HP 300GB 10 000 RPM Wide Ultra 320SCSI 2

poruka: 5
|
čitano: 2.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav ,

Evo otvorio sam temu na procjenama pa niko ne odgovara...

Pa aj da ovdje pitam zanima me tocno vezano za ovaj hard disk što mi treba tocno koji konektor da bi ga spojio u svoj pc? i dali je isplativo? imam 3komada (NOVA) pa ne znam šta bi snjima  :)

LP

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: HP 300GB 10 000 RPM Wide Ultra 320SCSI 2
askip kaže...

Pozdrav ,

Pa aj da ovdje pitam zanima me tocno vezano za ovaj hard disk što mi treba tocno koji konektor da bi ga spojio u svoj pc? i dali je isplativo? imam 3komada (NOVA) pa ne znam šta bi snjima  :)

LP

Prvo ti treba SCSI kontroler. I jesu li sigurno SCSI ili SAS? Ako su SCSI, nisu baš tako "novi".

U svakom slučaju, ako nemaš neku veliku potrebu za njima, problematično.

13 godina
neaktivan

to jesu brzi diskovi ako imas kontroler za njih. ali su jednako tako preglasni za obicnog home usera.

I pobogu, zasto 3?

Obicno takvi diskovi idu u paru pa idu u neki raid.

Ako nemas garu i nemas firmu preko koje ih mozes prodat rijetko tko ce ovo kupit jer obicnom korisniku ne treba, a kome treba za server kupit ce novi.

A da ne spominjem da ti je kvalitetan kontroler za njih (bilo SCSI, bilo SAS prilicno skup).

Nemrem ti dat procjenu i nitko normalan ti je nece dat jer je ovo jako rijetka roba s jos rjeđim kupcima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
askip kaže...

Pozdrav ,

LP

Prvo ti treba SCSI kontroler. I jesu li sigurno SCSI ili SAS? Ako su SCSI, nisu baš tako "novi".

U svakom slučaju, ako nemaš neku veliku potrebu za njima, problematično.

Jesu SCSI su , tocnije http://www.globalonetechnology.com/HP_Proliant_300_GB_10K_Ultra320_SCSI_Hard_Drive_p/350964-b22_new.htm ovaj hdd je u pitanju...

Supox kaže...

to jesu brzi diskovi ako imas kontroler za njih. ali su jednako tako preglasni za obicnog home usera.

I pobogu, zasto 3?

Obicno takvi diskovi idu u paru pa idu u neki raid.

Ako nemas garu i nemas firmu preko koje ih mozes prodat rijetko tko ce ovo kupit jer obicnom korisniku ne treba, a kome treba za server kupit ce novi.

A da ne spominjem da ti je kvalitetan kontroler za njih (bilo SCSI, bilo SAS prilicno skup).

Nemrem ti dat procjenu i nitko normalan ti je nece dat jer je ovo jako rijetka roba s jos rjeđim kupcima.

Zašto 3? :) 3 iz razloga što sam dobio kao kompenzaciju za neke gluposti ,mislio da ce mi poslužiti al vidim da se koliko toliko zaj*bah :)  garanciju nemam ,firmu nemam,... dali bi bilo ok 400-500 kn ih cijeniti?

17 godina
askip kaže...

Jesu SCSI su , tocnije http://www.globalonetechnology.com/HP_Proliant_300_GB_10K_Ultra320_SCSI_Hard_Drive_p/350964-b22_new.htm ovaj hdd je u pitanju...

Zašto 3? :) 3 iz razloga što sam dobio kao kompenzaciju za neke gluposti ,mislio da ce mi poslužiti al vidim da se koliko toliko zaj*bah :)  garanciju nemam ,firmu nemam,... dali bi bilo ok 400-500 kn ih cijeniti?

SCSI je već davno "upokojen", zamijenio ga je SAS. Te diskove možda možeš prodati nekome tko ima neke starije servere i trebaju mu takvi diskovi, a nema para na računu za kupiti ih preko regularnih kanala.

400 - 500 kn bi bila OK cijena za njih, samo ćeš kupca tražiti svijećom...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice