Što mislite o ovom LCD tv-u.Ima li tko Sharp LC37D44EBK? Vaša preporuka za kupnju LCD TV 94 cm do 4500 kn.
LCD Sharp 94 cm LC37D44EBK
- poruka: 20
- |
- čitano: 6.806
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što mislite o ovom LCD tv-u.Ima li tko Sharp LC37D44EBK? Vaša preporuka za kupnju LCD TV 94 cm do 4500 kn.
Ti si stvarno uporen sa tim LCD-ovima, daj kupi ovogodišnju HD ready plazmu za od Samsunga ili Panasonica i budi miran. Nijedan LCD kvalitetom slike ne može parirat plazmi.
Slušaj ti "Plazma" da mi treba plazma ja bih tražio savjet za to.Prema tome gledaj svoja posla!
Slušaj ti "Plazma" da mi treba plazma ja bih tražio savjet za to.Prema tome gledaj svoja posla!
Ajde daj jedan dobar razlog zašto ne plazma!
Pusti ga,94cm za 4 i po soma,kupuje smeće,pa onda mu teško mogu preporučit bolji ili lošji TV od toga.....sve je to smeće.
Sharp možda manje,no tko ti garantira da se to ne proizvodi u istoj tvornici ko i Grundig i Awayamma ili sl? Shvati,kupuješ smeće(bar za nas koji cijenimo dobru sliku) pa ti je tak svejedno koje kupuješ,Sharp will do just fine....
U redu momci slažem se da plazme daju bolju i prirodniju sliku, ali što je sa vijekom trajanja,burn in efektom,zračenjem,potrošnjom el.energije(ajde to ne smeta toliko).Pa ne kupujemo,barem ne ja,TV svaku godinu.
U redu momci slažem se da plazme daju bolju i prirodniju sliku, ali što je sa vijekom trajanja,burn in efektom,zračenjem,potrošnjom el.energije(ajde to ne smeta toliko).Pa ne kupujemo,barem ne ja,TV svaku godinu.
Vijek trajanja je sada čak na strani plazme, očekivani vijek joj je nekih 100000 sati. Burn in efekt nije problem osim ako ne ostaviš jako dugo istu sliku npr. kao šta je kad je spojiš na komp i ostaviš više sati desktop, nove NeoPDP plazme sa ovim nemaju uopće problema. Za zračenje pojma nemam no mislim da ga nema. Potrošnja energije gotovo jednaka LCD-u(govorim o ovogodišnjim modelima), a NeoPDP plazme mogu čak manje trošiti od LCD-a. Za kraj ti predlažem da pažljivo pročitaš ovo.
jel iko čuo za nekoliko desetaka anti burn in tehnologija koje se danas ugrađuju u plazme? od recimo pomicanja pixela gore dolje lijevo desno,ti to ne primječuješ ali ne dozvoljava da se upeče slika....i takvih josh 10ak tehnologija.
Drugo,ja posjedujem dost velku plazmu od Panasonica,matrica im je danas ista kao u Pioneer Kuro plazme,koji inaće slovi za "the najbolja telka na svijetu".....manji model takve dođe soma eura. Pustili bumo Blue Ray film na njoj i na Phillips Aurei od 25.000....i onda bu se vlasnik plazme smijao gojazno,a vlasnik Auree(LCDa) plakao :)
bolji je lcd, lcd je stigao plazmu u kvaliteti slike, sati su jos u korist lcd-a i naravno jeftiniji su i dosta bolji izbro nego plazma
Ma sve ti to nije toliko bitno (ili stvarno nije bitno, ili je već odavno riješeno, ili su razlike zanemarive);
Možda bi u tom cjenovnom razredu bolji bio LCD, ali glavni razlog ti je sadržaj koji konzumiraš na TV-u - gledaš li više po danu (najvjerojatnije TV program) ili navečer (najvjerojatnije filmove, bilo TV program ili DVD). Plazma ima bolju crnu boju i dosta je kvalitetnija slika po mraku, dok je LCD pak bolji po danu. Naravno, sve to skupa pada u vodu na najskupljim modelima, ali za ovo što ti tražiš meni se taj SHARP čini sasvim OK.
Osobno imam takav model, samo manji (82 cm), koji sam odabrao upravo na osnovu ovoga što sam gore napisao, jer žena guta po TV cijeli dan (to joj spada u opis posla, ja gotovo da niti ne gledam TV). Kupili smo ga u HGspotu, gdje je imao više-manje jednaku kvalitetu slike kao i svi ostali na HD materijalu. Nakon što smo užicali tipa da nam prebaci na TV signal, jedino je ovaj SHARP u toj kategoriji držao dobru sliku, ostalo je sve bila katastrofa. SONY, Philips, LG, ... - strašno ispikselizirana slika, s primjetnim ghostingom u pojedinim slučajevima. Mi smo naš kupili prije nekih godinu dana za nešto manje od 4k kuna, tako da imaš kakvu-takvu orjentaciju.
bolji je lcd, lcd je stigao plazmu u kvaliteti slike, sati su jos u korist lcd-a i naravno jeftiniji su i dosta bolji izbro nego plazma
Daj neki dokaz da je LCD bolji od plazme, link na neki test, to šta ti pričaš je čista glupost uključujući i cijene.
EDIT: Veliki brat jel ti tvdiš da ja LCD bolji po danu ili je bolji kada je vanka na jakom svjetlu, ako si mislija na ovo drugo onda je istina no ni to nije neki problem najnovijim plazmama.
Samo se ti tjesi i uzivaj u lcd-u
I bas me to zanima koji je to lcd stigao recimo jedni Pioneer plazmu.
A kad uzmemou obzir jeftine lcd-ove u kojima su losi paneli jeftini dijelovi i los softver, to sigurno daje jednu vrhunsku sliku koja dere plazme po svim aspektima
EDIT: Veliki brat jel ti tvdiš da ja LCD bolji po danu ili je bolji kada je vanka na jakom svjetlu, ako si mislija na ovo drugo onda je istina no ni to nije neki problem najnovijim plazmama.
Zapravo, ne tvrdim ništa, samo prenosim informacije koje sam sakupio dok sam tražio TV za sebe (tj. ženu :);
A koliko sam skužio, LCD zbog načina stvaranja slike bolje podnosi svjetliju okolinu, dok se plazma bolje nosi s tamnom (tj. daje kvalitetniju, kontrastniju, sliku od LCD-a). Kada to staviš u kontekst cijene od ~4.500,00 kn, treba samo odabrati neki model ovisno o načinu konzumiranja video sadržaja. Pritom ja osobno ne bi uzimao plazmu u tom cjenovnom rangu, bez obzira na sve, ali već godinu dana ne pratim ništa na tom polju, tako da je lako moguće da griješim.
Inače, ne mislim na vanjski prostor, nego baš na unutarnji. Kod mene doma je npr. stan izuzetno dobro osvijetljen i nemam problema sa slikom iz niti jednog kuta.
Naravno da Plazme od 25.000,00 kn nemaju taj problem, ali ovdje ipak ne pričamo o tome...
Zapravo, ne tvrdim ništa, samo prenosim informacije koje sam sakupio dok sam tražio TV za sebe (tj. ženu :);
A koliko sam skužio, LCD zbog načina stvaranja slike bolje podnosi svjetliju okolinu, dok se plazma bolje nosi s tamnom (tj. daje kvalitetniju, kontrastniju, sliku od LCD-a). Kada to staviš u kontekst cijene od ~4.500,00 kn, treba samo odabrati neki model ovisno o načinu konzumiranja video sadržaja. Pritom ja osobno ne bi uzimao plazmu u tom cjenovnom rangu, bez obzira na sve, ali već godinu dana ne pratim ništa na tom polju, tako da je lako moguće da griješim.
Inače, ne mislim na vanjski prostor, nego baš na unutarnji. Kod mene doma je npr. stan izuzetno dobro osvijetljen i nemam problema sa slikom iz niti jednog kuta.
Naravno da Plazme od 25.000,00 kn nemaju taj problem, ali ovdje ipak ne pričamo o tome...
Ajme šta si sad nadrobija. Problem plazmi je taj šta preko panela imaju staklo(imaju to i neki LCD-ovi) i te se zbog toga prilikom izravnog izlaganja suncu stvaraju refleksije.
Sada spominješ i kut gledanja, ako sa kojom tehnologijom imaš tu problema onda je to LCD.
Inače ako se gleda SD signa onda je najbolja neka HD ready plazma, a ako se gleda HD onda neka NeoPDP fullHD plazma.
Imaju i govorim iz iskustva. Nije to neki sad veliki problem slika je dobra, kontrast je ok, nego je problem kao sto je vec napisano zbog stakla koje je reflektivno pa na tamnim scenema vidis odraz u ekranu ako je prostorija jace osvjetljena.
Ajme šta si sad nadrobija. Problem plazmi je taj šta preko panela imaju staklo(imaju to i neki LCD-ovi) i te se zbog toga prilikom izravnog izlaganja suncu stvaraju refleksije.
Sada spominješ i kut gledanja, ako sa kojom tehnologijom imaš tu problema onda je to LCD.
Inače ako se gleda SD signa onda je najbolja neka HD ready plazma, a ako se gleda HD onda neka NeoPDP fullHD plazma.
Ma sve pet, iskreno, niti ne zanima me puno zašto plazma ima taj problem, znam samo da bi kod mene došao do izražaja. pogotovo obzirom na bijeli zid nasuprot zida, te prozore s jedne i druge strane (okomito na zid na kojem stoji TV). I da, znam i da je plazma bolja za SD signal, ali me osobno puno više smeta distorzija formata slike, pa ako to mogu progutati (a moram)...
I uz sve to, o kojoj cijeni sada pričamo? Čovjek treba nešto do 4,5k kuna. Spada li ijedna od tih super plazmi u tu kategoriju? Jer, LCD-a možeš naći solidnih (ne mogu reći odličnih, jer nisu, ali za tu cijenu su vjerojatno najbolje što možeš dobiti).
Imaju i govorim iz iskustva. Nije to neki sad veliki problem slika je dobra, kontrast je ok, nego je problem kao sto je vec napisano zbog stakla koje je reflektivno pa na tamnim scenema vidis odraz u ekranu ako je prostorija jace osvjetljena.
No dobro, onda još i gore... Kao što sam rekao - sve ovisi o načinu na koji konzumiraš sadržaj na TV-u. Ako uglavnom gleda filmove navečer, onda svakako plazma, bez ograde.
Opet, to je samo moj savjet, tako da se nemam sada namjeru prepucavati. Na kraju će čovjek morati izvaditi novce iz svog džepa i sam odlučiti na što će potrošiti novac. Kao i uvijek, prije toga treba otići u par trgovina i uživo isprobati pojedine primjerke koji ga interesiraju. Iako čak niti to nije garancija, jer u trgovinama boje namjeste katastrofalno, ali se barem može vidjeti osnovna karakteristika matrice i kako se nosi s običnim TV signalom (ako je uopće bitan).
I uz sve to, o kojoj cijeni sada pričamo? Čovjek treba nešto do 4,5k kuna. Spada li ijedna od tih super plazmi u tu kategoriju? Jer, LCD-a možeš naći solidnih (ne mogu reći odličnih, jer nisu, ali za tu cijenu su vjerojatno najbolje što možeš dobiti).
Po malo većoj cijeni se može naći najbolji TV na svijetu za SD signal Panasonic TX-P37X10E, a po sličnoj i Panasonic TX-P37X10Y koji ima i MPEG4 prijemnik.
Po malo većoj cijeni se može naći najbolji TV na svijetu za SD signal Panasonic TX-P37X10E, a po sličnoj i Panasonic TX-P37X10Y koji ima i MPEG4 prijemnik.
Odlično, sada neka se još samo odluči gleda li više TV po danu ili navečer i ima svoj odgovor...
Hvala momci na korisnim informacijama.Tek sam sad u dilemi jer Tv program pratimo i preko dana,a bitno mi je da mogu kadkad pogledati film u 720p. rezoluciji preko kompjutora,eto to bi bila namjena TV-a.
Hvala momci na korisnim informacijama.Tek sam sad u dilemi jer Tv program pratimo i preko dana,a bitno mi je da mogu kadkad pogledati film u 720p. rezoluciji preko kompjutora,eto to bi bila namjena TV-a.
Ništa 1080p? Jedini problem HD ready televizorim stvaraju 1080i signali, sa 720p i 1080p nemaju nekog problema.
Ako ćeš kupit Pansonic plazmu onda ti nebi tribalo predstavljat gledanje tokom dana zbog jako dobrog antirefleksijskog filtra. Ne zaboravi da su plazme bolje od LCD-a za SD signal.