Problem sa hardom sa starog kompa

poruka: 10
|
čitano: 2.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa hardom iz starog kompa

ugl, sa starog kompa sam prenio 2 diska, oba S-ATA na novi komp na kojem je tad već bila instalirana vista home premium. jedan mi radi (i to čak onaj koji je bio sistemski na starom kompu) bez problema, a drugi me jednostavno ubija. computer management ga vidi i prepoznaje ali ne da da napravim import disk ili bilo što već, nego piše "disk 1, dynamic, invalid" i daje mi opciju da ga convertiram u basic disk. pošto je (naravno, murphy:) ) na tom disku puno toga važnijeg na onom drugom, ne bih se baš igrao sa tim convertiranjem.
e sad. što mogu napravit da ipak nekako dođem do tog diska?
hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nakon svega mogućeg i nemogućeg, pomogla je nova instalacija ultimate verzije viste koja vidi i taj dynamic disk (tek sam se maloprije sjetio da bi home verzija mogla bit uzrok problema) . tako da je sve riješeno. može lock

0 0 hvala 0
16 godina

CAo,.

Imam problem sa ATA Maxtor HD 40 GB, stari je model i sluzi mi kao master na mom racunaru. 

Star je dosta,nekih 7 god.{#} Odjednom je poceo da se gubi,cas ga BIOS POZNAJE CAS NE....NEMOGU DA PODIGNEM SISTEM SA NJEGA,PROBAO SAM REINSTAL ALI NISTA,PROMIJENIO SAM DA MI BUDE SLAVE NA MOM RACUNARU ALI I DALJE NISTA,OPET ISTO...MOZE LI MI KO POMOC U CEMU JE PROBLEM,DAL JE NJEGOVO VRIJEME ZAVRSEENO....???{#}

hVALA pUNO

iVAN

Ivan D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj promjenit kabal s kojim ga spajas na maticnu ili ga probaj spojit na neko drugo raćunalo pa vidi jel radi, ako radi na drugom računalu onda je vjerojatno nešto do konektora za hard na  tvojoj matičnoj.

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Problem sa hardom sa starog kompa

Isključi caps lock i skini ultimate boot cd i sa njime provjeri disk u kakvom je stanju (i vidi jel SMART što kaže kad se disk pojavi u BIOSu).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

Kad  udjem u bios on cas vidi HD cas ne,...ovaj sto pravi probleme,a ovaj drugi normalno radi,imam ih dva,oba su MAxtor...mada jos nisam promijenio ID kablo al mislim da nije do njega.

Ne pitaj te me,na njega su mi svi podaci,posebno muzika,nekih 20 gb, sto sAM godinama skupljalo.To ako ode HAOS....!{#}

Ivan D
17 godina
ivandele kaže...

CAo,.

Imam problem sa ATA Maxtor HD 40 GB, stari je model i sluzi mi kao master na mom racunaru. 

Star je dosta,nekih 7 god.{#} Odjednom je poceo da se gubi,cas ga BIOS POZNAJE CAS NE....NEMOGU DA PODIGNEM SISTEM SA NJEGA,PROBAO SAM REINSTAL ALI NISTA,PROMIJENIO SAM DA MI BUDE SLAVE NA MOM RACUNARU ALI I DALJE NISTA,OPET ISTO...MOZE LI MI KO POMOC U CEMU JE PROBLEM,DAL JE NJEGOVO VRIJEME ZAVRSEENO....???{#}

hVALA pUNO

iVAN

Njegovo vrijeme ti je kako si sam napisao završeno. Ja sam u zadnjih pet-šest mjeseci promjenio četiri - pet takvih modela. Nekima sam uspio spasiti podatke, a na nekima nažalost ne.

Mislim da je jednostavno došlo vrijeme da taj model počne masovno rikavat.

Tehnika narodu!!!!
16 godina

Kad smo kod spavsavanja podataka koj program koristis za spasavanje,na koji nacin to radis......ima li neki dobar boot CD za to?

Ivan D
17 godina

Ja ti koristim Puppy Linux i dd naredbu za cijeli disk, particiju. A možeš i normalno preko file managera

Tehnika narodu!!!!
16 godina

Kako preko File menagera....Kojeg??{#}

Ivan D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice