Možeš, ali po meni je bezveze da ostavljaš particije na HDD a i ostat će ti sistemska koju nećeš više trebati . Kad sam ja nedavno stavljao SSD, sav sadržaj sto je bio na D sam kopirao na ext HDD , pobrisao sve particije i podatke sa Hard diska, objedinio ga u jednu i onda ih naknadno vratio. sve ti lijepo posloženo kako treba a igre tamo gdje su bile.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš, ali po meni je bezveze da ostavljaš particije na HDD a i ostat će ti sistemska koju nećeš više trebati . Kad sam ja nedavno stavljao SSD, sav sadržaj sto je bio na D sam kopirao na ext HDD , pobrisao sve particije i podatke sa Hard diska, objedinio ga u jednu i onda ih naknadno vratio. sve ti lijepo posloženo kako treba a igre tamo gdje su bile.
Hvala na odgovoru,da,imam dva HDD
Pozdrav svima,
imam Lenovo 700-15ISK i premalo mi je tih 256GB, te bih nadogradio SSD m.2 (PCI Express Gen3 x 4).
Zanima me koji mi je SSD dobar za uzeti? Nebi htio manje od 256GB, i da je cijena najviše 1000 kn (naravno, što manje to bolje )?
m2 nvme pci-e ssd a da je 500+GB neces naci do 1000kn, malo si zabrijao :)
ovo sto imas po defoltu u laptopu koji je model ssd-a?

On trazi m2 nvme a sumnjam da na njuskalu idu ispod soma kn pa makar i rabljeni
Pozdrav svima,
imam Lenovo 700-15ISK i premalo mi je tih 256GB, te bih nadogradio SSD m.2 (PCI Express Gen3 x 4).
Zanima me koji mi je SSD dobar za uzeti? Nebi htio manje od 256GB, i da je cijena najviše 1000 kn (naravno, što manje to bolje )?
m2 nvme pci-e ssd a da je 500+GB neces naci do 1000kn, malo si zabrijao :)
ovo sto imas po defoltu u laptopu koji je model ssd-a?
Moje isprike, krivo sam rekao. U laptopu po defaultu je Samsungov m2 nvme pci-e 256GB. I imam slobodan slot za 2.5''
I mislim da smo se krivo razumjeli. Mislio sam na 256GB ili više kada sam rekao da nebi htio manje od 256GB
Dakle, dobro bi mi došla preporuka SSD-a 2.5''
po meni izabrao si krivo vrijeme za kupovinu ssda jer trenutno cijene luduju na trzistu i nisu realne cijene...kupi si rađe hdd kao sekundarni storage kad vec imas super brzi ssd
dok cijene luduju, ludujem i ja dok kupujem
u novi lap je stavljen samsung
m2 960 evo 1 tb (nvme )
2.5" 950 evo 500 gigibajta™ za "storiđ"©®
↑ 850 evo
i reko bi informaticar starog kova™, nemoj da nekog utepem da ide guglat sta je gigi-bajt
informaticaru starog kova daj nas pouci kakav je to model 950 evo
Cijena je skoro ko cijeli laptop
Evo kako izgleda rapid mode na 2X 8 DDR4 2400 mhza
A gdje bi bio da imaš Pro model i još većega kapaciteta i to M2.
Išo bu M2, sad ga imam kam uštekati
Što točno znače te stavke
Seq
4K
4K-64Thrd
Acc-time
??
I zašto su na 4K tako male brzine??
Isto gdje je i sada jer rapid mode koristi ddr memoriju
To je isti klinac kao i ramdisk, ne zamaraj se tim brojkama jer nisu realne i rijetko tko koristi ramdisk
Aj odvrti bench u magicianu s rapidom.
Ok mene sada doista zanima na kraju dali Lenovo Y700 ima M2 nvme ili ssd , puno informacija i dolazi do zbunjenosti.
Ako ima, koji to tocno model ima m2 nvme a da je provjereno.
npr . ovaj http://prosat.hr/default.aspx?pid=49587 ima ili nema ?
Pozdrav
Ok mene sada doista zanima na kraju dali Lenovo Y700 ima M2 nvme ili ssd , puno informacija i dolazi do zbunjenosti.
npr . ovaj http://prosat.hr/default.aspx?pid=49587 ima ili nema ?
Pozdrav
Mene zanima upravo ista stvar, i to za isti laptop
Ako može i neka preporuka M.2 za 128gb i za 256gb (još nisam odlučio koji ću uzet)
informaticaru starog kova daj nas pouci kakav je to model 950 evo
evo, to je model bez naocala. kad si napravim stakla na naocale, vidjecu i izbliza da je to u biti 850 evo
prava sitnica
Cijena je skoro ko cijeli laptop
skoro
uzimajuci u obzir da se uvijek mogu izvadit van i koristit u narednom laptopu ili kanti, super su jeftini
sutra ga valjda podignem pa ce bit i testova i slika kak radi
ali prelazak sa 5400 hdd na nvme ssd ce po brzini cak biti veci skok nego prelazak sa kazete na FDD 5.25" na commodore 64
npr . ovaj http://prosat.hr/default.aspx?pid=49587
mislis unutra prilikom kupnje? uvijek bude jasno navedeno, al mislim da si malo pomjesal pojmove, si mislio da li je slot m2 nvme ili sata?
Mene zanima upravo ista stvar, i to za isti laptop
Ako može i neka preporuka M.2 za 128gb i za 256gb (još nisam odlučio koji ću uzet)
ako je sifra Model: 80NV00XBSC
onda ima, m.2 je pcie i podrzava nvme SSD-ove
ja sam tocno toga kupio
Lenovo Y700-15ISK [80NV00XBSC] - 6.999,00 Kn : Arhiteh computers, notebook special forces
ali mi je u ducanu reko da je sigurno m.2 sata jer tak pise u deklaraciji
a naso sam na netu u svim revjuima da se jasno vidi da je m.2 sa M konektorom koji ide sa pcie standardom i vidi se to na slikama
plus, slabiji modeli lenovo ideapad 700, koji imaju gt950m sa gddr3 isto imaju m.2 sa nvme
ali ako deklaracija kaze a uvoznik valjda zna, ko smo mi da sumnjamo
srecom pa mi vrag nije dal mira i kopal sam, jer bi inace uzel m2 u sata varijanti i posle se lupal po glavi jer bi bil 4 puta sporiji od onog kaj komp podrzava
kolega DamageHigh (ex jer ga vise nema na forumu) je izvrtil testove pa ce bit slika kak se diskovi ponasaju (m2 960 evo 1tb, 2.5" 850 evo 500gb)
Ma nisam ni vidio što sam napisao :) ali nije ni čudo pred spavanje , mislio sam dali je M2 pcie ili sata . Pitam zato sto u trgovini tvrde sa je SATA M2 pa me zanima posto si ga uzeo dali si isprobao neki test sa tim M2 brzim ssd om .
:)
SSD= faster load time
Npr wot ima 30 sek prije svake bitke odbrojava 30 sek, ako je wot na ssdu uvijek ude u bitku oko tih 30 sek, nekad i prvi ueltim u bitku, na starom HDD-u je to oko 10 sekundi....
SSD= faster load time
Npr wot ima 30 sek prije svake bitke odbrojava 30 sek, ako je wot na ssdu uvijek ude u bitku oko tih 30 sek, nekad i prvi ueltim u bitku, na starom HDD-u je to oko 10 sekundi....
ako sam dobro skužio - na ssd-u nemereš u igru dok ne prođe 30 sekundi, dok to igra na hdd-u uspije u 10 sekundi???
niđe veze
Treba mi preporuka koji SSD uzeti. Trenutno imam Samsungov 850 Evo 120GB i nisam imao nikakvih problema, ali tih 120GB mi više i nije dovoljno.
Uskoro planiram uzimati novi hardware pa tako i maticnu sa M.2 sučeljem pa se mislim uzeti jedan NVMe 960 Evo od 256GB koji bi zamjenio trenutni SSD, za OS i programe koji će koristiti od brzine i jos jedan od 500GB za sve ostalo.
Matična koju gledam ima dva M.2 utora, ali nisam siguran je li bolje uzeti M.2 SATA ili standardni 2.5" SSD. Koliko vidim razlika u cijeni je oko 120kn, ako gledam Samsung 850 Evo u dvije razlicite izvedbe.
Što mi je bolje, dati 120kn više i uzeti M.2 ili ipak ne? Jedina prednost koju vidim je manjak kabela i jednostavnost instalacije.
Suzio sam neki izbor SSDa od 256GB u M.2 utor pa bi me sad zanimalo što vi mislite koji bi bio najbolji izbor? Ugradili bi se u Lenovo Y700-15ISK (http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=49587).
A-DATA SP550, 240 GB, M.2 2280, SATA III - 3g garancije - 671kn
SAMSUNG CM871a 256GB - 3g garancije - 685kn
Sandisk X400, 256GB M.2 - 5g garancije - 760kn
SanDisk Z400s, 256GB - 5g garancije - 809kn
Intel 600p, 256GB, M.2 2280 PCIe - 5g garancije - 778kn (ovo je NVMe, ali nisam siguran ako laptop to podržava)
ako sam dobro skužio - na ssd-u nemereš u igru dok ne prođe 30 sekundi, dok to igra na hdd-u uspije u 10 sekundi???
niđe veze
Ne nakon sto se bitka učita, kao level, igras se nasumično tj igra ti nasumično dodjeli mapu, nakon što klikneš battle, nakon toga jer su igru programirali rusi koji još igraju na pentiumima 4, tek je prošlo ljeto počelo koristit drugu jezgru, te nakon što učita mapu stojite kao na spawn pointu nekih 30 sekundi, kao da mozete strategiju dogovorit al u praksi više da svima učita bitku, u tih 30 sekundi mozes pisat po chatu, ili samo gledat uokolo, tenk ne mozes micat prije nego sto prode tih 30 sekundi i bitka krene...
nešto ako deploy time u BF ako se ne varam....
Ako je igra na ssdu onda uletiš među prvim i nekad se desi da udeš i prije tih 30 sekundi, pa onda možeš komotno alt tabat bacit post na forumu i vratit se nazad u game
Dok je hdd sporiji i u najboljem slučaju napuni na 20 sekundi, a s strong ruskim programiranjem igra daje nekih 5 10 fpsa više