Prijenosni eSATA umjesto laptopa

poruka: 4
|
čitano: 1.670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,

želio bih kupiti PC i eSATA prjenosni disk i koristiti ga za podizanje OS-a, dali je to moguče i preporučljivo?
Naime, sada na posao nosim teški laptop, pa bih umjesto toga želio da samo nosim jedan prijenosni disk

na kojemu imam cijeli OS sa podacima.

Hvala na odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Moguće je pošto ga OS pri instalaciji vidi kao interni disk. Postoje tri problema. Prvi je to što nećeš moći bootat ako nemaš pristup BIOS-u (biranje boot priority-a), a drugi je sam OS. U pravilu će predstavljati problem razlika u hardware-u, čak je i upitna mogučnost boot-a, ali to ovisi o tome kolika je razlika u konfiguracijama i koji je OS. Treći problem je da li smiješ to uopće raditi na računalu od firme.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 1
15 godina
RE: Prijenosni eSATA umjesto laptopa

Imas pravo. Imam pristup biosu i smijem radit sto hocu na kompu od firme, ali

problem je u hardware izmedju 2 kompa, nebu se htjeo dignuti OS kad vidi da

je hardware potpuno drugacji. Osim ako mozda novi Windows 7 nema neku podrsku za to?

Janko
16 godina
neaktivan

Neće ništa pomoći kada on vidi drugi hardware ništa od boota, možda postoji nekakav hack ali čisto sumnjam da postoji tak nešto koje bi se igralo sa bootom, može otić sve na jedno mjesto

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice