LCD vs PLAZMA

poruka: 232
|
čitano: 73.760
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: LCD vs PLAZMA
Bara kaže...
lepi kaže...

e,bara,kakav je ovo panasonic?

TX-P42GW20?

po cemu se razlikuje od TX-P42G20?

mislim,ima cijenu od 880 ojra sa ddv-om

Mislim da taj dućan NE VRAĆA nazad DDV. Taj model bi trebao bit čak skuplji od G20 jel ima još i DVB-S tuner.

al ako ti ducan to ne vrati,ti se mosh obratiti negdje gdje ce ti vratiti,axe ne varam?

ono,ima nesh da ako ducan nema za vracanje,da imash za vracanje kod grane (i platish proviziju,ne?)

i kako je moguce da ne vracaju DDV?

i kako je josh mogucnije da ima vishe a bude jeftiniji?ž

isto tako,nisam mogao vjerovati kada sam u sloveniji vidio da projektor benq w6000 (koji mi je na nishi i koji kupujem za godinu il dvje) bude jeftiniji kod nas nego u slo

zelim,hocu,mogu al neam koga
15 godina
neaktivan

ma salim se malo :-),ima ovaj samsung PS50B430,sto kazes za njega???na kaciji je cijena je 5000 kn,isto 50"

17 godina
neaktivan
lepi kaže...

al ako ti ducan to ne vrati,ti se mosh obratiti negdje gdje ce ti vratiti,axe ne varam?

ono,ima nesh da ako ducan nema za vracanje,da imash za vracanje kod grane (i platish proviziju,ne?)

i kako je moguce da ne vracaju DDV?

i kako je josh mogucnije da ima vishe a bude jeftiniji?ž

isto tako,nisam mogao vjerovati kada sam u sloveniji vidio da projektor benq w6000 (koji mi je na nishi i koji kupujem za godinu il dvje) bude jeftiniji kod nas nego u slo

Kako može biti jeftinije? Pa lipo, trgovac tamo manje lihvari. Isto tako moš se upitat kako jedan te isti objektiv za SLR u Njemačkoj 650 eura dok je u nas 1050?

Inače za GW20 je u Njemačkoj preporučene cijena 1100eura. Za mene TV ima jednu manu, ne nudi se u srebrenoj boji tako da meni on pored G20ES nema šta tražit pogotovo kad se zna da na setelitima free to air nemaš ništa za pametno gledat.

Te sheme za DDV ne znam detaljno, tribalo bi to dobro proučit.

17 godina
neaktivan
denisos kaže...

ma salim se malo :-),ima ovaj samsung PS50B430,sto kazes za njega???na kaciji je cijena je 5000 kn,isto 50"

Nemoj to, ako ideš na 50'' onda obavezno FullHD. I još nešto, nemoj uzimati TV koji je izložen, prvih 200-300 sati rada moraš razraditi plazmu i stoga staviti je u filmski/cinema mof i to sa kontrasnom i svejtlinom na manje od 50% max vrijensoti sa bojama na toplo/warm.

15 godina
neaktivan

to mi naravno trgovac nije rekao,a nacuo sam nesto o tome,da se mora razraditi,da se sve stavi na 50% vrijednosti....on gleda u mene i kaze da to nema veze Plač.....ajmo rec 99% da je panasonic kupljen,kako je kod njih sto se tice onog famoznog burn efekta???opcenito na plazmama dali je to rijeseno

17 godina
neaktivan
denisos kaže...

to mi naravno trgovac nije rekao,a nacuo sam nesto o tome,da se mora razraditi,da se sve stavi na 50% vrijednosti....on gleda u mene i kaze da to nema veze Plač.....ajmo rec 99% da je panasonic kupljen,kako je kod njih sto se tice onog famoznog burn efekta???opcenito na plazmama dali je to rijeseno

Da, ono šta se javlja je image retention i to je privremena pojava, nažalost na LG-u je česta i stoga ti ga nisam preporučio. I to na manje od 50% je poželjno i još Cinema mod. Ma trgovci su takvi seljoberi da stave Dinamic mod i još nazvižde kontrast i svjetlinu i tako praktičku unište skoro TV.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 0:34 (Bara).
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

e,ali zipa ovo

benq w6000 koshta 14,5k kuna

a isti taj u slo 2800 eura

ne mogu vjerujem :)

eh,da mi je tih 14,5k kuna :/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znaci nebih smio gledati jedan program dugo,ili slika ne bi smjela biti staticna??npr prikljucim komp,i ostavim ga par sati i odem van....bas me zanima sta ce trgovac reci,kad ga zamolim da prebaci na cinema mod,i sve postavke ispod 50% stavi

17 godina
neaktivan
denisos kaže...

znaci nebih smio gledati jedan program dugo,ili slika ne bi smjela biti staticna??npr prikljucim komp,i ostavim ga par sati i odem van....bas me zanima sta ce trgovac reci,kad ga zamolim da prebaci na cinema mod,i sve postavke ispod 50% stavi

Da, na plazmama treba izbjegavati statičnu sliku, oni su rađeni kao TV za slike u pokretu za razliku od LCD-ova koji su monitori tj. za statičnu sliku.

17 godina
neaktivan
e bara se zna cijena pania 3d od 50''u HR?U ronisu je na upitu?
dasHHa
17 godina
neaktivan
konkretno vt25 50inchni model me zanima.znam da je preporucena cijena u eu oko 3000eur.
dasHHa
17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
e bara se zna cijena pania 3d od 50''u HR?U ronisu je na upitu?

Ko će u nas išta znat. Ja sam davno govorio da će 42'' G20 biti 7500kn dok je na kraju u nas 9000, 50'' VT20 realna cijena cca 18000kn(u EU točno 2500 ojra preporučeno, u dućanima će bit i manje) no ja ne očekujem ispod 20000 sada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 1:26 (Bara).
17 godina
protjeran
Bara kaže...
denisos kaže...

Da, na plazmama treba izbjegavati statičnu sliku, oni su rađeni kao TV za slike u pokretu za razliku od LCD-ova koji su monitori tj. za statičnu sliku.

cek,shto vec neko vrijeme nemaju plazme foru da staticnu sliku pomicu za malo samo jedan frame,pa time rjeshavaju i "problem" staticnih slika?

17 godina
neaktivan
lepi kaže...

cek,shto vec neko vrijeme nemaju plazme foru da staticnu sliku pomicu za malo samo jedan frame,pa time rjeshavaju i "problem" staticnih slika?

Da, imaju ako je neki logo manjih dimenzija u pitanju al ako je komplet slika statična onda bi te vrlo vjerojatno moga zadesiti image retention no burn-in ne. Evo primjer, ljudima je na lanjskim NeoPDP Panasonicvim modelima znala ostat ista slika po više od 24 sata i kada bi nastavili dalje gledat bi se image retention maka kroz par sekundi.

16 godina
LCD vs PLAZMA

Ok, al to nije toliko strašno, već ste me zabrinuli.

Ja bi uzeo tu g20 plazmu, međutim ako bi se to dešavalo to me malo smeta. Ipak, ako slika zaostaje nekoliko sekundi bez trajnih posljedica to nije problem (naspram trajnih posljedica ili retentiona koji traje po 4-5 minuta)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
LCD vs PLAZMA

joj ne znam što se dešava sa serverom, poslo mi je 2 puta, sry

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 10:03 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Ok, al to nije toliko strašno, već ste me zabrinuli.

Ja bi uzeo tu g20 plazmu, međutim ako bi se to dešavalo to me malo smeta. Ipak, ako slika zaostaje nekoliko sekundi bez trajnih posljedica to nije problem (naspram trajnih posljedica ili retentiona koji traje po 4-5 minuta)

Sa pravilnom upotrebom sa takvim čim nebi smjeo imati problema. Zanimljivo kako se kod G20 idealne postavke poklapaju sa onima koje se trabaju koristit u prvih 200-300 sati rada tako da se može već out-of-the-box bacit u puni pogon.

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

znaci,ako sam dobro shvatio,przenje ekrana vishe nema shanse,osim image retentiona ali koji nestane nakon par minuta rada? :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...
dado8 kaže...
Xanzzu kaže...
LCD.

nabroji mi dvije stvari(osim ms) koje su kod lcd bolje nego kod dobre plazme

Nemaš burn-in-a , manje troše.

Nije istina da manje troše 42'' lcd troši oko 150-200w, nova panasonic serija plazmi 42'' hd ready trosi oko 150-200w.

Burn ina nema, to jedino ako stvarno ostaviš po nekoliko sati neku staticnu sliku. Slika je bolje kod plasme, crna je crna, tj duboka crna, kod lcd-a nije, response time ide u korist plasme, kut gledanja.

17 godina
neaktivan
lepi kaže...

znaci,ako sam dobro shvatio,przenje ekrana vishe nema shanse,osim image retentiona ali koji nestane nakon par minuta rada? :)

A sve ovisi, ako imaš LG plazmu onda je taj IR normalna pojava. U svakom slučaju se pridržavati naputaka tako da te nebi zadesili takovi problemi ili da budu u najmanjoj mogućoj mjeri.

17 godina
neaktivan
// osobno mislim da su LG LCD TV odličan izbor tj. imaju dobar omjer uloženo-dobiveno.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

@bara,jedno pitanje

tvrdish da nema carine na robu proizvedenu u EU?

odnosi li se to na svu robu?

to nesh novo il?

mislim,ima autiju proizvedenih u EU,pa...

0 0 hvala 0
16 godina
LCD vs PLAZMA

OK, znači tv g20 plazma out-of -the-box je više manje podešen za onih prvih 200-300 sati kad se razrađuje plazma? To je dobro čuti jer sam planirao potražit kako ju porihtat da se fino razradi.... ipak to znači da bu se neko vrijeme morala gledat sa lošijom slikom - nisam naviknut tako razrađivat tv, ali ok, preživjet ću... šta, već iza ljeta bih mogo imat odličan prikaz Izlanuo se

Bookmarko sam si onu stranicu sa preporučenim postavkama, mislim da če to bit ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

OK, znači tv g20 plazma out-of -the-box je više manje podešen za onih prvih 200-300 sati kad se razrađuje plazma? To je dobro čuti jer sam planirao potražit kako ju porihtat da se fino razradi.... ipak to znači da bu se neko vrijeme morala gledat sa lošijom slikom - nisam naviknut tako razrađivat tv, ali ok, preživjet ću... šta, već iza ljeta bih mogo imat odličan prikaz Izlanuo se

Bookmarko sam si onu stranicu sa preporučenim postavkama, mislim da če to bit ok.

Da sam već link na recenziju G20, tamo sve potraži, ispalo je da su idelne popstavke istovjetne onima za prvih 200-300 sati rada.

16 godina
Bara kaže...
lepi kaže...

Da, imaju ako je neki logo manjih dimenzija u pitanju al ako je komplet slika statična onda bi te vrlo vjerojatno moga zadesiti image retention no burn-in ne. Evo primjer, ljudima je na lanjskim NeoPDP Panasonicvim modelima znala ostat ista slika po više od 24 sata i kada bi nastavili dalje gledat bi se image retention maka kroz par sekundi.

Kakve veze ime da li je logo malih dimenzija ili cijela slika.

Pa slika se neprimjetno pomice za par pikela a ne za recimo 100 -200 .

ali i to poomicanje ima nedostataka - ako je recimo cijeli logo iste boje onda tu pomicanje ne vrijedi puno.

Ali srecom ima tu i drugih tehnologija koje pomazu pa kvalitetne plazme (Pioneer , Panasonic) nemaju problema sa staticnom slikom.

Nisam doma experimentirao s 24 satnom slikom, ali cesto ostane jedan program po vise sati (a cesto je to i neki neprozirni logo koji ima puno bijele boje na sebi) i nije se  desio nikakav burn in niti sam primjetio image retention, a panle cak nije niti  neo pdp

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

sad kad je odabir pao (G20ES) gledam kako izbjec carinu ako je ikako moguce :)

a ako nije,kolka je carina na tehnicku robu?

ako je 10%,onda bi taj tevej i dalje bio jeftiniji 15% (uz povrat DDV-a)

zvao sam carinarnika i on mi je rekao da fizicka osoba ima obvezu carine na vrijednosti robe iznad 1.000kn ako sam prelazi granicu,odnosno 160 ako je poshiljka,sa shippingom (??????)

ali da pravne osobe(firme) nemaju ako je tehnicka roba iz EU (nije rekao od bilo kuda,samo da je tehnicka roba) i ako imamo ugovor sa tom drzavom posebno (mislim da sam vidio i ako spada u tehnicki neakve jake drzave ili jace od nas,tako nesh)

a opet,sa druge strane,evo jedan primjer gdje se na mobitel narucenog putem interneta ne placa carina

http://www.carina.hr/Glasnogovornik/PIOEntitet.aspx

i sad ti ne budi zbunjen

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pixel kaže...

Kakve veze ime da li je logo malih dimenzija ili cijela slika.

Pa slika se neprimjetno pomice za par pikela a ne za recimo 100 -200 .

ali i to poomicanje ima nedostataka - ako je recimo cijeli logo iste boje onda tu pomicanje ne vrijedi puno.

Ali srecom ima tu i drugih tehnologija koje pomazu pa kvalitetne plazme (Pioneer , Panasonic) nemaju problema sa staticnom slikom.

Nisam doma experimentirao s 24 satnom slikom, ali cesto ostane jedan program po vise sati (a cesto je to i neki neprozirni logo koji ima puno bijele boje na sebi) i nije se  desio nikakav burn in niti sam primjetio image retention, a panle cak nije niti  neo pdp

Evo da si sam odgovor, nema pomoći ako je površina iste boje.

Pa da, naveo si 2 proizvođača koja imaju najmanje problema sa IR-om al pogledaj malo kako je sa LG-om kojega čim kupiš te zadesi IR.

17 godina
protjeran
Bara kaže...

Evo da si sam odgovor, nema pomoći ako je površina iste boje.

Pa da, naveo si 2 proizvođača koja imaju najmanje problema sa IR-om al pogledaj malo kako je sa LG-om kojega čim kupiš te zadesi IR.

na onoj stranici koju si mi dao gdje se to objashnjava,stoji da ima neakva nova tehnika gdje puste vodoravni snop (liniju) svako nekoliko,neprimjetno,ako je slika staticna :)

16 godina
lepi kaže...

sad kad je odabir pao (G20ES) gledam kako izbjec carinu ako je ikako moguce :)

a ako nije,kolka je carina na tehnicku robu?

ako je 10%,onda bi taj tevej i dalje bio jeftiniji 15% (uz povrat DDV-a)

zvao sam carinarnika i on mi je rekao da fizicka osoba ima obvezu carine na vrijednosti robe iznad 1.000kn ako sam prelazi granicu,odnosno 160 ako je poshiljka,sa shippingom (??????)

ali da pravne osobe(firme) nemaju ako je tehnicka roba iz EU (nije rekao od bilo kuda,samo da je tehnicka roba) i ako imamo ugovor sa tom drzavom posebno (mislim da sam vidio i ako spada u tehnicki neakve jake drzave ili jace od nas,tako nesh)

a opet,sa druge strane,evo jedan primjer gdje se na mobitel narucenog putem interneta ne placa carina

http://www.carina.hr/Glasnogovornik/PIOEntitet.aspx

i sad ti ne budi zbunjen

To je kaj ti ja velim - sve je to odprilike, trebalo bi, ne bi trebalo, ugl čitaj odokativno i ovisi o cariniku.

Da vas vidi 8 u kombiju i taj TV može vas pustit jer je jeftinije od 1000kn po glavi, a može reći da je samo 1 račun i nije 1000kn po glavi već 1000kn po glavi po računu a na računu piše 900€ i to je previše za jednu osobu i da se plača carina, neovisno o tome što je još 7 osoba u kombiju jer eto, on ne misli da se 1 račun može dijelit na više osoba.

S druge strane da bi dobio povrat DDV-a moraš ispunit onaj formular u dućanu, otić potvrdit na carinu i vratit se ponovo u dućan - kao merver prije kad se išlo u Metro u Austriju kupovat (ili koji već drugi dućan) - dakle vozikaš se s autom sim-tam.

Računaj da si upravo platio benzina i vinjetu (u najgorem slučaju) i da si već na rubu isplativosti, pod uvjetom da ti čića na granici nije naplatio carinu (što vrlo vjerojatno bude).

Ako ti se bilo šta desi sa tv-om ti imaš garanciju, međutim ovisi o njihovoj dobroj volji da li će ti ju provest u RH - ako hoće super, ako kažu tamo "nismo mi uvoznici, ne može preko nas" - što mi se skoro desilo jednom (ipak ispalo je da su oni bili uvoznici) - doduše ne konkretno za tv -  pa onda moraš opet u Sloveniju, onda ti se više nikako ne isplati.

Da ti budem iskren rađe malo više platim ovdje nego sve navedeno riskiram za tehničku robu kupnjom vani - isplativost je već u startu upitna, a još ako dođe do kvara pa potrošiš i vremena i žživaca onda nikako nije.

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

1. garancija vrijedi na rok,a ne da li si kupio u rh ili ne,oni mogu poceti muljati i srat,al to je tomu tako,garancija vrijedi

2. moze se i bez vinjete :D

3. ako na tehnicku robu iz razvijenijih zemalja (a tu thailand recimo spada) ne vrijedi carina,carinik moze samo gledati kako ja prolazim bez carine (samo sa PDV-om)

uglavnom,za fizicke osobe,tehnicka roba iz najrazvijenijih zemalja (tako nesh ima),to treba tocno vidjet,da nema iznenadjenja

,,bem ti,jedva cekam ulazak u EU da vishe niceg tog nema,pa da kupujem diljem evrope kako mi milo i kako mi drago

dakle,za 42g20es imash 22% jeftiniju robu,shto nije malo i shto ce nadoknadit put do najblizeg ducana

isto tako,imash na samoj carini onu neku mogucnost da ti tamo daju povrat DDV-a,ali ti uzmu neakvu proviziju (ne znam koju)

uglavnom,za tevej vrijednosti 9000kn kod nas,tebe on dodje 7000kn iz slovenije kod nas (sa PDV-om prilikom uvoza,al bez carine)

pa nadodash ljetne gume Cool

trealo bi se valjda isplatit :)

mislim,kad bi tako bilo da fakat nema carine

al ne mosh to saznat od carinika,jok

najgore je shto se sve to tice akata, medjusobnog pozivanja ataka i josh medjunarodnih nekih ugovora

imash prvi dokument

onda sve ostale nove dokumente koji se pozivaju na prethodni samo sa razlikama

pa josh se neki pozivaju i na te neke ugovore

pa se ti snadji u toj shumi

a sve moze biti jednostavno,kad ne bi lakshe bilo komplicirano

http://www.nntpnews.net/f2981/1080p-dvd-divx-player-3005482/index3.html

eo,josh netko tvrdi da nema na tehnicku robu carine

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 16:52 (lepi).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice