Bad sektors on hard disk

poruka: 33
|
čitano: 10.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bad sektors on hard disk

Pomoću programa HD Tune izvršio sam par provjera hadr diska. Pokazalo je da je hard oštećen na par mjesta

sve skupa 0.1 % prostora. Sami health je označen kao OK. Zanima me  da li je program HDD Regenerator pravi

izbor za pokušati popraviti bad sektore?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bad sektors on hard disk

Koje je marke HDD?

Idi na strane proizvodzaca HDDa i trazi neki utility  sa skeniranje iz "DOSa",kao na primer Seagateov (Maxtor)  SeaTools for DOS207 ili

SeaTools for Windows.

Instaliraj Everest i vidi sta "kaze" S.M.A.R.T.?

Ne popravljaj nista vec hitno uradi backup i ako ti je HDD pod garancijom idi u servis.

Kako mislis "ostecen"? Dali kaze  da su to bad sectori?

Najednostaniji primer  dali imas bad  sectore je to  da ides u cmd i utipkaj chkdsk (samo to,bez switcheva)

nakon toga u donjem  delu loga koji  ce ti biti prikazan  stajace nesto otprilike vako

42090268 KB total disk space.

26755100 KB in 144753 files.

71576 KB in 18337 indexes.

0 KB in bad sectors.   <------

280716 KB in use by the system.

P1 200 Mhz RAM 32Mb Hdd 500 Mb Win 98 (i jako sam sretan)
17 godina
neaktivan

Da, napravio sam to odmah na početku i pokazuje 92 kb bad sektora. Kada sam pokrenio HD Tune isto je pokazalo samo što osim bad sektora je pisalo damaged, no

bit je ista. eh, što se harda tiče...dosta puta  sam pokušao odgonetnuti koji je jer  samo pokazuje  ST9100822A nikad konkretno  marku. hard je od laptopa. 

Poslušati ću tvoj savjet i pokrenuti everest i  javim rezultate!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 0:41 (spaceman911).
17 godina
neaktivan
Bad sektors on hard disk

Hirens Boot CD. Imas za skoro sve diskove njihov utility.

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

SMART kaže; sve ok

17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Hirens Boot CD. Imas za skoro sve diskove njihov utility.-----

-----Odličan sajt! ima svega..tnx

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 0:45 (spaceman911).
17 godina
Bad sektors on hard disk

Bekap bekap bekap i kupi novi HD.

Samo ce ti se sirit sa vremenom i usporit ce ti rad.

Nemoj se pouzdavat u one gluposti LowLevel format i to... No ne sljaka...

Kupi si lipo novi disk!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
spaceman911 kaže...

Da, napravio sam to odmah na početku i pokazuje 92 kb bad sektora. Kada sam pokrenio HD Tune isto je pokazalo samo što osim bad sektora je pisalo damaged, no

bit je ista. eh, što se harda tiče...dosta puta  sam pokušao odgonetnuti koji je jer  samo pokazuje  ST9100822A nikad konkretno  marku. hard je od laptopa. 

evo baš malo tražim po forumu i naiđem na sličan problem kakav imam ja.

naime, jučer sam išao radit image s acronisom i javi mi da su na disku bad sektori....niš idem skinut hd tune, i on mi pokaže loše sektore na disku(slika u privitku).
isto imam ovakav sličan disk, ali mi je laptop još malo pod garancijom, pa me zanima dali da to nosim na servis, dali će mi zamjenit disk,jer ovo popravljanje nekim programima ne dolazi u obzir??
kaj vi mislite????
17 godina
neaktivan
mali.ivica87 kaže...
spaceman911 kaže...

naime, jučer sam išao radit image s acronisom i javi mi da su na disku bad sektori....niš idem skinut hd tune, i on mi pokaže loše sektore na disku(slika u privitku).
isto imam ovakav sličan disk, ali mi je laptop još malo pod garancijom, pa me zanima dali da to nosim na servis, dali će mi zamjenit disk,jer ovo popravljanje nekim programima ne dolazi u obzir??
kaj vi mislite????
 Nosi na servis odmah i ne prihvaćaj ne kao odgovor. Hard ti može radit još dosta dugo bez problema, a i ne mora. Ali ako je pod garancijom što nebi otišao reklamirat?
17 godina
neaktivan
mali.ivica87 kaže...

naime, jučer sam išao radit image s acronisom i javi mi da su na disku bad sektori...
  Cim se Acronis oglasio da su bad sectori onda i jesu bad sectori.HDD na servis/reklamaciju
Ali i moras se pripremiti na ogovor od strane servisera da je HDD u redi jer jos uvijek radi...jel? Necu da nagadzam ali u 90% slucajeva se rukovode u principu "Ako radi onda nije pokvaren" .
Ne nasedaj na ovo i budi uporan da dobijes novi HDD.
Znaci bez odugovlacenja,uradi backup svojih datoteka i pravac servis 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
Bad sektors on hard disk

hvala na brzim odgovorima....naravno da NE ne priznajem.....ipak sam ja radio cijelo prošlo ljeto za taj laptop

al mi nije jasno, laptop je star 11 mj.(točno danas) i da je već hard otišao(mislim nije još,al bude vjerojatno uskoro)

Moj laptop:HP Compaq 6715b 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bad sektors on hard disk

e ljudi,još samo jedno pitanje....kak da skužim da su mi stavili baš novi disk,a ne da su popravljali softverski bad sektore na disku??????

Moj laptop:HP Compaq 6715b 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozes pogledat u HD Tune ili u Everestu serijski broj od HDD-a, pa usporedi poslije i vidjet ces kaj si tocno dobil  Namigiva

Ali sumnjam da ce ti mijenjat HDD za novi ako nadju par bad sectora, obicno se prvo radi popravak, a ak to ne uspije ond tek zamjena za novi HDD.

Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
ch33ta kaže...

Mozes pogledat u HD Tune ili u Everestu serijski broj od HDD-a, pa usporedi poslije i vidjet ces kaj si tocno dobil  Namigiva

Ali sumnjam da ce ti mijenjat HDD za novi ako nadju par bad sectora, obicno se prvo radi popravak, a ak to ne uspije ond tek zamjena za novi HDD.

i kaj ak mi onda disk krepa 5-10ili mjesec dana poslije isteka garancije...mogu se s mjim slikat....tražit ću novi hard i gotovo
17 godina
neaktivan
mali.ivica87 kaže...
ch33ta kaže...

i kaj ak mi onda disk krepa 5-10ili mjesec dana poslije isteka garancije...mogu se s mjim slikat....tražit ću novi hard i gotovo
  U zaru "borbe" i napora da ti svi pomognemo oko problema skoro da mi je promaklo da se radi o laptopu.
Dakle ova je "prilika" koju moras definitivno iskoristiti jer si jedan od onih malobrojnih sretnika kojima se HDD na vreme oglasava da je bolestan.
Zadnji put,zaboravi na S.MA.R.T.ove,HDtune i ostala skupina.Idi u servis jer lapi je jos pod garantnom roku.I definitivno  ne zelis da rastavljas laptop da bi izvadio HDD pa ovi ce u roku odmah da poniste garanciju
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
Bad sektors on hard disk

Cim ti se jave bad sectori tu nema povratka. Neki programi ce ih "popravit" tako da ce ih jednostavno postavit kao nevazeci sektor na koji se nece vise pisat i to je to. Al cim se pojavi jedan mozes ocekivati da ce se poceti siriti...

Odnesi u servis, reci da imas bad sectore i to je to. Nema tu popravka, takav disk se mijenja. I da, zapisi serijski broj diska (netko je gore napisao i kako) i provjeri kad ti dodje sa servisa (iako sumnjam da ce ga popravljat, njima ni iz djepa ni u djep.

Sretno

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...
mali.ivica87 kaže...
ch33ta kaže...

U zaru "borbe" i napora da ti svi pomognemo oko problema skoro da mi je promaklo da se radi o laptopu.
Dakle ova je "prilika" koju moras definitivno iskoristiti jer si jedan od onih malobrojnih sretnika kojima se HDD na vreme oglasava da je bolestan.
Zadnji put,zaboravi na S.MA.R.T.ove,HDtune i ostala skupina.Idi u servis jer lapi je jos pod garantnom roku.I definitivno  ne zelis da rastavljas laptop da bi izvadio HDD pa ovi ce u roku odmah da poniste garanciju
 sretnika?? ili ipak entuzijast, jer sam išao isprobavati nove stvari tj. radit image diska i otkrio, što "nisam trebao"

naravno, nije mi ni na kraj pameti prčkat po njemu(mada bi trebalo malo kulere očistit,al to ću možda poslije)...sorry na OT
tnakir kaže...

Cim ti se jave bad sectori tu nema povratka. Neki programi ce ih "popravit" tako da ce ih jednostavno postavit kao nevazeci sektor na koji se nece vise pisat i to je to. Al cim se pojavi jedan mozes ocekivati da ce se poceti siriti...

Odnesi u servis, reci da imas bad sectore i to je to. Nema tu popravka, takav disk se mijenja. I da, zapisi serijski broj diska (netko je gore napisao i kako) i provjeri kad ti dodje sa servisa (iako sumnjam da ce ga popravljat, njima ni iz djepa ni u djep.

Sretno

čitao sam malo po drugim forumima, i vele ljudi da postoje takvi programi, da naprave to što si ti napisao....i tog širenja me strah, jer kaj ak mi disk crkne 2,5 ili 10 dana poslije isteka garancije a oni mi ga idu s tim softverima popravljat???-mogu se samo s njim slikat i poslat sliku HP-u....zato sam oprezan i sumnjičav...

da, tako je bilo i sa dvd pržilicom...nije pržila kako spada, oni su je istestirali i ostavili ju unutra (njima ja radila ok)-a opet njima ni u đep ni iz đepa...sorry na OT.

ma budem ja to nosio, još moram malo pripremiti spiku i to, napraviti backup, a trenutno sam malo tanak sam s dvd-jima 
17 godina
neaktivan
Bad sektors on hard disk

Napravi low level format.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina

Moj prijedlog ti je da pokusas sam popravit bad sectore, jer ce ti to tak i tak na servisu prvo napravit. Mozes prvo napravit low level format kako je predlozil Paolo2612 (ja sam za svaki low level koristil Maxtorov PowerMax programcic) ili eventualno ih popravit s necim tipa HDD Regenerator, s tim da se svi ti programi pokrecu iz DOS-a. Skini si HDD Regenerator, s njim si napravs bootabilni CD i probaj popravit bad sectore. Nis te ne kosta, samo par sati cekanja (mozes prek noci ostavit).

Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
Bad sektors on hard disk

Tesko da cemu low level format pomoc ako mu je glava dotakla plocu. Ili ako je materijal izgubio svojstvo radi ko zna kojeg razloga-

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Tesko da cemu low level format pomoc ako mu je glava dotakla plocu. Ili ako je materijal izgubio svojstvo radi ko zna kojeg razloga-

Sve je potpuno točno, ali šanse za to (po mom iskustvu) su ekstremno male. Ali svejedno ga ne košta probat.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 2:16 (Paolo2612).
17 godina
Paolo2612 kaže...
tnakir kaže...

Sve je potpuno točno, ali šanse za to (po mom iskustvu) su ekstremno male. Ali svejedno ga ne košta probat.
 ljudi, još jednom napominjem da mi je laptop još uvijek pod garancijom, i da mi nije baš neka fora to softverski popravljat, jer mi disk može crknut bilo kad(da se bad sektori počnu širit po disku), poslije isteka garancije...a kaj ću onda s tim diskom???
17 godina
Bad sektors on hard disk

Nemas ti sta tu popravljat, reci da si skeniro, da imas bs i da oces novi disk i cao. Imas garanciju, zasto bi se ti zaebava sa tim kad si to vec platio.

Pozz

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Nemas ti sta tu popravljat, reci da si skeniro, da imas bs i da oces novi disk i cao. Imas garanciju, zasto bi se ti zaebava sa tim kad si to vec platio.

Pozz

He, he - kad bi to tak islo. Ti stvarno mislis da ce oni mjenjat HDD za novi zbog par kilobajta bad sectora. HDD radi skroz normalno, a windowsi tak i tak ignoriraju bad sectore. Oni ce prvo to popravljat i covjek ce ostat ko zna kolko dugo bez laptopa (zamjenski mu nece dat sigurno). 
Samo ti odvrti HDD Regenerator, nece ti cak niti izbrisat podatke, sve ce ti ostat tak kak je, a ne kosta te nis samo malo vremena.
17 godina
Bad sektors on hard disk

Ja se uopce nebi zeza sa tim. Jer znamo i mi i oni da od toga nema koristi.

Bad sektori = nespravan disk, pa makr bio jedan jedini. zatrazi zamjenu i cao!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma koje kupovanje hard diska.Meni je to bilo i jedina nada - Ponovo instaliraj windows.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina
Bad sektors on hard disk

evo samo da javim rješenje problema sa bad sektorima na disku.

Odfurao sam laptop na servis prošli tjedan, i čim sam došao, velim kakav je problem, i lik me pita dali laptop radi. Ja velim da radi, ali su na disku bad sektori,a na to će on pa kaj ste ga nosili ak radi! E onda sam poludio, počeo s..t liku, da sam platio laptop, i da hoću da mi barem u garantnom roku radi kak treba, tj. da neću pokvaren disk i gotovo. Onda lik veli, ok budemo pogledali, pa ak je otišao disk, budemo zamjenili...i onda me zove serviser, dal sam napravio backup jer disk ide na nekakvo testiranje. Ok, sve su rješili i nazovu me da si dođem po laptop da mi je stari disk otišao i da su stavili novi,i usput su mi sve sa starog diska prekopirali na novi, tako da mi ni os nisu srušili, nego laptop mogu i dalje koristiti ko i prije servisiranja(sve besplatno, jer je još pod garancijom).

Ovim putem bi se svima zahvalio na savjetima, jer da nisam slušao vas, i pripremio spiku, vjerojatno bi me otpilili i poslali doma i tko zna što sve (možda bi i morao nekaj platiti); a da su barem to platili iz svog đepa, ne bi riječ rekao, nego će im HP to sigurno nadoknaditi .

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2008 22:15 (mali.ivica87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Ali i moras se pripremiti na ogovor od strane servisera da je HDD u redi jer jos uvijek radi...jel? Necu da nagadzam ali u 90% slucajeva se rukovode u principu "Ako radi onda nije pokvaren" .
Ne nasedaj na ovo i budi uporan da dobijes novi HDD.
Znaci bez odugovlacenja,uradi backup svojih datoteka i pravac servis 
  Da se citiram sam sebe :) Skromno nema sta :))
Imam jos da pricam o tim gamadima koji sebe nazivaju serviserima,ali to je tema od 1000 milja
Drago mi je da si to resio.Pozdrav 
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2008 1:27 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
Bad sektors on hard disk

Imam problem sa HDD maxtor, rijec je o tom da ovaj hard disc bios normalno vidi, ali u windowsu ga nema uopste, i prilikom dizanja sistema izbacuje gresku, tj kao da hdd uopste nema, skenirao sam ga hdd regeneratorom i izbaci odma prvi sektor kao bad sektor ali ga ne uspijeva popraviti, sta da radim, pomaziteNeodlučan

0 0 hvala 0
17 godina
Bad sektors on hard disk

Najvjerovatnije ti je master boot record otisao. Pokusaj ga formatirat, ali ne quick nego normalno. pa onda install windowse preko toga.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice