Panasonic TX-P42ST30E ili LG LED LCD kupiti?

poruka: 3
|
čitano: 2.866
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Planiram kupiti novi TV. Istraživao sam na netu pa sam sveo izbor na:
Panasonic TX-P42ST30E ili od LG 42LW5590 ili cak 42LW659S.

Tu je prva dvojba: plasma ili LCD LED? Kod koga i za sto je bolja slika?
Vidio sam Panasonica i LG na djelu u trgovini i moram priznati da je kod ovih modela slika izvrsna, tesko za brzo odluciti.

Kako sam na netu citao u globalu Panasonic ima kvalitetniju sliku. Ali zato LG daje vise: 2 para 3D naocala, surfanje netom, snimanje na USB, bolja podrska video fajlova opcenito. Manje trosi struje. Vise mogucnosti sve u svemu.

Zanima me kod TX-P42ST30E postoji li mogucnost burn-in i Image retention? Odnosno mora li se prvih 200-300 sati razraditi ekran?

Koliko sam uspio procitati ovaj model Panasonica nema USB snimanja? Moze li se to kakvim updateom srediti buduci da serija GT i VT imaju snimanje?

I koliko vise dobivam ako se odlucim za 42LW659S umjesto 42LW5590 koji ima 100hz? Moze li ljudsko oko primjetiti razliku?

Usput, planiram 50% gledati zemaljsku TV a ostalo dvd, mkv i divx HD filmove i serije.
Velicna sobe 4m, svjetlosti nema toliko jer su prozori na SZ.

Koje su preporuke?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 20:22 (Klecko).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja trenutno imam plasmu koja je navedena na moj PC. Prilićno je dobra za filmove, ali se po danu (ako ti je osvijetljen prostor) odbija svijetlost i jevidiš sliku nabolje, te je loša za PS ili PC. Ja bi ti preporućio (ako imaš para) uzmi LED jer je bolja u slici i za igranje( PC/PS ). Uživaj.

EDIT: Plasma ima 600Hz, dok LCD-ovi imaju 100Hz, odnosno LED 200Hz. Što više Hz manje se slika zaleđuje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 20:26 (VALVE).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Panasonic TX-P42ST30E ili LG LED LCD kupiti?

Razmisljam o kupnji Panasonicove plasme iz serije ST30E.

Citao sam na britanskim user forumima i cini mi se da ova serija ima 2 problema:

1. Glasan rad ventilatora koji se cuje kod gledanja TV a posebno kod tihih scena.
2. Kod bijele boje - slike, kanala gdje ima bijele primijetili su zelen(kast)e mrlje?

Ima li ovdje vlasnika ST30E serije i sto mi mogu reci o ovim problemima?

Pozdrav!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice