WD My Book 2.0

poruka: 7
|
čitano: 2.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
WD My Book 2TB vracanje podataka

Poštovani,

Imam navedeni eksterni HDD kojem je otišlo orginal kučište, kada sam ga izvadio iz kučišta i direktno spojio na komp preko SATA sucelja na njemu su bili podaci kojima se moglo pristupit.

Pošto mi je kučište bilo oštečeno, kupio sam novo i ubacio taj HDD (WD Green) u njega i tu započinju moji problemi.

Kada sam ga spojio na komp preko novog kućišta USB-om komp ga nije prepoznao u "Moje računalo" i onda sam ja otišao u DiskManagament i vidio da je HDD tamo, i kad sam probao kliknut na njega pojavio mi se prozor za inicijalizaciju diska gdje sam ja kliknuo (znam da nisam trebao) i potvrdio da nesto iz GPT pretvori u MBR, isto kao u ovom dole prozoru:

No kad sam to potvrdio zahtijevalo mi je da napravim format, što sam i napravio. Kliknuo sam da brzo formatira i mogao sam pristupit disku.

Ali problem je što nisam razmišljao o tome da mi podaci trebaju i da ih sad više nema. Zamolio bih za pomoć sve koji znaju kako i na koji način uz koji program da ja probam vratit bar dio podataka, filmovi, glazba itd.mi nije bitno več samo tekstualni dokumenti i par slika.

UKRATKO: napravljena je inicijalizacija diska, na taj način da sam ga iz GPT prebacio u MBR da mu mogu pristupit (+brzi format) ništa nisam naknadno zapisivao na HDD

Zahvaljujem

btw. proučio sam teme na forumu slične ili vezane za moj problem i vidio da se neke stvari mogu odradit sa "get data back", "easeus" no bojim se da ne zbrljam još više zato sam naveo što sam radio i koji je način moguć ako je da se išta vrati.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: WD My Book 2TB vracanje podataka

Bilo što? Bilo kakav prijedlog? Baš nitko? :(

12 godina
odjavljen
WD My Book 2.0

http://www.recovermyfiles.com/

...je da je trebalo 24h ali sam uspio vratiti sa svog HDD 40ak gb izgubljenog..naravno prog nije free.. trebase malo snaći ;)

skOOrvy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: WD My Book 2.0
skorvy kaže...

http://www.recovermyfiles.com/

...je da je trebalo 24h ali sam uspio vratiti sa svog HDD 40ak gb izgubljenog..naravno prog nije free.. trebase malo snaći ;)

thx, probam sa njime, ima kakva caka, naputak za uporabu ili se sve odvija kroz sučelje?

12 godina
odjavljen
WD My Book 2.0

Sve ti ide kroz sucelje, vise se nesjecam kako tocno ide a i novom verzijom programa su izmjenili cijelo to sucelje. Ma sve ti je objasnjeno, u biti kliknes 3 puta i on dalje radi svoje, i to full traje, ipak kompletno vracanje podataka s hdd nije bas jednostavno, pogotovo ako su stari podatci prepisani novima.

skOOrvy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WD My Book 2.0

Problem !?

Imam taj hdd i na njemu u svojstvima stoji da je zauzeto 391Gb , ali ja te datoteke ne vidim kada ga otvorim samo mi pokazuje shortcut-ove od mojih mapa, ali prazne.

Šta da radim? Slike , muzika, pps prezentacije, dokumenti sve mi je tu ali ih ne vidim, nestali.{#}

Hdd ima i napajanje na adapter u utičnicu i usb kabal na komp, kada ga uštekam sve radi ali nema podataka.

Molim vas pomoć !!!{#}

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WD My Book 2.0

Bump !!!

Edit: Riješeno na naćin da sam u folder options pod tab view ukljućio da pokaže sve skriveno i zaštićeno .

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 11:03 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice