Zamjena kondezatora

poruka: 9
|
čitano: 6.173
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Zamjena kondezatora

Pozdrav,trebao bih zamjeniti par kondezatora na ploci od lcd-tv,pa me zanima kolika odstupanja smiju biti,i da li mogu se mogu staviti druge voltazei kapacitet!Npr.meni je potrebno zamjeniti 1000uF 35V,i 1000uF 16v, imam par novih kondezatora ali su 1000uF 25v,pa me zanima moraju li biti isti,kondezatori se nalaze na ploci za napajanje!!!Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Zamjena kondezatora

Napon ne smije biti niži od originalnog! Znači ako imaš kondenzator deklariran na 35V, onda ga ne smiješ mijenjati kondenzatorom od 25V, ali možeš recimo kondenzatorom od 50V.

Kad imaš kondenzatore odgovarajućeg napona (znači jednakog ili višeg!), ako nemaš dovoljni kapacitet onda možeš paralelno spojiti više kondenzatora.

U tvom slučaju stari kondenzator od 1000 uF 16V možeš zamijeniti s 1000 uF 25V. No za ovaj od 35V morat ćeš nabaviti odgovarajući kondenzator.

10 godina
neaktivan

Hvala puno,puno ste mi pomogli,ove cu zamjeniti sa 1000uF 25V,a ovaj od 35v mora biti isti ili veci,a kapacitet mora biti tacno 1000uF,posto sam vidio da ima nekih msm 50v ali dosta manje oko 450,470 uF,vjerovatno grjesim oko tacnog iznosa ali nesto slicno?Jos jednom hvala!

14 godina
Nemože nikako manji kapacitet,eventualno možeš veći i to je to.
robimarko@gmail.com
10 godina
neaktivan

Hvala,vjerovatno ne moze puno veci od ovog sto je vec,hvala u svakom slucaju na pomoci!!!

17 godina
moderator
NidzoNikolic kaže...

a ovaj od 35v mora biti isti ili veci,a kapacitet mora biti tacno 1000uF,posto sam vidio da ima nekih msm 50v ali dosta manje oko 450,470 uF

Isto kao i kod napona, kapacitet može biti veći, ali ne i manji. Rekoh, ako ne možeš nabaviti od 1000 uF, onda možeš paralelno (ako imaš mjesta) spojiti dva-tri kondenzatora manjeg kapaciteta, tako da ukupno imaš bar 1000 uF (kapaciteti paralelno spojenih kondenzatora se zbrajaju).

10 godina
neaktivan

Ok,razumio sam,to bi trebalo izgledat nesto poput ove slike?

http://www.oe.fe.untz.ba/teorija_HTML/prvi/4_Laboratorija_files/image002.jpg

17 godina
moderator
NidzoNikolic kaže...

Ok,razumio sam,to bi trebalo izgledat nesto poput ove slike?

http://www.oe.fe.untz.ba/teorija_HTML/prvi/4_Laboratorija_files/image002.jpg

Ni govora! Dao si sliku serijskog spajanja! Treba ih spojiti paralelno. Znači, ovako. Iliti plus svakog kondenzatora spojiš na plus liniju, minus svakog kondenzatora na minus liniju (gnd).

10 godina
neaktivan
Zamjena kondezatora
LG 37LD420

Pozdrav ljudi pomagajte !!!

Nakon višegodišnjeg rada televizije LG 37LD420 prestao mi je raditi jedan dio ekrana i osjetio se smrad po paljevini,
iz skromnog iskustva i pomoću googla sam došao do nekih diy tutoriala i service manuala za istu tv.

Došao sam do zaključka (slike) da je pregorio jedan kondenzator (mali plavi .5J 6Kv).

moje skromno iskustvo u elektronici i google bi mi trebali pomoći da to sam napravim.

Moje pitanje glasi koji drugi kon. mogu staviti da ga zamjenim jer ne mogu nigdje naći u HRVATSKOJ na netu isti takav sa tim brojevima,
dali mijenjati oba dva sa slike, te ako tko od Vas ima za prodaju (poklon) takav za dogovor, ili link stranice u hr.

Hvala ljudi
slika1 slika1
slika2 slika2
slika3 slika3
slika4 slika4

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice