Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.321.192
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Vozio sam danas, sve radim dobro, od provjera pa na dalje samo sam na cesti kod bosutskog vozio 60, a dozvoljeno 50 km/h, dovoljno za pad... I polukružno je bilo dobro, okret glave takodjer...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Polaganje vozačkog
deklok kaže...

Vozio sam danas, sve radim dobro, od provjera pa na dalje samo sam na cesti kod bosutskog vozio 60, a dozvoljeno 50 km/h, dovoljno za pad... I polukružno je bilo dobro, okret glave takodjer...

Kad san ja polaga kaze mi lik citiram: "ajde bogati vozi ne gledan ti ja na obrtaljku" hahaha :D

A i btw imas 10km/h tolerancije

14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Danas sam polozio pismeni imao 100% nije bilo uopce tesko sva pitanja smo prosli u autoskoli ja sam mislio da ce bit teze.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
QuidZz kaže...
deklok kaže...

Kad san ja polaga kaze mi lik citiram: "ajde bogati vozi ne gledan ti ja na obrtaljku" hahaha :D

A i btw imas 10km/h tolerancije

10% koliko ja znam.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
16 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

10% koliko ja znam.

Do 100km/h je 10km/h, a poslje 100 km/h je 10%

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
Caesar et Brutus kaže...

10% koliko ja znam.

Do 100km/h je 10km/h, a poslje 100 km/h je 10%

Ako je ograničenje 60 km/h, a ti se voziš okruglih 70, imaju te pravo kazniti. 66 već prolazi bez frke.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
13 godina
Polaganje vozačkog

Jednom sam na picu zavrsio sa tipom koji je ispitivac.

Rekao mi je da ispitivaci dosta gledaju u unutarnji retrovizor-tj.gledaju tebe dali gledas!

Posebno je bitno tu i tamo pogledati u unutarnji retrovizor(pratis promet iza tebe),POSEBNO AKO KOCIS!

-Eto ako nekome pomogne,biti ce mi drago!

Polagao sam za B kategoriju.I izasli smo sa parkinga i krenuli u grad.Tip me je naveo u jednosmjernu ulicu i rekao da skrenem u ljevo(u dvosmjernu).Ja naravno,mrtvi kut,bla,bla,bla...i skrenem!

Tip me PONOVO navede u tu istu ulicu???Ja opet po starom.O OPET u tu ulicu!Tada sam vec skuzio da nesta nisam dobro napravio,ali nemam blage veze sta!Ja opet u ljevo i on lagano mi kaze da se vratim na parkiraliste!WTF???Znao sam da sam pao,jer cim me vraca,ja onako ljut opiz...dim po gasu i ko za kuhac jedna baba na zebri.....Ja po kocnici,gume skripe ko blesave,ali stanem!

Pogledam u retrovizor ovoga iza mene(ispitivaca),on se namrgodio....

Dosli smo na parking i on mene pita dali znam u cemu sam pogresio!?

Ma kod one babe hebem joj!Rekoh mu!

On meni kaze:Ma kakva baba covjece-tri puta sam te navodio da skrenes iz jednosmjerne u dvosmjernu,a ti si stalno stajao okomito na raskrscu,umjesto da si se dao skroz uljevo!

A baba te je spasila!

WTF???

Kaze mi:Rijetko tko od mladih vozaca pogleda u retrovizor kada koci-a ti si to napravio,pa si zato prosao!

Eto,malo sam oduzio,ali nadam se da ce ova prica nekome pomoci,a to sto sam ja gledao u ispitivaca(njegovu reakciju),a ne tko je iza mene,to je PURE LUCK!{#}

Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
Milka30 kaže...

A baba te je spasila!

WTF???

Kaze mi:Rijetko tko od mladih vozaca pogleda u retrovizor kada koci-a ti si to napravio,pa si zato prosao!

Idiotarija. Nemaš što posebno gledati u retrovizor, što si trebao zgaziti babu ako je netko iza tebe? To je njegov problem.

13 godina
Old Iggy kaže...

Idiotarija. Nemaš što posebno gledati u retrovizor, što si trebao zgaziti babu ako je netko iza tebe? To je njegov problem.

Nije lose tu i tamo pogledati u retrovizor,jbg.po meni korisna navika,tek toliko da znas sta se iza tebe desava!

Po meni je veca idiotarija upravo to pravilo da se moras dati skroz uljevo kada skreces iz jednosmjerne u dvosmjernu(u ljevo),jer u praksi je to u banani,zaklanja ti se pogled u desno i moras skroz glavu okrenuti!

Cemu u biti to pravilo sluzi-nikada nisam skuzio!?

12 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Sutra imam ispit iz prve pomoći, nisam baš previše učio, još ću navečer učiti, a nadam se da ću proći. Ta mi je prva pomoć skroz čudna, ne znam zapravo ni što bih učio konkretno kao kod propisa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Ako je ograničenje 60 km/h, a ti se voziš okruglih 70, imaju te pravo kazniti. 66 već prolazi bez frke.

Nece. Jer ti toleriraju 10km/h (ako je brzina ispod 100km/h) ili 10% (ako je brzina iznad 100km/h)

Primjer: Ogranicenje je 60km/h. Ti vozis 80, dakle 10km/h ti priznaju i ostaje ti 10 prekoracenja.

clock2much
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja sam čuo da ljudi najčešće padaju kad ih netko na raškrižju pusti. Nači čovjek obični vidi auto od autoškole i oće pomoć te pusti toga u tom autoškola autu i pomaše rukom da prođe. Ovaj u autoškola autu nadobudno prođe jer ga je ovaj pustio i isptivač ga ruši jer se to ne smije, zato pazite.

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Nece. Jer ti toleriraju 10km/h (ako je brzina ispod 100km/h) ili 10% (ako je brzina iznad 100km/h)

Primjer: Ogranicenje je 60km/h. Ti vozis 80, dakle 10km/h ti priznaju i ostaje ti 10 prekoracenja.

Netočno!!! Oba slučaja padneš!!! Ako na cesti stoji prometni znak za ograničenje dakle 60 a znaku okruglo koje obilježenom crvenom bojom to znači da nesmije vozit preko 60 km/h jer ako voziš preko 60km/h automatski ruši!!! Ispitivaći gledaju ograničenje na prometni znak i gleda koliko km/h sat voziš! Kad vidi da voziš više od 60 a npr voziš  70km/h papa na ispitu dakle padneš!

Imam kolege koji radi u autoškoli sve mi je objasnio. Vozila koja ima s oznakom AUTOŠKOLA i obični auto u pravilu nisu iste i nesmiju voziti kako ovi voze u prometu.

S Autoškolom kojim voze morate poštivat prometne znakove i prometna pravila i vrijede sve dok ne položite vozačkog ispita. Za dozvolu koju dobijete to je zapravo licenca.

Nenad
14 godina
neaktivan
Nello kaže...

A ja govorim o policiji i kaznjavanju {#} krivo sam post shvatio.

clock2much
16 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Meni je baš na to instruktor upozorio, ako te ispitivač ponovno vraća u jednosmjeru ulicu da nisam se pomako ljevo ili desno, ovisno gdje trebam skrenit.

A inače mi je često znao reć i kada ne skrećeš pogledaj u unutrašnji i vanjski retrovizor da vidiš situaciju oko sebe.

16 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Ja sam čuo da ljudi najčešće padaju kad ih netko na raškrižju pusti. Nači čovjek obični vidi auto od autoškole i oće pomoć te pusti toga u tom autoškola autu i pomaše rukom da prođe. Ovaj u autoškola autu nadobudno prođe jer ga je ovaj pustio i isptivač ga ruši jer se to ne smije, zato pazite.

To se meni znalo događat na vožnjama. Pa sam pito insturktora ako mi se ta situacija dogodi na testu da lik stoji (očito je da me pušta) i instruktor mi je reko da prođem onda. Meni je to logično. Naprimjer da netko stane na glavnoj cesti i samo tamo stoji bez razloga pa nećete vi pol sata čekat da se on odluči.

Isto sam ga pitao kada pješak stoji ne pješačkom a ne želi preć cestu. On je meni reko: uspori, stani i ako vidiš da on i dalje stoji onda prijeđi.

Valjda to ovisi od ispitivača do ispitivača, al meni je logično da prođeš ako ovaj koji ima prednost stoji

17 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ako vas pušta auto koji ima prednost, stojite i dalje na mjestu. TEK dok instruktor ili ispitivač veli da možete krenuti jer vas pušta (ako to veli instruktor pogledajte u retrovizoru da li je ispitivač isto to vidio) onda nastavite vožnju.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Nije lose tu i tamo pogledati u retrovizor,jbg.po meni korisna navika,tek toliko da znas sta se iza tebe desava!

Po meni je veca idiotarija upravo to pravilo da se moras dati skroz uljevo kada skreces iz jednosmjerne u dvosmjernu(u ljevo),jer u praksi je to u banani,zaklanja ti se pogled u desno i moras skroz glavu okrenuti!

Cemu u biti to pravilo sluzi-nikada nisam skuzio!?

Služi ako ima puno prometa pa da promet brže ide. Međutim u jednosmjernim ulicama jako često je problem slab pa od tog pravila i nema neke velike koristi...

Meni više smeta ne kultura naših vozača u kružnom toku koji ne daju žmigavac kada izlaze. Da oni daju žmigavac ja znam da se mogu uključit u kružni tok, pa ne bi moro čekat njih da vidim oće skrenit ili nastavit...

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Po meni je normalno da iz jednosmjerne skrecem u ljevo da i idem uz lijevi rub kolnika i tu ne znam u cemu je toliki problem, kaze mi danas instruktor da znaju ispitivaci reci skreni desno ili lijevo, a npr. ulica u koju mi je rekao je jednosmjerna pa moras mu rec da nemozes jer je jednosmjerna, jer ako skrenes pao si jer te namjerno zeli vidjet koliko znas...

I danas sam vec i rekao vozio sam ajmo rec 60-70 km/h, a bilo dozvoljeno 50 km/h, ma da nije nigdje pisalo a cesta je siroka a ja kreten fino dao gas i u 4. ubacio i tu mi je rekao da pazim jer se isto tu kandidati zeznu pa voze preko dozvoljene...

Ugl. sutra vam javim kako je bilo... Zaželite mi sreču.. :)

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo me... :)

Prosao sam i bilo je stvarno odlicno sto se tice voznje, na sve znake sam pazio, okret glavom, retrovizori, prestrojavanje i ovim putem se zahvaljujem AŠ NOVAK i instruktoru Vladi... :)

Instruktor me odveo svugdje gdje bi me ispitivac mogao odvest i bilo je stvarno tako!

6 0 hvala 0
16 godina
Polaganje vozačkog

Ja sam imao isto situacija na tom vozackom.
Prosle godine starci me nagovore da prvo idem poloziti B kategoriju a ne za motor je ce za RS 50 biti dosta B kategorija.
Polagao sam u lokalnoj autoskoli,nista posebno ali imali su katastrofa auto.
Na uzbrdici kada treba krenuti rucna kao da ne radi auto se vraca nazad,gasio se sam od sebe ( nije moja bila krivnja ),lose gume itd.

No dobro,vezano za sam ispit.
Prvi put sam isao sav uznemiren i nervozan i kad sam vidio iz ostalih autoskola,stresao sam se.
Sve dobro odvezeno,u Đakovu ima kod groblja jedna uzbrdica i kaze mi on da se parkiram u koje hocu parkirno mjesto,i da onda se vratim nazad u smjer kretnje.
Prvi put sam super parkirao ali sam krivo procijenio izlazak i zavrsio ukrivo,no ja nisam bio svjestan da to nije bila pogrjeska za pad i rekoh ja njemu da ponovim jer imam pravo.
On otresito,u redu kako hocete,i ja izadjem i lupim lagano ivicnjak ( do ivicnjaka polje i zivica tako da nije bilo pjesaka ),dodjemo nazad srusi nas svo petero.

Drugi put,poslija dva tjedna,dodjem isto nervozan i jos vise preplase,sada tek nista ne znam,odvezao sve bez problema,parkirao i sve pet i dolazimo do HAK-a i kaze mi samo da se parkiram.

Ja idiot pitam unatrag ili prednjim krajem,on kaze kad vec pitas unatrag,mislio sam prednjim ali ajd unatrag.
Krenem prvi put profulam i zauzmem dva mjesta,drugi put jos gore i kaze evo ti treca sansa posto si sve dobro odvozio.
Sva sreca imao sam mladog instruktora i ja se okrenio prema njemu i on samo pokaze prstom da smotam do kraja,smotam i parkiram perfektno.
On sa samo nasmijao,kaze sunce ti tvoje instruktoru,aj bjezi mi,izvukla te voznja po gradu :D

Nedavno,isao za A2 kategoriju,vozim motor otkad znam za sebe,treba se full obuci u jaknu,hlace,rukavice i naravno kaciga,odlijepio sam dok su ovi u automobila odvezli i dok sam dosao na red na poligon.

Lijepo on kaze ajd ti na malu osmicu,a svi moji prije na velikoj radili osmicu.
Instruktor ler gas naredio na vise,otpustio kvacilo sam i bez gasa odvezao.
Idemo u grad,odvezem super i da sam treci put isao desno na ulici krizanju gdje se moce ici ravno i desno pao bi na ispitu.
Isao sam stalno sa instruktorom tim ulicama i nekako uvijek desno skrenio i nisam gledao znak da mogu i ravno ici,a on sutio i nista nije govorio.
On mene pozvao kad smo zavrsili,i krenio bi objasnjavati,isto vozis motor perfektno,da si treci put isao desno nemam ja vremena za vozikanje,jel tebe strah ja kazem da imao sam losih iskustava sa ispitivacima,ispricam mu sve,on se nasmije i krene malo zafrkavati i da potvrdu da sam polozio.

Nisu oni svi babaroge i ne gledaju svaku sitnicu i mogu reci motor je puno teze voziti po pravilima nego auto.
Auto stisnes kocnicu,ABS odradi svoje,ovdje ulja na cesti,pijeska samo tako proklizes na ispitu.
Da ne govorim o semaforima gdje su mi 2 puta direktno oduzeli prednost ( ja skrecem desno,on sa lijeve strane uleti i skoro me spuca ).
Bas me zanima kakav je pogled na to,da sam ja nastavio ravno i da me dodirnio jel bi prosao ili ne ( on je meni direktno oduzeo prednost,opet mogao bi me srusiti zato sto nisam dovoljno pratio promet ).
Eto tako malo od mene,a u Zagrebu ko polaze i ko prodje iz prve,svaka mu cast,skidam kapu,Zagreb je pravi test vozackog umijeca a ne gradici poput Pleternice,Pozege,Zupanje itd  

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Sutra pisem propise... ucio sam ko budala i opet brijem da cu past. Na ovim pripremnim testovima stalno imam oko 2-3-4 greske... zafrka me stalno vrijeme reagiranja i kad trebam prema slici procujenit preglednost o vidljivost
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Danas sa starim vozio, samo sto sam dobio vozacku kaze on meni sjedni i vozi, a ja se usro kako cu ja sad vozit... Ugl. dobro sam odvezao samo se vidi razlika jer vamo pitas i instruktora sto ti nije jasno, a sad sve moras sam i sam si odgovoran za svoje postupke...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
deklok kaže...

Danas sa starim vozio, samo sto sam dobio vozacku kaze on meni sjedni i vozi, a ja se usro kako cu ja sad vozit... Ugl. dobro sam odvezao samo se vidi razlika jer vamo pitas i instruktora sto ti nije jasno, a sad sve moras sam i sam si odgovoran za svoje postupke...

Da, to je i meni bilo čudno u početku. Naviko sam vozit sa instruktorom koji bi uvijek ako ja napravim neko sranje zakočio ili napravio nešto a sada nema nikog. Međutim nakon par dana me to prošlo i sada mi je puno lakše vozit nego u početku. Do sad sam napradio oko 500km, vozačku imam 2 tjedna

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 18:11 (cuspajz).
13 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Evo i mog dojma. 

Predavanja prošla odlično uz puno zahebancije i smijeha, ispit roknuo jer sam došao iz nočne smjene pa nisam bio skroz priseban unatoč 3 kave !
Imao 107 bodova, onda išao drugi put i razvalio ga sa 118 bodova !

Prva pomoć - brzo riješena, dobio lagana pitanja : što je neodgodiva prva pomoć, provjera disanja kod unesrečene osbe i kakve ozlijede kože sve mogu biti, uglavnom to bi bilo to od prve pomoći.

Vozilo : Toyota Yaris, 90 ks, diesel power {#}  . Prvo privikavanje na digitalni prikaz na centru automobila, a hebemti i osjetljiva je jako na kvačilu, gasu  a i na kočnici. 
Bilo je i crkavanja i svega, ali nakon 5-6 sati sam več dobio osječaj za sve.

Ispit : poligon riješio prvi, makar malo prebrzo no i gospodinu iz komisije se žurilo pa se nije bunio. Nakon toga, gradska vožnja u trajanju 22 minute. 1 parking, 2 kružna toka, okretanje pomoću bočne ulice, vožnja unatrag itd... Imao sam 3 greške, ali pohvalilo me da sam sve školski odvozio i da je bilo zamalo savršeno, hebiga, 3 greške ni tu ni tamo, glavno da nisu bile diskriminirajuće.

Savjet : Samo smireno u autu...  Ako se uspaničite, samo se shebete do kraja,a i gospodin iz komisije to primjeti.

Uglavnom, položeno u petak, do danas napravljeno oko 600 km sa Fiat Bravo 1.6 16v ( hebemti ali troši {#} 9l/100 km ) .

Što se tiče sadašnje vožnje, držim se ograničenja , rijetko kad pređem, osim ako mi je baš za gušt na nekoj ravnici malo stisnut, ali pazim i na to jer nikad ne znate gdje vam radar mogu ubaciti ili patrola čeka negdje.

Ako imate kakvo pitanje, slobodno ga postavite !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

Evo i mog dojma. 

Predavanja prošla odlično uz puno zahebancije i smijeha, ispit roknuo jer sam došao iz nočne smjene pa nisam bio skroz priseban unatoč 3 kave !
Imao 107 bodova, onda išao drugi put i razvalio ga sa 118 bodova !

Prva pomoć - brzo riješena, dobio lagana pitanja : što je neodgodiva prva pomoć, provjera disanja kod unesrečene osbe i kakve ozlijede kože sve mogu biti, uglavnom to bi bilo to od prve pomoći.

Vozilo : Toyota Yaris, 90 ks, diesel power {#}  . Prvo privikavanje na digitalni prikaz na centru automobila, a hebemti i osjetljiva je jako na kvačilu, gasu  a i na kočnici. 
Bilo je i crkavanja i svega, ali nakon 5-6 sati sam več dobio osječaj za sve.

Ispit : poligon riješio prvi, makar malo prebrzo no i gospodinu iz komisije se žurilo pa se nije bunio. Nakon toga, gradska vožnja u trajanju 22 minute. 1 parking, 2 kružna toka, okretanje pomoću bočne ulice, vožnja unatrag itd... Imao sam 3 greške, ali pohvalilo me da sam sve školski odvozio i da je bilo zamalo savršeno, hebiga, 3 greške ni tu ni tamo, glavno da nisu bile diskriminirajuće.

Savjet : Samo smireno u autu...  Ako se uspaničite, samo se shebete do kraja,a i gospodin iz komisije to primjeti.

Uglavnom, položeno u petak, do danas napravljeno oko 600 km sa Fiat Bravo 1.6 16v ( hebemti ali troši {#} 9l/100 km ) .

Što se tiče sadašnje vožnje, držim se ograničenja , rijetko kad pređem, osim ako mi je baš za gušt na nekoj ravnici malo stisnut, ali pazim i na to jer nikad ne znate gdje vam radar mogu ubaciti ili patrola čeka negdje.

@cuspajz pa da bas cudno, ali vjerujem da ce nakon 2 dana proc danas kad sam isao mi jedan izletio, ali sam se smirio necu mu ni svirat ni nista, ali se vidi razlika jer bi mi sad instruktor reagirao, a sad sam ali imam dobre reflekse...

@Phantom Pametnije da nestisnes, da te nebi murjaci zezali jos kad vidi da si mlad vozač, meni danas stari kaze na ravnici da stisnem jer mu je sporo 70, a ja reko necu meni je i ovo dovoljno postujem znakove, a on uvjek tu vozi oko 100 km/h...

14 godina
Phantom_RI kaže...

To je najvažnije. Treba biti smiren u autu. Ne znam kako ću ja to izvesti kad budem polagao sljedeće godine..

Troši taj Bravo. {#} Jel bar dobro ide?

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Nije toliko do radara koliko do toga da možeš imat nekoga cijeli život na duši čak i kada nisi kriv.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Nije toliko do radara koliko do toga da možeš imat nekoga cijeli život na duši čak i kada nisi kriv.

Ma ima radara tipa Multanova a oni di smještava radar di hoče pa puno ulove koji prebrzo voze. Čitam ja u Bjelovarski list pa nije čudno da u porastu prometnog prekršaja. Najvažnije poštivat brzine i pravila i sve oke.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 0:15 (Nello).
13 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Upravo to. Prekjučer mi je srna izletila na cestu, vozio po propisu, čak i sporije nekih 5-10 km/h.
A Bravo, čuj, ide, ali mislim da ču ga brzo staviti na prodaju, sljedeću godinu na proljeće vjerojatno, odličan auto, samo ta potrošnja...  

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice