Pozdrav !
Ovu temu sam otvorio da se prisjetimo naših prvih "tanjih" televizora (naravno mislim na LCD-e, plasme, LED i OLED) koji su, naravno zamijenili dobre stare CRT-ove.
Evo, da ja počnem sa svojim - moj prvi LCD je bio ovaj Samsungov, kupljen na ljeto 2007 g., plaćen jedno cca 6 soma kn tada (tada su moji starci za to skupljali, jer smo tad bili podstanari). Bio je HD Ready rezolucije (1366x768), imao je koliko pamtim 3 HDMI porta, 2 ŠCART-a, komponentni i DVB-T tuner ugrađen (to je bilo WOW tada). Kada se samo sjetim koliko sam dana proveo buljeći od njega (bilo mi je 9 god. kada je kupljen), gledajući nogač i igrajući PS3 na njemu. Slika je bila fantazija na digitalnim kanalima, a na analognim je malo bila lošija. Daljinac je bio dugačak, imao je osvijetljene gumbe (i specijalnu tipku za to), a bio je i programabilni (nešto što većina današnjih TV-a mogu zaviditi...). 2 god. kasnije, kada sam se selio u novi stan, uzeli smo Bnetov HD paket (jer su tada još uz "obične" digitalne pakete davali prijemnike bez HDMI, a nisam htio na LCD-u imati lošu sliku), i skoro sam krepao kako je slika bila dobra na HD kanalima (Nova, Eurosport, ZDF, i još 2-3 HD). Nakon 4 godine služenja, na ekranu su se počele pojavljivati flekice i to je jako smetalo (opširnije u temi o korištenju TV-a dok nije crknuo). Pred novu godinu (2012) ga je zamijenio Phićo 42" smart (nije baš bio smart, NetTV platforma je bila u pitanju), a i taj je bio dobar, koštao je mrvicu manje nego Sammy.
Tako da, ovdje možete i vi iznijeti svoja iskustva o vašem prvom LCD-u ili plazmi, kao što sam naveo svoje
Poz !