LCD vs PLAZMA

poruka: 232
|
čitano: 73.741
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
LCD vs PLAZMA

Aj ti to fino prouči pa nam tu serviraj, jer iskreno čito sam malo na stranici od carine i ne da se nemrem snaći nego ono užas živi, fakat me zanima tko se u tome snalazi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Kakva je situacija sa ovim problemom oko crne boje na Panasonicovim plazmama?

Navodno da i G20 ima te probleme.

Izgleda da se malo "ispire" (pocinje prelaziti u tamno sivu) vec nakon prvih 1000 sati upotrebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

ne znam kako je neko uspio imat g20 plazmu 1000 sati

s druge strane,da li je to panel od v10,poshto je nju naslijedio g20

http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1185654-panasonic-plasmas-black-level-problems-after-1000-hours-part-1-a.html

http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1226131-panasonic-plasmas-black-level-problems-after-1000-hours-part-2-a.html

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10437896-1.html?tag=mncol

navodno je to problem sa svim plazmama nakon godine-dvje rada

da vishe nemaju istu crnu ko na pocetku,vec da je posivila :(

edit: nije bash sa svim

kuro hvale i dalje,da je cak i bolja crna nakon duzeg vremena

citam forum bash...

shteta :(

a shto je onda sa samsungovim plazmama?

samsung je,ko shto sam vec rekao,vodeca firma po patentima u svijetu,ispred jednog IBM-a

treba to respektirati

a i cini mi se da su jeftiniji

oni su pak odustali od manjih panela,37" axe ne varam

e,sad,ti budi pametan...

zelim,hocu,mogu al neam koga
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 21:45 (lepi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Panasonic nema problema sa gubljenjem crne tokom vremena, barem ako je o E modelima riječ, štoviše još je dublja!

Radi se o tome da se kod US modela i ponekih B modela da se napon fosfornim ćelijama nije ispravan, dok se za E modele takvo što još nije potvrdilo i dokazalo. Panasonic tvrdi da je to sve normalno no u biti je to kvar, crna bi ako je plazma bolje trebala biti sve dublja u prvih bar 10-ak tisuća radnih sati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

ajd ti sad budi pametan Mršti se

a shto je sa samsungom i njegovim plazmama?

da li se to kod njih javilo?

ima li neakav review (evropskih samsunga) o njihovim bojama,crnoj i tome slicno?

imaju li (i) oni problema?

da li oni imaju plaznu iste kvalitete ili bolje poput g20?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 22:57 (lepi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Pa neš ti problema, ti si na tržištu sa E modelima di nisu zabilježeni ti problemi tako da se komodno može kupiti G20E.

Kolko vidim ti pucaš na 42'' model i tu samo Panasonic ima FullHD plazme, Samsung tek od 50'' i nisu loše al ipak je Panasonic nešto bolji. Lani je Samsungov najjači model bio B850, a nije bio bolji od G10E, čak je bio nešto lošiji. Ove godine bi C8000(vjerojatno 3D) trebao biti najjači Samsung dok u Panasonica iznad G20E imaš još V20E i VT20E koji je vjerojatno isti kao V20E samo što je 3D model.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 23:08 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18439809#post18439809

nashao sam ovo,navodno E (evropski) model i prilozene slike

gle,shto se tice velicine ekrana,uzo bi ja i 50" bez problema uz razumnu cijenu

dakle,nije stvar velicine,vec kvalitete za slicne novce

ne zanima me bash niti 3D,osim ako je skuplji 5kn,pa aj :D

zanima me kvalitetna plazma,poput onog shto je g20 obecavao

e,pa koji je ekvivalent g20 kod samsunga? :)

ima onih B550,pa B650,pa B551,pa B560

kolko sam bio malo skuzio,B6 bi trebao biti bolji od B5,a B7 od B6,no sam vidio da je B6 cak jeftniji od B5,pa me malo zbunjuje,a nisam uzeo vremena njih proucavat (proucavao sam panasonica)

0 0 hvala 0
16 godina
RE: LCD vs PLAZMA

@lepi, kad si već u dilemi, evo ti još malo 'soli na ranu'.

- Biraš marku, Panasonic, Samsung... - jesi li čuo za Matsushita corp?

Čak je bilo planova o spajanju sa Sonyjem... ali sve ostalo su 'iste' firme, samo drugi logo.

-tako da je važnije koju seriju-matricu dobiješ nego što piše. Naše tržište ugl. uzima bofl robu, škartirano iz EU, ...

enivej Panasonic je ipak 'bolji' ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Ma ima svakkavih likova, tip uspoređuje Kuru sa crnom od 0,0031(vjerojatno razrađen pa i manje) sa Panasonicom od 0,02 koji prvih par minuta kada se tek upali i ne zagrije ima čak 0,05. Naravno Kurina duboka crna ima i svojih mana, manje detalja u sjenama jel opcija je ili duboka crna sa manje detalji ili manje duboka sa više detalja. Ta ekstar duboka crna se dobije sa kraćim pražnjenjem fosfornih ćelija no onda TV nema kada prikazati fine prijelaze u nijansama crne. Inače ne virujem nikome dok sa colorimatrom odnosno photometrom ne izmjeri novi crne.

Samsungov ekvivalent G seriji je serija 6 i još se nisu pojavili novi modeli za 2010. koji trebali bi imati slovnu oznaku C.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

ihush,hvala ti ko bratu (i on to tako) :)

baj d vej,vidim da je matsushita u biti panasonic

a ne sony,samsung i ne znam koja josh kompanija

bar na wikipediji to nespominju

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bara kaže...

Samsungov ekvivalent G seriji je serija 6 i još se nisu pojavili novi modeli za 2010. koji trebali bi imati slovnu oznaku C.

ali ima ih ono B650,B660... :(

17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Neki dan sam bio u technomaxu kupovao telku i stojala je neka LGeva ili Panasonicova plazma (nesjećam se više) od 600Hz i pokraj Philips LCD sa 100Hz plazma je bila 42" a LCD 40" i obadva su bila 9000-10000kn. I ono što mi je bilo čudno u jednoličnim pokretima slika na plazmi je štekala i zastajkivala slika a na LCDu je sve perfektno glatko išlo. Zašto je to tako kad bi onih 600Hz trebalo to srediti? E da i naravno isti je video bio pušten na obadvije telke.

Slika je trzala vjerojatno zbog image retentiona. Zašto se IR pojavio? Razlog je taj šta su prodavači u Technomaxa totalno neuki i nabrijali plazmu u prvih 200-300 sati rada u Shop mod i nabrijali svjetlinu i kontrast i na taj način je uništitli. Ako se radiklo o LG plazmi one su poznate po problemima sa IR-om te stoga nisu TV-i za preporučiti. Ineče ovi Hz nemajju veze sa zastajkivanjem slike nego sa zamućivanjem prilikom brzih scena kod gledanja 1080p materijala koje je jasno vidiljivo na svim LCD-ovima.

A i tebi je izbor pa na najlošiji tip LCD-ova, Edge LED LCD.

Nekužim sašto bi to bio najlošiji tip LCDa, meni je bolji od običnog jer nemam probijanja pozadinskog osvjetljenja a i crna boja mi je puno bolja nego na običnom LCDu. Neznam kako je kod drugih edge led lcda ali ovaj philipsov 8664 je odličan

17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Nekužim sašto bi to bio najlošiji tip LCDa, meni je bolji od običnog jer nemam probijanja pozadinskog osvjetljenja a i crna boja mi je puno bolja nego na običnom LCDu. Neznam kako je kod drugih edge led lcda ali ovaj philipsov 8664 je odličan

Baš Edge LED modeli imaju najviše problema sa neuniformnošću panela i to čak s bozirom na klasične CCFL LCD-ove i potovo Full/Direct LED LCD-ove.

Crna je inače duboka i tribala bi iznosit 0,04 cd/m^2 i to sam iz razloga šta je to jedini lanjski Philips uz 9904(Aurea) sa Samsung panelom, ostali su uglavnom bili LG dok je 9704 ima Sharp i crnu zbog Full LED-a sa Local Dimmingom od 0,02 inače bi bila 0,08 da je 'obični' Sharp u pitanju.

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

0 0 hvala 0
16 godina
lepi kaže...

ihush,hvala ti ko bratu (i on to tako) :)

baj d vej,vidim da je matsushita u biti panasonic

a ne sony,samsung i ne znam koja josh kompanija

bar na wikipediji to nespominju

-pa nezna wiki baš sve Namigiva jer je open, za razliku od corp biza.

-npr postoji Matsushita-Samsung, koji je kao korporacija udružena s Toshibom, Sonyem itd.. napravila tvornicu OLEDa..

Pa se sjetimo da je Toshiba 'ispušila' standard... -jer je s druge strane bio Sony, ali je zato Sony dao svoje pogone Toshibi... bla-bla..

-ukratko, 'marke' su tu da bi mi imali izbor. Dok je veća razlika dali je dobra šarža (kolokvijalni naziv za proizvodnju..) jer se ekrani rade od raznih eposilnih i inih smola (premazi) koje proizvodi Verbatim, SMC, Philips itd .. naravno to je samo drugi naziv istih firmi.

A kvaliteta, je usporediva s CPUima, u vezi clockova itd, koji se rade iz istih vafera, pa opet nisu isti.

Tad 'skretničar' (kontrolor) određuje koji dio ide za koju marku-tržište.

Postoje: Sony, Philips, Matsushita... i jako dobro surađuju.

edit:

K'o što Bara (dolje) kaže, sad je to Panasonic, ali samo Matsushita-Electronic (jer je Panasonic jači tržišni brand), ostatak je Mats.

btw. Hitachi, LG, Pioneer, Technics itd. su također dijelovi tih corp.

-Koji kompresori se ugrađuju u klima uređaje?

-koliko proizvođača proizvodi ekrane (i CD medije..)?

-itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 0:04 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-npr postoji Matsushita-Samsung, koji je kao korporacija udružena s Toshibom, Sonyem itd.. napravila tvornicu OLEDa..

Pa se sjetimo da je Toshiba 'ispušila' standard... -jer je s druge strane bio Sony, ali je zato Sony dao svoje pogone Toshibi... bla-bla..

-ukratko, 'marke' su tu da bi mi imali izbor. Dok je veća razlika dali je dobra šarža (kolokvijalni naziv za proizvodnju..) jer se ekrani rade od raznih eposilnih i inih smola (premazi) koje proizvodi Verbatim, SMC, Philips itd .. naravno to je samo drugi naziv istih firmi.

A kvaliteta, je usporediva s CPUima, u vezi clockova itd, koji se rade iz istih vafera, pa opet nisu isti.

Ajme svašta si napisa, a pošto je riješ o TV svijetu i jaću nešto napisat.

Matsushita Corp. se službeno sada zvoe Panasonic Corp., čak su sada i nakdašnja pojačala koja su bila pod brandom Tehnics išla pod Panasonic.

Ovako za LCD-ove. Samsung je u kompi sa Sonyem di Sony daje samo lovu dok je Samsung mozak operacije, slično je nekada bilo sa LG-om i Philipsom di je LG bio mozak i di se Philips odvojio i sada se priklonio Sharpu. Panasonic tu surađuje sa Hitachiem kao vlasnikom patenata na IPS tehnologiju LCD-ova i sa Toshibom, a pošto LG isto ima jasnu varijaciju IPS-a onda neke informacije dijele sa njima. Imaju još Kinezi i Tajvanci al k bi jih prokužija.

Što se tiče OLED-a tu je Sony samostalan kao i LG dok evo prvi put čujem za suradnju Samsunga i Panasonica no kolko mi je poznato ako je neko tu mozak onda je to Panasonic. U svakom slučaju su performanse još uvijek loše.

Onda još imaju plazme di svak radi sam bija to Panasnic koji je kupio i svu Pioneerovu pamet ili bili Samsung i LG, ipak su zrazmjenjivali dio informacija pri razvoju NeoPDP tehnologije.

EDIT:

Kada već naklapamo o kompanijama onda šta se tiče vlasništva u Japanu tu se ne zna ko pije ko plaća, svak ima dio svakoga.

Što se tiče steppera bez koje moderne elektronike nebi bilo tu su najveći proizvođači Nikon Corp. firma sa relativno malo zaposlenika koja je samo dio Mitsubishi grupacije i koja ima 25% tržišta dok je drugi Canon Inc. sa 16% tržišta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 0:54 (Bara).
17 godina
protjeran
ihush kaže...

edit:

K'o što Bara (dolje) kaže, sad je to Panasonic, ali samo Matsushita-Electronic (jer je Panasonic jači tržišni brand), ostatak je Mats.

btw. Hitachi, LG, Pioneer, Technics itd. su također dijelovi tih corp.

-Koji kompresori se ugrađuju u klima uređaje?

-koliko proizvođača proizvodi ekrane (i CD medije..)?

-itd.

okej,razumijem donekle shto zelish reci,ali nije li onda ipak i razlika tih procesora?

ipak su jedni brzi i skuplji,a drugi loshiji i jeftiniji,sa istog vafera

dakle,ipak postoje neke razlike,ne?

16 godina
lepi kaže...

dakle,ipak postoje neke razlike,ne?

-da, ali tako je sa svim stvarima na svijetu. svaka serija (bilo koje robe) se radi identično, no nikad nije 100%

Samo mišljenje da su teh. podatci samo to tj. txt na papiru, u stvarnosti je često nešto drugo (u odnosu na reklamu-očekivano).

Dodajmo tomu naše 'jeftinije' tržište, manja prava kupca, garancije itd...

Oduvjek mi je Sony bio izbor, zadnji LCD sam uzeo Philips i zadovoljan sam. Možda sam mogao kupiti Quadro i dobiti istu stvar... možda.

Dali se razlikuje mlijeko u tetrapaku, čips, salama.. a Konzum, Lidl... imaju 'svoje' marke. Naravno, nema tvornicu čipsa nego to radi Frank ili Lura ..itd.

TV (i sl. teh. proizvode) kupujem kad ih vidim, ne samo listajuči prospekte (to mi služi za izbor modela kao veličina, boja, priključci...), sve ostalo je igra na sreću.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

TV (i sl. teh. proizvode) kupujem kad ih vidim, ne samo listajuči prospekte (to mi služi za izbor modela kao veličina, boja, priključci...), sve ostalo je igra na sreću.

Ne možeš ih kupit kad ih vidiš osim ako možda nemaš kalbracijsku opremu.

15 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Bara prijatelju odem danas do emmezete zbog onog panasonica od sinoc sto smo tipkali,i on PRODAN,i nema ih visePlač.nemoram ti reci da sam lagano bio popi.......nudi mi trgovac ostale neke panasonice al su mi preskupi najjeftiniji je 10.000kn,pa sad onaj model trazim negdje dalje,ali samo da te upitam za jedan model samsungove plazme koji sam tamo vidio,da mi kazes svoje misljenje model je ps50b530

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denisos kaže...

Bara prijatelju odem danas do emmezete zbog onog panasonica od sinoc sto smo tipkali,i on PRODAN,i nema ih visePlač.nemoram ti reci da sam lagano bio popi.......nudi mi trgovac ostale neke panasonice al su mi preskupi najjeftiniji je 10.000kn,pa sad onaj model trazim negdje dalje,ali samo da te upitam za jedan model samsungove plazme koji sam tamo vidio,da mi kazes svoje misljenje model je ps50b530

Probaj naći C modela, to su sve lanjske. Ma najbolje će bit da napraviš ka šta sam ti reka, gledaj još malo na starom CRT-u i pričekaj tamo negdje lipanj da spadnu malo cijene i da se kompletira ponuda televizora za 2010. godinu jel to sve šta navodiš su lanjski modeli.

15 godina
neaktivan

kakve sam blesave srece u 6 mjesecu ce poskupjeti zbog prvenstva,a ne pojeftinitiIzlanuo se

17 godina
protjeran
Bara kaže...
ihush kaže...

Ne možeš ih kupit kad ih vidiš osim ako možda nemaš kalbracijsku opremu.

da,pogotovo ako uzmesh u obzir da treba proci onih 200-300 prvotnih sati

15 godina
ihush kaže...

@lepi, kad si već u dilemi, evo ti još malo 'soli na ranu'.

- Biraš marku, Panasonic, Samsung... - jesi li čuo za Matsushita corp?   - je panasonic za tvoju informaciju

Čak je bilo planova o spajanju sa Sonyjem... ali sve ostalo su 'iste' firme, samo drugi logo.

-tako da je važnije koju seriju-matricu dobiješ nego što piše. Naše tržište ugl. uzima bofl robu, škartirano iz EU, ...

enivej Panasonic je ipak 'bolji' ;-)

16 godina
LCD vs PLAZMA

To mi je jedina mana trenutno kod plazme jer morat ću svima objasnit isplativost kupnje TV-a za oko 10k kunića (iako se ista veličina full hd dobije već za 5-6k kunića), ćak ako ću htjet pokazat koliko je slika bolja i zašto neću moć jer će se prvih 200-300 sati razrađivat Smijeh .

Zackon! Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

To mi je jedina mana trenutno kod plazme jer morat ću svima objasnit isplativost kupnje TV-a za oko 10k kunića (iako se ista veličina full hd dobije već za 5-6k kunića), ćak ako ću htjet pokazat koliko je slika bolja i zašto neću moć jer će se prvih 200-300 sati razrađivat Smijeh .

Zackon! Cool

Koji je to LCD TV te veličine za 5-6k kuna, a da je FullHD i 100Hz?

Ako kupiš G20 ona ima iste idealne postavke iste i kao što su one za prvih 200-300 stai tako da nju praktički ne moraš razrađivat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 11:17 (Bara).
16 godina
Bara kaže...
Rhodin kaže...

Zackon! Cool

Koji je to LCD TV te veličine za 5-6k kuna, a da je FullHD i 100Hz?

Ako kupiš G20 ona ima iste idealne postavke iste i kao što su one za prvih 200-300 stai tako da nju praktički ne moraš razrađivat.

Osobama sa kojima se ja družim (čitaj prvenstveno punac, punica, stari, stara) sve osim full-hd je prodavanje magle, kakvih 100Hz, to je najmanje bitno, 2ček su čuli da je glupo kupovat full hd jer je kod nas još ovaj stari signal i onda slika glupo izgleda" - to su naravno čuli u dućanu prošle godine kad su obojica kupili svak sebi hd-ready tv

Dakle njima (jer dio novaca za ovaj tv je poklon) treba objasnit potreba trošenja para na ovu plazmu naspram upola jeftinijih "full hd" plazmi i LCD-a. Argumenti poput vjernija crna ili bijela, frekvencije, input lagg, koliko linija se refresha i šta već ne su im totalna debilana i marketinčki trik, jer eto njima je slika i na njihovima ok.

Ne moraš mene uvjeravat u isplativost g20, ja moram uvjerit njih, iako, teoretski ovo je tv za moj stan i ne bi ih trebalo biti briga, ali uvijek su najpametniji i dobijemo draga i ja na ovakve ideje komentar u stilu "jeste bedasti", višednevnu raspravu o ovome i sličnim stvarima, s time da je ovo tehnička roba, tu ću zasigurno ja naje.

17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Pa zaprevo je na veličinama manjima od 50'' čak taj FullHD nebitan, bitnije je da gledaš da je TV sa 100Hz pa da brze scene može odradit kako treba. Inače što se tiče 1080p rezolucije ona kako se čini nikada neće biti upotrebljivana za TV program nego će tu ići ili 720p ili 1080i.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
LCD vs PLAZMA

Razlog više, čemu onda uopće bilo šta veće reze uzimat? Pogotovo sa cijenom koja tako nešto prati.

Mislim ja imam razloge za sebe, od gledanja blue-raya nadalje, a i da imam tv koji će pratit štogod se danas-sutra pojavi i može se već danas koristit ko kvalitetan monitor ako poželim na njega spojit svoj komp i zaigrat nešto divlje. Već sam reko da podulje vrijeme ne planiram ovo mijenjat.

Stvar je opet u tome da ne želim da meni bude žao danih novaca kad danas-sutra negdje drugdje usfali.

trenutno mi se g20 čini odličnim, ali opet, koliko toga realno neki jeftiniji LCD ili plazma ne bi mogli odradit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

rhodin,kupi benq w6000 u optimumu,i da vish pjesme

imash pravi pravcati,ali stvarno kino :)))))))

koshta 14,5k ali je jednako dobar ko oni najbolji od 25-35k kuna :))))))))))

tu nemash prilagodjavanja,i niceg

a za televiziju kupi neku hd ready plazmu :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice