Digitalna video kamera-problem

poruka: 3
|
čitano: 3.706
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Digitalna video kamera-problem, pomoć

Lijepi pozdrav svima,

Nešto više od dvije godine posjedujem digitalnu video kameru Panasonic NV-GS37, do nedavno me dobro služila, međutim unatrag nekoliko mjeseci sam primjetio pojavu tamnih paralelnih horizontalnih pruga, preko cijelog ekrana, na nekim dijelovima snimke. Nisam uspio dokučiti uzrok ovoj pojavi, pretpostavio sam da je do greške došlo zbog višestrukog presnimavanja jedne te iste kazete (koristim SONY-jeve mini DV kazete), te sam stavio novu kazetu u nadi da ću neko vrijeme biti pošteđen ove neugodne pojave. Međutim ovaj vikend sam se neugodno iznenadio. Snimio sam petnaestak minuta 'materijala' i sve se činilo OK dok nisam došao doma. Žena je pregledavala snimku i slika je iz početka bila u redu, nakon premotavanja i ponovnog pregledavanja, na djelovima snimke koji su se trenutak prije činili uredu, pojavile su se famozne 'pruge'. Danas sam opet premotavao i pregledavao snimku, osim pojave 'pruga' slika se počela još dodatno 'lomiti' onako nekako kao po kvadratićima, a nakon još jednog premotavanja, snimka je u potpunosti iščezla, jednom rječju ništa, mrkli mrak. Raspakiram potom potpuno novu kazetu, stavim ju u kameru i napravim snimku od desetak sekundi, pokušam pregledati, ništa se ne vidi, ekran je potpuno crn. Stisnuo sam i gumb 'reset', u nadi će se problem rješiti, ali ni to ne pomaže. Sliku na zaslonu vidim samo dok je kamera u modu za snimanje, ali kad pokušam pregledati što sam snimio slike nema, isto vrijedi kod pregledavanja starih kazeta na kojima su snimke inače bile u redu, sada se više ništa ne vidi. Nisam osobit stručnjak za digitalne video kamere, na sreću većinu snimljenog materijala sam na vrijeme preselio na računalo i zapekao na DVD-ove, zanima me da li netko zna o kakvom se problemu/kvaru radi, može li se otkloniti ili je jednostavnije kupiti novu kameru? Hvala unaprijed svima koji će si dati truda da ponude nekakav odgovor,

Pozdrav
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 21:49 (Igor_A.).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko kužim sav materijal si pregledao na kameri jel da?

Možda ti je LCD ekran na kameri otišao. Ako nije to, onda glava ili čip. Provjeri u servisu koliko bi te izašlo, ali iskreno, znaju toliko naplatiti da je stvarno bolje kupiti novu kameru. Ako ovu imaš 2 godine, onda znaš da su cijene niže i danas za iste novce možeš kupiti bolju kameru.

0 0 hvala 0
17 godina

Probaj očistiti glavu s kasetom za čišćenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice