LCD oko 3-3.5k

poruka: 76
|
čitano: 14.844
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: LCD oko 3-3.5k

ok, iskreno, malo sam na kraju shvatio što kupiti od tv-a.

znači, bitno mi je da cijena ne prelazi ovaj rang  4000-4500 kuna, da je full hd, 102 cm ekran. i općenito, koja je razlika između lcd-a i plazme, odnosno što je bolje, i koju marku uzeti. neki govore panasonic, drugi lg, skroz sam zbunjen.....

planiram samo gledati televiziju, i možda koji put spojiti komp za odigrati neku igricu.

eto, što predlažete. zahvalan na bilo kojem odgovoru. i ako prelazi taj cjenovni rang, molim predložite, čisto da vidim o čemu se radi.

i hvala svima koji ste mi dosada pomogli

17 godina
neaktivan
LCD oko 3-3.5k

Sa koje se udaljenosti gleda TV? Ako je 3m ili više onda je nema smisla na tu dijagonalu uzet FullHD model.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

zašto nema smisla, možeš li pojasniti malo tu tvrdnju. pa mislim,hvala na odgovoru, ali zar forum ne bui trebao uizgledati, da kad se neka izreče tvrdnja, da je se i potkrijepi s nečim. ja tako pomažem ljudima u onim temama u koje se ja razumijem

15 godina
Evo ti čovjeka od kojeg sam učio, njega slušaj..:p
I upravo si naveo još jedan razlog zbog kojeg uzeti HD ready - SD signal (ili ti televizijski signal). Poznato je da SD signal bolje izgleda na HD ready-u nego na full HD-u..
Mada nekako sumnjam da će mo te uspjeti uvjeriti da je HD ready dovoljno dobar, jer je to vjerojatno ono - "sused ja imam ful HD televizor, ste vidli, vaš je sam HD redi..".

Btw. Bara, hvala na preporuci za X20E...definitivno nisam požalio što te poslušah..=)
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina

Zato što na tako maloj dijagonali (veća gustoća piksela) ljudskim okom s te udaljenosti ne možeš vidjeti razliku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 18:37 (DamageHigh).
15 godina
neaktivan

ma ja cijenim sve odgovore i zahvalan sam na njima. ali evo sad shvaćam kad si mi pojasnio stvari. i nisam ja taj šmeki tip koji mora imati sve naj naj, itekako slušam savjete, no jednako tako ih i provjeravam i volim čuti i druga mišljenj, jer tv se baš ne kupuje svaki dan.

ja još nisam dobio odgovor ovdje koja je temeljna razlika između lcd-a i plazme, što je bolje, da li udaljenost ima veze s tim što od to voje kupiti kao što nisam dobio odgovor koji je brand ono, da se neće požaliti.

to je isto kao kad mene netko pita koje bi napjanje za pc preporučio, pa ja odgovorim corsair, i objasnim radi čega i zašto....

o tome ja pričam, ispada da ljudi napišu jednu rečenicu i sad se ti misli. druga stvar bi bila da je u ovoj temi napisano 50 stranica i da sam ja lijen za pregledati napisano.

da je tako, ne bih rekao riječi.

a ovako,ja se unaprijed ispričavam na svim podpitanjima.

17 godina
neaktivan
LCD oko 3-3.5k

Mislim da su već neki ovdje napisali o prednostim plazme o LCD-om, više od toga ne triba reć, ako se ne varam DamageHigh i naxeem su rekli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nažalost, samo sam ovo dobio od kolege forumaša "Pa..uglavnom je plazma bolja. Osim ako se na TV-u igra, onda je bolji izbor LCD (zbog dinamičnih scena)" na što je drugi kolega naxeem rekao da je to potpuno pogrešno.

e pa toliko o odgovoru. e sad da ne ispadne da sam ja nezhvalan.....no never mind, tražit ću na drugom mjestu....

a ja sam samo tražio da mi se predloži full hd televizor, 102 cm, koji će služiti prvenstveno za gledanje, a ponekad i za igranje, dali lcd ili plazmu i zbog čega, i koji brand. to je sve što sam zamolio!!!

15 godina
mikica1 kaže...

ma ja cijenim sve odgovore i zahvalan sam na njima. ali evo sad shvaćam kad si mi pojasnio stvari. i nisam ja taj šmeki tip koji mora imati sve naj naj, itekako slušam savjete, no jednako tako ih i provjeravam i volim čuti i druga mišljenj, jer tv se baš ne kupuje svaki dan.

Ma kužim ja...tako smo i ja i stari u početku..odlučili smo kupit stvarno super televizor, jer kao što si rekao, ne kupuje se TV baš svaki dan i isto smo tupili s full HD-om (još manja dijagonala - 37") dok me neki forumaši (Bara) i tekstovi na netu nisu razuvjerili..

Btw. sorry što nisam odmah obrazložio kako treba, jer nije baš ugodno pisati zidove teksta s moba..{#}

mikica1 kaže...

ja još nisam dobio odgovor ovdje koja je temeljna razlika između lcd-a i plazme, što je bolje, da li udaljenost ima veze s tim što od to voje kupiti kao što nisam dobio odgovor koji je brand ono, da se neće požaliti.

Evo imaš ovdje dobar tekst da sad ne objašnjavam ovdje na dugo i široko..

Jedino što je to dosta stari tekst, pa se pod mane plazmi navode veća potrošnja i burn-in, što se poprilično promijenilo. Burn-in je gotovo eliminiran, a potrošnja se dosta približila LCD-ima (CCFL).

Ukratko, plazma ima bolju sliku. Svaki piksel "sam sebe osvijetljava", dakle ima izvora svijetlosti koliko i piksela, tako da imaš jako veliki kontrast. Također, i boje su uglavnom bolje na plazma televizorima.

Za brand - nisam ih imao mnogo - ovo mi je prva plazma, ali ti Panasonic sada definitivno mogu predložiti. Za ostale ne bih želio tvrditi pošto nisam posjedovao niti jedan drugi brand.

mikica1 kaže...
to je isto kao kad mene netko pita koje bi napjanje za pc preporučio, pa ja odgovorim corsair, i objasnim radi čega i zašto....

o tome ja pričam, ispada da ljudi napišu jednu rečenicu i sad se ti misli. druga stvar bi bila da je u ovoj temi napisano 50 stranica i da sam ja lijen za pregledati napisano.

da je tako, ne bih rekao riječi.

a ovako,ja se unaprijed ispričavam na svim podpitanjima.

Još jednom - ispričavam se, mob je kriv..{#}

Btw. nemaš se što ispričavati, forum za to i služi i zadovoljstvo mi je pomoći kome mogu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 18:49 (DamageHigh).
15 godina
neaktivan

I ja se ispričavam jer nisam bio strpljiviji, ali znaš kako je kad ukućani traže nešto, a ja istraživam što, kao i gdje. a kažem, ostao sam s televizijama još u vremenima otkad je sony trinitron nešto značio u svijetu televizora.

i sorry, nisam znao da si s moba.

uglavnom, sad imam konkretno od tebe napisano, i puno zahvaljujem!!!{#}

i naravno, ugnajvit ću kad nađem neki model da mi rečete vaše mišljenje

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 18:58 (mikica1).
15 godina

Da, znam kako je to..{#}

Nemaš problema, ako te još nešto zanima, samo pitaj..

Btw. čisto za informaciju..imaš inače ovaj mali znakić kod potpisa koji ti označava da je post napisan s mob-a:

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 19:01 (DamageHigh).
15 godina
neaktivan

evo čitam tekst, iz kojeg razloga su plazme jeftinije od lcd-a. ima li nekog racionalnog razloga za to.

i ovaj tekst što si mi poslao u linku mi je jako puno rasvijetlio stvari

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 19:06 (mikica1).
15 godina

Zbog zakona ponude i potražnje..najvjerojatnije. LCD-i se dosta bolje prodaju od plazmi. Možda su i jeftinije za proizvodnju, ali u to ne bih htio ulaziti. Možda da Bara kaže pokoju pametnu..:P

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Zbog zakona ponude i potražnje..najvjerojatnije. LCD-i se dosta bolje prodaju od plazmi. Možda su i jeftinije za proizvodnju, ali u to ne bih htio ulaziti. Možda da Bara kaže pokoju pametnu..:P

Kažu da je LCD skuplji za proizvodnju i to je to. Ima jedna zanimljiviost da trenutno Edge LED LCD-ovi dođu čak jeftinije u proizvodnji od ekvivalentnih CCFL LCD-ova(klasični LCD-ovi), a ovi prvi su čak 20-50% skuplji. Ja pak mislim da je je LCD tako skup jel se mora vratiti novac uložen u R&D.

15 godina
neaktivan

evo našao sam nešto , pa bih vas molio vašu ocjenu. čitao sam recenziju, prilično dobro pišu o ovoj tv.

TX-P42S20E panasonic

doduše, prelazi moj budžet, ali se nekako nadam da će za blagdane malo spustiti cijenu, ili se samo tome nadam

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 22:44 (mikica1).
17 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

evo našao sam nešto , pa bih vas molio vašu ocjenu. čitao sam recenziju, prilično dobro pišu o ovoj tv.

TX-P42S20E panasonic

doduše, prelazi moj budžet, ali se nekako nadam da će za blagdane malo spustiti cijenu, ili se samo tome nadam

Na udlajsnosti sa koje ti gledaš TV zbilja nema smisla uzimati FullHD TV. Inače prilično dobrse piše o svim Panasonic plazmama, od nejjeftiniji do najskupljih. Ako baš mora biti FullHD onda bi ja ipak preproručio G20, ima anti-refleksivni filter za razliku od ovih jeftinijih.

15 godina
neaktivan

možeš li mi reći s koje udaljenosti bi bilo efektivno uzeti full hd tv

17 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

možeš li mi reći s koje udaljenosti bi bilo efektivno uzeti full hd tv

50'' na 2,5m do 3 maksimalno.

15 godina
neaktivan

bara, sada gledam malo sve detaljnije ove modele i kako čitam de facto samo modeli sa nižom rezolucijom , poput modela x20 imaju dobro stapanje full hd panela sa sd signalom. jel to znači de facto da ću sd signal koji mi sada imamo na našim programima , ovim digitalnim imati lošiju sliku na full hd modelima.

onda je isplativije uzeti uzeti nešto poput x20.

ili nisam dobro shvatio

17 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

bara, sada gledam malo sve detaljnije ove modele i kako čitam de facto samo modeli sa nižom rezolucijom , poput modela x20 imaju dobro stapanje full hd panela sa sd signalom. jel to znači de facto da ću sd signal koji mi sada imamo na našim programima , ovim digitalnim imati lošiju sliku na full hd modelima.

onda je isplativije uzeti uzeti nešto poput x20.

ili nisam dobro shvatio

Uglavnom da, SDsignal je lošiji na FullHD panelima, naročito kod jeftinijih modela pa tako X20 ima bolji SD nego S20. Ipak kako skuplji FullHD modeli tipa G20 i V20 imaju bolju elektroniku pa to nije slučaj.

15 godina
neaktivan

Bara, da, sad malo više razumijevam ovu tematiku. a kako je sa lcd televizijama što se tiče fullhd. jel tu situacija jednaka glede one udaljenosti ili se takve televizije mogu gledati i sa veće udaljenosti. konkretno, ja imam oko 4 metra .

i sad sam u velikim dilemama što uzeti

17 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

Bara, da, sad malo više razumijevam ovu tematiku. a kako je sa lcd televizijama što se tiče fullhd. jel tu situacija jednaka glede one udaljenosti ili se takve televizije mogu gledati i sa veće udaljenosti. konkretno, ja imam oko 4 metra .

i sad sam u velikim dilemama što uzeti

Gledaj, uvijek ti možeš gledati TV sa veće udaljensotii, ali ja pričam o udaljenostima i dijagonalama na kojima ima efekta FullHD(1080p signal). TNa 4m bi se tribalo dobro odršit kesu i čak se može uzet bez problema nešto od 50'', čak i za SD signal.

LCD muku muči na brim scenama bilo koji, a posebicce oni 50Hz, oni čak ne mogu prikazati punu SD rezoluciju pri pokretima, a o HD da ne pričamo, čak dosta 100Hz modela ne može prikazati punu HD(720p) rezoluciju dok plazme nemaju takvih problema. Onda ipet crna boja na većini LCD-ova nije na razini onih kod plazmi.

15 godina
neaktivan

znači, definitivno predlažeš plazmu. i ja sam takvog mišljenja, prema ovom što sam pročitao do sada.

nego, ima li što jeftinije od nekih drugih marki, a da jeu nekom kvalitativnom rangu sa  panasonicom. ja bih rado išao na ovaj model g20 ali je oko 7000 kuna

17 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

znači, definitivno predlažeš plazmu. i ja sam takvog mišljenja, prema ovom što sam pročitao do sada.

nego, ima li što jeftinije od nekih drugih marki, a da jeu nekom kvalitativnom rangu sa  panasonicom. ja bih rado išao na ovaj model g20 ali je oko 7000 kuna

U 42'' konkurencija ima samo konkurente X20 modelu, a to konkurencija su samo LG i Samsung, oni tek od 50'' rade FullHD modele i općenit modele viših serija.

17 godina
neaktivan
LCD oko 3-3.5k
Ako gledaš samo TV program (SD) onda nemoj uzimati FullHD.
Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da, vidim, onda mi jedino preostaje skupljat lovu za model s20, on dođe oko 5000 kuna. koliko sam, iščitao, to je dosta solidan model. i nadam se da to nijewba š kriminalno stapanje sa sd signalom, jer ipak bih volio da htv ili novu gledam čisto. mislim, ili skuplat lovu za ovo ili ići na x20, jest manja rezolucija, ali je isto dobar tv. a ovo poviše bih rado, ali nema se, recesija je-:))))))

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 0:08 (mikica1).
17 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

da, vidim, onda mi jedino preostaje skupljat lovu za model s20, on dođe oko 5000 kuna. koliko sam, iščitao, to je dosta solidan model

Realno ti se, pogotovo na tvoju mostroznu udaljsnot od TV-a, to ne isplti, X20 ti je i više nego dovoljan. Inače ovogodišnje Panasonic plazme su sve redom Highly Recomeded, neke čak i Reference.

15 godina
neaktivan

iskreno, ja sam cijelo vrijeme bio u zabludi, i mislio da ću kupnjom full hd modela nešto više dobiti, a koliko sada vidim, neću dobiti ništa.

imam satelitsku, ali koliko znam svi ti free to air još ne emitiraju ništa u full hd. u principu me zanima , neki film u full hd,kako bi se ponašao na x20, jer kako vidim iz recenzije "ovaj model može bez problema primiti 1080p signal, koji će downscalirati na svoju nativnu HD ready rezoluciju (1024×768) piksela."

17 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

iskreno, ja sam cijelo vrijeme bio u zabludi, i mislio da ću kupnjom full hd modela nešto više dobiti, a koliko sada vidim, neću dobiti ništa.

imam satelitsku, ali koliko znam svi ti free to air još ne emitiraju ništa u full hd. u principu me zanima , neki film u full hd,kako bi se ponašao na x20, jer kako vidim iz recenzije "ovaj model može bez problema primiti 1080p signal, koji će downscalirati na svoju nativnu HD ready rezoluciju (1024×768) piksela."

I tu ti piše kao što je, TV uredno prikaže 1080p materijal, naravno mora ga samo downscalirat. Na 42'' za pravi užitak u FullHD materijalu bi trebao gledat FullHD TV na nekih 2m udaljenosti, čak i manje. Sve u svemu X20 je tebi dovoljan sa 4m ne samo u dimenziji od 42'' nego čak i u 50''.

17 godina
neaktivan
LCD oko 3-3.5k
Pa, ako se igraš, ili gledaš blu-ray filmove, FullHD će ti biti zanimljiv. Ja sjednem 2m od TV-a kad igram CoD, ili gledam FHD film jer mi je 42" ipak premalo na 3m - čak se spontano približim (sjedneš u podnožje kauča itd). Već na 3m vidiš razliku HD i FHD, ali sve sitne detalje i kino osjećaj ipak na 2-2.5m.
Doživljaj je poseban :)
Za 4m ja bih uzeo 50" ekran, obavezno. 42" ti je malo.
Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice