Excel - zamjena retka na temelju uvjeta

poruka: 3
|
čitano: 676
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam dvije tablice (stara i nova) koje imaju iste stupce, npr.

Šifra, Naziv proizvoda, Cijena

Trebam vrijednosti stupca Šifra iz stare tablice usporediti s novom, i ako pronađe podudaranje šifri zamjeniti kompletan redak stare tablice s retkom iz nove tablice ili samo vrijednosti stupca Naziv proizvoda i Cijena...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 9:56 (Maximus).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Excel - zamjena retka na temelju uvjeta
Maximus kaže...

Imam dvije tablice (stara i nova) koje imaju iste stupce, npr.

Šifra, Naziv proizvoda, Cijena

Trebam vrijednosti stupca Šifra iz stare tablice usporediti s novom, i ako pronađe podudaranje šifri zamjeniti kompletan redak stare tablice s retkom iz nove tablice ili samo vrijednosti stupca Naziv proizvoda i Cijena...

A što to znači - da naziv i cijena u staroj tablici moraju biti jednaki nazivu i cijeni u novoj, tj. da se uvijek uzimaju iz nove tablice?

Predlažem korištenje jednog lista u excelu s važećim šifarnikom, a drugi list s podacima u koji se na osnovu šifre dovlače vrijednosti iz lista šifarnik pomoću funkcije VLOOKUP.

{#}

17 godina
neaktivan

Evo proučio sam malo VLOOKUP i to je u biti to, ali sad je problem što ova target tablica u koju treba ubaciti nove vrijednosti iz source_tablice nema istu strukturu... kako da sortiram stupac Šifra, a da ne razvalim sve? Source tablica ima samo nove podatke koje trebam, bez dodatnih redova kao u ovoj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 12:59 (Maximus).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice