Koji je najbolji hdd za pokretanje igrica s njega. Imam SSD za OS... ? Jel bolj igre rade s greena ili blacka.
Tema za odabir tvrdih diskova
- poruka: 1.848
- |
- čitano: 605.239
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moze preporuka kojeg prijenosnog HDD-a 3.5''
Do 700 kn u Portiona, sluzio bi mi za pohranu filmova i pjesama....
HITNO !!!
Pozdrav,
Imam HDD SAMSUNG SpinPoint F3 od 1 TB.
http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/10/06/samsung-spinpoint-f3-1tb-review/1
Kupio bi isti takav ali ne vidim ih više u prodaji. Da li postoji neki sličan za dobru cijenu, možda i neki bolji. Molim preporuku. Možda čak dolazi i 2TB u obzir ali bi zasada htio 1 TB. Tražim ustvari neki best buy, ali me najviše zanima stabilni hard disk. Neznam ni na kojeg bi proizvođača išo....
Imam ASRock 880G Pro3 ploču, ako to pomaže. Evo i link:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=880G%20Pro3
Pretpostavljam da podržava SATAIII hard diskove. Komp je star godinu i pol.
Molim preporuke.
Thx :)
Hmm, nitko nezna samsungov hard il nitko nije vidio post :)
Ako može barem 1 odgovor to bi bilo sjajno ;)
Hmm, nitko nezna samsungov hard il nitko nije vidio post :)
Ako može barem 1 odgovor to bi bilo sjajno ;)
Samsunga F3 nema vise kod nas , mozda se vise i ne proizvodi !
Od hardova gledaj WD ( po meni najpouzdaniji ) , Caviar Blue 1TB , SATA III , 32MB , 7200rpm ! Po meni najbolji izbor Caviar Black 1TB , SATA III , 64MB , 7200rmp i 5 god. jamstva !
Tvoja maticna podrzava SATA III !
Samsunga F3 nema vise kod nas , mozda se vise i ne proizvodi !
Od hardova gledaj WD ( po meni najpouzdaniji ) , Caviar Blue 1TB , SATA III , 32MB , 7200rpm ! Po meni najbolji izbor Caviar Black 1TB , SATA III , 64MB , 7200rmp i 5 god. jamstva !
Tvoja maticna podrzava SATA III !
Može još kojepitanjce. Šta pretstavlja točno ovih 32MB i 64MB. Koja je razlika? Šta se time dobiva? Thx :)
To je cache - brzina kojom nas disk "poslužuje" našim podacima na njemu - naravno što veći to bolji
Pozdrav, bi li primjetio razliku u brzini hdd-a između svog wd-a 640gb caviar blue sata2, i 1tb caviar black sata3? Na svojoj ploči naravno...
Preporuka vanjskog hard diska od 1-2 TB da je napajanje samo preko usb-a ako je moguće, i da je 2.5" ? I ako može link (na pp ako nemože tu). Hvala
Da
Pozdrav, zanima me misljenje o ovom disku http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-1000-0-gb-western-digital-caviar-blue-wd10ezex-sata3-64mb-cache-7200okr-min-za-desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.218 trenutno ce mi sluzit za windowse i pohranu podataka ali kroz misec-dva dolazi ssd tako da ce sluzit kasnije samo za pohranu, ako ima nesto bolje slobodno recite..i zanima me dali pase na msticnu Gigabyte Z77-DS3H.
Dobar i pouzdan disk , slobodno uzmes ! Pase na maticnu !
Preporuka vanjskog hard diska od 1-2 TB da je napajanje samo preko usb-a ako je moguće, i da je 2.5" ? I ako može link (na pp ako nemože tu). Hvala
Bump
Koji disk bi preporučili od ovih (da je jeftiniji, a kolko tolko i dalje kvalitetan). Što velite na taj ADATA CH11, izgleda malo preplastično? Jel su Hitachi, LG, Tracscend za +50kn više kvalitetniji?
koji je bolji hard za laptop od ova dva wd5000lpvt ili wd5000bpkt? koliko se navedeni black više zagrijava od navedenog blue-a? da li se veća brzina blacka uoči pri svakodnevnom radu? da li je znatno bučniji od blue-a? da li oba dva imaju 1 ploču? hard će ić u hp laptop i zamijenit će pokvareni seagate od 250 gb
koji je bolji hard za laptop od ova dva wd5000lpvt ili wd5000bpkt? koliko se navedeni black više zagrijava od navedenog blue-a? da li se veća brzina blacka uoči pri svakodnevnom radu? da li je znatno bučniji od blue-a? da li oba dva imaju 1 ploču? hard će ić u hp laptop i zamijenit će pokvareni seagate od 250 gb
Uzmi black, ima više garancije (5 godina) i pouzdaniji je, ugradio sam jedan od 250GB u laptop (HP 6715b), black radi na 7200 rpm, dok je stari (Fujitsu) radio na 5400 rpm, temp. mu se kreće oko 35*C, sada neku razliku u brzini u normalnom radu ja nisam primjetio, ali benchmark kaže da je brži, uopće nije bučan, ja ga ni ne čujem u normalnom radu.
Preporuka svakako.
Pozdrav mene zanima koja je razlika između hard-diskova koji su 2,5" i 3,5" osim što je jedan tanji drugi deblji
Pozdrav mene zanima koja je razlika između hard-diskova koji su 2,5" i 3,5" osim što je jedan tanji drugi deblji
http://www.tomshardware.com/reviews/enterprise-storage-sas-hdd,2612.html
hard disk kupljen, ali nažalost nije za mene (prijateljici riknuo hard). vrlo sam zadovoljan. temp 39-42 °C kad je laptop na koljenima a 35 °C kad je na stolu. Brzina je oko 100 mb/s što mi je ok. bučan tj nečujan je kao i ostali 2,5" diskovi. vrlo sam zadovoljan. hvala Valentin
hard disk kupljen, ali nažalost nije za mene (prijateljici riknuo hard). vrlo sam zadovoljan. temp 39-42 °C kad je laptop na koljenima a 35 °C kad je na stolu. Brzina je oko 100 mb/s što mi je ok. bučan tj nečujan je kao i ostali 2,5" diskovi. vrlo sam zadovoljan. hvala Valentin
Ma glavno da si zadovoljan.
WESTERN DIGITAL HDD Desktop Caviar Blue (3.5", 1TB, 64MB, SATA III-600).
ili
SEAGATE HDD Desktop Barracuda 7200 (3.5",1TB,64MB,SATA III-600)
molim odgovor koji je bolji, cijena je jednaka
WESTERN DIGITAL HDD Desktop Caviar Blue (3.5", 1TB, 64MB, SATA III-600).
ili
SEAGATE HDD Desktop Barracuda 7200 (3.5",1TB,64MB,SATA III-600)
molim odgovor koji je bolji, cijena je jednaka
Ovaj prvi svakako.
Ako oboje imaju brzinu okretanja 7200 rpm, ja bi onda uzeo WD Caviar Blue, jer mislim da je općenito bolja tvrtka nego Seagate.
hejj ljudovi. Zanima me ovaj HDD
1500 GB HITACHI GST Deskstar 7K2000.B, 3.5", 7200rpm, 64MB, HDS722015BLA642
SATA III mi ne treba, jer imam sata II. Koliko je pouzdan kao storage disk i da li netko ima iskustva s njim?
Trenutno je vrlo jeftin, 500kn za gotovinu
Hvala!
EDIT: ili radije uzet ovaj za 710kn
HDD SATA III 2 TB SEAGATE Barracuda, 3,5", 7200rpm, 64MB, ST2000DM001 - nekako me strah seagatea jer je bila ona jedna loša serija što je stalno rikavala.
Inaće da imam više love išao bih na WD Blue ili Black seriju jer su mi se do sada svi WD diskovi pokazali kao odlićni. Jedino što sam o ovoj green seriji čuo svakojake zbunjujuče informacije. Proizvođač pili svoje, a korisnici svoje tako da ne znam. Preporučite mi najbolji, najeftiniji disk od 2TB Hvala!
Dobra večer!
Kupio bi hard disk od 1 tb, a zasad mi je prvi izbor wd black.
Problem je samo kaj mi matična podržava sata 2, a neznam da li ima neke razlike ako ga piknem u svoju matičnu, osim naravno što će raditi malo sporije.
tj. zanima me jel ima to kakvih posljedica, da li možda neće raditi kako spada il što već?
Dobra večer!
Problem je samo kaj mi matična podržava sata 2, a neznam da li ima neke razlike ako ga piknem u svoju matičnu, osim naravno što će raditi malo sporije.
tj. zanima me jel ima to kakvih posljedica, da li možda neće raditi kako spada il što već?
Uzmi WD Black bez obzira što je on SATA III disk a ti imaš SATA II matičnu, radit će na SATA II, sumnjam da ćeš osjetit neku osjetniju razliku u brzini, dobiješ 5 godina garancije na njega.
Dobra večer!
Uzmi WD Black bez obzira što je on SATA III disk a ti imaš SATA II matičnu, radit će na SATA II, sumnjam da ćeš osjetit neku osjetniju razliku u brzini, dobiješ 5 godina garancije na njega.
OK, hvala na savjetu
Planiram kupiti HDD od 3 TB , koji će mi služiti uglavnom za pohranu i gledanje filmova u HD-u. Dakle bio bi spojen na kompu u sobi i preko mreže na tv(SMART TV) u dnevnoj sobi.
E sad našao sam dva diska i to :
WD 3TB Caviar Green
i
WD 3TB Caviar Red.
Između njih se dvoumim. Problem je u tome što sam čitao da je WD green dobar za storage i da se tu i tamo upali kad treba, a RED je dobar za NAS.
Čak sam čitao da crkavaju GREEN,da imaju problema,pa se nikako odlučiti što bi!
Mlim za pomoć,savjet!!!
Hvala unaprijed!
pozz jel mi ko može reći nešta o ovome hard-disku kakav je jel to valja šta jel ko imao problema s njime i kako se ponaša
Planiram kupiti HDD od 3 TB , koji će mi služiti uglavnom za pohranu i gledanje filmova u HD-u. Dakle bio bi spojen na kompu u sobi i preko mreže na tv(SMART TV) u dnevnoj sobi.
E sad našao sam dva diska i to :
WD 3TB Caviar Green
i
WD 3TB Caviar Red.
Green bi možda bio bolji zbog potrošnje, zagrijavanja i buke, ali red je po performansama bolji. Vjerovatno bi ti Green bio adekvatniji, ali ti odluči!
pozz jel mi ko može reći nešta o ovome hard-disku kakav je jel to valja šta jel ko imao problema s njime i kako se ponaša
http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-1000-0-gb-toshiba-dt01aca100-sata3-32mb-cache-7200-okr-min-za-desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.211
Možda bi bilo sigurnije ići na neku provjereniju varijantu, odnosno i kupnju u nekom drugom (jeftinijem) dućanu/web shopu!
Koja je namjena diska i zašto Links?
Ovaj je sigurno barem u rangu!
A ovaj je nešto skuplji ali ipak provjereni Caviar Black!
Pitanje? Koja 2 harda su bolja za RAID0. WD BLACK ili WD RED? Htio bih da mi sistemski disk bude u raid polju - da si malo povečam performanse. Pomalo radim i sa velikim fajlovima - filmovi, editiranje i sl. Pročitao sam na stranicama WD da oni ne preporučuju stavljanje blue, green, black serija u raid i da je za to dizajnirana serija RED. Oni navodno bolje podnose konstantan rad i temperature. Je li to njihova patka, da si povečaju prodaju ili..........????? pozz!
Činjenica je da su Black diskovi pokazali da su jako dobri, ali vrijedilo bi istražiti kako bi se RED serija pokazala za tvoju potrebu. Mislim da u toj dilemi ne možeš pogriješiti, jedino vidi još za istražiti neke detalje, kao potrošnja, temperature i sl.