Grom mi sprzio telku !

poruka: 22
|
čitano: 20.360
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

Grom mi je spalio telku a pod garancijom je u extreme digitalu. Dal mogu dobit novu ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 2 hvala 1
15 godina
Re: Grom mi sprzio telku !
Damir1908 kaže...

Grom mi je spalio telku a pod garancijom je u extreme digitalu. Dal mogu dobit novu ? 

mislim da ne, jer oni ne odgovaraju za stetu nastalu prirodnom pojavom ili naglim elektricnim udarima.. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 19:10 (zagy15061984).
16 godina
neaktivan
zagy15061984 kaže...
Damir1908 kaže...

mislim da ne, jer ono ne odgovaraju za stetu nastalu prirodnom pojavom ili naglim elektricnim valovima.. 

Ma kao da ce skuzit da ga je rokno grom , ako nema paljevine nema šanse da skuze.

13 godina
neaktivan
zeroname kaže...
zagy15061984 kaže...
Damir1908 kaže...

mislim da ne, jer ono ne odgovaraju za stetu nastalu prirodnom pojavom ili naglim elektricnim valovima.. 

Ma kao da ce skuzit da ga je rokno grom , ako nema paljevine nema šanse da skuze.

to sam i mislio 

14 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

napravi se lud i odnesi. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

Starci bacili kutiju, racun nemozemo nac. Poslo mail ED da pitam jel mogu izvuc racun preko serial numbera i slikao sam im :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Grom mi sprzio telku !

Kao što kolega gore reče,jednostavno se pravi lud,i smisli šta ćeš im reći kako si otkrio da ne radi(da li se ugasila,ili se nije htjela upaliti i sl.).Što se tiče toga,može proći,ali ako je bila u pitanju velika cifra napona,bit će vidljivi tragovi.Sa strane HEP-a ili bilo kojeg drugog opskrbitelja nećeš dobiti odštetu,to je sigurno.

If abortion is murder,then a blowjob is cannibalism

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Apsurdistan kaže...

Kao što kolega gore reče,jednostavno se pravi lud,i smisli šta ćeš im reći kako si otkrio da ne radi(da li se ugasila,ili se nije htjela upaliti i sl.).Što se tiče toga,može proći,ali ako je bila u pitanju velika cifra napona,bit će vidljivi tragovi.Sa strane HEP-a ili bilo kojeg drugog opskrbitelja nećeš dobiti odštetu,to je sigurno.

Pa rijec je o ovom modelu.. LG 32LN5400 . Sta kazete dal bi ja to mozda mogao popraviti il je steta prevelika unutra? 

14 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

Ako tu moraš pitat nas jel ga možeš popravit najvjerojatnije nemožeš. Mislim možeš ga rastavit i ako imaš srece treba samo osigurac promjenit ako je napon bio veci pa je probilo šanse su da je više toga poprženo.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !
Idem smjer elektrotehnicara pa pitam jer vidim da televizor ima maticnu na kojoj su konektori i ploca od napajanja. Al ovo me najvise zanimalo dal je samo osigurac otisao, ono sto me brine jest to sto mislim da je i kroz napajanje i preko HDMI ulaza grom prosao jer je bio spojen sa resiverom koji ima antenu na kuci (maxtv) ... Belaj ?! :/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Damir1908 kaže...
Idem smjer elektrotehnicara pa pitam jer vidim da televizor ima maticnu na kojoj su konektori i ploca od napajanja. Al ovo me najvise zanimalo dal je samo osigurac otisao, ono sto me brine jest to sto mislim da je i kroz napajanje i preko HDMI ulaza grom prosao jer je bio spojen sa resiverom koji ima antenu na kuci (maxtv) ... Belaj ?! :/

Za ubuduče pogledaj dolnje postove,Nevinašce i drži se preventive pa nabavi takvu kvalitetnu prenaponsku zaštitu i onda moš mirnije spavat to sigurno.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-udario-pc/190560.aspx?page=0&jumpto=3732222&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !
Sta kazes da je sve oslo ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

pazi, grom nije puko u TV, nego je prošo veći napon kroz struju....odnesi i pravi se lud ali imaju oni u servisu testere za tako nešto, nije samo da ode osigurač...tako da probaj al se ne nadaj!!

ubuduće čuvaj kutiju i račun.{#}

0 0 hvala 0
14 godina
zlatkor kaže...

pazi, grom nije puko u TV, nego je prošo veći napon kroz struju....odnesi i pravi se lud ali imaju oni u servisu testere za tako nešto, nije samo da ode osigurač...tako da probaj al se ne nadaj!!

ubuduće čuvaj kutiju i račun.{#}

Kolega, malo nam ovo boldano pojasnite, molim vas jer zvuči jako zanimljivo, makar i ostalo ima podosta potencijala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 21:59 (Tiby).
14 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

nikad neznas kad ce novi tesla da se izdigne iz pepela.. 

xfact
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rambox kaže...
Damir1908 kaže...

Za ubuduče pogledaj dolnje postove,Nevinašce i drži se preventive pa nabavi takvu kvalitetnu prenaponsku zaštitu i onda moš mirnije spavat to sigurno.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-udario-pc/190560.aspx?page=0&jumpto=3732222&sort=asc&view=flat

To ti mozes macku o rep staviti, tamo gdje grom udari nista vise ne radi tako da jedina zastita je iskljuciti uredjaj iz struje.Sva ta zastita koja se moze kupiti nije zastita od udara groma iako se navodi da je ljudi nasjedao na to.. to je inace zastita ako se ima nekvalitetnu struju dakle sa malim oscilacijama napona i jedino u tom slucaju mogu razni kucni uredjaji za zastitu pomoci. Postoje skupi uredjaji za razna postrojenja tvornice koji su za zastitu od groma i kod takvih uredjaja su sanse 50/50 da ce zastiti pstrojenje.

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
13 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !
UPDATE: stari je dao telku kucnom prijtelju i kaze da je grom kroz antenu tj. HDMI ulaz proso i sprzio taj dio telke kao Plocu za ulaze. Pitanje sad je to da telka ne pali sto znaci da je i dalje struja isla a ulazno napajanje nije skureno , inace telka je imala osigurac od groma al eto meni nije pomoglo ... Sta da radim ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
draw kaže...

To ti mozes macku o rep staviti, tamo gdje grom udari nista vise ne radi tako da jedina zastita je iskljuciti uredjaj iz struje.Sva ta zastita koja se moze kupiti nije zastita od udara groma iako se navodi da je ljudi nasjedao na to.. to je inace zastita ako se ima nekvalitetnu struju dakle sa malim oscilacijama napona i jedino u tom slucaju mogu razni kucni uredjaji za zastitu pomoci. Postoje skupi uredjaji za razna postrojenja tvornice koji su za zastitu od groma i kod takvih uredjaja su sanse 50/50 da ce zastiti pstrojenje.

Sori ali lupaš gluposti na kubik,Izlanuo sejer kak sam več puno puta rekel u 95% slučajeva kod udara Groma negdje u blizini, ljudima uređaji stradaju od prilično slabog preopterečenja s obzirom da tu govorimo o udaru Groma.Svaka preventivna zaštita je dobro došla, ako se ti bojiš epskog udara groma koji sruši pola kuče onda izvoli i živi dalje u strahu.U praksi ljudi ne mogu isključit sve uređaje, jer nemaju vremena ili ih nema doma itd razlozi su razni u praksi.Za kraj ti meni objasni jel, šta se dogodilo u ovom dole slučaju jer ja to nisam izmislil to se stvarno dogodilo.Jesi ti uopče pročital kaj sam napisal u dolnjem postu, dakle zakaj uređaji koji su bili spojeni na prenaponsku zaštitu nisu krepali???{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 17:39 (rambox).
13 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

Telku sam poslo. U MR servisu je. Vidit cemo sta ce bit ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

Evo stiglo je u Mr servis

Artikl:LG LED TV 32LN5400

Status naloga:3 - Čeka dijelove/podrškuOpis radova:naručen mainboard
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Sori ali lupaš gluposti na kubik,Izlanuo sejer kak sam več puno puta rekel u 95% slučajeva kod udara Groma negdje u blizini, ljudima uređaji stradaju od prilično slabog preopterečenja s obzirom da tu govorimo o udaru Groma.

Kod udarca u blizini, prenaponska zaštita može pomoći protiv dodatne struje inducirane u vodičima. Kod direktnog udarca munje takva zaštita je drek na šibici. Ali u takvim situacijama imaš drugih briga na pameti a ne je li ti telka preživjela :D

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
13 godina
neaktivan
Grom mi sprzio telku !

Evo zamjenjena ploca za utore i kaze da je servis zavrsen. 

hvala svima na pomoci cekam da stigne {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice