Preporuka za LCD TV do cca 5 k kn

poruka: 55
|
čitano: 11.629
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Preporuka za LCD TV do cca 5 k kn
win32 kaže...

Te jedno pitanje za kraj...od svih onih LCD-a, koji bi bio najkvalitetniji? No kazete da je plazma daleko bolja od LCD-a?

Mislim da sam ti sve rekao u mom prijašnjem postu, ali na ovo zadnje - da bolja je, nema dvojbe. Ali obavezno ''ugledavanje'' cca 300 sati, znači True cinema mod i svjetlost i kontrast na ispod 50%. Nakon toga - slatkiš!

Prodajem zjake...povoljno!
16 godina
neaktivan
Ma sad imam problem, jer se bi po danu gledala sd, a navecer hd. Sto mislis dal je bolje da idem na manju velicinu tipa 42" i da uzmem onda g20.
ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Luka-san kaže...
Ma sad imam problem, jer se bi po danu gledala sd, a navecer hd. Sto mislis dal je bolje da idem na manju velicinu tipa 42" i da uzmem onda g20.

Evo ti moje iskustvo: kupio sam 42X20E, gledam je s udaljenosti od cca 2,8 m, najviše SD (domaće i strane kanale), često i filmove u 720p i 1080p, i sad ŽELIM JOŠ VEĆI TV!

Smiješno, ali istinito {#}

Slika je izvrsna SD, ali tek HD... mmmm!

Ma što god da kupiš nećeš se razočarati.

17 godina
neaktivan
Luka-san kaže...

Il možda neki kompromis s 4600 i S20. Ne znam, na tebi je odluka, vidi i odluči.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
16 godina
neaktivan
Dal bi bila dobra odluka da uzmem s20 i vidim da ima u ronisu za 1900 kn med8er sa hardom 2tb .
ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Jako objektivno od pridošlice sa nastavkom širenja religije plazma panela.

Krasan vam je zaključak da doslovno LCD za papke.

Najlakše svoga konja hvalit.

Neka onaj čovjek ipak pogleda sliku u trgovini ako ima dobre svjetlosne uvjete. Samo mu nemojte savjetovati da čeka 300 sati dok se ona "ugleda" ili u HI-FI-u usvira.

Jedini dobar info je da za koji dan svi idu sa novim serijama.

Moj savjet mu je da baci pogled na sliku BRAVIA 200hz ENGINE3, izgleda sada dolazi i engine 4.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam Panasonic V20, 42" - apsolutno najbolji kontrast koji sam vidio od svih pogledanih (a puno sam ih pogledao). Boje na plazmi su definitivno realne i realnije od bilo kojeg LCD-a koji sam vidio. LCD čak ima ponekad iritantno loše boje - najčešće kad je u pitanju crvena ili narančasta.

Preporuka: 50" plazma.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

Jako objektivno od pridošlice sa nastavkom širenja religije plazma panela.

Krasan vam je zaključak da doslovno LCD za papke.

Najlakše svoga konja hvalit.

Neka onaj čovjek ipak pogleda sliku u trgovini ako ima dobre svjetlosne uvjete. Samo mu nemojte savjetovati da čeka 300 sati dok se ona "ugleda" ili u HI-FI-u usvira.

Jedini dobar info je da za koji dan svi idu sa novim serijama.

Moj savjet mu je da baci pogled na sliku BRAVIA 200hz ENGINE3, izgleda sada dolazi i engine 4.

Pogledaj malo princip rada plazma i LCD tehniologije, a nemoj tu napamet laprdat. Bilo koja interploacija kod LCD-ova generira dobru dozu artefakata i uz to neizostavno video efekt kojega Sony ne može izbje jel nema odvojen dejuder i deblur algoritam.

Grdi, da nisi ti jedan od onih trenmsferiranih iz Technomaxa u Konikom pa sada odjednom kao prije Philips hvališ Sony?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 19:03 (Bara).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Imam Panasonic V20, 42" - apsolutno najbolji kontrast koji sam vidio od svih pogledanih (a puno sam ih pogledao). Boje na plazmi su definitivno realne i realnije od bilo kojeg LCD-a koji sam vidio. LCD čak ima ponekad iritantno loše boje - najčešće kad je u pitanju crvena ili narančasta.

Preporuka: 50" plazma.

Da, jako je teško izbit crvenu boju naročito sa lica. Nego daj molim te ako se može osvrnit malo na brze scene i pokrete kod plazmi odnosno LCD-ova.

14 godina
protjeran

O da, blago se tebi sa kalibracijskim masturbacijama.

To ja isto zovem laprdanjima, još kad me se uspoređiva sa nekim iz nekog prodajnog centra.

Nema veze ,nastavite silovat svoja uvjerenja.

Znam dobro kako izgleda moja kolekcija 1080p filmova preko WDTV-a na Braviji od 102cm i 200hz.

Slobodno ću svakom sljedećem "nesretniku" koji pita savjet, na pm odgovoriti da dva puta razmisli i pogleda tv svojim očima.

Ti se nastavi valjat u algoritmima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

To ja isto zovem laprdanjima, još kad me se uspoređiva sa nekim iz nekog prodajnog centra.

Znam dobro kako izgleda moja kolekcija 1080p filmova preko WDTV-a na Braviji od 102cm i 200hz.

Slobodno ću svakom sljedećem "nesretniku" koji pita savjet, na pm odgovoriti da dva puta razmisli i pogleda tv svojim očima.

Da imaš V20 ili G20 plazmu od Panasonica izgledal bi bolje.{#} Čuj, ne može meni prodavat maglu kada mi je prijatelj ima Sonya sa tim spcekama koje ti spomijnješ, 40'' 200Hz, BE3 i prešao na Panasonic V20 i kaže da se ne mož tek tako opisat kolko je Panasonic bolji, a mislio čovjek do tada da ima hebeno dobar TV u Sonyu.

15 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

u tom si stari potpuno u pravu,trebaš vidjeti  tv svojim očima i vidjeti kolekciju 1080p i na Panasonicu da bi mogao govoriti o kalibracijskim masturbacijama,lupetaš bez ikakvih argumenata i misliš da si car jer imaš TV od 200Hz.

14 godina
protjeran

Kako vas je fino vidjeti na okupu,sada će još 5-6 specijalaca naić i lijepo uživajte pljuvajući bilo koga tko misli da postoji i neki drugi tv.

Krasni ste, pogledajte se.

Posebno ovaj zadnji padobranac {#}.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

Kako vas je fino vidjeti na okupu,sada će još 5-6 specijalaca naić i lijepo uživajte pljuvajući bilo koga tko misli da postoji i neki drugi tv.

Krasni ste, pogledajte se.

Posebno ovaj zadnji padobranac {#}.

Molim te daj nam više jedan argumentiran odgovor, a ne tako ''moj tv ima najbolju sliku''.

14 godina
protjeran
Bara kaže...

Molim te daj nam više jedan argumentiran odgovor, a ne tako ''moj tv ima najbolju sliku''.

Evo ti citiraj gdje sam ja ovdje naveo da moj tv ima najbolju sliku.

Čisto je btw spomenut, dovoljno sam lucidan da se ne prepirem i ne spominjem svoj tv u ovakvom leglu od teme...

"tko ne misli kao i mi,taj kleveće i laže"

Moj argument ti je,da se možete posrat na razlike u kalibracijama koje ljudsko oko ne vidi.

Ooooo da, zaljepim te ispred lcd-a sa 200 ili 400hz pa mi nađi blur na brzom 1080p.

Naćeš ga vraga crnoga, jedino u svojim kalibracijama.

Ajte sad u miru Božijem,svak o svom poslu, tako nam je najpametnije.

17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

Moj argument ti je,da se možete posrat na razlike u kalibracijama koje ljudsko oko ne vidi.

Ooooo da, zaljepim te ispred lcd-a sa 200 ili 400hz pa mi nađi blur na brzom 1080p.

Naćeš ga vraga crnoga, jedino u svojim kalibracijama.

Ajte sad u miru Božijem,svak o svom poslu, tako nam je najpametnije.

O da, u usporedbi sa bilo kojom plazmom ću itekako naći blur, naći ću svu silu artefakata prouzrokovanih interpolacijom jer ona ipak stvara nešto iz nčega pa ne može biti savršena pa onda pak zato špto nije Samsung LCD nego Sony ću nać i video efekt. Ti i dalje nastavi vrijeđat al niti jedan kontra argumenat na činjnice koje sam ja iznio nisi dao.

14 godina
protjeran

Neću više ništa nastaviti ovdje jer je besmisleno.

Vrijeđanje je i to da nekom 4 puta kažeš da laprda,pa se zapitaj ko ti vraća istom mjerom.

Ne sumnjam u tvoje oko koje razlikuje samsungov i sonyjev panel iz zajedničke tvornice.

Imam za apartmane još dva lcd-a za goste, ugrabio ih jeftino LG LH3000 i 2000, dovoljno za zemaljski prijem signala i dobro vidim što je blur na 60hz.

Neznam što su ugrađivali fullhd panel na onaj 3000, ali radilo se o povoljnih 2700kn. I ovako ih ne gledam.

Odoh experti i sretno u promicanju religije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

Ne sumnjam u tvoje oko koje razlikuje samsungov i sonyjev panel iz zajedničke tvornice.

Različita je elektronika te je kod Samsunga u mogućnosti dobit idelane postveke klaibracijom dok je kod Sonya to teže, isto tako Sony nema dejuder i deblur algoritam razdvojen kod interpolacije te stoga ima video efekt.

Još da te pitam sa koje to točno udlajnosti gledaš svoj 40'' TV prilikom 1080p materijala?

15 godina

Maloprije pricao sa frendom koji ima Panasonic plazmu i to bas TX-P42X0E te kaze da mu je zao sto nije uzeo TX-P42S20E bas radi FullHD.

Sada kaze da ce svoju utrpat starcima, a sebi da uzima TX-P42S20E.....malo smo pricali i dosao sam do zakljucka da je TX-P42S20E daleko bolja telka.

Isto tako sam odlucio da nikako ne uzimam HDready telku, vec obavezno FullHD.....to je znaci uvjet.

Uz to mislim na njoj gledati BR filmove i max je iskoristiti.....tako da mislim da uzimam nju. Budem je jos otisao i sam pogledati pa cu i sam vidjeti kako izgleda to sve "na djelu".

Isto tako kaze da LCD nije bas nesto, ali da opet moze proci.....makar je kao sto i sam kaze plazma bolja.

Mozda eventualno pogledam jos neki model plazmi od drugih prozvodaca, ali tesko da ima nesto ok za te novce.

Jos cu malo pogledati i LCD-e, ali mislim da uzimam plazmu. Volio bih samo cuti vase misljenje koji LCD daje najbolju sliku za navedenu lovu + da ima ok dizajn.

No ono sto mi je najvaznije je kvaliteta slike.....tek nakon toga dolazi sve ostalo. Plazma ili LCD ce ionako biti spojeni obavezno na multimedia player....to je pod obavezno.

Samo me cudi zasto toliko izbjegavati LCD-e, a bas su LCD-i toliko "razvikani" tj. rasireni po svim mogucim trgovinama i vise se prodaju od plazmi (bar mi se tako cini)!?

P.S.

Molim vas nemojte se svadati i prepucavati...svatko ima pravo na svoje misljenje, ali ono sto bih volio cuti su argumenti....a ne sada da se svadamo tu po forumu kao mala djeca.

Znaci argumenti na prvome mjestu....ne bih htio da admini lockaju temu radi prepucavanja.

P.P.S.

Hvala! {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
yebalo vas vise od 100hz, sve je to interpolacija...

btw koju plazmu imam : panasonic, 42", *20e, fullhd, 3hdmi, component, 3av,dvbt, oko 6k... mislim p20e ili u20e...
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Maloprije pricao sa frendom koji ima Panasonic plazmu i to bas TX-P42X0E te kaze da mu je zao sto nije uzeo TX-P42S20E bas radi FullHD.

Sada kaze da ce svoju utrpat starcima, a sebi da uzima TX-P42S20E.....malo smo pricali i dosao sam do zakljucka da je TX-P42S20E daleko bolja telka.

Isto tako sam odlucio da nikako ne uzimam HDready telku, vec obavezno FullHD.....to je znaci uvjet.

Uz to mislim na njoj gledati BR filmove i max je iskoristiti.....tako da mislim da uzimam nju. Budem je jos otisao i sam pogledati pa cu i sam vidjeti kako izgleda to sve "na djelu".

Isto tako kaze da LCD nije bas nesto, ali da opet moze proci.....makar je kao sto i sam kaze plazma bolja.

Mozda eventualno pogledam jos neki model plazmi od drugih prozvodaca, ali tesko da ima nesto ok za te novce.

Jos cu malo pogledati i LCD-e, ali mislim da uzimam plazmu. Volio bih samo cuti vase misljenje koji LCD daje najbolju sliku za navedenu lovu + da ima ok dizajn.

No ono sto mi je najvaznije je kvaliteta slike.....tek nakon toga dolazi sve ostalo. Plazma ili LCD ce ionako biti spojeni obavezno na multimedia player....to je pod obavezno.

Samo me cudi zasto toliko izbjegavati LCD-e, a bas su LCD-i toliko "razvikani" tj. rasireni po svim mogucim trgovinama i vise se prodaju od plazmi (bar mi se tako cini)!?

P.S.

Molim vas nemojte se svadati i prepucavati...svatko ima pravo na svoje misljenje, ali ono sto bih volio cuti su argumenti....a ne sada da se svadamo tu po forumu kao mala djeca.

Znaci argumenti na prvome mjestu....ne bih htio da admini lockaju temu radi prepucavanja.

P.P.S.

Hvala! {#}

A gledaj, plazmi imaš HDready tek od 37'' pansonic, 42'' LG i Samsung, 42'' FullHD Pansonic dok druga dva to imaju tek od 50''. Znači dosta proizvođača uopće nema plazme u ponudi, a isto imaj na umu da je preko 50% svih prodanih TV-a 32'' di plazmi uopće nema.

Evo upravo predstavljene 3D Pansonic plazme za 2011., modeli ST30, GT30 i ZT30 kao i 3D LCD DT30.

15 godina
neaktivan
win32 kaže...

P.S.

P.P.S.

Hvala! {#}

ma ne treba izbjegavati LCD,samo rang LCD po opremi i prikazu slike koji je u rangu plazme dosta odskače cijenom tak da je na tebi da odvagneš što je za tebe bolje,a ne da kupiš TV kao onaj gore tip koji kupuje televizore za apartmane pa onda dođe ovdje pametovati da je njgov TV najbolji i usput popljuje sve recenzije i mišljenja štručnih ljudi koji su sve to testirali sa tam nekakvom opremom koja ne služi ničemu jer je njegovo oko sokolovo i bolje od sve elektronike na ovome svijetu.

više neču ulaziti u takve rasprave samo me je pogodilo da lik bez argumenata napada Baru,čovjeka koji je itekako aktivan na forumu HD televizije i čije je mišljenje tamo itekako cjenjeno,i kojemu su mnogi članovi tog foruma itekako zahvalni na savjetima koji su im pomogli u odluci kod kupnje novog TV.

svima ostalima: dečki odluka o TV je samo vaša,nema najboljeg jer več sutra dolazi bolji,dobar je i LED kao i Plazma samo je stvar koliko je netko novaca spreman izdvijiti a trenutno je situacija na tržoštu takva da odnos kvalitete,opreme i mogučnosti idu u prilog Plazma tehnologiji ako govorimo o istom cjenovnom razredu.osobno imam panasonica G20 42" i nemogu tvrditi da je taj televizor bolji od LCD televizora,ali sigurno mogu reči da je taj televizor najbolji izbor trenutno u kategoriji do 7000 kn.

dali če se taj odnos promjeniti u skoroj budučnosti neznam ali sada je to tako,ovo govorim sa stajališta običnog korisnika,jer sam prije malo više od mjesec dana noge poderao dok se nisam uvjerio što je najbolja kupnja,ne najbolji televizor nego najbolja kupnja.

Biče mi drago ako ovo moje mišljenje pomogne u odluci oko kupnje TV bilo plazme ili LCD-a

17 godina
Grdelin kaže...

Ne spada li i ovo u kategoriju ''svaki Cigo svoga konja hvali''??

16 godina
win32 kaže...

S ovim boldanim se u potpunosti slažem.

Ineče slažem se s Barom u svemu što se tiče plazmi osim da se na 42" ide na HDready (na 32" već može).

Na 2,5m sa 42" HDready ipak vidim malu zrnatost piksela što me podsjeća na stari CRT, iako je SD signal tu oštriji i bolji.

Ako će se gledati HDmaterijal onda definitivno bez razmišljanja FullHD.

Idi na S20 jer za te novce bolje nećeš dobit, ja imam U20 pa sam isto tako prezadovoljan,

Only the brave
15 godina

Ueti cu onda 99% Panasonic TX-P42S20E.....vjerojatno vec iduci tjedan.

Onih 1% je ako uleti neka lova pa mozda uzmem neki bolji model...makar mi je i ovaj odlican i da, FullHD je definitivno uvjet posto cu gledat HD materijal na telki tj. radi toga i kupujem plazmu FullHD.

Malo sam njuskao ovih par dana i vidim da svi hvala Panasonic plazme, pogotovo za tu lovu pa mi je onda to jedini logican odabir.

Kvalitetna slika je najvaznija u svemu ovome...bar meni.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice