Tko zna osnove excela ?

poruka: 6
|
čitano: 1.396
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Tko zna osnove excela ?

Dobio sam tablicu koju bih mogao iskoristiti za neke svoje potrebe uz osnovne preinake.

Riječ je o nekom kalkulatoru koji automatski zbraja stavke i cijene i na kraju izbaci račun. Treba mi za automehaničarsku radnju....

Preradio sam sve što sam trebao samo nemogu cijenu u dolarima.

Hoću da cijena piše u kunama, dakle da je umjesto znaka $ znak kn

Nigdje ne vidim gdje to zamijeniti pa mi kod svake stavke pie brojka i znak dolara, recimo 90,00 $ a ne 90,00 kn

Kako to promjeniti ?

0 0 hvala 0
16 godina
Tko zna osnove excela ?

Jel ovo pomaze?

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Tko zna osnove excela ?

U ćeliji gdje je iznos u $ - desni klik - Format cells... - Tab number - Currency - u Symbol izabereš "kn".

I to bi bilo to.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Tko zna osnove excela ?

Ako se dobro sjećam to baš i nema veze s excelom, trebaš pod regional setigsima windowsa odabrati hrvatski jezik i valutu za default.

Ako ti je to komplicirano onda izmjeni na templateu ovako. Desna tipka miša naćeliju, odaberi preferences, zatim odaberi curency i podesiš na kn.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
protjeran
Re: Tko zna osnove excela ?

E svaka Vam dala dečki...

Svoj trojici !!!

Riješio sam u 4 sekunde zahvaljujući upravo Vama !

Nisam domaći sa excelom baš, zadnji put sam ga koristio u verziji 2.0, a to je bili prije nekoliko desetljeca, kada se vecina korisnika ovog foruma jos nije rodila i poslije nista.

Ne treba mi pa ga ne koristim...

Sad mi ovo iskocilo pa nisam mogao naci gdje se mijenja, sve ostalo sam na brzinu rijesio, od matematike, do standara, natpisa, logotipa no ovo nikako....

Lijep pozdrav i hvala još jednom !!!

16 godina
Tko zna osnove excela ?

nema frke..di mozemo doc na servis s autom? {#}

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice