pozdrav,
trebao bi preporuku SSD-a 240/256GB za HP probook 450. tražim "best for the money" -- 650kn.
računalo se koristi za rad (tablicni kalkulatori, programiranje). šta bi preporučili kao najbolje od uloženog i dobivenog.
Lp i hvala.
pozdrav,
trebao bi preporuku SSD-a 240/256GB za HP probook 450. tražim "best for the money" -- 650kn.
računalo se koristi za rad (tablicni kalkulatori, programiranje). šta bi preporučili kao najbolje od uloženog i dobivenog.
Lp i hvala.
Adata SU800 256GB
Adata SU800 256GB
dali je on bolji od SP550?
Vidim da ima 3 god garancije. Postoji li kakva alternativa sa 5godina (sa tim performansama a da ulazi u budžet).
Adata SU800 256GB
dali je on bolji od SP550?
Vidim da ima 3 god garancije. Postoji li kakva alternativa sa 5godina (sa tim performansama a da ulazi u budžet).
Z400
pozdrav,
Lp i hvala.
Na userbenchu je bolji od adate i kingstona, a sam usporedi sa Sandiskom
Samsung 960 Evo
Zanimljiv SSD
https://www.alzashop.com/samsung-960-evo-250-gigabytes-d4577149.htm?o=3
Zasad nedostupan, cijena je više nego o.k., a sad ovisi kad postane dostupan da li bude cijena takva..
Koja je razlika između ova dva SSD-a:
Crucial BX200 240GB
Crucial MX300 275GB
Osim razlike u tih malo GB, koji je bolja kupnja, odnosno, koji je brži i napredniji?
Da sad ne guglam po recenzijama ako netko zna ovako iz glave.
Hvala.
Koja je razlika između ova dva SSD-a:
Crucial BX200 240GB
Crucial MX300 275GB
Osim razlike u tih malo GB, koji je bolja kupnja, odnosno, koji je brži i napredniji?
Da sad ne guglam po recenzijama ako netko zna ovako iz glave.
Hvala.
BX200 TLC nand
MX300 3D TLC nand
MX300 je bolja kupnja, noviji je, 3D TLC nand bi trebao biti trajniji.
em veći, em izdržljiviji... svaka bi mu dala
Budzet za SSD???
BX200 TLC nand
MX300 3D TLC nand
Thnx, naručio sam MX300 jučer na alzashopu, cca 550 kn me izašao, mislim da nema boljeg za te pare, vidjet ćemo kakav će biti.
Nisam nikad nista kupovao preko tog Alzashopa. Dali se moze placati preko paypala ili kako ide placanje.
Dali se dostava placa i koliko ona iznosi. Odakle je taj Alzashop ?
Hvala i LP !
Nisam nikad nista kupovao preko tog Alzashopa. Dali se moze placati preko paypala ili kako ide placanje.
Dali se dostava placa i koliko ona iznosi. Odakle je taj Alzashop ?
Hvala i LP !
http://www.bug.hr/forum/topic/it-trgovine/alzashop/217592.aspx
Hvala ti !!!
Ako može SATA disk, može i SATA SSD. Umjesto tog SATA diska.
Po vašoj preporuci dali koji su najbolji od ovih 3
Ja osobno mislim da je nabolje uzeti z400s, zbog veče garacije od cruciala, i što ima malo veči kapacitet od z400.
Hvala na preporuci.
Nedavno sam gledao gdje ima najpovoljnije 850 EVO 250GB i našao, ali je pisala garancija od 2god (još uvijek piše).
Kontaktirao sam ih i kažu da je greška :)
Nedavno sam gledao gdje ima najpovoljnije 850 EVO 250GB i našao, ali je pisala garancija od 2god (još uvijek piše).
Kontaktirao sam ih i kažu da je greška :)
Njihova garancija po iskustvima drugih ljudi s formuma korisna ko eskimu zamrzivač
Ima tema o iskustvima, a i pišu im ljudi otvoreno da su stoka po facebook objavama...
Ja sam u njih kupio fotic i jos par stvari, ali definitivno nebi uzeo ništa bez čega nemogu 2-3 mjeseca, jer toliko je rok rješavanja kvara po pričama kad se počme prijetit s inspekcijom i slicno se dobije novac nazad.....
Pogotovo neku deliktanu stvar kao ssd ili hard, a uzeci u obzir da kad rikne ostane se bez podataka u sirokom luku bi to izbjegavo...
Jeli ima tko iskustava s adata sp550 240 gb , koliko vidim ovo bi bio svojevrsni downgrade s intela 520 120 gb , šta je ovo s tlc ssd ovima nakon 8 gb odu performanse u ....
I koji je ssd naj isplativiji za stavit u laptop, znaci nista naprednog rada net i tjt, sister je ubila stari laptop pa mislim uzet neki osnovni i zamjenit hdd s ssd-om.
Može preporuka SSDa za 400-600kn
120GB mi je dosta, služit će za Linux koji koristim povremeno i to je to...
Dal se isplati Kingston Fury X? Ili Intel 540s? Oni su oko 450-500kn...
Ili neki drugi?
Muči me ovih 182MB/s Write na Sandisku... Preporučam Sandisk ljudima sa SATA2 sučeljem i onima kojima je cijena faktor...
Meni cijena nije faktor toliki, a ni jamstvo (iako ovaj Intel ima 5 godina, a i samsung SSDovi)...
Čak razmišljam i o Samsungu 850 Evo 120GB koji je 660kn (kad se ubaci 256MB DDR3 u SSD to donese dosta toga u priču)
Što se tiče SanDiska, došle su neke SSD Plus verzije...
https://www.links.hr/hr/ssd-120-0-gb-sandisk-plus-sdssda-120g-g26-sata3-2-5-maks-do-520-400-mb-s-051400423
Izgleda da su nešto brže od ovih s 5 godišnjom garancijom, tako da možda uzmem i tog novog Sandiska, ali Intel je najvjerojatniji ipak (valjda, ne mogu se odlučit )
Imaš pravo... Pitam bezveze, a već znam i sam što ću, samo eto, teško mi se odlučit što točno Usput gledam i dal je SSD SLC, MLC ili TLC... Ali jako teško ne naći takve informacije točno.. Većinom se radi o TLC memoriji s SLC cachem na jeftinijim i MLC sa DRAM cachem na skupljim SSDovima...
Kak Linux uopće stoji s podrškom za SSD? TRIM, AHCI driveri, itd?
Može preporuka SSDa za 400-600kn
120GB mi je dosta, služit će za Linux koji koristim povremeno i to je to...
Dal se isplati Kingston Fury X? Ili Intel 540s? Oni su oko 450-500kn...
Ili neki drugi?
Adata SU800 ili Z400s posto je MLC
120 GB, OCZ Vector 150
120 GB, CRUCIAL BX100
Oba su oko 350 kn u HGspotu na akciji. Dali se isplati uzeti koji od njih i koji je bolji?