Pomoć oko odabira LCD televizora

poruka: 8
|
čitano: 5.878
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko odabira LCD televizora

Pozdrav,
kupujem televizor za svoju sobu i pretežito ga namjeravam korisiti za gledanje domacih programa i tu i tamo DVD-a. Evo ova tri modela su mi zapela za oko i sva tri koštaju 3000kn.
LG ima kontrast 30000:1, negdje sam procitao da što je veci kontrast da je bolje. Samsung ima USB and Sony mi je nekako najpouzdaniji.. Recite ako sam ukrivu ili ako imate savjet ili mišljenje

LCD LG 32LH2000
Ekran:82cm
rezolucija:1366×768p,
kontrast:30000:1
svjetlost:500cd/m2,
odziv:5ms,
MPEG4 AVC H.264 177-862MHz
2xhdmi, 2xscart, kompenent, VGA PC,A/V

LCD Sony KDL-32P3550
rezolucija:1366×768p
kontrast:10000:1
svjetlost:450cd/m2
odziv:8ms
3xhdmi, 2xscart, kompenent, VGA PC,A/V

LCD Samsung LE32B350

High contrast,
slim design,
USB, CI-slot

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 23:07 (NCUSA).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Pomoć oko odabira LCD televizora
NCUSA kaže...

Pozdrav,
kupujem televizor za svoju sobu i pretežito ga namjeravam korisiti za gledanje domacih programa i tu i tamo DVD-a. Evo ova tri modela su mi zapela za oko i sva tri koštaju 3000kn.
LG ima kontrast 30000:1, negdje sam procitao da što je veci kontrast da je bolje. Samsung ima USB and Sony mi je nekako najpouzdaniji.. Recite ako sam ukrivu ili ako imate savjet ili mišljenje

LCD LG 32LH2000
rezolucija:1366×768p,
kontrast:30000:1
svjetlost:500cd/m2,
odziv:5ms,

LCD Sony KDL-32P3550
kontrast:10000:1
svjetlost:450cd/m2
odziv:8ms
3xhdmi, 2xscart, kompenent, VGA PC,A/V

LCD Samsung LE32B350

High contrast,
slim design,
USB, CI-slot

ja ne bi uzo ni jedan od ta tri ... ako već biraš od tog izbora onda neka je LG ili Samsung

što se tiče pouzdanosti sony ti je na zadnjem mjestu, Quadro je u tome bolji

17 godina
neaktivan

Sto se tice toga u krivu si jer nikako Quadro ne moze biti bolji od Sony-a,istina je da Sony lcd-i imaju problema sa pozadinskim osvetljenjem ! Koliko si novaca spreman izdvojit pa cu ti onda dati savjet !

15 godina
SPLICO212 kaže...

Sto se tice toga u krivu si jer nikako Quadro ne moze biti bolji od Sony-a,istina je da Sony lcd-i imaju problema sa pozadinskim osvetljenjem ! Koliko si novaca spreman izdvojit pa cu ti onda dati savjet !

da ću ja tebi savjet ... a to ti je taj da je quadro pouzdaniji od sony-a jer ima 3 godine garancije a sony 2. Ja sam imao braviu i nakon 2 godine (mjesec dana nakon što je garancija istekla) televizor je rikno, otišo panel popravak neisplativ i kaj  je najgore nisam jedini. A da ne bi mislio da je neki šrot, radilo se o high modelu koji je košto preko 10 soma kuna. Tak da mi nemoj ništa ti pričat o sony kvaliteti prije sony-evog LCD-a imao sam Sony Triniton koji je potrajao godinu duže od ovog. Pitaj pravog stručnjaka i Video/audio profića za sony pa buš vidio kaj ti bu reko (ne mislim na klince koji čitaju bug ili radnike ve-mila i slično). Ako hoćeš pravi i kvalitetan TV onda kupuješ PHILIPS, PANSONIC i SHARP. Naravno oni koštaju ali i vrijede. Sad imam Panasonica i razlika u kvaliteti slike je nebo i zemlja, TV radi bez greške iako je garancija istekla.

17 godina
neaktivan

O kojem se modelu radilo ajde mi reci striktno i nemoj jedan TV usporedivat sa cijelom linijom SONY-a , ako hoces bas sliku za sd kupujes plasmu,Panasonic,ili Samsung,ako hoces lcd Onda kupujes Panasonic,Philips ili nesto treče! Ali sad lupetat da je Sony ŠROT to ti ne drzi vodu ama bas nikako! Evo i ja imam Panny-a 42X10Y ali gledajuci i Panny bi trebao biti Šrot jer ima problema sa gubljenjem crne boje, na G10 plasmama ali sad opet nemozeš usporedivati cijelu liniju proizvoda! 

15 godina
SPLICO212 kaže...

O kojem se modelu radilo ajde mi reci striktno i nemoj jedan TV usporedivat sa cijelom linijom SONY-a , ako hoces bas sliku za sd kupujes plasmu,Panasonic,ili Samsung,ako hoces lcd Onda kupujes Panasonic,Philips ili nesto treče! Ali sad lupetat da je Sony ŠROT to ti ne drzi vodu ama bas nikako! Evo i ja imam Panny-a 42X10Y ali gledajuci i Panny bi trebao biti Šrot jer ima problema sa gubljenjem crne boje, na G10 plasmama ali sad opet nemozeš usporedivati cijelu liniju proizvoda! 

gle ne znam više, prošlo je dosta od toga i sve papire od tv-a sam pobaco a tv sam ostavio u servisu nisam ga ni podigo kad su mi rekli kaje. Još da takvo smeće nosim doma. Dečko malo si proguglaj na keyword "red line sony bravia" pa ćeš vidjet koliko problema i kolika serija (linija). Mene ne zanima uopće koja linija i šta nego to što sam dao 10 soma kuna za "sinonim kvalitete" SONY a kad ono svjetsko smeće i velim ti po osmi put da nije mi to jedini sony tv koji mi je krepo. Meni panasonicu ništa ne fali a to sa g10 serijom je problem sa plazmama a ne sa lcd-om. Malo sam se raspitao ovaj put kod kupovine i puno ljudi oko men mi je reklo da ima panasonic i da su zadovoljni zato sam ga i kupio iako sam se dvoumio između nekoliko marki.

btw. samsung i lg su samo za masovne proizvodnje, samsung je dobar u lcd monitorima, ali nemre konkurirat gore ovima. Frend mi ima i u firmi imam 2 samsung lcd-a slika je na oko lošija od panasonica i braco ja ne lupetam!!

17 godina
neaktivan
SPLICO212 kaže...

To je jeoš nedokazano na našim E modelima, a i u SAD-u se to dogodilo na zanemarivom broju primjeraka i to NeoPDP panela što tvoj nije. Uostalom si valjda vidija kako je Naniu na V10E nakon 2000 i ešto odrađenih sati crna duplo bolje nego na početku.

17 godina
neaktivan
Bara kaže...
SPLICO212 kaže...

To je jeoš nedokazano na našim E modelima, a i u SAD-u se to dogodilo na zanemarivom broju primjeraka i to NeoPDP panela što tvoj nije. Uostalom si valjda vidija kako je Naniu na V10E nakon 2000 i ešto odrađenih sati crna duplo bolje nego na početku.

Znam Bara jer sam i sam non stop na hdtv forumu ali nije krajnje mjerilo usporedivat par modela sa aacijelom linijom proizvoda !

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice