Livepaper na LCD tv-u

poruka: 6
|
čitano: 6.581
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Livepaper na LCD tv-u

Pozz, posjedujem LG LM670S 3D tv, pronasao sam u papirima da je opasno postavljati staticne slike na ekran tv-a na duze vrijeme (tj kao pozadinu), navodno postoji mogucnost da udje u memoriju i da tako ostane, tj prebacis na program i preko pokretne slike programa kao vidi se i dio slike koja je stajala kao wallpaper. Nadam se da ste me razumjeli XD, malo sam ovo smućko :P

Sad me interesuje, da li se to zapravo moze dogoditi i da li ce ''pokretni'' tj livepaper predstavljati probleme npr: akvarijum ili kamin s vatrom isl.???

Hvala unaprijed, svaki koristan savjet je dobrodosao ♥

0 0 hvala 0
16 godina
Livepaper na LCD tv-u

Kakav wallpaper? Ti na TV-u imaš stalno jednu sliku?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Livepaper na LCD tv-u

ma ne, nekada zelim dok radim, ili dok pijem kahvu ujutru, razgovarati s ukucanima umjesto da gledam tv, onda lagano napravim sebi atmosfericu, stavim na tv-u kamin sa vatrom ili dok su gosti stavim aplikaciju akvarijum, ribice plivaju ovo ono, eh sad sam cuo posto je to poprilicno staticno, tj ne pokrece se slika, da udje u memoriju i desi se sve objasnjeno u postu. Pozz

16 godina
neaktivan
Livepaper na LCD tv-u

O tom problemu možeš pročitati na HDTeleviziji: http://hdtelevizija.com/2012/05/06/analiza-zadrzavanje-tragova-staticne-slike-na-lg-lm670s-lcd-ekranu/

Sličan problem imaju primjerci Macbook Pro with Retina u koje je ugrađen ekran proizveden od strane LG-a. Primjerci s ekranima iz Samsungovih tvornica nemaju problema s zadržavanjem slike.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
15 godina

Nemoj se mnogo zamarati time.
Taj problem imaju CRT TV-i i monitori već godinama.
Pogledaj ako budeš mogao poker aparate, kod njih je statična slika po cijeli dan, svaki dan. Kod takvim dugotrajnih izlaganja statične slike, nakon isključivanja uređaja, jasno se može vidjeti obrisi slike.
Ne znam jesi li primjetio ali sve TV kuće svoj logo vrlo često pomiču baš zbog toga de ne dođe do urezivanja slike logo-a.

To što bi ti povremeno uključio taj kamin ili akvariji neće nešto posebno naštetiti ekranu. Da je to toliko opasno, ne bi postojale te aplikacije.

Usput da te pitam.. što si ne kupiš pravi akvariji? Jeftinija je hrana za ribice nego što TV potroši stuje {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 15:20 (sisko93).
15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

Nemoj se mnogo zamarati time.
Taj problem imaju CRT TV-i i monitori već godinama.

Burn in efekt, sloj fosfora se na nekim mjestima više istroši zbog razlike u svjetlini prikazanih piksela. Statična slika koja dugo stoji na ekranu sve više povećava tu razliku u trošenju fosforskog sloja na određenim mjestima.

sisko93 kaže...

Usput da te pitam.. što si ne kupiš pravi akvariji? Jeftinija je hrana za ribice nego što TV potroši stuje {#}

Treba to održavati, napraviti mjesta za njega, a i nije da i akvarij ne troši struju. Naravno da ovo nije zamjena za pravi akvarij ali je dobra fora.

What Andy giveth, Bill taketh away.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice