Anonymous: Facebook će biti uništen 5.11.2011 zaključana tema

poruka: 647
|
čitano: 163.410
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Anonymous: Facebook će biti uništen 5. 11. 2011

Evo ako niste do sada vidjeli:

http://www.index.hr/xmag/clanak/koga-briga-za-privatnost-ne-dirajte-facebook/565477.aspx

poprilično dobro objašnjava vas koji misle da ste nešto posebno na ovom svijetu.

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Anonymous: Facebook će biti uništen 5. 11. 201
Bypass kaže...
grimyHR kaže...

tebi ocito iz glave bjezi pojam fizickog, oni nisu novce ukrali od sonya niti su ista sonyevo unistili

unistavanje sonyeve tvornice, servera i sl. je fizicka steta

onemogucavanje normalnog poslovanja kriminalnoj kompaniji nije fizicka steta nego je recimo jednako kad seljaci traktorima onemoguce promet u mirnom prosvjedu ili kada se u mirnom prosvjedu ispred neke zgrade onemoguci poslovanje kriminalnim djelatnostima u toj istoj zgradi (vise manje svaka megakorporacija ili vlada...)

Onih 145 je kroz dva dana palo na 90.

Koje kriminalne djelatnosti je kompanija imenom Sony radila?

Aj ti meni to objasni. Nekoliko milijuna ljudi koji su bili korisnici njohovih usluga mora da su onda čisti idioti.

U kojem ti to svijetu živiš da mi je znati. Daj i meni to što uzimaš, ne budi škrt.

evo sad smo lijepo mirno raspravljali i opet ti dodes srati i mene napadati, pa dobro covjece jesi ti normalan, koji je tebi k., tko te dira, ocito si jako kompetentan da procjenjujes moju inteligenciju

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
protjeran
grimyHR kaže...

evo sad smo lijepo mirno raspravljali i opet ti dodes srati i mene napadati, pa dobro covjece jesi ti normalan, koji je tebi k., tko te dira, ocito si jako kompetentan da procjenjujes moju inteligenciju

Nitko ne napada sinko, smiri se. Ako ne možeš podnjeti kritiku i argument na tvoje očite gluposti koje pišeš, onda lijepo imaš link na desnoj strani sa oznakom logout.

Nemaš sreće, bacilo me na tvoj komentar, koji je izuzetno glup.

16 godina
protjeran
Bypass kaže...
grimyHR kaže...

Nitko ne napada sinko, smiri se. Ako ne možeš podnjeti kritiku i argument na tvoje očite gluposti koje pišeš, onda lijepo imaš link na desnoj strani sa oznakom logout.

Nemaš sreće, bacilo me na tvoj komentar, koji je izuzetno glup.

ne, ovo sto si ti napravio je napad, procjenjujes moju inteligenciju bez objektivnih dokaza i tvrdis to kao da je cinjenica, a ne tvoje misljenje bez onove, sto u stvari je

pretvaras ovu temu u osobni napad na mene, i osim sto offtopicaris time, izravno me vrijedas, a tema se napokon malo smirila bila

14 godina
profa31 kaže...
OriginalEXE kaže...

Aha, znači ti bi iz lošeg u gore? Lijepo. Ako ti nisi spreman istražit ono za što navijaš (EU, Facebook), kako da ti ja onda dokažem da si u krivu? Taman da ti nacrtam...

A ti si istražio? Znaš sve o EU? Surađivao si ili surađuješ s firmama iz EU-a? Meni dio prihoda dolazi iz EU-a, i nitko od ljudi s kojima surađujem se ne žali da im je lošije nego prije, a meni bi bilo puno lakše svoje usluge prodavati ako bi ibo državljanin EU-a.

Facebook ne koristiš pa znaš sve o njemu? U mojem radu Facebook itekako koristi. Putem njega firme za koje radim dovlače nove korisnike na svoje stranice, povećavaju si promet i ostvaruju time veću zaradu.

Znaš, ja i dosta ljudi tu s kojima se prepireš živimo od vlastitog rada i nemamo potrebe za tim kvazirevolucionarnim idejama rušenja stvari koje nam ne smetaju, čak štoviše donese nam dobroga u životu.

Što se tiče dokazivanja ti nisi niti jednom pokušao to napraviti. samo govoriš napamet naučene parole o tome kako je nešto loše.

Za kraj pitanje: čime bi ti nadomjestio količinu ljudi koji na neku stranicu dolaze preko fejsa (i time povečavaju zaradu stranice - indirektno preko bannera i direktno preko prodaje usluga)? ili koji direktno na fejsu saznaju za neku ponudu, sniženje, uslugu...

Jesam, istražio sam, ne, ne znam sve ali znam dovoljno, pa i previše. 

Iz pozicije koju si opisao jasno mi je zašto podržavaš oboje, ali vidiš, tako pokazuješ i da si sebičan. Tebi je dobro pa neka tako ostane. Oličenje sebičnosti. Sebičan za sebične navija.

Facebook going down ^.^ jadne loodache
14 godina
Bypass kaže...

Evo ako niste do sada vidjeli:

http://www.index.hr/xmag/clanak/koga-briga-za-privatnost-ne-dirajte-facebook/565477.aspx

poprilično dobro objašnjava vas koji misle da ste nešto posebno na ovom svijetu.

Relevantnog li članka, sav sam se naježio.

14 godina
protjeran
grimyHR kaže...

ne, ovo sto si ti napravio je napad, procjenjujes moju inteligenciju bez objektivnih dokaza i tvrdis to kao da je cinjenica, a ne tvoje misljenje bez onove, sto u stvari je

pretvaras ovu temu u osobni napad na mene, i osim sto offtopicaris time, izravno me vrijedas, a tema se napokon malo smirila bila

Dao si mi etalon. Ti si se hvalio sa nekih 145 bodova, a ne ja. Pa onda mogu usporediti razinu inteligentnog pisanja sa tim što si mi dao.

Ali, da nastavimo u tonu, prvo ti meni reci gdje sam ja offtopičario komentirajući tvoj post? Postavio sam ti pitanje u odgovoru i malo začinio sa osobnim viđenjem.

Nema tu offtopic-a osima ako ne razumiješ sam pojam offtoic.

A sad ne plačipichkaj oko "izravnog vrijeđanja". U nekoliko navrata si nazivao neke forumaše slabih mentalnih sposobnosti, glupim itd.

14 godina
protjeran
OriginalEXE kaže...

Negdje piše da je relevantan?

Samo je jeko dobro zapažanje za ljude koji si misle da su nešto posebno naovom svijetu jer su se spojili na internet.

Normalna raspodijela pokazuje da 69% ljudi na svijetu sasvim prosječno. Trebali bi to i prihvatiti.

16 godina
protjeran
Bypass kaže...
grimyHR kaže...

Dao si mi etalon. Ti si se hvalio sa nekih 145 bodova, a ne ja. Pa onda mogu usporediti razinu inteligentnog pisanja sa tim što si mi dao.

Ali, da nastavimo u tonu, prvo ti meni reci gdje sam ja offtopičario komentirajući tvoj post? Postavio sam ti pitanje u odgovoru i malo začinio sa osobnim viđenjem.

Nema tu offtopic-a osima ako ne razumiješ sam pojam offtoic.

A sad ne plačipichkaj oko "izravnog vrijeđanja". U nekoliko navrata si nazivao neke forumaše slabih mentalnih sposobnosti, glupim itd.

ja nikome nisam izravno uvredu uputio hvala lijepo, na temama na kojima jesam sam dobio karton, a ti nisi kompetentan da procjenjujes icije mentalne sposobnosti, svoje pretpostavke nemoj tu prodavati kao cinjenice jer to nisu

tvoje procjene nemaju nikakve veze sa anonymusovim napadima i stoga su debeli offtopic, a posto su netocne odmah su i uvreda, to sto ti radis nije argumentiranje i ne daje nikakvu tezinu tvojim tvrdnjama protiv hakerskih napada i mogu se protumaciti jedino kao nedostatak pravih argumenata

kada i ako ikada budes imao pravih argumenata koji se ticu same teme onda mozda i budes vrijedan sugovornik, do tada samo vrijedas i ne pridonosis nicemu

edit: evo pregledao sam tvojih prvih 10ak postova na ovoj temi, odmah od PRVOG  tvog posta sve koji se ne slazu s tvojim misljenjem nazivas balavurdijom i klincadijom ne nudeci ni jedan argument vezan uz temu, jedino sto radis citavo vrijeme je omalovazavanje sugovornika, mislim da je ocito o kakvoj se osobi radi

a mislim da je i svatko koga sam ja tu "uvrijedio" sam sposoban da se brani, ne trebas ti njima kao odvjetnik

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 16:35 (grimyHR).
14 godina
Bypass kaže...
OriginalEXE kaže...

Samo je jeko dobro zapažanje za ljude koji si misle da su nešto posebno naovom svijetu jer su se spojili na internet.

Normalna raspodijela pokazuje da 69% ljudi na svijetu sasvim prosječno. Trebali bi to i prihvatiti.

Ne samo da nije relevantan, nego i sadrži obične gluposti i muljažu!

15 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...
Bypass kaže...
OriginalEXE kaže...

Ne samo da nije relevantan, nego i sadrži obične gluposti i muljažu!

ne dirajte nam fejs QQ i to još iz usta nekog he.ivjetra novinara...

mislim da o relevantnom ne možemo pričati :D

najači mi je onaj dio sa ubojicom radnog vremena {#}

17 godina
grimyHR kaže...
a gle, sramota treba biti one koga sjebu na taj nacin, a ne njih

Pa da, rekoh, shame on them misleci na CIA-u ili koga su vec shakali. SQLinjection je stara prica. Tko na to jos pada jadna mu manistra. Osim ako ih nije briga.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
15 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Jesam, istražio sam, ne, ne znam sve ali znam dovoljno, pa i previše. 

Iz pozicije koju si opisao jasno mi je zašto podržavaš oboje, ali vidiš, tako pokazuješ i da si sebičan. Tebi je dobro pa neka tako ostane. Oličenje sebičnosti. Sebičan za sebične navija.

Oh bože, a ti si fakin Mahatma Gandhi. Radiš samo za dobrobit opće ljudske sreće, živiš od plodova voća ubranog u vlastitom vrtu, roditelji te ne financiraju, nosiš robu koju sam sašiješ i propovjedaš ljubav i mir. I prodaješ mirisne štapiće ;)

I dalje nisi dao niti jedan argument, nisi napisao niti jednu pametnu rečenicu, ali konstantno napominješ kako ti znaš nešto (što je valjda nama ostalima sakriveno).

Pretpostavljam da ti ne radiš i da te roditelji financiraju. Pretpostavimo i da rade u nekoj firmi koja se mora na ovaj ili onaj način reklamirati. E sad, pretpostavimo da im oduzmemo 10% mogućih kupaca (korisnika...) zato što je meni to fora. jer sam ja gnjevan na način kako oni dolaze u firmu. jer mislim da to ne valja. ali naravno pritom neću navesti niti jedan razlog zašto to ne valja. To je onda borba za opće ljudsku sreću i nije sebično????

Eh da, ja imam uz sebe ljude koji žive od moga rada. ako ja ne zaradim oni neće imati što za jesti. i da, borit ću se da njima bude bolje u životu i da ja svojim poštenim radom zaradim što je više moguće. A to znači ulazak u EU i korištenje facebooka (od strane firmi za koje radim).

a sada slušam tvoj odgovor. zaboravi eu (jer nemaš pojma o čemu pričaš), nego reci zašto bi napad na facebook bio koristan, facebook koji nekima pomaže da se čuju s prijateljima, nekima da povečaju posao, nekima da se zabave, a možda 0.1% će imati loša iskustva s njime (a da za ista nisu sami krivi - kao što je npr. stavljanje fokte na kojoj su pijani pa zbog toga imaju problema s roditeljima, ženom, poslodavcem...).

ako ga ne želiš nemoj ga koristiti, ali nemoj nikada pokušati meni nametnuti svoju odluku. facebook nije savršen, ima stotine rupa i ja ga iskreno mrzim. mrzim ga jer mijenja stalno neke idiotarije i aplikacije koje napraviš danas sutra možda neće raditi, stranice će promijeniti bez najave i slično.... ali da je to zlo koje je krivo za išta loše na ovome svijetu? ajde malo odrasti i uhvati se u koštac s pravim problemima....

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 17:04 (profa31).
14 godina
neaktivan

vezne poruke se nikad ne salju preko facebooka, već govore u četiri oka....a ako vam smeta sto nemate privatnosti na facebook-u niste trebali ni praviti acc već se zatvoriti u četiri zida i nigdje ne izlazit...iako bi bilo ljepo da ga obore jer oni koji su se pokajali sto su napravili facebook mozda bi dobili drugu sansu... a nama koji želimo biti na facebooku to nebi ništa značilo jer će ga tad-kad dignut ako ga i uspiju oborit...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 17:05 (slamka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
slamka kaže...

vezne poruke se nikad ne salju preko facebooka, već govore u četiri oka....a ako vam smeta sto nemate privatnosti na facebook-u niste trebali ni praviti acc već se zatvoriti u četiri zida i nigdje ne izlazit...iako bi bilo ljepo da ga obore jer oni koji su se pokajali sto su napravili facebook mozda bi dobili drugu sansu...

sorry m_dipl, al slamka ti si tupast. Sta, ako facebook nije toliko bitan u svakodnevnoj komunikaciji onda nema veze sto ce im netko istekat server iz produznog. Koji je vama kua? Jeste blesavi? Sta vas boli kua sto drugi rade? Ili pak nemate svoj zivot pa su vam tudji zanimljivi?

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

a gle, uz dovoljan bandwith mozes bruteforceom ddos-at bilo koga, srusili su bez problema one debile koje vode brigu o sigurnosti raznih americkih drzavnih tjela i korporacija, a sto ce ovdje biti vidjet cemo, ako se moze cia hakirat moze se i facebook

hrvatskafarkasevec kaže...

1Gbit servera vec ima za 300kn mjesecno 

tak da bandwith im nebi trebao bit problem

70 000 servera na vise lokacija/IP-eva i slicno. Nema teorije da to sruse. 

Ko da idu google srusit. Sto se tice raznih americkih  drzavnih tijela. Svi bitni podaci im live spojeni na internet vec koriste neke svoje submreze, tunele ili sto ja znam sto, mislim da se oni ovakvih napasnika ne moraju bojat. Osim ako im ne haknu stranicu :)

70 000 overloaded servera*

14 godina
neaktivan

ja drzim da je nemoguce da ga obore...koristim se facebookom svaki dan i svejedno me boli kita sta ce bit oborili ga ili ne meni je svejedno...jer ima drugih nacina za komunikaciju iako je facebook daleko najbolji

17 godina

No chance. DDoS ne overloada servere, vec zagusi promet prema njima pa korisna informacija ne moze proci.

14 godina
neaktivan

Preporučam svima u ovom koncu da pogledaju sva tri filma Zeitgeist.

Prilično kul lik.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

No chance. DDoS ne overloada servere, vec zagusi promet prema njima pa korisna informacija ne moze proci.

pa zato ako su anonymusove informacije tocne ni nece ddos nego ce natjerati servere da sami sebe ubiju

14 godina
protjeran
grimyHR kaže...

.

ja nikome nisam izravno uvredu uputio hvala lijepo, na temama na kojima jesam sam dobio karton, a ti nisi kompetentan da procjenjujes icije mentalne sposobnosti, svoje pretpostavke nemoj tu prodavati kao cinjenice jer to nisu

tvoje procjene nemaju nikakve veze sa anonymusovim napadima i stoga su debeli offtopic, a posto su netocne odmah su i uvreda, to sto ti radis nije argumentiranje i ne daje nikakvu tezinu tvojim tvrdnjama protiv hakerskih napada i mogu se protumaciti jedino kao nedostatak pravih argumenata

kada i ako ikada budes imao pravih argumenata koji se ticu same teme onda mozda i budes vrijedan sugovornik, do tada samo vrijedas i ne pridonosis nicemu

edit: evo pregledao sam tvojih prvih 10ak postova na ovoj temi, odmah od PRVOG tvog posta sve koji se ne slazu s tvojim misljenjem nazivas balavurdijom i klincadijom ne nudeci ni jedan argument vezan uz temu, jedino sto radis citavo vrijeme je omalovazavanje sugovornika, mislim da je ocito o kakvoj se osobi radi

a mislim da je i svatko koga sam ja tu "uvrijedio" sam sposoban da se brani, ne trebas ti njima kao odvjetnik

Ček ček malo... Oprosti (ako te vrijeđa), ali jesi ti blesav ili se samo praviš blesav??

Dao sam ti u nekoliko navrata čiste argumente što se tiče anonymous-a. Čak sam te i prozvao da komentiraš.

Što si napravio? Pravio si se čorav ili si pobjegao sa teme. Dakle nemoj ti meni o neargumentiranosti. Ti vidiš neargumentiranost samo ako se ne slaže sa tvojim viđenjem ili je netko u pravu, a to vjerojatno ne voliš. Zar ne?

I da, nazvat ću svakog klincem, balavcem, koji ima infantilne postove tipa: "jedva čekam da unište facebook. neka propadnu. živio anonymous itd". Jer ili imaš 12 godina da to kažeš (mada su meni klinci svi dok ne počnu sami sebe hraniti i odijevati... bez mamice i tatice), ili si glup. Vrlo jednostavno. Pametan čovjek, bez da dva puta razmisli, neće davati takve izjave.. Ili iskusan čovjek.

Ne nisam ja nikom odvjetnik. Očito ne razumiješ priprosti hrvatski. Ne branim ja nikog (da ti objasnim), nego samo ukazujem na tvoje ponašanje kad si već počeo cviljeti o nekim napadima. Ili možda smatraš da ti smiješ ljude prozivati mentalno niskih sposobnostima, bez da se i tebe ne pogleda?

14 godina
protjeran
grimyHR kaže...

pa zato ako su anonymusove informacije tocne ni nece ddos nego ce natjerati servere da sami sebe ubiju

Oni su sebi zamislili da bi "ubili" servere nekom verzijom SQL ddos alata. Dakle da se šalju SQL upiti server-u toliko puta dok se ne sruši.

Ali momci nisu valjda ni pomislili na činjenicu da je skoro svaki klik na facebook-u SQL upit. Dake mogu oni to podnijeti. Ako mogu nekoliko stotina milijuna SQL upita u sekundi podnijeti, onda će i moći dodatnih par tisuća (ako i toliko).

17 godina
Bypass kaže...
grimyHR kaže...

Oni su sebi zamislili da bi "ubili" servere nekom verzijom SQL ddos alata. Dakle da se šalju SQL upiti server-u toliko puta dok se ne sruši.

Ali momci nisu valjda ni pomislili na činjenicu da je skoro svaki klik na facebook-u SQL upit. Dake mogu oni to podnijeti. Ako mogu nekoliko stotina milijuna SQL upita u sekundi podnijeti, onda će i moći dodatnih par tisuća (ako i toliko).

Ne samo to, nego mislim da facebook radi cak na nekom NoSQL modelu koji trpi cuda od prometa... budu oni posramljeno izasli iz toga :)

16 godina
protjeran
Bypass kaže...
grimyHR kaže...

nesto vezano uz javascript i ranjivosti unutar sql-a, neznam, detalji nisu poznati javnosti i za razliku od tebe necu pisati gluposti pretpostavljajuci o tome sta oni jesu ili nisu pomislili

ti previse toga tu argumentiras sa nekim svojim pretpostvakama, nikad nisi suo za onu pretpostavka je majka gluposti?

17 godina

Javascript se izvrsava na klijentu. Moguce da ce pokusati krossajt nesto muljat, ali problem je u tome sto FB ima tolike kapacitete da to nece ni osjetit.

Realno gledajuci, s obzirom na broj korisnika oni su stalno pod DDoS om :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 19:47 (tnakir).

3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

#Ref#Ref je napisan u javascriptu, nema veze sa napadom.

Napad se bazira na malformed SQL upitima koji bi trebali navesti server da se sam sruši.

0 0 hvala 0
16 godina

aa jadni ovisnici {#}

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedva čekam taj dan...iako mislim da ga neće uništit....možda će bit nedostupan na par dana, to je to...

Dean T., volim te.

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ja znam puno o anonymousu, neču reč kako i nesmijem vam reč puno al otkrit ču vam jednu stvar. Razvili su novo oružije us jednu pomoč, zove se LOIC (Low
Orbit Ion Cannon) več sam vam reko i previše. Trunju više detalja par vama u inbox.
malware master
17 godina
neaktivan
Omniscient kaže...
ja znam puno o anonymousu, neču reč kako i nesmijem vam reč puno al otkrit ču vam jednu stvar. Razvili su novo oružije us jednu pomoč, zove se LOIC (Low
Orbit Ion Cannon) več sam vam reko i previše. Trunju više detalja par vama u inbox.

mogu ja tebi par lekcija o č,ć, ije, je, ne itd...?

također u inbox. {#}

Dean T., volim te.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice