Excel tablica

poruka: 10
|
čitano: 3.365
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Excel tablica

Jeli moguce u excel tablici da se sama povecava s obzirom na broj redaka npr. tablica ima 5 redova i svaki put kad upisujem na zadnji da doda novi red. Treba mi za printanje da nebude prazan papir ili pak da moram sve micat jer ne stane jer upotrebljavam funkcije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Excel tablica
Slayaarrr kaže...

Jeli moguce u excel tablici da se sama povecava s obzirom na broj redaka npr.

Nisi baš najjasniji u ovom dijelu sa printanjem, evo ti dva tutorijala pa vidi je li to ono što želiš

- Automatsko dodavanje novog reda sa formulom u Excelu na kraju tablice

- Kreiranje dinamične tablice u Excelu

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
11 godina
neaktivan

Na primjer kako izgleda tablica:

Ono sta zelim je da kad isprintam na papir da mi bude rezultat odnosno zbroj odmah ispod navedenih stavki odnosno ako ima vise stavki da mi prilikom upisivanja automatski doda novi red. Neznam kako da to izvedem.

11 godina
neaktivan
Excel tablica

zgleda da nije moguće. Ima li tko kakvih prijedloga?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prije ispisa samo napravi Hide praznih redova. A kod unosa, kad s redovima dođeš blizu retka za zbroj, jednostavno insertaj nekoliko novih praznih redova. Ili je to to, ili nisam shvatio što hoćeš. {#}

11 godina
neaktivan

A to mi treba samo kad bi automatizirano islo

14 godina
neaktivan
Slayaarrr kaže...

A to mi treba samo kad bi automatizirano islo

A zašto automatizirano ako niti unos nije automatiziran? Što znače 2-3 dodatna klika i koliko često to radiš, 1000 puta dnevno?

Automatizacija ima smisla do neke mjere inače ti može samo zakomplicirati jednostavan posao.

11 godina
neaktivan

A trebalo bi mi automatizirano da brze ide, čak sam i razmisljao da napravim program ali neda mi se zajebavat. treba jos onda za printanje pripremit.

16 godina
neaktivan
Slayaarrr kaže...

ali neda mi se zajebavat.

Tebi ne a nama da?

I dalje si nejasan. Što nisi postavio primjer datoteke i napisao točno kako treba izgledati rezultat.

Ako želiš printati sa praznim redovima ispod upisanih podataka postavi Print Area

Ako ne želiš imati prazne redove ispod upisanih podataka tada ih sakrij sa filterom (par klikova) ili preko VBA koji pokrećeš na button

npr:

Sub SakrijPrazneRedove()
    Range("A1:C8").Select
    Selection.AutoFilter
    ActiveSheet.Range("$A$1:$C$8").AutoFilter Field:=3, Criteria1:="<>"
End Sub

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
17 godina
Excel tablica

ili jednostavno plati alat za izdavanje računa pa nemaš ovih problema (iako se sve to da srediti u excelu, nekada je lakše koristiti specijalizirane alate).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice