Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.320.898
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Polaganje vozačkog
Milka30 kaže...

Sada ce ispasti da se hvalim,ali ja sam u svoja ukupno 4 izlazaka na ispite (A,B,C,E kategorije),imao samo jedan netocan odgovor!

I to po meni totalno glupo pitanje,koje ti u praksi nikada nece zatrebati-osim ako si glup ili nesta drugo...

Zanima me koliko vas ce odgovoriti isto kao i ja!?

Pitanje:

(slika pokazuje ostar zavoj u ljevo,sa znakom upozorenja,punom linijom,van naselja)Nailazite na ostar zavoj u ljevo!Kako cete postupiti?

ja bi blicao jer trubu mozda nece nece cut onaj ko bude dolazia iz suprotnog a svitlo oce :D

nego da pitan, kako si  4 puta izlazia na ispite? zar se ne vazi prvi ispit kasnije za sve kategorije odnosno kad jednon prodes nemoras vise ?

15 godina
odjavljen
cuspajz kaže...
alankish kaže...

Pozdrav svim budućim vozačima, no ja tek za koji dan izlazim na pismeni dio, dakle polaganje propisa, pa eto imam par nedoumica, i ako je netko voljan pomoći da mi ih razjasni {#}

Napiši tu šta neznaš pa će valjda netko od nas znat

Konkretno riješavam nedoumice oko raskrižja. Primjer 1.

Zbunjuje me ovdje što autobus ima prednost prolaska a uključuje se sa sporedne na glavnu cestu, dok ja ovdje zadržavam svoj smjer kretanja po glavnoj cesti, ili se povodim za pretpostavkom da je i s druge strane semafora zeleno, a pošto svjetla imaju viši prioritet, propuštam autobus koji ima zeleno svjetlo, zadržava smjer, dok ja skrećem ulijevo?

Tnq

Raskrižje 1 Raskrižje 1
17 godina
alankish kaže...
cuspajz kaže...
alankish kaže...

Pozdrav svim budućim vozačima, no ja tek za koji dan izlazim na pismeni dio, dakle polaganje propisa, pa eto imam par nedoumica, i ako je netko voljan pomoći da mi ih razjasni {#}

Napiši tu šta neznaš pa će valjda netko od nas znat

Konkretno riješavam nedoumice oko raskrižja. Primjer 1.

Zbunjuje me ovdje što autobus ima prednost prolaska a uključuje se sa sporedne na glavnu cestu, dok ja ovdje zadržavam svoj smjer kretanja po glavnoj cesti, ili se povodim za pretpostavkom da je i s druge strane semafora zeleno, a pošto svjetla imaju viši prioritet, propuštam autobus koji ima zeleno svjetlo, zadržava smjer, dok ja skrećem ulijevo?

Tnq

kad je semafor znakove ne gledas... znak koji pokazuje koja je glavna cesta igra samo ako je semafor iskljucen...

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 23:32 (Obi Wan).
15 godina
odjavljen
Obi Wan kaže...

kad je semafor znakove ne gledas... znak koji pokazuje koja je glavna cesta igra samo ako je semafor iskljucen...

Onda sam u pravu, malo mi je kažem zbunjujuće to, jer u pravilu ako zadržavam smjer kretanja bez obzira na skretanje glavne ceste imam prednost.

17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
alankish kaže...

(tek ću upisati vozački za tjedan-dva) kako se tu na slici može pogoditi koje svjetlo na svom semaforu vidi vozač autobusa? Možda mu 5 minuta stoji crveno, a meni ovdje zeleno. I čekam ga da on krene prije mene jer kao možda ima prednost, a zapravo ne mogu vidjeti ima li prednost ili ne kad ne vidim stanje njegovog semafora...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 23:53 (DigiMagic).
15 godina
odjavljen
DigiMagic kaže...

(tek ću upisati vozački za tjedan-dva) kako se tu na slici može pogoditi koje svjetlo na svom semaforu vidi vozač autobusa? Možda mu 5 minuta stoji crveno, a meni ovdje zeleno. I čekam ga da on krene prije mene jer kao možda ima prednost, a zapravo ne mogu vidjeti ima li prednost ili ne kad ne vidim stanje njegovog semafora...

Ako je sve ispravno, povodiš se za pretpostavkom da i on ima zeleno, nema nikakve logike da bi imao crveno, osim da recimo policajac stoji i ručno regulira svjetla.

15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Recimo u ovom primjeru. Autobus me propušta jer skreće ulijevo, dok ja imam zeleno te mogu skrenuti udesno, a u suprotnom bi autobus imao prednost prolaska bez obzira što skreće ulijevo jer se nalazi na cesti sa prednošću prolaska, dakle na glavnoj cesti, opet bez obzira što ta glavna cesta skreće ulijevo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Ak ti je ovo zbunjujće, onda ćeš vjerojatno past jer u ispitu ima takih gluposti da je ovo mila majka.

Suprotan smjer uvijek ima isti znak ko ti osim ako imaš izdvojen semafor. Znači imaš semafor i na njemu je samo npr. strelica za desno). U tom slučaju nikog ne gledaš (ti imaš prednost). U Osijeku je malo takvih semafora.

Ovo nije slučaj kada imaš dopunski semafor. To ti je onaj gdje ti je normalan semafor, ali pokraj znaka za crveno imaš strelicu za desno. To znači da smiješ skrenit desno, ali moraš pustit sve koji idu u tom pravcu

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 0:03 (cuspajz).
17 godina
neaktivan
alankish kaže...
DigiMagic kaže...

Ako je sve ispravno, povodiš se za pretpostavkom da i on ima zeleno, nema nikakve logike da bi imao crveno, osim da recimo policajac stoji i ručno regulira svjetla.

Paaa, tako radi npr. križanje kod zagrebačkog velesajma i Ine. Npr. zeleno je samo vozilima koja idu prema sjeveru, a za ostala tri smjera je crveno. Onda je zeleno samo onima prema zapadu, a ostala tri smjera crveno. I tako dalje, četiri "faze" sve skupa.

Pretpostavljam da se za ovakve nejasnoće smije zamoliti pojašnjenje od ispitivača?

16 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Paaa, tako radi npr. križanje kod zagrebačkog velesajma i Ine. Npr. zeleno je samo vozilima koja idu prema sjeveru, a za ostala tri smjera je crveno. Onda je zeleno samo onima prema zapadu, a ostala tri smjera crveno. I tako dalje, četiri "faze" sve skupa.

Pretpostavljam da se za ovakve nejasnoće smije zamoliti pojašnjenje od ispitivača?

Ja sam na ispitu reko tom ispitivaču (neki mlađi je bio) kao može pomoć ne znam ovo pitanje? On mi kaže: šta misliš koji je točan odgovor?

Ja sam označio šta mislim i on kaže točno je.

To sam napravio 2 puta {#}

Treba se znat snać u životu...

15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Ljudi moji, ta raskrižja morate prokužiti zbilja 100%, jer osim što ćete past ispit, spucat ćete se u nekoga na cesti, ljudi ionako previše uzimaju prednost, vjerujete mi.

Kad radi semafor onaj znak tako nema veze, nema više glavne i sporedne ceste, i nema nikakve veze što na znaku glavna cesta ide u lijevo.

Ako ideš lijevo na semaforu nisi u prednosti nad onim koji ide ravno ili desno, znači moraš ga pričekati. OSIM ako imaš strelicu lijevo (zelenu naravno) onda 100% imaš prednost i pičiš lijevo što prije jer takve strelice u praksi traju kratko.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
cuspajz kaže...

Ja sam na ispitu reko tom ispitivaču (neki mlađi je bio) kao može pomoć ne znam ovo pitanje? On mi kaže: šta misliš koji je točan odgovor?

Ja sam označio šta mislim i on kaže točno je.

To sam napravio 2 puta {#}

Treba se znat snać u životu...

Na ispitu iz propisa si tražio pomoć?

16 godina
neaktivan
alankish kaže...

Na ispitu iz propisa si tražio pomoć?

Tako je.

Inače baš je bilo optuštena atmosferica. Ak u nešta nisi siguran, pita nekog ko je blizu. Ak neko neš nezna, ti mu pomogneš i tako...

Ja sam imo sreće pa sam bio taman na kraju učionice gdje ispitivač nema pogled na mene. Pa sam preko sms-a riješo par pitanja.

Sad kad sve pogledam tijekom svih ispita sam imo sreće.

U teoriji vidite i sami šta je bilo. Na prvoj pomoći sam dobio najlakša moguću pitanja, koja bi skoro znao i da nisam išo na predavanja. Još je cura koja je bila prije mene imala jedno isto pitanje kao ja, pa sam to još čuo odgovor.

A na vožnji sam isto imamo nekog opuštenog lika. On je bio i mom prijatelju koji se u pol ispita sjetio da se nije zavezo, i ovaj ga sam pito jel te u autoškoli nisu učili da se vežeš? Prijatelj je reko: hebiga, zaboravio sam. Ne trebam ni govorit da je prošo {#}

13 godina
Milka30 kaže...

Sada ce ispasti da se hvalim,ali ja sam u svoja ukupno 4 izlazaka na ispite (A,B,C,E kategorije),imao samo jedan netocan odgovor!

I to po meni totalno glupo pitanje,koje ti u praksi nikada nece zatrebati-osim ako si glup ili nesta drugo...

Zanima me koliko vas ce odgovoriti isto kao i ja!?

Pitanje:

(slika pokazuje ostar zavoj u ljevo,sa znakom upozorenja,punom linijom,van naselja)Nailazite na ostar zavoj u ljevo!Kako cete postupiti?

Tocan odgovor je VOZITI SREDINOM PROMETNE TRAKE!

Iako sam prosao,trazio sam objasnjenje ispitivaca.Na prvu naravno pomislimo,pa ko ce lud voziti sredinom,nije cesta need for speed,ali kvaka je u rijecima;nije isto kolnik i prometna traka.

Pa naravno da cu voziti sredinom prometne trake,nisam lud!

Ali eto,zelio sam upozoriti sve koji ce polagati,da DOBRO PROCITAJU PITANjE!70% tih pitanja je ustvari igra rijeci!

Netko je pitao kako sam mogao polagati 4 puta?

Za A polazes posebno,B naravno posebno,C polazes testove za B i C-opet zajedno,a E ti fino roknu testove za B,C i E.Sve sam u razlicitiom periodu polagao!

Ljecnicki polazes svaki puta!

...Meni zaista nisu bili testovi teski i vjerujem da nikome ne bi bili teski da dobro procitaju pitanje ili dobro pogledaju sliku.45 min je i vise nego dovoljno vremena za polaganje!

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

oni koji idu na ispit iz teorije, najbolje da ostanete do kraja kad vas je 2 u ucionici i pomoce vam tako su meni pomogli, a nije da nisam znao, ali za svaki slucaj da provjerim jesam li u pravu i rekli su mi...

Sad u utorak izlazim na test iz voznje, ja se nadam da cu dobro odvozit, za sad je dobro...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog
Dali teoriju ispituju usmeno ili pisemo pismeno?
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
H4X0R_Bug kaže...

Rješava se ili na papiru ili na računalu.

16 godina
H4X0R_Bug kaže...

U zadnjih par godina preslo se na racunala i ima preko 1000 pitanja i dosta su teza tj.prije bi rekao dvosmislena i nelogicna koliko cujem od frendova.

A prije se na papiru,8 grupa naucis pitanja napamet bez problema.
Usmeno nista :) 

13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

rješavaj preko računala. zato jer se možeš vraćat na pitanja i zato što su slike fino velike i sve to. btw juče sam položio ^^

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

ja polazem na motor, i fino sam opleo prvu pomoć hahahahaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...

Pa sad ti ne uči prvu pomoć...

17 godina
deklok kaže...
ToMisLaW kaže...

Pa sad ti ne uči prvu pomoć...

kao da ce mi ikad trebat

16 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

kao da ce mi ikad trebat

Nedo bog da ti zatreba a ne znaš.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina
Polaganje vozačkog

slazem se, al iskreno neznam nikoga da je trebo nesto od tih gluposti..ak se nesto i desi, najpametnije je nista ne dirat i zvati hitnu..a ono najosnovnije valjda svatko zna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

slazem se, al iskreno neznam nikoga da je trebo nesto od tih gluposti..ak se nesto i desi, najpametnije je nista ne dirat i zvati hitnu..a ono najosnovnije valjda svatko zna

Gluposti. Mislio sam i ja da znam masažu srca i umjetno disanje, a kad sam krenuo na prvu pomoć vidiš da nemaš pojma

Čovjek ti jako krvari i najpametnije je ništa ne dirati???

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 21:45 (cuspajz).
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo ja kad je bila prva pomoć prošo sam sve sam znao, sad se više ničeg ne sjećam. Da mi neko krvari istinktivno bi mu stavio gazu i zavezo, i nazvo hitno, al za to ti ne treba prva pomoc.

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

... al za to ti ne treba prva pomoc.

A recimo ako ima slomljen vrat ili ključnu kost, da li bi znao što napraviti?

Ako se ne varam, onaj koji nije pružio prvu pomoć (a bio je pokraj unesrećenika) ili  je neadekvatno to napravio, može imati pravnih problema (tužba ili sl.)

13 godina
neaktivan
denix kaže...
Volvox kaže...

... al za to ti ne treba prva pomoc.

A recimo ako ima slomljen vrat ili ključnu kost, da li bi znao što napraviti?

Ako se ne varam, onaj koji nije pružio prvu pomoć (a bio je pokraj unesrećenika) ili  je neadekvatno to napravio, može imati pravnih problema (tužba ili sl.)

Ako me sjećanje ne vara stavio bi ga u onaj bočni položaj, koji neam pojma napravit. Ugl. ja bi pao na pod i glumio da me neš boli, da bude nije bio u stanju pružit prvu pomoć :)

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
17 godina

koliko je vec godina proslo kad sam polaga prvu pomoc jedino sta znam je umjetno disanje... i to jedva...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
moderator
Polaganje vozačkog

umjesto što se hvalite svojim neznanjem bilo bi vam pametnije da obnovite znanje prve pomoći

možda nekad nekom zbog toga i spasite život...

zamislite samo da vam nastrada netko od bližnjih...brat, sestra, roditelji, djeca...a vi nemate pojma kako im pomoći...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
7 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice