Bilo kuda Ubuntu Linux svuda

poruka: 24
|
čitano: 1.562
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

http://www.omgubuntu.co.uk/2016/04/ubuntu-infographic

Canonical je objavio infografiku kojom pokazuje gdje se sve koristi samo Ubuntu od svih mogućih Linuxa. Ukratko procjena(pošto Ubuntu u sebi nema ugrađenu registraciju niti callback prema Canonicalu) je da postoji barem 100 milijuna uređaja sa Ubuntu-om.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
1 2 hvala 1
12 godina
protjeran
Re: Bilo kuda Ubuntu Linux svuda
GNU+Linux kaže...

http://www.omgubuntu.co.uk/2016/04/ubuntu-infographic

Canonical je objavio infografiku kojom pokazuje gdje se sve koristi samo Ubuntu od svih mogućih Linuxa. Ukratko procjena(pošto Ubuntu u sebi nema ugrađenu registraciju niti callback prema Canonicalu) je da postoji barem 100 milijuna uređaja sa Ubuntu-om.

Ukupno je oko 1,5 milijardi računala , a to je statistika temeljem korištenja više browsera i tražilica ( govorimo o home desktop pc-ijima ).

Ako je točna ona statistika da se udio linuxa vrti oko 1,5 % , onda ova canonicalova brojka izgleda jako prenapuhana.

To bi bilo ugrubo možda do 30 miliona računala , što bi ubrajalo sve distre , a uzmemo li u obzir da je ubuntu najrasprostranjeniji, 

onda bi ubuntu sam možda dosegao dvadesetak miliona...

E sad, neznam kaj su sve nabrojali od uređaja u tih 100 milijuna....

9 godina
neaktivan
Ubrojeno je sve što je digitalno. Naravno, tržište na kojem MS ima onih jedva 14%.
12 godina
protjeran
GNU+Linux kaže...
Ubrojeno je sve što je digitalno. Naravno, tržište na kojem MS ima onih jedva 14%.

Naprimjer ?

16 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Naprimjer ?

Svi Androidi, svi serveri, , svi routeri, svi televizori s Androidom i ostalim verzijama nekog Linuxa na sebi, svi STB-ovi.

Problem je samo u tome kaj je tekst o Ubuntu-u, ali već smo došli na sve što nije 14 % MS-a.

Žali bože rasprave s Jehovcima, samo ćeš izgubit dan bezveze.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 22:41 (kizo2703).
9 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
bunkermax kaže...

Naprimjer ?

Svi Androidi, svi serveri, , svi routeri, svi televizori s Androidiom i ostalim verzijama nekog Linuxa na sebi, svi STB-ovi.

Problem je samo u tome kaj je tekst o Ubuntu-u, ali već smo došli na sve što nije 14 % MS-a.

Žali bože rasprave s Jehovcima, samo ćeš se izgubit dan bezveze.

Sve šta vrti Ubuntu core. Sve šta vrti *buntu, sve šta vrti Ubuntu server.

12 godina
protjeran
Nedavno sam isto negdje naletio na statistiku koja je usporedjivala u nekom tromjesecju koliko je novih ubuntu korisnika vs onih koji su u tom istom periodu otisli sa ubunta na neki drugi os... Uglavnom, daleko vise je bilo odlazaka nego dolazaka. Iako je ubuntu odlican os, jos uvjek mu fali kvaka 22...

👮

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GNU+Linux kaže...

Sve šta vrti Ubuntu core. Sve šta vrti *buntu, sve šta vrti Ubuntu server.

Pa po tebi je to svaki Linux!

Android nema Ubuntu core, jer bi u tom slučaju Canonical bio najvrednija kompanija na svijetu, a ne Apple.

Jel tak?

bunkermax kaže...
Nedavno sam isto negdje naletio na statistiku koja je usporedjivala u nekom tromjesecju koliko je novih ubuntu korisnika vs onih koji su u tom istom periodu otisli sa ubunta na neki drugi os... Uglavnom, daleko vise je bilo odlazaka nego dolazaka. Iako je ubuntu odlican os, jos uvjek mu fali kvaka 22..

A dobro, ali moramo znati da je najviše tih ljudi prešlo na Mint (uključujući mene) ili neki drugi fork Ubuntua.

A vidiš da je čovjeku sve Ubuntu!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 21:27 (kizo2703).
12 godina
odjavljen

Bogte u čemu to Microsoft ima 14% udjela ?

Pa dobro šta sad da se radi ehehehehe heheheheh
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ukupnom tržištu konzumne elektronike. Inače tih 14% je sam Satya Nadella spomenuo u svom internom blogu zaposlenicima.
9 godina
neaktivan
Kizo, jeli znaš što je Ubuntu core? Jer sam na mobu i neda mi se objašnjavati.
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
GNU+Linux kaže...
Kizo, jeli znaš što je Ubuntu core? Jer sam na mobu i neda mi se objašnjavati.

Ako ćemo suditi po tvom odgovoru na jedan moj komentar, to je samo Debian s par stinijih promjena.

16 godina
neaktivan
GNU+Linux kaže...
Kizo, jeli znaš što je Ubuntu core? Jer sam na mobu i neda mi se objašnjavati.

Baš me interesira što je Ubuntu core? Po tvome?

12 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

A dobro, ali moramo znati da je najviše tih ljudi prešlo na Mint (uključujući mene) ili neki drugi fork Ubuntua.

A vidiš da je čovjeku sve Ubuntu!

Da. Samo ja mislim da bi trebalo svaku distru gledati kao zasebni os, jer kad bi ubrajali forkove pod jedan os, onda bi to jako jako smanjilo broj distri. I sam ubuntu leži na debianu , no kako je jedan linux kernel, onda bi isto tako mogli reći da su sve distre jedan os , svaki sa svojim specifičnostima... Teško je tu nekako povući jasnu crtu razgraničenja..

Osobno znam dosta ljudi koji su počeli linux avanturu na ubuntu , pa su nakon nekog vremena mijenjali op sisteme i to iz raznih razloga. Najčešće nije to bilo zato što im ubuntu nije dobro radio ( ili pravio neke probleme ) već je to više ona stalna ljudska potreba traganja za nečim novim ( u nadi da će to novo biti bolje, brže, stabilnije, ljepše, funkcionalnije.. ). 

A i taj 6-mjesečni ciklus novih verzija isto čini svoje. Ljudi podlegnu hvalospjevima i obećavajućim tekstovima o nizu poboljšanja pa onda idu exprimentirati , pa prođe i par mjeseci dok sve te nove distre isprobaju , i taman prođe 6 mj pa sve ispočetka.....  

16 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Da. Samo ja mislim da bi trebalo svaku distru gledati kao zasebni os, jer kad bi ubrajali forkove pod jedan os, onda bi to jako jako smanjilo broj distri. I sam ubuntu leži na debianu , no kako je jedan linux kernel, onda bi isto tako mogli reći da su sve distre jedan os , svaki sa svojim specifičnostima... Teško je tu nekako povući jasnu crtu razgraničenja..

Naravno da bi, ali se onda nebi moglo hvaliti ovakvim e-penom i forama ala 14%.

Yebi ga.

9 godina
neaktivan
Pa ne poričem da tu i dalje ima puno Debiana.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GNU+Linux kaže...
Pa ne poričem da tu i dalje ima puno Debiana.

Ma da, ono, spržili u .iso par skinova prije gableca...

13 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

A i taj 6-mjesečni ciklus novih verzija isto čini svoje. Ljudi podlegnu hvalospjevima i obećavajućim tekstovima o nizu poboljšanja pa onda idu exprimentirati , pa prođe i par mjeseci dok sve te nove distre isprobaju , i taman prođe 6 mj pa sve ispočetka.....  

Razlikujem ih po tome u koliko package manager formata moram spakovati softver nakon kompajliranja.

6-mjesečni ciklus je za one koji nemaju pametnijeg posla u životu od stalnog čačkanja po kompjuteru.

12 godina
protjeran
Djuro von Prekoplotovich kaže... 

6-mjesečni ciklus je za one koji nemaju pametnijeg posla u životu od stalnog čačkanja po kompjuteru.

Čuj, kolko god to bilo pametno ili bedasto, činjenica je da ogromna većina korisnika poteže i koristi nove verzija aplikacija i os-eva čim postanu dostupne...

Pa vidiš statistike downloada nakon izlaska novih verzija aplikacija ( fb, skype, whatsup, viber.. ) ili os-eva ( ubuntovi serveri jedva podnose navalu prvih dan dva po izlasku nove verzije )...

I to mislim da je neki trend, jer se svi nadaju čudotvornim pomacima nakon instalacije novog osa ili aplikacije. I od toga nisu cijepljeni korisnici nijednog os-a ( linux, win, ios, android ... )

9 godina
neaktivan
Ako ti je 6 mjeseci prerano onda imaš naravmo LTS.
11 godina
Djuro von Prekoplotovich kaže...

Predlažem da nam se pridružiš u 21 stoljeću jer ovdje je 6 mjesečni ciklus u redu, pa čak i nekad predug, s obzirom da bi ponekad htio imati rolling release.

U ovim vremenima koristiti LTS na desktopu 4 godine je ponekad i bedasto.

Samomrzeći hrvat
12 godina
protjeran
Naravno. Koristiti aplikacije stare 4 godine i time biti lisen hrpe novih funkcionalnosti ?
Ili dodavati repoe i rucno trpati na stari os i riskirati crash ?....

0 0 hvala 0
11 godina
bunkermax kaže...
Naravno. Koristiti aplikacije stare 4 godine i time biti lisen hrpe novih funkcionalnosti ?
Ili dodavati repoe i rucno trpati na stari os i riskirati crash ?....

Ma nema smisla. Aplikacije se apdejtaju, ljudi uvijek čuvaju kompatibilnost sa LTS izdanjima, ali kernel se ne apdejta, neki libovi ostaju stari itd.

Ubuntu je zadnjih par godina stvarno postao stabilan što se version apdejta tiče, nije više lutrija ko nekad. Ne sjećam kad sam imao neki problem kod apgrejda a da sam nisam bio kriv. Osobno radim apgrejd od verzije do verzije, a to mi je super s obzirom da koristim gnome.

Samomrzeći hrvat
12 godina
protjeran
Ubuntu gnome orgigi ili si na klasicni ubuntu sam dodao gnome 3 de ?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice