Univerzalni Tuner

poruka: 7
|
čitano: 2.286
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Univerzalni Tuner

Dobar dan.

Nov sam na forumu i svima pozdrav.

Pitanje:

 

Pustoji li TV koji ima tuner koji prima signale svih operatera, bez potrebe za dodatnom "kutijom", receiverom, tog operatera. Dakle, kupim i platim paket programa Optime ali bez potrebe njihovog receivera. Direktno spojim TV i router i gledam placeni paket?

 

Zahvalan na odgovoru,

 

Daniel

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Univerzalni Tuner

-kad malo razmisliš.. :)) ili ovako, kao forma pitanja (hipotetskog..), što misliš da operater želi? naravno, novac, koji naplati recimo pretplatom tj plaćanjem paketa, kanala.. a iduće pitanje, što misliš kako on to naplati, kako kontrolira, ili pošto je nevažno kako, milsiš li da je a) to otvoreno-nezaštićeno ili b) zatvoreno-zaključano .. c) treća opcija just in case i brojčano izgleda kao više..

pa kad zaokružiš pravi odgovor, idući ti se sam nameće.. itd.

 

s druge strane (pristup, kao druga strana globusa ili druga cesta...) sve je to isto, identično, štoviše ni jedan operater ne radi ništa, ni jedan šaraf s 'kutijice' na kojoj vidiš brand-logo i koja 'skriva' tv-programe kao i ostalo (tel-internet..) tj to sve proizvodi (logično) proizvođač, neka firma tamo daleko, dok operater naruči količinu, može i specifikacije (često osakaćeno, čime postane beskorisna kutija za modificiranje kao opernwrt.. ili identično 'originalu' s tržišta) i u to ubaci svoju customizaciju, kao logo-brand-boje i usput zaključa, pa često nisi pravi admin, nego operater ima pristup svemu tj to je njihova oprema..

 

-prije par godina je pokrenuta inicijativa u EU.. željelo se to promijeniti (tržišne fore, jednakost-izbor, slično kao mobitel-punjači ili roaming..) ali to ne ide baš lako, tj operater ima legitimno pravo-interes zaštititi npr program i time je eliminirana mogućnost da je to tako jednostavno, tj ili-ili .. a zakon prvo štiti vlasništvo, jer je zakon 90% = vlasništvo, i tu se misli na podatke-sadržaj, tj operater čak ni nije vlasnik, nego samo posrednik-distributer (vlasnici npr filma-glazbe su autori-studiji.. kao sony-hollywood..) .. itd. pa uz krize-ratove, zamrlo, kao i digitalna jednakost eu građana tj zamp-autorska prava ostaju kao do sad, lokalno-regionalno-zaključano.. nema globalizacije do daljnjeg, neovisno plaća li neki francuz neku pretplatu pa putuje npr u grčku.. itd. .. i time je sve do daljnjeg ostalo po starom, nema naznaka mogućnosit skore promjene, pa tako ni s uređajima itd itd.. tj nije to ariel-nutela tj obična roba (materijalna..) itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2021 22:19 (ihush).
14 godina
offline
Univerzalni Tuner

Dobrodošao na forum! Evo kraći odg. Ima qrac :).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2021 21:45 (SolidSnakeCRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Univerzalni Tuner

Ukratko: ne.

 

Ukoliko bi, za primjer, uzimao Optimu, ona ni ne radi "klasičnim" odašiljanjem stoga to ne bi ni mogao primati tunerom. Njihovi programi se šalju preko interneta (IPTV), kao i kod Iskon, MaxTV i slično, a otključati i gledati ih možeš samo putem njihovog prijemnika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Univerzalni Tuner

Ne znam gdje bih postavio upit pa se unapred ispričavam. Imam TV Sony XE 90 sa Androidom. Ako želim gledati IPTV liste moram li kupit Android tv box?

16 godina
offline
Univerzalni Tuner

Naravno da ne, pa imaš Android na samom TV-u. Samo instaliraš aplikaciju sa play storea...

Moj PC  
0 0 hvala 1
6 godina
offline
Re: Univerzalni Tuner
tiki kaže...

Naravno da ne, pa imaš Android na samom TV-u. Samo instaliraš aplikaciju sa play storea...

 Kako se zove ta aplikacija?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice