- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sutra idem po jednoga od 500 gb
Čak i kao non raid storage je odličan.
Bas san se mislija slozit jedan takav raid za sistem, da zamini ove barracude od 250GB. Jer ipak, on ima samo jednu plocu, manje djelova, manje buke, manje topline i veca brzina.
Moj terabajtni stiže tek u sljedeći tjedan. Već čekam 2 tjedna.
Evo stigao je hard, samo trebam doći kući spojit ga, testirat i postat rezultate njegove(samsung spinpoint F3 1TB) i od WD6400AAKS
Evo :
HD TUNE
WD6400AAKS
Samsung Spinpoint F3 1TBHD TACH
WD
Samsung
Ajde da pitam na brzaka, sto je to raid? Raid 0, raid 1?
Ajde da pitam na brzaka, sto je to raid? Raid 0, raid 1?
Evo zdravo seljački.
Raid0 je spajanje dva ili više diska u jedno polje tako da ispadne umjesto dva diska imaš jednoga koji ima duplo više prostora i brži je nego jedan disk zasebno, ali problem je što ako ti pukne raid polje možeš se pozdravit s podacima.
Raid1 je stavarnje mirror polja, znači da što god napraviš na jednom disku napravi ti se i na drugom, to nije brže, kao što je u slučaju s Raid0 ali je sigurnije. Ako se pokvari jedan disk na drugom ti ostaju podaci.
Ukratko, Raid0 za brzinu, Raid1 za sigurnost... eto zdravo seljački objašnjenje :)
Evo i jedan test - oriđiđi je na njemačkom pa možda ispadne malo čudan tekst.
Inače izgleda da su Samsungovi F3 odlični, po brzini u rangu sa WD Black serijom, a uz to i malo tiši.
Strah me malo samsungovih diskova, imao sam 2x 640GB F1 i oba riknula. Ne kažem da će i ti otić kao i ovi, samo to je moje iskustvo sa samsung diskovima pa ih sad izbjegavam. :P
Strah me malo samsungovih diskova, imao sam 2x 640GB F1 i oba riknula. Ne kažem da će i ti otić kao i ovi, samo to je moje iskustvo sa samsung diskovima pa ih sad izbjegavam. :P
Ja iman takvih iskustava od Quantum-a pa do WD-a. HDD i nije bas neki super pouzdani medij. Recimo samo, da san se naucia na BackUp, na tezi nacin.