Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.198
|
čitano: 3.293.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?

Krivo. 500 MB/s je u pitanju, dakle u Raid0 bi bilo 1000 MB/s ili skoro 1GB/s.

I drugo krivo - ako jedan krepa, drugi je ispravan samo što raid više ne funkcionira pa gubiš podatke (sve).

Jamstvo je najnormalnije ostvarivo ako ga ima.

Twitter: @191x7
16 godina
191x7 kaže...

I drugo krivo - ako jedan krepa, drugi je ispravan samo što raid više ne funkcionira pa gubiš podatke (sve).

Ma da jao zabunio sam se. Mislio sam na 1gb/s da sto je ogromno, kako onda to mora letit...jel itko to slozio na forumu? 

Aha, ja sam mislio da ako se jedan pokvari ode i drugi, a podaci su izgleda u pitanju.

Odlicno onda, hvala na objasnjenju {#}

Windows Phone FTW
15 godina
DommY kaže...
191x7 kaže...

Ma da jao zabunio sam se. Mislio sam na 1gb/s da sto je ogromno, kako onda to mora letit...jel itko to slozio na forumu? 

Aha, ja sam mislio da ako se jedan pokvari ode i drugi, a podaci su izgleda u pitanju.

24 komada u RAIDu

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 11:46 (lmutak).
16 godina
lmutak kaže...
DommY kaže...
191x7 kaže...

24 komada u RAIDu

Prije 3 godine, sa starim diskovima... Zamisli što bi bilo danas sa trenutno najbržim diskovima {#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

pozdrav,

namjeravam kupiti ssd pa bi trebao pomoc... gledao sam malo i nasao par koji mi ok izgledaju pa bi me zanimalo koji bi mi preporucili od 120 i 240gb

120

1. samsung

2. intel serija (samo koji?)

240

1. samsung

2. kingston

ili nesto drugo?

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da pročitaš par stranica samo iza,znao bi da se još vrti 128gb i 256gb X110 sandisk u tim kombinacijama,uz taj intel,ali intel bi bio kao na 3 mjestu,sam je naj,ali ima 3 god garu,a x110 ima 5 godina...sam 250 basic pričam,dok sam 250 PRO je 50% skuplji od basic i ima 5 god garu,ali svi kažu da je basic sasvim dovoljan...

14 godina
LeftY_CRO kaže...

pozdrav,

Možeš gledati ili kako si napisao Samsung Evo ili ako si želiš poboljšati garanciju na 5 godina, onda gledaj Intel 530.

Ja bih na tvome mjestu uzeo Intel 530 jedan od 120 GB i jedan od 240 GB.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 13:46 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
LeftY_CRO kaže...

pozdrav,

namjeravam kupiti ssd pa bi trebao pomoc... gledao sam malo i nasao par koji mi ok izgledaju pa bi me zanimalo koji bi mi preporucili od 120 i 240gb

120

1. samsung

2. intel serija (samo koji?)

240

1. samsung

2. kingston

ili nesto drugo?

Ja bih oba samsunga EVO.

15 godina
Koji SSD?

pratim duze vec temu i vidim da se svima preporuca 840 evo
al evo svejedno cu pitat opet, neki ssd 60/120 gb bitno mi je da ne crkne za 2-3 godine radi podataka, da ima dugu garanciju
na njemu cu imat windowse, 1 igru i programe neke, trenutno mi je i hdd od 80gb dosta, imam 10gb slobodnog ali imam 3-4 igrice instalirane koje uzimaju previse prostora skoro 40 gb, a te igrice na ssd necu stavljat, ne igram ih vise 

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

možda da razmisliš o gore spomenutom X110 sandisk 128GB od 500 kuna+...koji ima 5 godina garu nasuprot sam 120 basic evo,koji je ipak malkice bolji,ali ti želiš garu,i s X110 imaš 5,stoga bi to triba možda biti tvoj izbor..lp :)

15 godina
Koji SSD?

pa kuzim ja to, ali koliko pratim temu skuzio sam da se ovi v300 najbrze kvare(ili su to neki drugi ne mogu se tocno sjetit sad) pa sam po tom pitanju htio da mi predlozite pouzdane primjerke, razumljivo je da mi to ne moze nitko garantirat, ali ako na 1000 komada, u nakon godinu dana crkne karikiram 10 v300 a 1 samsungov, zna se koji ce duze izdrzat

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 22:42 (win4crazzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tajo1960 kaže...
win4crazzy kaže...

pa kuzim ja to, ali koliko pratim temu skuzio sam da se ovi v300 najbrze kvare(ili su to neki drugi ne mogu se tocno sjetit sad) pa sam po tom pitanju htio da mi predlozite pouzdane primjerke, razumljivo je da mi to ne moze nitko garantirat, ali ako na 1000 komada, u nakon godinu dana crkne karikiram 10 v300 a 1 samsungov, zna se koji ce duze izdrzat

u tom si slučaju sam sebi preporučio primjerak i marku i tip ssd-a ... samo treba kupiti i... sretno {#}

gdje? necu v300 ako je istina da su neke verzije oslabljene, to je lutrija, jedino ovaj model sto je kolega iznad predlozio, ali 620 kn, ja sam mislio do 500 ic :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Uzmi ovo. Jest da je malo vise od 500 kuna ali cini mi se da se isplati. 579 + 5 postarina. I sam razmisljam o kupnji istog, samo neznam ocu li ovog od 120 ili 250gb..

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
DommY kaže...

Uzmi ovo. Jest da je malo vise od 500 kuna ali cini mi se da se isplati. 579 + 5 postarina. I sam razmisljam o kupnji istog, samo neznam ocu li ovog od 120 ili 250gb..

jel to ovaj kojeg svi hvale? :O 
nisam znao da je tako jeftin 

16 godina
win4crazzy kaže...
DommY kaže...

jel to ovaj kojeg svi hvale? :O 
nisam znao da je tako jeftin 

Je, i meni su ga preporucili, procitaj par zadnjih stranica pa ces vidjet. Odlicna je cijena da, kad tad je moj :)

Windows Phone FTW
15 godina
DommY kaže...

Je, i meni su ga preporucili, procitaj par zadnjih stranica pa ces vidjet. Odlicna je cijena da, kad tad je moj :)

hvala, cekat cu jos danas, mozda netko nesto jos predlozi, ako ne narucujem i u medjuvremenu radim backup podataka i brisem smece :D

hvala 

12 godina
neaktivan

nema bolji od samsunga trenutno,s time da je malo skuplji i s 3 godine garancije,dok je sandisk X110 s 5 godina...razlika u cijeni je možda 70 do 100kn(500-600 za 120gb,a 1000-1100 za 250gb modele),zavisi gdje uzimaš,ja osobno bi ti ipak preporučio da pročitaš iskustva s trgovinama,iako ne uzimaš cijelu konfu,ali ponekad dati 20kuna više,a izbječi glavobolju,puno znači...sam si tražio s više garancije,rečeno ti je,i to su sve dosadašnje impresije u ovoj temi,samo da želiš pročitat,sve odgovore bi sam pronašao..lp:)

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Posto vidim da kudite v300 koji ima r/w brzine do 450/450 MB/s da se brzo kvare šta mislite o ovom

Kingston SSD HyperX FURY 120GB, SHFS37A/120G

Iste je cijene kao i V300 od 120GB, ali je ovaj po specifikacijama brži od V300, po specifikacijama ima r/w brzine od 500/500 MB/s

ili čak 12€ skuplja varijanta

Kingston SSD drive, HyperX 3K 120GB, SH103S3/120G koji po specifikacijama ima brzine r/w od 555/510 MB/s

U opticaju je također Samsung-ov 120GB Evo 840, MZ-7TE120BW koji je skuplji od prva dva za 7€ ali je jeftiniji od Kingstonovog HyperX-a 3K ali ima i nešto manju brzinu čitanja ali dosta manju brzinu pisanja, čak za 100MB/s manju, njegove r/w brzine su 540/410 MB/s

Ako ovaj HyperX Fury nije kvarljiv kao V300 onda ću njega jer ima dobre r/w brzine a ima dobru cijenu. Ako jest onda HyperX 3K ili Samsung

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Preporuka SSD-a do 700 kuna od 120 gb?
Spazio sam ovaj Samsung 840 EVO 120 GB i izgleda da je on best buy, ili se ja varam?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svenos kaže...

Preporuka SSD-a do 700 kuna od 120 gb?
Spazio sam ovaj Samsung 840 EVO 120 GB i izgleda da je on best buy, ili se ja varam?

Ne varaš se.

12 godina
Haker_x kaže...

Posto vidim da kudite v300 koji ima r/w brzine do 450/450 MB/s da se brzo kvare šta mislite o ovom

Iste je cijene kao i V300 od 120GB, ali je ovaj po specifikacijama brži od V300, po specifikacijama ima r/w brzine od 500/500 MB/s

Kingston SSD drive, HyperX 3K 120GB, SH103S3/120G koji po specifikacijama ima brzine r/w od 555/510 MB/s

U opticaju je također Samsung-ov 120GB Evo 840, MZ-7TE120BW koji je skuplji od prva dva za 7€ ali je jeftiniji od Kingstonovog HyperX-a 3K ali ima i nešto manju brzinu čitanja ali dosta manju brzinu pisanja, čak za 100MB/s manju, njegove r/w brzine su 540/410 MB/s

Ako ovaj HyperX Fury nije kvarljiv kao V300 onda ću njega jer ima dobre r/w brzine a ima dobru cijenu. Ako jest onda HyperX 3K ili Samsung

te tvornicki zadane brzine i nisu bas tocne tako da to nemoj ni gledat...

od ovih svakako uzmi samsung evo basic ili intel 520 ili 530 jer su zasad najbolji

11 godina

Koja je razlika izmedju Sandiska X110 i X210 ??? Osim u navodnih 15 MB/s brzem pisanju podataka..

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 12:47 (The_Fichek).
14 godina
protjeran
Haker_x kaže...

v300 je iskreno govance, radio sam na hyper x i na v300.. hyper x osjetno bolje i brže radi

a furya nisam probao

13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

v300 je iskreno govance, radio sam na hyper x i na v300.. hyper x osjetno bolje i brže radi

a furya nisam probao

Nemoj svašta pričat, realnu razliku između ta dva ssd-a (i bilo koja druga dva) ti u radu nećeš primjetiti.

A ti sad postavi neke dokaze za to "osjetno" brže, i ne, ne mislim da blesave benčmarkove, nego baš rad u windowsima, tipa instalacija, kopiranje, otvaranje programa itd.

15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

a furya nisam probao

Kad je 12€ skuplji onda bi trebao i da bude bolji, koliko para-toliko muzike.

Nije sigurno ni v300 spor već me brine to što se priča da se dosta kvare

Mislim da je Fury neki novi model, 2014 godina i mislim da ga je slabo ko testirao još jer ne mogu naći review-a na netu, ali vidim da ga neki kude zbog sandforce kontrolera, a ja se baš ne razumijem u to pa ću najvjerovatnije kupiti HyperX 3K ili Samsung

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
12 godina
Haker_x kaže...

Kingstone Fury ssd ti ima sinkronius 20nm MLC Micron NAND te time ispravlja V300 model gdje su mutili sa lošijim asinkronim NAND-om i useri su se počeli žaliti na pad perfomansi ali ostao je stari SF-2281 kontroler

Uskoro bi trebao na trziste izaci V310 model sa vrlo dobrim Phison3108 kontrolerom (isti se nalazi u Corsair Forse LS modelu) i Micron 20nm MLC NAND.

Ako sada kupuješ probaj se rastegnut na SanDisk x110 / x210 ili Samsung 840 Evo, sve ovisi o cijeni. 

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Kingstone Fury ssd ti ima sinkronius 20nm MLC Micron NAND te time ispravlja V300 model gdje su mutili sa lošijim asinkronim NAND-om i useri su se počeli žaliti na pad perfomansi ali ostao je stari SF-2281 kontroler

Uskoro bi trebao na trziste izaci V310 model sa vrlo dobrim Phison3108 kontrolerom (isti se nalazi u Corsair Forse LS modelu) i Micron 20nm MLC NAND.

Ako sada kupuješ probaj se rastegnut na SanDisk x110 / x210 ili Samsung 840 Evo, sve ovisi o cijeni. 

Gledao sam neke usporedbe HyperX-a 3K i Samsunga Evo 840. Evo je jeftiniji za 5€ a po benchmarku bolji je od Kingstona u skoro svemu ali me kopka to što su dobili maximalni write speed od 501MB/s a po specifikacijama on ima max write speed od 410MB/s. To je taj isti model, nije neki bolji
Kupujem tek početkom sljedećeg mjeseca dok legnu pare sa paypala, a ovaj me benchmark baš ubjeđuje da kupim Evo 840 jer vjerovatno V310 neće izaći prije polovice-kraja sljedećeg mjeseca, samo me ovaj write speed buni

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kingston SV300S37A za 83 dolara jel valja ? 

i kakvi su ovo ssdovi ?

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 16:10 (Damir1908).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dobar ti je taj Samsung i ja sam ga danas kupio :)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice