Problem sa antenom

poruka: 3
|
čitano: 474
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 dana
Problem sa antenom

Pozdrav svima.

Imam jedan problem sa antenom i televizorom. Nekako sam siguran da bi mi netko na forumu mogao pomoci, bez da antenu moram vracati.

Naime, kupio sam DVB-T2-Antenu Oehlbach u Njemackoj (ima super recenzije), prikljucio je na televizor (LG OLED55B42LA, ima DVB-T2 prijemnik), pokrenuo pretragu programa, ali televizor ne pronalazi niti jedan jedini kanal. Udaljenost stana od televizijskog odasiljaca je otprilike 10 km zracne linije. Inace je na televizor spojena kablovska preko optickog WLAN-Routera (ima preko 200 kanala).

Antenu zelim dodatno, jer zelim prosiriti broj programa koji kablovski operateri u BiH (zivim uz granicu sa HR) ne nude (npr. NOVA HR, Doma TV itd) ili eventualno samo koristiti antenu, ako bi broj i kvaliteta kanala bio zadovoljavajuci, a kablovsku odjaviti (jer u stanu boravim povremeno).

Drugi problem je, uz preduvjet da antena funkcionira, kako povezati kablovsku i antenu istovremeno, jer obje koriste isti antenski prikljucak, a na TV-u je samo jedan. Da li bi to moglo funkcionirati sa dvostrukim razdjelnikom za antenu.

Zahvaljujem unaprijed.

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problem sa antenom

Domet do odašiljača ovisi o optičkoj vidljivosti prema tim odašiljačima , dakle brda, zgrade, šume i smetnje od 3G/4G/5G odašiljača znače manji domet.

DVB-T2 je tip modulacije i nema apsolutno nikakve veze sa antenama kao i "recenzije" jer su 99% laži trgovačke.

Što se tiče antena uvjek su bolje vanjske a za izbor treba znati da li je potreba za jedan pravac ili za više pravaca (možda i više antena treba).

Kablovska je većinom na VHF kanalima pa se jednostavnim udruživačem VHF / UHF ulazima može izlaz spojiti na TV.

Dosta o stanju odašiljača i ostalih savjeta u BiH imaš ovdje : https://satelitskiforum.com/sf/forum/index.php?thread/525-dvb-t-bih/

14 godina
Re: Problem sa antenom
Pseudomonas kaže...

Pozdrav svima.

Imam jedan problem sa antenom i televizorom. Nekako sam siguran da bi mi netko na forumu mogao pomoci, bez da antenu moram vracati.

Naime, kupio sam DVB-T2-Antenu Oehlbach u Njemackoj (ima super recenzije), prikljucio je na televizor (LG OLED55B42LA, ima DVB-T2 prijemnik), pokrenuo pretragu programa, ali televizor ne pronalazi niti jedan jedini kanal. Udaljenost stana od televizijskog odasiljaca je otprilike 10 km zracne linije. Inace je na televizor spojena kablovska preko optickog WLAN-Routera (ima preko 200 kanala).

Antenu zelim dodatno, jer zelim prosiriti broj programa koji kablovski operateri u BiH (zivim uz granicu sa HR) ne nude (npr. NOVA HR, Doma TV itd) ili eventualno samo koristiti antenu, ako bi broj i kvaliteta kanala bio zadovoljavajuci, a kablovsku odjaviti (jer u stanu boravim povremeno).

Možeš probati ručno pretraživanje, pronađi odašljač na karti i vidi kanale i frekvencije, pa pretražuj po određenom kanalu. U tom modu bi trebao vidjeti hvataš li uopće signal.

https://oiv.hr/hr/usluge-i-platforme/oiv-dtv-dvb-t2-digitalna-zemaljska-televizija/karta-odasiljackih-lokacija-digitalne-zemaljske-televizije/

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:42 (sosta).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice