Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.278.810
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji SSD?

Možeš, ali po meni je bezveze da ostavljaš particije na HDD a i ostat će ti sistemska koju nećeš više trebati . Kad sam ja nedavno stavljao SSD, sav sadržaj sto je bio na D sam kopirao na ext HDD , pobrisao sve particije i podatke sa Hard diska, objedinio ga u jednu i onda ih naknadno vratio. sve ti lijepo posloženo kako treba a igre tamo gdje su bile.
13 godina
Sorry, nisam vidio odmah. Jel ti imaš dva fizička Hard diska c i d ili je riječ o particijama? Ako su baš dva diska, onda je odgovor na tvoje pitanje da, bez problema,izvadi taj sistemski, stavi ssd, fresh install i to je to.. Eventualno instalacija direct x jer obično fale neki dll-ovi nakon reinstslacije OS-a kad su igre na drugoj particiji. I da kad budeš dizao Windows na SSD preporučljivo je da odspojiš sve druge diskove i uključiš ih kad završi
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru,da,imam dva HDD

12 godina
pavelic44 kaže...

Pozdrav svima,

imam Lenovo 700-15ISK i premalo mi je tih 256GB, te bih nadogradio SSD m.2 (PCI Express Gen3 x 4).
Zanima me koji mi je SSD dobar za uzeti? Nebi htio manje od 256GB, i da je cijena najviše 1000 kn (naravno, što manje to bolje )?

m2 nvme pci-e ssd a da je 500+GB neces naci do 1000kn, malo si zabrijao :)

ovo sto imas po defoltu u laptopu koji je model ssd-a?

16 godina
Bas sam htio napisati. Do 500gb se da nac na njusci za 1000kn ali m2 moze lagano zaboraviti ako treba preko 256gb.
Xiaomi Redmi 3 (Global ROM 8.0.2.0)
12 godina

On trazi m2 nvme a sumnjam da na njuskalu idu ispod soma kn pa makar i rabljeni

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
pavelic44 kaže...

Pozdrav svima,

imam Lenovo 700-15ISK i premalo mi je tih 256GB, te bih nadogradio SSD m.2 (PCI Express Gen3 x 4).
Zanima me koji mi je SSD dobar za uzeti? Nebi htio manje od 256GB, i da je cijena najviše 1000 kn (naravno, što manje to bolje )?

m2 nvme pci-e ssd a da je 500+GB neces naci do 1000kn, malo si zabrijao :)

ovo sto imas po defoltu u laptopu koji je model ssd-a?

Moje isprike, krivo sam rekao. U laptopu po defaultu je Samsungov m2 nvme pci-e 256GB. I imam slobodan slot za 2.5''
I mislim da smo se krivo razumjeli. Mislio sam na 256GB ili više kada sam rekao da nebi htio manje od 256GB 

Dakle, dobro bi mi došla preporuka SSD-a 2.5''

12 godina

po meni izabrao si krivo vrijeme za kupovinu ssda jer trenutno cijene luduju na trzistu i nisu realne cijene...kupi si rađe hdd kao sekundarni storage kad vec imas super brzi ssd

15 godina
Koji SSD?

dok cijene luduju, ludujem i ja dok kupujem

u novi lap je stavljen samsung

m2 960 evo 1 tb (nvme )

2.5" 950 evo 500 gigibajta™ za "storiđ"©®

↑ 850 evo

i reko bi informaticar starog kova™, nemoj da nekog utepem da ide guglat sta je gigi-bajt

Kupujem DVD FC2,3,4, Crysis2,3...PM me
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 2:10 (ED63).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

informaticaru starog kova daj nas pouci kakav je to model 950 evo 

17 godina
Cijena sitnica...???
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina

Cijena je skoro ko cijeli laptop  

17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Evo kako izgleda rapid mode na 2X 8 DDR4 2400 mhza 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

A gdje bi bio da imaš Pro model i još većega kapaciteta i to M2. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Išo bu M2, sad ga imam kam uštekati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
XXX kaže...

Što točno znače te stavke

Seq

4K

4K-64Thrd

Acc-time

??

I zašto su na 4K tako male brzine??

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
17 godina
Koji SSD?

Isto gdje je i sada jer rapid mode koristi ddr memoriju

To je isti klinac kao i ramdisk, ne zamaraj se tim brojkama jer nisu realne i rijetko tko koristi ramdisk

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 21:35 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Aj odvrti bench u magicianu s rapidom.

17 godina
odjavljen
Almin94 kaže...
XXX kaže...

Aj odvrti bench u magicianu s rapidom.

evo

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ok mene sada doista zanima na kraju dali Lenovo Y700 ima M2 nvme ili ssd , puno informacija i dolazi do zbunjenosti.

Ako ima, koji to tocno model ima m2 nvme a da je provjereno.

npr . ovaj http://prosat.hr/default.aspx?pid=49587 ima ili nema ?

Pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
snjoper kaže...

Ok mene sada doista zanima na kraju dali Lenovo Y700 ima M2 nvme ili ssd , puno informacija i dolazi do zbunjenosti.

npr . ovaj http://prosat.hr/default.aspx?pid=49587 ima ili nema ?

Pozdrav

Mene zanima upravo ista stvar, i to za isti laptop 

Ako može i neka preporuka M.2 za 128gb i za 256gb (još nisam odlučio koji ću uzet)

15 godina
roby27 kaže...

informaticaru starog kova daj nas pouci kakav je to model 950 evo 

evo, to je model bez naocala. kad si napravim stakla na naocale, vidjecu i izbliza da je to u biti 850 evo

djigibao kaže...
Cijena sitnica...???

prava sitnica

roby27 kaže...

Cijena je skoro ko cijeli laptop  

skoro

uzimajuci u obzir da se uvijek mogu izvadit van i koristit u narednom laptopu ili kanti, super su jeftini

sutra ga valjda podignem pa ce bit i testova i slika kak radi

ali prelazak sa 5400 hdd na nvme ssd ce po brzini cak biti veci skok nego prelazak sa kazete na FDD 5.25" na commodore 64

15 godina
snjoper kaže...

npr . ovaj http://prosat.hr/default.aspx?pid=49587 

mislis unutra prilikom kupnje? uvijek bude jasno navedeno, al mislim da si malo pomjesal pojmove, si mislio da li je slot m2 nvme ili sata?

sinka3 kaže...

Mene zanima upravo ista stvar, i to za isti laptop 
Ako može i neka preporuka M.2 za 128gb i za 256gb (još nisam odlučio koji ću uzet)

ako je sifra Model: 80NV00XBSC

onda ima, m.2 je pcie i podrzava nvme SSD-ove

ja sam tocno toga kupio

Lenovo Y700-15ISK [80NV00XBSC] - 6.999,00 Kn : Arhiteh computers, notebook special forces

ali mi je u ducanu reko da je sigurno m.2 sata jer tak pise u deklaraciji

a naso sam na netu u svim revjuima da se jasno vidi da je m.2 sa M konektorom koji ide sa pcie standardom i vidi se to na slikama

plus, slabiji modeli lenovo ideapad 700, koji imaju gt950m sa gddr3 isto imaju m.2 sa nvme

ali ako deklaracija kaze a uvoznik valjda zna, ko smo mi da sumnjamo

srecom pa mi vrag nije dal mira i kopal sam, jer bi inace uzel m2 u sata varijanti i posle se lupal po glavi jer bi bil 4 puta sporiji od onog kaj komp podrzava

kolega DamageHigh (ex jer ga vise nema na forumu) je izvrtil testove pa ce bit slika kak se diskovi ponasaju (m2 960 evo 1tb, 2.5" 850 evo 500gb)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 2:30 (ED63).
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ma nisam ni vidio što sam napisao :) ali nije ni čudo pred spavanje , mislio sam dali je M2 pcie ili sata . Pitam zato sto u trgovini tvrde sa je SATA M2 pa me zanima posto si ga uzeo dali si isprobao neki test sa tim M2 brzim ssd om .

:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2017 12:05 (snjoper).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imam još jedno pitanje vezano iz igrice, tipa GTA 5, Battlefield 1, Fifa 17... Kolika je razlika u tome ako se instalira na SSD ili na 1 TB HDD (5400 rpm)? Koliko utječe na samu kvalitetu igre? Da li je to uopće preporučljivo staviti na HDD ako su Windowsi na SSDu?
11 godina
sinka3 kaže...
Imam još jedno pitanje vezano iz igrice, tipa GTA 5, Battlefield 1, Fifa 17... Kolika je razlika u tome ako se instalira na SSD ili na 1 TB HDD (5400 rpm)? Koliko utječe na samu kvalitetu igre? Da li je to uopće preporučljivo staviti na HDD ako su Windowsi na SSDu?

SSD= faster load time

Npr wot ima 30 sek prije svake bitke odbrojava 30 sek, ako je wot na ssdu uvijek ude u bitku oko tih 30 sek, nekad i prvi ueltim u bitku, na starom HDD-u je to oko 10 sekundi....

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
12 godina
LordNIbbler kaže...
sinka3 kaže...

SSD= faster load time

Npr wot ima 30 sek prije svake bitke odbrojava 30 sek, ako je wot na ssdu uvijek ude u bitku oko tih 30 sek, nekad i prvi ueltim u bitku, na starom HDD-u je to oko 10 sekundi....

ako sam dobro skužio - na ssd-u nemereš u igru dok ne prođe 30 sekundi, dok to igra na hdd-u uspije u 10 sekundi???

niđe veze

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Treba mi preporuka koji SSD uzeti. Trenutno imam Samsungov 850 Evo 120GB i nisam imao nikakvih problema, ali tih 120GB mi više i nije dovoljno.

Uskoro planiram uzimati novi hardware pa tako i maticnu sa M.2 sučeljem pa se mislim uzeti jedan NVMe 960 Evo od 256GB koji bi zamjenio trenutni SSD, za OS i programe koji će koristiti od brzine i jos jedan od 500GB za sve ostalo.

Matična koju gledam ima dva M.2 utora, ali nisam siguran je li bolje uzeti M.2 SATA ili standardni 2.5" SSD. Koliko vidim razlika u cijeni je oko 120kn, ako gledam Samsung 850 Evo u dvije razlicite izvedbe.

Što mi je bolje, dati 120kn više i uzeti M.2 ili ipak ne? Jedina prednost koju vidim je manjak kabela i jednostavnost instalacije. 

Never let a computer know you are in a hurry.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Suzio sam neki izbor SSDa od 256GB u M.2 utor pa bi me sad zanimalo što vi mislite koji bi bio najbolji izbor? Ugradili bi se u Lenovo Y700-15ISK (http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=49587).

A-DATA SP550, 240 GB, M.2 2280, SATA III - 3g garancije - 671kn
SAMSUNG CM871a 256GB - 3g garancije - 685kn
Sandisk X400, 256GB M.2 - 5g garancije - 760kn
SanDisk Z400s, 256GB - 5g garancije - 809kn

Intel 600p, 256GB, M.2 2280 PCIe - 5g garancije - 778kn (ovo je NVMe, ali nisam siguran ako laptop to podržava)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
picajzla0707 kaže...

ako sam dobro skužio - na ssd-u nemereš u igru dok ne prođe 30 sekundi, dok to igra na hdd-u uspije u 10 sekundi???

niđe veze

Ne nakon sto se bitka učita, kao level, igras se nasumično tj igra ti nasumično dodjeli mapu, nakon što klikneš battle, nakon toga jer su igru programirali rusi koji još igraju na pentiumima 4, tek je prošlo ljeto počelo koristit drugu jezgru, te nakon što učita mapu stojite kao na spawn pointu nekih 30 sekundi, kao da mozete strategiju dogovorit al u praksi više da svima učita bitku, u tih 30 sekundi mozes pisat po chatu, ili samo gledat uokolo, tenk ne mozes micat prije nego sto prode tih 30 sekundi i bitka krene...

nešto ako deploy time u BF ako se ne varam....

Ako je igra na ssdu onda uletiš među prvim i nekad se desi da udeš i prije tih 30 sekundi, pa onda možeš komotno alt tabat bacit post na forumu i vratit se nazad  u game  

Dok je hdd sporiji i u najboljem slučaju napuni na 20 sekundi, a s strong ruskim programiranjem igra daje nekih 5 10 fpsa više 

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice