znaci da je to uvjetno zeleno i da moram propustiti sve pjesake i vozila koja se krecu cestom...

Ajde molim vas neka mi neko to objasni, tu razliku na raskrizju sa 4 strane 

0 0 hvala 0
15 godina

Pa vise manje si ok napisao to sad, kad ti je cisto zeleno i skreces desno istovremeno je i tim pjesacima zeleno i moras ih propustit. Vozila s lijeve strane stoje na semaforu jer je njima crveno

Kada imas zelenu strelicu onda je i vozilima s lijeve strane zeleno, te ako nemas zasebnu traku (a obicno imas) moras pazit na te aute, a buduci da je pjesacima crveno tu, ne vidim zasto ih imas propustat

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Zamisli da ti je dopunska strelica obrnuti trokut.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
badboycro kaže...

Pa vise manje si ok napisao to sad, kad ti je cisto zeleno i skreces desno istovremeno je i tim pjesacima zeleno i moras ih propustit. Vozila s lijeve strane stoje na semaforu jer je njima crveno

Kada imas zelenu strelicu onda je i vozilima s lijeve strane zeleno, te ako nemas zasebnu traku (a obicno imas) moras pazit na te aute, a buduci da je pjesacima crveno tu, ne vidim zasto ih imas propustat

Zelena strelica znači smiješ skrenuti desno ali pod uslovom da propustiš automobile ili pješake koji se nalaze na tom putu, kao u ovom slučaju, smije skrenuti desno samo ako propusti automobil s lijeve strane. U ovom trenutku pješacima je crveno na semaforu, dok kada je crveno automobilu s lijeva onda je pješacima zeleno, baš kao što je i kolega badboycro napisao.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
11 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

E hvala, skonto sam to. Sada me jos zanima kada ima strelica ze lijevo, ili za lijevo i ravno (znaci nema "obicnog zelenog") npr, a raskrizje je t

u petak sam bio prvi put u gradu (3.sat), vozao sam se po centru), evo primjer raskrizja o kojem pricam, dali tu moram neka vozila i pjesake propustati ili kako ide? Dali ovi iz suprotnog smjera uvijek imaju iste oznake na semaforu kao i ja, npr ja imam strelice za narvno i lijevo, dali i oni imaju samo strelice? Ja sam to nabrzinu prosao s instruktorom, sve je ok proslo, al ono, on je prico sta, di kako, pa nisam previse obracao pozornost na tako neka pravila

0 0 hvala 0
13 godina
Polaganje vozačkog

Imas semafor a strelice ti samo pokazju gdje smijes iz te trake. Drugo je da ne radi semafor... onda se gledjau znakovi. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Tesemafori sa strelicama su zasebni semafori za zasebne pravce, npr. kada imaš semafor na kojem je pravo i lijevo znači taj ti semafor dozvoljava ili zabranjuje da ideš lijevo i pravo, naravno moraš se i ispravno prestrojiti. Kada je obični semafor u pitanju onda možeš ići u svim pravcima kada ti se upali zeleno svjetlo, a u tom slučaju smiješ ići samo tamo gdje ti semafor i traka u kojoj si dozvoljava.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Tesemafori sa strelicama su zasebni semafori za zasebne pravce, npr. kada imaš semafor na kojem je pravo i lijevo znači taj ti semafor dozvoljava ili zabranjuje da ideš lijevo i pravo, naravno moraš se i ispravno prestrojiti. Kada je obični semafor u pitanju onda možeš ići u svim pravcima kada ti se upali zeleno svjetlo, a u tom slučaju smiješ ići samo tamo gdje ti semafor i traka u kojoj si dozvoljava.

Znaci kao na slici, kada imam strelicu za lijevo, idem lijevo i nemoram nikoga propustati?

15 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Znaci kao na slici, kada imam strelicu za lijevo, idem lijevo i nemoram nikoga propustati?

Zavisi je li i onim ispred zeleno, jer ako je i tebi zeleno a i njima onda sljedeće gledaš znakove, a znakovi govore da si na sporednom putu a oni ispred i oni s lijeve strane na putu s prvenstvom prolaza i moraš propustiti one koji imaju zeleno svjetlo na semaforu ako im sječeš put(prva fotografija)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 20:46 (Haker_x).
11 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
alien20 kaže...

Zavisi je li i onim ispred zeleno, jer ako je i tebi zeleno a i njima onda sljedeće gledaš znakove, a znakovi govore da si na sporednom putu a oni ispred i oni s lijeve strane na putu s prvenstvom prolaza i moraš propustiti one koji imaju zeleno svjetlo na semaforu ako im sječeš put(prva fotografija)

ako rade semafori, ne gledaju se znakovi

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Da, gleda se pravilo desne strane, malo sam se zbunio, ali po fotografijama bi rekao da nećeš nikada doći u situaciju da moraš primjeniti pravilo desne strane na toj raskrsnici sve dokle god rade semafori.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 20:54 (Haker_x).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

U petak polažem i malo me trema pa me zanima na šta da pazim?

Mrtvi kut, središnje kad kočim i prednost.

Šta još?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chutac kaže...

U petak polažem i malo me trema pa me zanima na šta da pazim?

Mrtvi kut, središnje kad kočim i prednost.

Šta još?

Imaš u par prethodnih stranica. Žmigavac kad zaobilaziš.

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Joj da, to me uvijek zajebe.

Dam ga kad nešto baš viri(metar i više), a za ono nešto sitno ne dam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Danas pisao i položio propise . Sada prva pomoć pa vožnja. Zbog posla, moram jedno po jedno rješavati.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Još jedno pitanje.

Ako položim, što sve trebam nositi u MUP za vozačku?
Potvrdu i slike samo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chutac kaže...

Još jedno pitanje.

Ako položim, što sve trebam nositi u MUP za vozačku?
Potvrdu i slike samo?

Potvrda o uplati i zahtjev za izradu vozačke.

Tako je u BiH, ali mislim da je isto u RH.

16 godina
Polaganje vozačkog

Treba mu i potvrda od lječničkog pregleda koja nije starija od 6 mjeseci, ako ga nemaš vratit će ti ga kad položiš vožnju. Samo progooglaj malo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ok, liječnički, ali potvrda o uplati čega? Ispita?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chutac kaže...

Ok, liječnički, ali potvrda o uplati čega? Ispita?

http://www.mup.hr/46.aspx

10 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog
Moji roditelji zele da idem ovo ljeto polagat vozacki,a mene brine puno toga,imam 17 godina u 7mjesecu cu napunit 18,hmm odakle da krenem kao prvo muce me propisi inace sam tehnicar cestovnog prometa 3 godina i molim vas nemojte me ismijat kad kazem svoje probleme ,mi u skoli pisemo testove iz propisa i uglavnom dobivam 3 i to naravno nije dovoljno za prolaz ,a druga stvar koja me brine je to sto neznam kako se koristi spojka i rucni mjenjac pliss nemojte me sprdat nakon ovog,a mene je fakat sramota to pitat profesora jer znam da ce me svaki ismijat.Ja inace imam automatski mjenjac,ali zelim polagat za rucni jer cu mozda jednog dana imat svoj auto sa rucnim mjenjacem.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice