Nepoznata particija

poruka: 12
|
čitano: 3.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nepoznata particija

Stvorila mi se particija Q veličine nula, i nedostupna je za formatiranje, nema je u device managementu, niti kada probam sa partition managerom (onim s windows7 dvd-a), kako da je se rješim i što ju je napravilo? Koristim Win 7 ultimate 32 bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nepoznata particija

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nepoznata particija

daj screenshot...

get doooooown !!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nepoznata particija
mind_challenge kaže...

Stvorila mi se particija Q veličine nula, i nedostupna je za formatiranje, nema je u device managementu, niti kada probam sa partition managerom (onim s windows7 dvd-a), kako da je se rješim i što ju je napravilo? Koristim Win 7 ultimate 32 bit

SpominješDevice Management (???)...  Ono što ti treba je Disk Management (Start - upiši Create and format hard disk partitions, klikni predloženi entry i pokrenut ćešDisk Management konzolu). Provjeri vidiš li tu 'nepostojeću' particiju tamo (desni klik na nju, ako postoji, daje ti popis dostupnih akcija).

Ako spomenuta particija nije tamo, provjeri da se ipak ne radi o (trenutno) nedostupnom ili loše konfiguriranom mrežnom disku? Obično se njima pridjeljuju slova s kraja abecede...

Također, neki image-mounting alati bi mogli biti uzrok kreiranja takve 'virtualne' particije - razmisli jesi li nedavno instalirao neki program tog tipa.

16 godina
vlad0 kaže...
mind_challenge kaže...

SpominješDevice Management (???)...  Ono što ti treba je Disk Management (Start - upiši Create and format hard disk partitions, klikni predloženi entry i pokrenut ćešDisk Management konzolu). Provjeri vidiš li tu 'nepostojeću' particiju tamo (desni klik na nju, ako postoji, daje ti popis dostupnih akcija).

Ako spomenuta particija nije tamo, provjeri da se ipak ne radi o (trenutno) nedostupnom ili loše konfiguriranom mrežnom disku? Obično se njima pridjeljuju slova s kraja abecede...

Također, neki image-mounting alati bi mogli biti uzrok kreiranja takve 'virtualne' particije - razmisli jesi li nedavno instalirao neki program tog tipa.

Imam instaliran Ultra Iso, a nedavno sam instalirao neru 9, a pogledao sam tamo gdje si napisao i nema je, kao da ne postoji a screenshot evo

particija Q particija Q
17 godina
neaktivan
Nepoznata particija

Jesi li instalirao kojim slučajem Office 2010?

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

1 0 hvala 0
16 godina

e jesam, ima li on kakve veze s time?

17 godina
neaktivan
Nepoznata particija

Ovako, ta particija ti je dio nove Office-ove funkcije Click-to-run. Click-to-run je virtualizirana aplikacija koja je spremljena na Microsoftovim serverima. Kad ti pokreneš bilo koju od aplikacija kao Click-to-run aplikaciju, sustav će skinuti potrebne podatke i staviti ih na particiju Q:. Na taj način ti možeš Office nositi sa sobom svuda gdje postoji internet konekcija, naravno. Uz to, ne trebaš ga niti update-at pošto je sve na njihovim serverima. Također, ako već imaš particiju Q:, a pokušaš instalirati Office, dobit ćeš grešku. Ali to je mislim samo kao instaliraš i taj Click-to-run, a može ili će se moći i bez toga, ne znam točno, jer ne koristim Office. Najlakše da ga makneš, je zapravo, da ga sakriješ. Odi u registry editor, nađi ključ HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer, te dodaj novi ključ sa Edit > New > Dword (32-bit). Nazovi ga (Value Name): NoDrives, a kao vrijednost (Decimal) mu stavi 65536. Možeš staviti i binarne vrijednosti, ovdje imaš sve objašnjeno. Imaj na umu da ga to neće maknuti, već sakriti, jer je potreban Office-u.

EDIT: Također ovo će tu particiju sakriti samo za trenutnog korisnika, ako hoćeš za cijeli kompjuter, nađi HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 10:20 (1domagoj1).

1 0 hvala 1
16 godina
1domagoj1 kaže...

Ovako, ta particija ti je dio nove Office-ove funkcije Click-to-run. Click-to-run je virtualizirana aplikacija koja je spremljena na Microsoftovim serverima. Kad ti pokreneš bilo koju od aplikacija kao Click-to-run aplikaciju, sustav će skinuti potrebne podatke i staviti ih na particiju Q:. Na taj način ti možeš Office nositi sa sobom svuda gdje postoji internet konekcija, naravno. Uz to, ne trebaš ga niti update-at pošto je sve na njihovim serverima. Također, ako već imaš particiju Q:, a pokušaš instalirati Office, dobit ćeš grešku. Ali to je mislim samo kao instaliraš i taj Click-to-run, a može ili će se moći i bez toga, ne znam točno, jer ne koristim Office. Najlakše da ga makneš, je zapravo, da ga sakriješ. Odi u registry editor, nađi ključ HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer, te dodaj novi ključ sa Edit > New > Dword (32-bit). Nazovi ga (Value Name): NoDrives, a kao vrijednost (Decimal) mu stavi 65536. Možeš staviti i binarne vrijednosti, ovdje imaš sve objašnjeno. Imaj na umu da ga to neće maknuti, već sakriti, jer je potreban Office-u.

EDIT: Također ovo će tu particiju sakriti samo za trenutnog korisnika, ako hoćeš za cijeli kompjuter, nađi HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer.

niti u hkcu niti u hklm nemam u policies podmapu explorer, sta onda da radim? probao sam u mapu policies dodati i ovu i binarnu vrijednost i nista se nije dogodilo nakon restarta računala...

edit: na toj stranici s binarnim vrijednostima pise da je to samo za xp,a ja imam 7-icu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 10:34 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan
Nepoznata particija

Hm, jesi siguran da si dobro otišao? Da se nisi zabunio možda dok si tražio folder, evo upravo sam ušao u registry, pomislio sam možda da je nešto drugačije (nisam dugo radio na Windowsima), da provjerim, a našao sam ga, evo screenshot u prilogu. Ako ne možeš nać, pokušaj sa search/find, ne znam kak je nazvana funkcija, pa potraži na taj način (probaj tražit i NoDriveTypeAutoRun)

EDIT: Nema veze, bitne su ove binarne vrijednosti, a kolko znam one se nisu mijenjale.

Registry Registry
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 10:47 (1domagoj1).

1 0 hvala 1
16 godina

ma nasao sam na jednoj stranici (http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/hide-drives-from-your-computer-in-windows-vista/) da moram sam napravit folder explorer, i onda sam napravio u njem taj dword 32 bit i pod decimal upisao 512, valjda sam dobro izracunao da je 512 za particiju Q:,i sta onda da napravim i taj sa autorun?

edit : uspio sam sa vrijednosti 65536, ali sam napravio i NoDrive i NoDriveTypeautorun

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 10:54 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan
Nepoznata particija

Ma ne trebaš, napravi samo taj sa NoDrive, čudno mi je kak nisi imal taj Explorer ključ, al nema veze. Eh, da, krivo si izračunal. DWORD (32-bit) ti mora u Decimal biti 65536, to sam ti već napisal, jer kad onak poredaš slova, Q: dođe na 17. mjesto, tj. dobiš binarno: 10000000000000000. A to je 65536. ;)

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice