Preporuka za LCD TV do cca 5 k kn

poruka: 55
|
čitano: 11.642
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Preporuka za LCD/Plazme TV do cca 5 k kn

Posto mi je stari CRT na kraju snage, kupio bih neki LCD TV za boravak.
Maksimalno sto mogu dati za njega je oko 5 k kn. Znam da ne mogu dobit ne znam sta posebno za tu cijenu, ali eto...to je neki limit, a kako se ja u telke definitivno ne kuzim i n000b sam oko toga molim za savjet koji kupiti.

Zanimljiv feature mi je USB prikljucak na telkama pa me zanima dali mogu gledati filmove sa USB-a ili cemu njegova uloga? Posto pise recimo na onome LG-u USB 2.0 (.mkv) pretpostavljam da idu .mkv filmovi.

Kazem, nisam bas upucen pa je bas svaki savjet dobrodosao. 32'' je neka bas minimalna velicina...ispod nikako, jedino pristajem na vecu telku. Isto tako mi je vazan i sam dizajn TV-a.

Vidio sam par komada no svaki vas savjet je i vise nego dobrodosao.

Evo onih par na koje sam bacio oko:

Sony LCD TV KDL-32EX500

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...2514&catid=362

Sony LCD TV KDL-37EX402

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...3322&catid=362

PANASONIC LCD TV TX-L32S20E

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...4422&catid=312

PHILIPS LCD TV 32 PFL 5625H

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...4003&catid=328

PHILIPS LCD TV 32 PFL 5605H

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...3653&catid=328

LG LCD TV 42LD465

http://www.hgspot.hr/shop.aspx?pid=57791

Mozda jos koji nadem pa dodam (vjerojatno hocu)....a svaki savjet kao sto rekoh je i vise nego dobrodosao.

Lokacija gdje kupujem mi nije vazna, glavno da je u Zg. {#}

Edit...nasao jos par komada:

LCD TV Panasonic TX-L32U2

http://www.hgspot.hr/53589/lcd-tv-panasonic-tx-l32u2

LCD TV Samsung LE32C530

http://www.hgspot.hr/53639/lcd-tv-samsung-le32c530

Plazma TV LG 42PJ350

http://www.hgspot.hr/51914/plazma-tv-lg-42pj350

LCD TV LG 42LD465

http://www.hgspot.hr/57791/lcd-tv-lg-42ld465

Plazma TV LG 42PJ250

http://www.hgspot.hr/56390/plazma-tv-lg-42pj250

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 23:12 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da možeš gledati kod neki marki i modela nfilmove sa USB-a al to nije savršeno, bolje uzeti samostalni medai player.

Sada savjet za TV, Panasonic TX-P42X20E ili TX-P42S20E.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
RE: Preporuka za LCD TV do cca 5 k kn

pa bara postoji li koji raspon cijena da   panasonic nije best buy?,osobno nemam ništa protiv njih ali zašto uvijek preporučiš panasonic

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

pa bara postoji li koji raspon cijena da   panasonic nije best buy?,osobno nemam ništa protiv njih ali zašto uvijek preporučiš panasonic

Zato što je po svim mjerodavnim testovima kada se gleda kvaliteta slike najbolji ponajprije zahvaljujući tome što im je forte plazma tehnologija, a ne LCD kao kod drugih.

15 godina

imaš na what hi-fi testove različitih televizora pa pogledaj,hd televiziju izbjegavaj jer su panasonicov sajt ja mislim da čak i njihove televizore prodaju  ili su bar povezani sa njihovim trgovinama,pogledaj malo po trgovinama i ako te neki model zanima zapiši broj modela i prosurfaj po internetu

15 godina

USB nije neki uvjet ni pod razno vec samo jedan zgodan feature.

Ova plazma mi je ipak nekako jos povoljnija tj. onaj prvi model:

Panasonic TX-P42X20E

http://www.svijet-medija.hr/Article.aspx?id=23284&sid=154

Meni osobno je najljepsi (da, ja tako gledam posto kazem da ne pratim telke kao npr. hardveraj ili Hi-Fi (audio komponente)) ovaj LG:

LCD TV LG 42LD465

http://www.hgspot.hr/shop.aspx?pid=57791

...te mi odlicno izgledaju i oni Philips LCD-i koje sam naveo.

Philips sam imao i priliku malo gledati prije par dana kao i Sony te mi izgledaju ok tj. daju odlicnu sliku. No kazes da je bolja ova Panasonic plazma od navedenih LCD-a?

Treba uzeti u obzir da cu gledati HD filmove na telki...zato i kupujem telku izmedu ostaloga.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koristim Samsungov LN40C630 i imam jako dobra iskustva s USB-om. Ide uglavnom sve uključujući i mkv, HD i dts sve radi..... Malo je skuplji ali je pila mrak. Samo obrati pozornost da ima SQ01 oznaku matrice - to znaci da je ugrađeni panel Samsungov S-PVA.... Vidi se razlika u odnosu na druge varijante.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

imaš na what hi-fi testove različitih televizora pa pogledaj,hd televiziju izbjegavaj jer su panasonicov sajt ja mislim da čak i njihove televizore prodaju  ili su bar povezani sa njihovim trgovinama,pogledaj malo po trgovinama i ako te neki model zanima zapiši broj modela i prosurfaj po internetu

Momak ništa ne znaš, apsolutno ništa. Mislim da za ovakva klevetnaja kao što ti sada daješ HD Televiziji bi se trebali davati kartoni, HD Televizija nije ničiji sajt. Nažalost na netu ima jako malo mjerodavnih recenzija sa procesom kalibracije, na sreću jedna od njih je naša HD Telvizija, a druga engleski HDTV Test. Kada se sve to uzme u obzir nakon kalibracije Panasonic ima nejbolje televizore, naravno sa svojim plazmama ne i sa LCD-ovima i kao što sam rekao to može dugovati tome što forsira plazmu koja tehnologiju kao izravnog naskljednika CRT i koja je dizajnirana prije svega za pokrete dok je LCD za statičnu sliku. Ako ti neke stvari nećeš ili ne želišp shvaiti i padaš na recenzije tipa onih u VIDI-u onda vska tebi čast ali zalve recenzije se ne mgou nazbvati niti vjerodostojnima niti mjerodavnima. Svaka prava recenzija treba dati graf sa RGB trackingom, Delta E, razinom crne, hamom nakon kalibracije te naravno pokretnom rezolucijom i komentarom jel ima video efekta ili kakvih drugih nuspojava tipa aretefakata. Eto kada se sve to zborji i oduzme trenutno su Panasonic plazme najbolji TV na tržištu pa nakon njih Samsung isto sa plazmama.

Da se sovrenm i na duge postove. Evo mack je imao sreći i kuopio jako dobar LCd, jdena od nejboljih, čak ni kod skupljih se neće naći bolj, a i imao je sreće da je unutra Samsung panel.

@win32
Sa koje udaljenosti bi gledao TV?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 23:52 (Bara).
15 godina
mack33 kaže...

Koristim Samsungov LN40C630 i imam jako dobra iskustva s USB-om. Ide uglavnom sve uključujući i mkv, HD i dts sve radi..... Malo je skuplji ali je pila mrak. Samo obrati pozornost da ima SQ01 oznaku matrice - to znaci da je ugrađeni panel Samsungov S-PVA.... Vidi se razlika u odnosu na druge varijante.

Koja je cijena toga Samsunga? Cijena mi je jako vazna tako da gledam proci sto povoljnije posto bih za razliku u cijeni vjerojatno jos nesto kupio.....a uzimam za gotovinu pa mozda negdje i neki popust uhvatim.

No max 5 k kn.....vise ne dajem ni pod razno. Zato sam i izdvojio sve one modele pa bih uzeo jednoga od njih. za sada mi je od ona Panasonic plazma te LG i Philips LCD.

Zanima me samo koja je prednost plazme naspram LCD-a tj. dali ima uopce prednosti!? Kazem, Philips mi ima odlicnu sliku (bar iz videnoga)...no zao mi je sto ne mogu vidjeti sve navedene telke "u akciji" na jednome mjestu pa ih na taj nacin usporedit. Bas radi toga trazim ovdje savjet...ali realan.

TV za sada sa cca 3 m, ali posto uskoro idem u novi stan vjerojatno ce ici sa vece udaljenosti. No kao sto rekoh, sto vece to bolje jer ce ici sa vece udaljenosti te ne mislim uistinu TV mjenjat svakih god. dana posto mi se ne zamara previse sa time. Hocu samo ok TV koji ima lijep dizajn da mi se sve ukopi u boravak (bolja polovica naravno hoce lijep dizajn) te da ima dobru sliku (koliko se vec dobra moze dobiti za te novce). Kazem, ispod 32'' nema sanse da uzimam (i to mi je nekako premalo posto sam gledao 32'' i nije bas neka velicina)....moze samo vece sto je cak i pozeljno te smo se tako kod kuce i dogovorili posto uskoro idemo u veci stan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 0:00 (win32).
17 godina
neaktivan

Pa bare tebi za HD i na sadašnju udaljenost je već 42'' donja granica i to naravno ne za FullHD. Inače uspredbe u pordajnim salonima nisu mjreodavne jer ne mogu simulrata oklinu u kojoj ćeš ti gledati TV plus pitaj Boga kako su namještene postavke. Ja bi ti isto recimo savjetova da ako se odlučiš za Pansonic da ako je moguće pričekat mjesec-dva jer će tada stići novi modei.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Ma no...ne mogu cekati toliko jer mi je telka pri kraju te ovo uzimam za cca tjedan dana.

Kazem....dajte preporuku i poslusati cu ali naravno samo zelim neke konkretne informacije zasto i kako. Vidim da je plazma bolji izbor...tako da je ocito najbolje ici na neku Panasonic plazmu ili...?

Evo upravo sam sada mjerio trenutnu udaljenost od kuda gledamo telku, a to je trenutno cca 2,5 m (upravo mjereno).

Evo dvije koje su po meni ok:

http://www.svijet-medija.hr/panasonic_txp42u20e___kabel_hdmi_monster_550hd_2m,25283,154.aspx

http://www.svijet-medija.hr/panasonic_txp42x20e___hdmi_kabel,23284,154.aspx

...ili da gledam nesto drugo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 0:19 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Ma no...ne mogu cekati toliko jer mi je telka pri kraju te ovo uzimam za cca tjedan dana.

Kazem....dajte preporuku i poslusati cu ali naravno samo zelim neke konkretne informacije zasto i kako. Vidim da je plazma bolji izbor...tako da je ocito najbolje ici na neku Panasonic plazmu ili...?

Evo upravo sam sada mjerio trenutnu udaljenost od kuda gledamo telku, a to je trenutno cca 2,5 m (upravo mjereno).

Evo dvije koje su po meni ok:

http://www.svijet-medija.hr/panasonic_txp42u20e___kabel_hdmi_monster_550hd_2m,25283,154.aspx

http://www.svijet-medija.hr/panasonic_txp42x20e___hdmi_kabel,23284,154.aspx

...ili da gledam nesto drugo?

Imaš sventualno još HD ready plazme od LG-a što bi savjetovao da izbjegneš i još Samsung no i to je nešto lošije od Pansonica, modeli su PS42C430 i  PS42C450 imaju i HDready su. Samsung i LG imaju inače FullHD tek od 50''.

Ovako, ako ćeš HD ready gleda TX-P42X20E, a za FullHD ne taj iz U serije nego TX-P42S20E koji je u tom dućanu kolko sam vidio 4999kn i to bi bilo to. Da budem iskren ne vidim na toj tvojoj udaljenosti i toj veličini ekrana potrebe za FullHD modelom, za imati korsiti od FullHD-a na toj udaljenosti sadašnjoj od 2,5m bi trebao imati 50'' TV.

14 godina
protjeran

No...hoćemo li naći nekoga na drugom i trećem mjestu za preporuku.

Shvatili smo da je plazma panel iz Osake kao revolucija...ima neka Bravia u ponudi za 5k...nemojte sada da svaki topic oko tv-a završi na istom modelu Panasonica, jer to nema logike.

Zašto nema,pa zato što bi svi imali taj tv {#}.

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

No...hoćemo li naći nekoga na drugom i trećem mjestu za preporuku.

Shvatili smo da je plazma panel iz Osake kao revolucija...ima neka Bravia u ponudi za 5k...nemojte sada da svaki topic oko tv-a završi na istom modelu Panasonica, jer to nema logike.

Zašto nema,pa zato što bi svi imali taj tv {#}.

Pa razlog zašt svi nemaju isti TV je što neko padne na neki tamo tobože LED TV, neki na ambilight, pa neko treći na dizajn TV-a, neko četvrti želi da mu TV čita MKV sa USB-a, pa onda opet imaju oni koji vole nabrijanu sliku u dinamičkom modu usput i preoštrenu od koje oslijepiš...

Plazmu uglavnom kupuju ljudi koji traže prirodnu sliku koje će biti po standardima struke, a takvi ljudi i nije baš puno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 0:29 (Bara).
14 godina
protjeran

Znači tv-i su došli u fasu HI-FI audiofilskog svijtea.

Imamo Thorens gramofone od 20k € sa lampašem od pojačala kojeg gone lampe sa sovjetskih nuklearki, a sviraju u stereu samogradnje od 60 kila ružinog drveta...svi ostali su luzeri sa quadro kućnim kinima iz konzuma.

Krivi pristup.

Čudi me da Loewe ili Bang&Olufsen nemaju najbolje plazme.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

Znači tv-i su došli u fasu HI-FI audiofilskog svijtea.

Imamo Thorens gramofone od 20k € sa lampašem od pojačala kojeg gone lampe sa sovjetskih nuklearki, a sviraju u stereu samogradnje od 60 kila ružinog drveta...svi ostali su luzeri sa quadro kućnim kinima iz konzuma.

Krivi pristup.

Čudi me da Loewe ili Bang&Olufsen nemaju najbolje plazme.

Kako će i imati ako panele ne proizvode i u ponudi nemau plazme nego samo LCD-ove. Loewe evo npr. je u djelomičnom Sharpovom vlasništvu i shodno tome stavlja Sharpove LCD panele. Ono čime se te dvije marke ističu nije sama kvaliteta slike, zapravo tu se čak može naći za višestrko manju cijenu boljih LCD--ova i pgotovo plazmi, nego opremljensot TV-a i završna obrada.

15 godina
Bara kaže...
blackalbum kaže...

Momak ništa ne znaš, apsolutno ništa. Mislim da za ovakva klevetnaja kao što ti sada daješ HD Televiziji bi se trebali davati kartoni, HD Televizija nije ničiji sajt. Nažalost na netu ima jako malo mjerodavnih recenzija sa procesom kalibracije, na sreću jedna od njih je naša HD Telvizija, a druga engleski HDTV Test. Kada se sve to uzme u obzir nakon kalibracije Panasonic ima nejbolje televizore, naravno sa svojim plazmama ne i sa LCD-ovima i kao što sam rekao to može dugovati tome što forsira plazmu koja tehnologiju kao izravnog naskljednika CRT i koja je dizajnirana prije svega za pokrete dok je LCD za statičnu sliku. Ako ti neke stvari nećeš ili ne želišp shvaiti i padaš na recenzije tipa onih u VIDI-u onda vska tebi čast ali zalve recenzije se ne mgou nazbvati niti vjerodostojnima niti mjerodavnima. Svaka prava recenzija treba dati graf sa RGB trackingom, Delta E, razinom crne, hamom nakon kalibracije te naravno pokretnom rezolucijom i komentarom jel ima video efekta ili kakvih drugih nuspojava tipa aretefakata. Eto kada se sve to zborji i oduzme trenutno su Panasonic plazme najbolji TV na tržištu pa nakon njih Samsung isto sa plazmama.

Da se sovrenm i na duge postove. Evo mack je imao sreći i kuopio jako dobar LCd, jdena od nejboljih, čak ni kod skupljih se neće naći bolj, a i imao je sreće da je unutra Samsung panel.

@win32
Sa koje udaljenosti bi gledao TV?

ja hd tleviziju oklevetao mislim da nisam na njihovim stranicama se uglavnom i najviše recenziraju panasonic televizori a i zar oni nemaju nekakve veze sa distribucijom panasonic proizvoda,jedino ako ovo zadnje nisam krivo shvatio 

14 godina
protjeran

Treba biti malo objektivniji kod preporuke nekome da nešto kupi.

Ipak se radi o tome da se "usmjerava" nečiji novac iz lisnice prema trgovcu.

Nigdje još nisam pročitao pored nagomilane gomile linkova,kupi Osakino božanstvo,da je dodano.

Ako specijalizirana trgovina ima gledaonicu ,ipak odluči prema svom oku i njegovom fokusu što ti najviše odgovara.

Ništa mu ne predstavlja neka kalibracija iz recenzije.

Može služiti kao dobar info.

Dakle ljudima preporučiti 4-5 uređaja da ih pogledaju svojim okom i zaključe.

Besmisleno je također bježati od LCD-a kao vrag od tamjana bez ikakvog razloga.

Nebitno što će netko prokomentirat značenje ovog "bez ikakvog razloga".

1 1 hvala 1
15 godina
Grdelin kaže...

Nigdje još nisam pročitao pored nagomilane gomile linkova,kupi Osakino božanstvo,da je dodano.

Ako specijalizirana trgovina ima gledaonicu ,ipak odluči prema svom oku i njegovom fokusu što ti najviše odgovara.

to sam i mislio a ne tup panasonic plazma,kad je tolika lova u pitanju treba malo pronjuškati po raznim online i normalnim dućanima + čitati što više recenzija

17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

Imaju testovi sa kalibracijom objektivni i prema tome se zna ko i što je najbolje i zašto se bježi od LCD-a ko vrag od tamjana. LCD tehnologija je rađena za statičnu sliku i to je to.

blackalbum kaže...

to sam i mislio a ne tup panasonic plazma,kad je tolika lova u pitanju treba malo pronjuškati po raznim online i normalnim dućanima + čitati što više recenzija

Evo molim te ti sada malo pronjuškaj po reviewima sa kalibracijom i javi mi što se preporuča. Nemoj mi molim te davat one svoje odokativna reviewe koje cijelo vrijeme guraš.

Što se tiče HD Televizije i količine testiranih Panasonic televizija pogledaj malo HDTV Test pa ćeš se uvjeriti u isto. Očito je Pansonic siguran u kvalitetu svojih proizvoda te ih stoga i šalje ne test što se za konkurenciju baš i nebi moglo reć. Evo recimo sada jedan Philips izbjegava dati HDTV Testu svoje modele, u 2010. godini nijedan nije dao, pa onda imaš Samung koji pazi da idu samo modeli sa Samsung pnalim makar počesto kupac neće dobit to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 2:07 (Bara).
14 godina
protjeran
Bara kaže...

Imaju testovi sa kalibracijom objektivni i prema tome se zna ko i što je najbolje i zašto se bježi od LCD-a ko vrag od tamjana. LCD tehnologija je rađena za statičnu sliku i to je to.

Reci mi kada kalibracija pokaže u spektru od 150 000 boja da je malo prenaglašena crvena u segmentu xy...vidiš li ti to svojim očima?

Dakle LCD je Sharp onako iz zafrkancije prvi uveo na vhs video kamere,a zatim na osmicu,da bi to preraslo za statičnu sliku na monitorima i služilo za pisanje u wordu.

Onda smo jedva dočekali da svaki piksel ima svoj vodič do procesora slike i sada imamo super ekran za pokretne slike.

Primjeti se da taj isti Panasonic provlači "laži" sa 600hz koji tek tu nemaju veze sa ljudskim okom ili pokretom full hd-a.

Zlobnici i neobjektivni proturaju teze da sve do 400hz  nema smisla...ajde donekle da ima na hd rediju.

Pratim vas ja ponekad,pratim...vidim da imate sindrom pcijenata HI-FI čistog audija.

Još jednom savjetujem da se ljudima ne stavljaju kalibracijski grafikoni kao svršen čin, jer njiove oscilacije u mjerenjima nemaju učinak na ljudsko oko.

Poznavajući kuda to sve ide pokretni 1080p je po vama neizvediv naLCD  tv-u i to se JAAAKO VIDI okom {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 2:17 (Grdelin).
17 godina
neaktivan
Grdelin kaže...

Reci mi kada kalibracija pokaže u spektru od 150 000 boja da je malo prenaglašena crvena u segmentu xy...vidiš li ti to svojim očima?

Dakle LCD je Sharp onako iz zafrkancije prvi uveo na vhs video kamere,a zatim na osmicu,da bi to preraslo za statičnu sliku na monitorima i služilo za pisanje u wordu.

Onda smo jedva dočekali da svaki piksel ima svoj vodič do procesora slike i sada imamo super ekran za pokretne slike.

Primjeti se da taj isti Panasonic provlači "laži" sa 600hz koji tek tu nemaju veze sa ljudskim okom ili pokretom full hd-a.

Zlobnici i neobjektivni proturaju teze da sve do 400hz  nema smisla...ajde donekle da ima na hd rediju.

Pratim vas ja ponekad,pratim...vidim da imate sindrom pcijenata HI-FI čistog audija.

Još jednom savjetujem da se ljudima ne stavljaju kalibracijski grafikoni kao svršen čin, jer njiove oscilacije u mjerenjima nemaju učinak na ljudsko oko.

Poznavajući kuda to sve ide pokretni 1080p je po vama neizvediv naLCD  tv-u i to se JAAAKO VIDI okom {#}.

Imaš grafikon za RGB tracking pri različitim osvjetljenjima, nravno odsrupanja od par % pri 70IRE ilitiga 18SNR nećeš vidjeti no značajnija oćeš, dok pri jako tamnim dijelovima slik čak ni veća odstupanja se ne vide jer se gube u crnoj boji.

Ne, LCD je i dan danas jako loš ekran za pokretne slike i to ćeš očito vidjeti ako gledaš recimo FullHD ekran na FullHD materijala sa preporučene udaljenosti, recimo 50'' sa 2,5m. O ćemu se radi? Ako imaš neki 50Hz TV onda jasno vidišvelika zamućenja slike kod pokreta, a kada uključiš 100Hz se to stanje popravlja no opet imaš primjetnu količinu artefakata te kod većine(LG i samsung su iznnimke) neizbježan video efekt. Nadalje 400Hz i 600Hz kod plazme nemaju veze sa ovima kod LCD-ova i kod njih kod brzih scena praktički sve štima jer je to natvno za tehnologiju.

TV svijet se nikako ne može usprediti sa Hi-Fi jer su norme i propisi oko slike kako snimanja, emitiranja pa na kraju repprodukcije jasno poznati i definirani.

15 godina

Ok, idem na sigurno sto znaci da idem na Panasonic plazmu.....model TX-P42S20E ili TX-P42X20E. Sada sam suzio neki izbor pa sta kazete koja od ta dva?

Dali ima jos neka ok i kvalitetna plazma za te novce?

Te jedno pitanje za kraj...od svih onih LCD-a, koji bi bio najkvalitetniji? No kazete da je plazma daleko bolja od LCD-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Ok, idem na sigurno sto znaci da idem na Panasonic plazmu.....model TX-P42S20E ili TX-P42X20E. Sada sam suzio neki izbor pa sta kazete koja od ta dva?

Dali ima jos neka ok i kvalitetna plazma za te novce?

Te jedno pitanje za kraj...od svih onih LCD-a, koji bi bio najkvalitetniji? No kazete da je plazma daleko bolja od LCD-a?

Mislim da sam naveo gore 2 HDready Samsunga i to je to. Ne znam jel i dalje ima na S20 plazmu akcija za garnciju od 5 godina, ako nema ajde na X20, na tvoju ti udaljenost ne treba FullHD, a sa HDready ćeš imat bolju kvaliteu prikaza SD signala.

16 godina
neaktivan
Da ne otvaram bezveze temu...
Pitanje za baru ali i za sve ostale koji se razumiju..
Uskore se selim i planiram odmah uzeti novi tv...
Sad me zanima dal bi na nekih 3m bila prevelika dijagonala 50".
Te kako bih potrosio do 7000kn uzeo bih najvjerojatnine samsung c530 ili c550.
Koja je razlika izmedu ovih dva modela te ima li jos koji tv koji cita mkv u tom rangu
ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luka-san kaže...
Da ne otvaram bezveze temu...
Pitanje za baru ali i za sve ostale koji se razumiju..
Uskore se selim i planiram odmah uzeti novi tv...
Sad me zanima dal bi na nekih 3m bila prevelika dijagonala 50".
Te kako bih potrosio do 7000kn uzeo bih najvjerojatnine samsung c530 ili c550.
Koja je razlika izmedu ovih dva modela te ima li jos koji tv koji cita mkv u tom rangu

Čitaju još i LG no nebi ti preporučio prad Samsunga, Samsung je bolji što se kvalitete slike tiče. Ne znam kada ćeš točno kupit TV no sada je malo nezgodno vrijeme, većina modela je na odlasku, novi modeli ponajprije Panasonica brzo dolaze i valjda bi trebali i oni sada čitat MKV barem sa SD kartice.

Inače nisam pobornik playanja MKV-a sa USB-a jer niti jedan TV ne čita TV, a kda danas sutra izađe novi codec ti sigurnop neće moć to pokrenit stoga je poželjno ako se može kupnja samsostalnog media playera tipa Popcorna, Mede8era i sličnih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 15:31 (Bara).
15 godina
neaktivan

ako se dvoumiš izmedju one dvije plazme onda uzmi ovu.

imaš i test.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Znam da nije najbolje vrijeme ali najkasnije drugi tjedan ga moram kupiti. A svi novi modeli ce vjerojatno biti skuplji od 7000, a vise nebih davao za tv. Znaci velicina bi mogla proci na toj daljini te koja je razlika izmedu c530 i c550
ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luka-san kaže...
Znam da nije najbolje vrijeme ali najkasnije drugi tjedan ga moram kupiti. A svi novi modeli ce vjerojatno biti skuplji od 7000, a vise nebih davao za tv. Znaci velicina bi mogla proci na toj daljini te koja je razlika izmedu c530 i c550

Pa gledaj, ako češ gledati SD onda bude veliko, za HD neće bit nego taman pa čak za FullHD na tuudaljenost ni veća ne škodi. E sada razlika C530 i C550 je vjerojatno u premzima i filterima na ekranu, ono untra bi sve trebalo manje više isto, a da i misli da x30 modeli nemaju wifi al nisam sigurna.

17 godina
RE: Preporuka za LCD/Plazme TV do cca 5 k kn
win32 kaže...

Posto mi je stari CRT na kraju snage, kupio bih neki LCD TV za boravak.

Moja najtoplija preporuka ti je Panasonicova 42-inčna X20E plazma, zaboravi lcd... Nakon ''ugledavanja'' od 300-tinjak sati i kalibracije imat ćeš sliku kakvu samo sanjati možeš kod LCD-a, prvenstveno mislim na kontrast, dubinu crne boje, jednoobraznost boje i dinamiku slike.

Niti jedan LCD se ne može mjeriti s plazmama po tom pitanju.

Recenzija na HD Televiziji ti je jako dobra. Zanemari što neki haluciniraju kako je to Panasonicov sajt, dečki su objektivni i profesionalni.

Ovo nije samo moje mišljenje, imaš jaaako puno postova ovdje na forumu tipa LCD vs Plazma, pretraži malo.

A za cca 3500 kn nema bolje opcije za kupnju. spremi 1500 kuna u džep, ili potroši na neki multimedijalni player tipa WDTV Live ili slično. Imaš i jačih modela, ali za mene je ovaj best buy.

Cijene na www.nabava.net

Prodajem zjake...povoljno!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice