Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.198
|
čitano: 3.293.738
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji SSD?
Smretko kaže...

Molio bih prijedlog....cifra je 600-700kn, 120gb, trgovina adm posto ce bit jos par stvari, pozeljno sta vise garancije, referiram samsung ili intel.LP

Uzmi intel 520/530 ili samsung evo basic

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2014 20:52 (nix111).
14 godina
Smretko kaže...

Molio bih prijedlog....cifra je 600-700kn, 120gb, trgovina adm posto ce bit jos par stvari, pozeljno sta vise garancije, referiram samsung ili intel.LP

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/tvrdi-diskovi/ssd/sd6sb1m-128g-1022i/

5 godina garancije.

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Čudi me što nitko nije kraj tih ssd-ova spomenuo crucial MX100 cijena za 512GB model je stvarno najeftinija na tržištu.

http://www.crucial.com/ProductDisplay?urlRequestType=Base&catalogId=10151&categoryId=12507&productId=12950&urlLangId=-1&langId=-1&top_category=&parent_category_rn=12507&storeId=10151

0 0 hvala 1
17 godina

Molim te za link u jednom od nasih ducana/webshopova.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
11 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Smretko kaže...

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/tvrdi-diskovi/ssd/sd6sb1m-128g-1022i/

5 godina garancije.

Čovjek traži adm, a ti mu predlažeš onu skupu štalu od trgovine {#}.

Evo mu neka odavde izabere nešto:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SANDISK+X110+128GB

Od te precjenjene future jedino je magazinrs skuplji {#}

16 godina
neaktivan
Ante kaže...

Molim te za link u jednom od nasih ducana/webshopova.

Jeli ovo trebala biti ironija. Imas ga na computeruniverse , buduci da smo u EU narucivanje , garancija i dostava nisu nikakav problem.

http://www.computeruniverse.net/products/90551845/crucial-ssd-mx100.asp

http://www.amazon.co.uk/Crucial-CT512MX100SSD1-512GB-Includes-Adapter/dp/B00KFAGCUM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1403072876&sr=8-1&keywords=crucial+mx100+512gb

15 godina
neaktivan
Dalaran kaže...

Čovjek traži adm, a ti mu predlažeš onu skupu štalu od trgovine {#}.

Evo mu neka odavde izabere nešto:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SANDISK+X110+128GB

Od te precjenjene future jedino je magazinrs skuplji {#}

Bez obzira što ti nazivaš Futuru štalom od trgovine, ali ja imam dobro iskustvo s njima. Kad dođem u ZG i tražim neku komponentu za računala oni su se pokazali kao najbolji. Svaku trgovinu koju sam zvao kažu može naručimo vam i bit će za 2-3 dana kod nas, u najboljem slučaju sutra. Dok kod Future sam dobio komponentu u roku nekoliko sati. Znači zaista se trude oko svojih kupaca, a nisam baš primjetio da je ADM jeftiniji. Ovo je offtopic, ali samo sam htio reći svoje iskustvo.

11 godina
neaktivan
Koji SSD?

jel ima neki ssd do 200kn? trebo bi samo za windowse i par programa nista vise

0 1 hvala 0
17 godina
stipee98 kaže...

jel ima neki ssd do 200kn? trebo bi samo za windowse i par programa nista vise

Pa za 200 kuna nema ni hdd a kamoli ssd.  Imas za nekih 363kn kingston v300 od 60gb.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
Koji SSD?

taj kingston imam ja. je asinkroni model ali svejedno je miljama ispred najbrzeg HDDa.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji SSD?

znaci 60gb je najmanje?

0 0 hvala 0
14 godina
stipee98 kaže...

znaci 60gb je najmanje?

Da.

17 godina
Koji SSD?

Imas ti i od 16 od Kingfasta ali to je suludo bacanje novaca. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 21:51 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tajo1960 kaže...

jučer netko spomenuo poznatu online trgovinu u njemačkoj, pa me zanima ima li itko crucial mx100 od 512 gb koji vidim tamo po zanimljivoj cijeni ~ 250€ sa poštarinom u hr (bitno manje nego modeli iste veličine u hr).

kakva su iskustva s njim? vrijedi li tih novaca? pouzdanost, duljina jamstva?

link za pogledati (crucial stranica)

http://www.crucial.com/ProductDisplay?urlRequestType=Base&catalogId=10151&categoryId=12507&productId=12950&urlLangId=-1&langId=-1&top_category=&parent_category_rn=12507&storeId=10151

I ja sam njega gledao. Prema recenzijama na netu vele vrijedi tih novaca.

http://www.thessdreview.com/our-reviews/crucial-mx100-ssd-review-256-512-gb/

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
stipee98 kaže...

znaci 60gb je najmanje?

Da.

ne znan,ali u ponudi UZI softa ima po 265 kn za 30GB kingston,ne znan za dosatavu,ali kažu da nick s foruma ima još dodatnih 3% popust,ali to ne znan točno,pa eto,ako informacija išta pomaže...

https://www.uzishop.hr/ssd-diskovi/1282-kingston-technology-30gb-ssdnow-msata-6gbps.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 12:02 (johnyaces777).
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo može mala pomoć znači planiram uzet sad SSD da mi komp bude brži jer sam čuo neke bajne brzine (pričam o bootanju sistema u 5 sekundi) pa hoću to imat. Sad me brine, kolika je cijena solidnog SSD-a i koji je trenutno best buy na tržištu? Za budžet ne znam, ne bih išao preko 1000 kuna ali sve se može sredit. I kada uzmem taj SSD, kako da instaliram sistem? Moram ga deinstalirat pa instalirat na SSD? Ne kužim baš kako bi to izveo. Također me zanima kako ću ga namontirati. Je li ista stvar kao i kod HDD-ova ili ima neki posebni kabel sa posebnim utorom? 

Hvala unaprijed na odgovorima 

1971- ∞

0 0 hvala 0
15 godina
Roko567 kaže...

Evo može mala pomoć znači planiram uzet sad SSD da mi komp bude brži jer sam čuo neke bajne brzine (pričam o bootanju sistema u 5 sekundi) pa hoću to imat. Sad me brine, kolika je cijena solidnog SSD-a i koji je trenutno best buy na tržištu? Za budžet ne znam, ne bih išao preko 1000 kuna ali sve se može sredit. I kada uzmem taj SSD, kako da instaliram sistem? Moram ga deinstalirat pa instalirat na SSD? Ne kužim baš kako bi to izveo. Također me zanima kako ću ga namontirati. Je li ista stvar kao i kod HDD-ova ili ima neki posebni kabel sa posebnim utorom? 

Ovo je best buy. Ja koristim ovaj i prezadovoljan sam. Pogledaj još i ovaj jer je isto vrlo kvalitetan

17 godina
Koji SSD?

Ovi Samsung EVO se prodaju ko vruće kifle, ja sam sebi uzeo dva.

Vidit cemo za 2-3god kako će funkcionirat.

BF3, BF4: [G] Pamark

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

Ako planiraš potrošit manje od 1000 kuna ja bih išao na Samsung EVO Basic od 120GB, a ako misliš oko 1000 kuna onda onaj što je softwaremaniac preporučio odnosno rekao da on koristi. Jedino ako si neki superfan Intela možeš i njega uzeti što nebi bila pogreška, on ti je isto preporuka softwaremaniac.

Možda ćeš trebat bracket za ugradnju SSD (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817994085) link je samo da vidiš kako to izgleda ako ne znaš. Bracket ti treba u slučaju da nemaš 2,5" mjesto u kućištu i može se kupiti kod nas u IT trgovinama. Kabel je SATA, procedura je manje više ista i trebao bi instalirat Windowse. Nije bootanje sustava za 5 sekundi, ali ako dobro namjestiš postavke može biti ispod 20 sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 10:58 (Lik).
17 godina
neaktivan
U 20 sek računaš i dok bios odradi svoje ili samo windowsi? Meni od trenutka kada se windowsi krenu podizati treba 6 sek do spremnog desktopa i to sa isključenim fast bootom u 8.1
16 godina
neaktivan
tajo1960 kaže...

jučer netko spomenuo poznatu online trgovinu u njemačkoj, pa me zanima ima li itko crucial mx100 od 512 gb koji vidim tamo po zanimljivoj cijeni ~ 250€ sa poštarinom u hr (bitno manje nego modeli iste veličine u hr).

kakva su iskustva s njim? vrijedi li tih novaca? pouzdanost, duljina jamstva?

link za pogledati (crucial stranica)

Taj MX100 je 173 EURA  na computeruniverse.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...
U 20 sek računaš i dok bios odradi svoje ili samo windowsi? Meni od trenutka kada se windowsi krenu podizati treba 6 sek do spremnog desktopa i to sa isključenim fast bootom u 8.1

Od samog paljenja računala sam mjerio i treba nekih 17 sekundi. Zapravo sami Windowsi njima treba možda 5-6 sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 11:41 (Lik).
17 godina
neaktivan
Onda je u redu.
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ok, dakle to je to. Uzimam SSD SAM 250GB 840 EVO Basic.

Sad me zanima za OS, kako da deinstaliram ovaj na HDD-u? Samo pobrišem foldere? A instaliram na SSD normalno, bootam preko CD-a?

Hoću li dobiti kabel uz disk ili ću ga morati posebno kupovati?

Jesu li ovo 2,5 utori?

1971- ∞
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 11:53 (Roko567).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj savjet ti je da odspojiš stari hdd i spojiš samo ssd. Onda instaliraj windowse. Nakon toga spoji stari hdd i obriši ga ili formatiraj. Ne dobiš kablove sa ssd.
15 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

Ok, dakle to je to. Uzimam SSD SAM 250GB 840 EVO Basic.

Sad me zanima za OS, kako da deinstaliram ovaj na HDD-u? Samo pobrišem foldere? A instaliram na SSD normalno, bootam preko CD-a?

Hoću li dobiti kabel uz disk ili ću ga morati posebno kupovati?

Jesu li ovo 2,5 utori?

Pa tako što bi trebao formatirati disk ili još bolje ako ti je podijeljen na particije samo formatiraš onu na kojoj su ti Windowsi, ali ako imaš nekih važnih podataka obavezno ih sačuvaj. Možeš i putem USB-a ako nemaš DVD. Mislim da nećeš dobit kabel, ja nisam dobio uz svoj. Koliko vidim na slici to su 3,5 inčni utori tako da ćeš trebat kupit bracket (cijena ti je između 20 i 30 kuna).

13 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...
Moj savjet ti je da odspojiš stari hdd i spojiš samo ssd. Onda instaliraj windowse. Nakon toga spoji stari hdd i obriši ga ili formatiraj. Ne dobiš kablove sa ssd.

Ne želim izgubiti datoteke na HDD-u. Mogu li spojiti samo SSD, instalirati windowse, i onda spojiti HDD? Di da nabavim kabel?

1971- ∞
15 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

Ne želim izgubiti datoteke na HDD-u. Mogu li spojiti samo SSD, instalirati windowse, i onda spojiti HDD? Di da nabavim kabel?

Možeš. U bilo kojoj IT trgovini bi trebalo biti moguće kupiti kabel.

17 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
ROADRUNNER kaže...

Možeš onda samo obriši što ti ne treba. Kabel ti je obični sata. U bilo kojem dućanu sa inf. opremom. Ja sam ih inače dobio sa matičnom ploćom.

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Inače ako nekoga zanima Samsung Evo 840 500 GB na Amazon.de je oko 1600 kn sa dostavom. Kod nas su oko 1900.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice