Problem sa HDD kutijom

poruka: 12
|
čitano: 4.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa HDD kutijom

Kupio sam kutiju za HDD SATA 2.5 preko ebay-a i sad sam skoro kupio HDD koji je ispravan 100% bez losih sektora.Sad kad sam prekopcao sve ,racunar sve pozna onako kako treba medjutim kad pocnem nesto prebacivati prvih 4-5 sekundi prebacuje super nekom brzinom od 50 Mb/sec i onda spadne na 1 Mb/sec i tako stalno,mislim da je to sporo za tako nesto,jer na USB stick ide mnogo brze. Testirao sam disk preko HD TUNES i ocitava mi Benchmark 0,9 MB/sec. Ako bi mi neko mogao pomoci da objasni ili da predlozi kako da ovo popravim bio bih mu zahvalan.Evo link od kutije kao kod mene samo sto je kod mene USB 3.0. Lijep pozdrav za sve i izvinjavam se ako je tema vec bila otvorena.

http://www.ebay.com/itm/2-5-inch-SATA-HDD-External-Case-Hard-Drive-Disk-Enclosure-Box-For-Laptop-USB-2-0-/251289100276?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a81ff5ff4 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem sa HDD kutijom

Izvadi disk van iz kućišta, spoji ga direktno na računalo, ponovi postupak kopiranja, vidi da li brzina prijenosa pada i dalje.

Ako kad je disk direktno spojen, kopiranje ide OK, znači da ti je kućište ne valja (ništa čudno), ako se opet uspori, onda taj disk ne valja i trebaš novi.

EDIT: Vidim da kućište ima dva USB konektora koji se spajanju u USB utor na računalu, nadam se da koristiš obadva, dva su zbog dodatnog napajanja.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 9:57 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa HDD kutijom

Ma znam to,hdd je ispravan to znaci super radio bio u laptopu sa podignutim sistemom,a mislim da je i kutija ok sumnjam samo na usb kablo ne znam da li moze biti do njega mozda je previse dugo pa tu gubi dosta,opet ne znam zato sam postavio da vidim vasa misljenja. Hvala Vama na odgovoru :)

I da koristim obadva usb ali je isto kao i sa jednim,isti problem ostaje,sad ne znam do cega je

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 18:23 (alen92).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa HDD kutijom

1. Ne spajaj na front panel USB na kućištu već na 2 USB-a odotraga i to ne u 1 USB par nego na 2 USB-a iz različitih parova.

2. Pokreni Hard Disk Sentinel program i prekontroliraj u njemu zdravlje tog diska.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa HDD kutijom

Spojio sam tako kako ste napisali i pokrenuo pomocu programa kojeg ste naveli ali ovo ce trajati izgleda cijelu vjecnost pise da je brzina obrade 0,93 MB/sec mislim da cu ga prekinuti jer nema smisla cekati ovoliko preko HD Tunes sam uradio brzi pregled i nije pokazao ostecenje diska nigdje ni bad sektora, mislim da nije do njega sad ne znam mislim da je do kutije ili do usb kabla vidjet cu kad kupim drugo kablo hoce li biti isti problem pa cu vidjeti, a isti je opet problem i kada sam spojio u suprotne usb parove.Pozdrav

17 godina

Pod provjeru s Hard Disk Sentinelom sam mislio na to da samo pročitaš opis (na koliko mu je Performance, na koliko Health i koji je opis).

Nisam mislio da radiš testiranje/provjeru neku.

Twitter: @191x7
14 godina
Problem sa HDD kutijom

Badave ti quick scan diska u HD Tune, po tome je jedan moj HDD ispravan, a full scan pokazuje 40 bad sectora i disk je neupotrebljiv.

Taj disk ne valja 100%, kupuj novi, ugradi ga i budeš vidio da će radi, pitanje koliko je sigurno na njega spramat bilo kakve podatke, da ne bi poslije ostao praznih ruku.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kaze da ovaj USB drive ne pruza nikakve informacije o sebi i da ga mogu testirati preko ove opcije sto sam mu vec bio pustio pa prekinuo. Moj HDD na laptopu je vec ocitao odmah i pise da je PERFECT dok o ovome nema nista.

15 godina
neaktivan

Druze kad sam ga dobio, na njemu je bio instaliran uredan sistem i radio je super,kad sam ga spojio na kutiju formatirao sam ga i eto opisao sam kako se ponasa

15 godina
neaktivan
Problem sa HDD kutijom

Evo ovako, upravo sam uradio i provjeru HDD izvadio sam svoj HDD iz laptopa ubacio ovaj sto je bio u kutiji instalirao windows na njega i prebacivao podatke sa stika na njega i brzina je oko 22 MB/sec to znaci super prebacuje. Iz programa ovog programa sto ste mi naveli ocitao je da je stanje EXCELENT preformance je 100% , health 99%. Kada sam ga vratio u kutiju sve ga je lijepo ocitalo ali opet kada pocne da prebacuje nesto,prvih 3-4 sekunde ide oko 50 MB/sec i onda opet spadne na 1 MB/sec. Eto sad sam se uvjerio da nije do HDD, ako je neko imao slicnih problema neka napise kako je rijesio, vama svima hvala na vasem izdvojenom vremenu i koji pokusavate pomoci. Lijep pozdrav :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem sa HDD kutijom

Kinesko smeče,  i ja sam kupio neki external case za 3,5" hard i isti tren kad sam ušteko adapter za struju skurilo hard disk. Isto sam kupio 2 komada usb flash memorije i ni jedna ne radi kako treba.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hehe ma tako je to kod njih , pokusat cu jos vidjeti USB kablo jel do njega ako nista onda pod presu staviti ovo kinesko smece i to je to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice