Poštovani,
Imam navedeni eksterni HDD kojem je otišlo orginal kučište, kada sam ga izvadio iz kučišta i direktno spojio na komp preko SATA sucelja na njemu su bili podaci kojima se moglo pristupit.
Pošto mi je kučište bilo oštečeno, kupio sam novo i ubacio taj HDD (WD Green) u njega i tu započinju moji problemi.
Kada sam ga spojio na komp preko novog kućišta USB-om komp ga nije prepoznao u "Moje računalo" i onda sam ja otišao u DiskManagament i vidio da je HDD tamo, i kad sam probao kliknut na njega pojavio mi se prozor za inicijalizaciju diska gdje sam ja kliknuo (znam da nisam trebao) i potvrdio da nesto iz GPT pretvori u MBR, isto kao u ovom dole prozoru:
No kad sam to potvrdio zahtijevalo mi je da napravim format, što sam i napravio. Kliknuo sam da brzo formatira i mogao sam pristupit disku.
Ali problem je što nisam razmišljao o tome da mi podaci trebaju i da ih sad više nema. Zamolio bih za pomoć sve koji znaju kako i na koji način uz koji program da ja probam vratit bar dio podataka, filmovi, glazba itd.mi nije bitno več samo tekstualni dokumenti i par slika.
UKRATKO: napravljena je inicijalizacija diska, na taj način da sam ga iz GPT prebacio u MBR da mu mogu pristupit (+brzi format) ništa nisam naknadno zapisivao na HDD
Zahvaljujem
btw. proučio sam teme na forumu slične ili vezane za moj problem i vidio da se neke stvari mogu odradit sa "get data back", "easeus" no bojim se da ne zbrljam još više zato sam naveo što sam radio i koji je način moguć ako je da se išta vrati.