DVB-T MPEG-4 receiver - preporuka

poruka: 21
|
čitano: 48.018
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Koji mi najjeftiniji MPEG-4 DVB-T receiver možete preporučiti (i gdje u Zagrebu ga mogu nabaviti), a da solidno odrađuje za što je namijenjen?
Koristio bih ga vikendom u Zagorju za gledanje SLO kanala.

Koji mi od niže navedenih možete preporučiti?
Mercatone - Mustek M820HD – 600 kn
MKE- OPTIBOX T1000 HDCX – 1.000 kn (preskupo)
Prosat - STRONG SRT 8100 HD USB – 670,00 kn
Ili znate za neki drugi, gdje i kod koga?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: DVB-T MPEG-4 receiver - preporuka
Matozan kaže...
Koji mi najjeftiniji MPEG-4 DVB-T receiver možete preporučiti (i gdje u Zagrebu ga mogu nabaviti), a da solidno odrađuje za što je namijenjen?
Koristio bih ga vikendom u Zagorju za gledanje SLO kanala.

Koji mi od niže navedenih možete preporučiti?
Mercatone - Mustek M820HD – 600 kn
MKE- OPTIBOX T1000 HDCX – 1.000 kn (preskupo)
Prosat - STRONG SRT 8100 HD USB – 670,00 kn
Ili znate za neki drugi, gdje i kod koga?

Strong si uzmi i ne bu bio problema sigurno to je poznata stara japanska firma i cak nije skupo s obzirom na kvalitetu i kaj sve nudi.Cool

http://www.strong.tv/tvweb4/index.php?id=1946

http://www.strong.tv/tvweb4/fileadmin/bilder/rear/HR/8100_RP.png

http://www.strong.tv/tvweb4/fileadmin/bilder/front/HR/8100_FP.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 15:27 (rambox).
16 godina
protjeran

I ja glasam za Strong, iako sam testirao Iskra 4000 i iznenadio me kvalitetom i stabilnosti!!!"

Čak ima i ispis na prednjoj strani o podacima i programu!! Dot-matrix display!Osmijeh Otraga 2x scart, AV out, component, s/PIDF, RS 232...puno bolje nego hprpa kineza

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam i ja strong za nesto manje od 600 kn mpeg4 moja iskustva:

-slika je malo losija vide se pixeli na nekim prog

-ocito da mi daljinski od TVa radi na istoj frekvenci sa ovim od stronga jer dok nes stiscem na daljinskom od TVa na strongu se pojacava ili smanjuje zvuk istovremeno

-sleep je cudan nemozes odredjeno stavit kada da se izgasi nego stavis 1 hour i onda se ugasi za 1 sat ako nista ne stisces npr ako spavas :X

-USB je sve ok probao sam filmice i glazbu i slike sve je ok samo sto nemas npr podlogu od titlova da stavis kao npr sivu i jos da se vidi prijeko toga nego bas bez iceg ili potpuno ispunjeno nekom bojom

-titlovi ne podrzavaju nase znakove ako imas u titlovima š ili ž biti ce samo praznina a ko imas č ili ć biti ce ono aE ili nes cudni znakovi

-ako ga povezem scart-scart losija je slika a ako scart-na one 3 crveno bijelo i žuto onda ja bolja (nezz kak se taj ulaz zove)

-teletext je ruzan (po meni grozan font) i nekad zna dugo trazit

-jako rijetko se slika ono na tren raspadne (jako rijetko)

-nema hrvatski meni

-isprva mi nije htio prebacit HTV1 na ch 001 nego je bio na 009 i nisam mogao to se cudno samo od sebe rijesilo sutradan :S

ako se jos cega sjetim :D

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dmanz kaže...

-ocito da mi daljinski od TVa radi na istoj frekvenci sa ovim od stronga jer dok nes stiscem na daljinskom od TVa na strongu se pojacava ili smanjuje zvuk istovremeno

-sleep je cudan nemozes odredjeno stavit kada da se izgasi nego stavis 1 hour i onda se ugasi za 1 sat ako nista ne stisces npr ako spavas :X

-USB je sve ok probao sam filmice i glazbu i slike sve je ok samo sto nemas npr podlogu od titlova da stavis kao npr sivu i jos da se vidi prijeko toga nego bas bez iceg ili potpuno ispunjeno nekom bojom

-titlovi ne podrzavaju nase znakove ako imas u titlovima š ili ž biti ce samo praznina a ko imas č ili ć biti ce ono aE ili nes cudni znakovi

-ako ga povezem scart-scart losija je slika a ako scart-na one 3 crveno bijelo i žuto onda ja bolja (nezz kak se taj ulaz zove)

-nema hrvatski meni

-isprva mi nije htio prebacit HTV1 na ch 001 nego je bio na 009 i nisam mogao to se cudno samo od sebe rijesilo sutradan :S

Ti bokca pa normalno da su budu videli pixeli ak si ga spojil na LCD 32 ili vise kad je rezolucija emitiranja kod nas i takva ce ostat izgleda 720-576 a svaki LCD nema manju rezoluciju od 1366-768.Smijeh Kak se onda nece vidjet pixeli moraju se vidjet tj slika ne valja na LCD od 1920-1080 rezolucije pogotovo to je tak i takva je situacija na svim LCD-ima s tom rezolucijom bez bzira an DVB-T prijemnik tj marku drukcje ne moze pisi žalbu HTV-u smotanom i ostalim odgvornima.Nevinašce Ak svaki DVB-T prijemnik spojis na obican klasican TV znaci CRT recimo 32 ili 80CM slika ce bit itekak dobra jer su ti televizori ionak na rezoluciji od 720-576 i to je to. Svako ko misli da bude na LCD TV visoke rezolucije digitalna slika dobro izgledala grdno se vara jer ne moze zbog male rezolucije emitiranja standardne SD digitalne rezolucije kod nas od 720-576 uglavnom imas veliki LCD a slika je ko dinamova predstava u evropi.SmijehCool

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
dmanz kaže...

-nema hrvatski meni

Ti bokca pa normalno da su budu videli pixeli ak si ga spojil na LCD 32 ili vise kad je rezolucija emitiranja kod nas i takva ce ostat izgleda 720-576 a svaki LCD nema manju rezoluciju od 1366-768.Smijeh Kak se onda nece vidjet pixeli moraju se vidjet tj slika ne valja na LCD od 1920-1080 rezolucije pogotovo to je tak i takva je situacija na svim LCD-ima s tom rezolucijom bez bzira an DVB-T prijemnik tj marku drukcje ne moze pisi žalbu HTV-u smotanom i ostalim odgvornima.Nevinašce Ak svaki DVB-T prijemnik spojis na obican klasican TV znaci CRT recimo 32 ili 80CM slika ce bit itekak dobra jer su ti televizori ionak na rezoluciji od 720-576 i to je to. Svako ko misli da bude na LCD TV visoke rezolucije digitalna slika dobro izgledala grdno se vara jer ne moze zbog male rezolucije emitiranja standardne SD digitalne rezolucije kod nas od 720-576 uglavnom imas veliki LCD a slika je ko dinamova predstava u evropi.SmijehCool

ko reko da imam LCD :D imam crt neki, da i imam slozeno na 720p jer na 1080 je grdo a pikseli nije tako lose malo se jako vidi i to ne na svim programima neki su super

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 18:09 (dmanz).
15 godina
neaktivan

-nema hrvatski meni

Da li netko zna da li je moguce rijesti ove probleme, pogotov font na teletextu izgleda grozno....

16 godina

http://www.wgt.si/izdelek/2223/Denver-MPEG-4-DVB-T-Sprejemnik

ja sam nabavio 3 komada denver, i prezadovoljan sam, samo što ih nema u hr, i po meni bolji je od stronga, jer mi se kolega stalno žali a ima taj strong.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
17 godina
urbis72 kaže...

-nema hrvatski meni

Da li netko zna da li je moguce rijesti ove probleme, pogotov font na teletextu izgleda grozno....

A kako si ga spojio sa telkom, MPEG-4 DVB-T receiver je najbolje spajat sa HDMI kablom, meni je spojen na LCD 32" i sve ok, a kaj se tiće teleteksta to je stvar softwera i eventualno neke nadogradnje novim firmwareom

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
15 godina
neaktivan

Spojen sa scartom na CRT televizor.....

znam da je stvar softwera ali netko mora i to napraviti.....:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 11:23 (urbis72).
16 godina

A na sta se kolega stalno zali na Strongu, Strong radi izvrsno nikakvih problema, ali i Denver je makina i cak ima vise nego Strong, moze i snimati na USB ili externi HDD, a i Xoro HRT7500 nije los isto snima na USB ili externi HDD.

15 godina
neaktivan

najbolji i najjeftiniji je vivax mpeg4 u intersparu 450 kn

hrvatska
15 godina
dal se moze mpeg-4 gledati na obicnom tv-u sa odgovarajucim resiverom?
15 godina

Najpovoljniji bi bio Infinity 8000Hd, košta nekih 400kn, vrti avi, mkv, titlove, snima, ima 2xusb, prepoznaje ntfs diskove...

MPEG4 prijemnik se može spojiti i scartom na bilo koji TV (CRT, LCD, PLASMA... čak i crnobijeli ako ima scart ulaz) i tako gledati HD ili MPEG4 kanali.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav. Ako ste zainteresovani za DVB-T resivere možete me kontaktirati,nalazim se u Gradišci-Bosanska strana.

Resiveri su Ferguson odličnog dizajna,Mpeg-4.podržavaju ugradnju hard diska do 500GB,imaju PIP opciju.Cijena 30Eura.

14 godina
neaktivan

Neznam da li je otišla poruka.Znači DVB-T Ferguson,uvoz iz Velike Britanije.Podrška za hard disk 500GB,cijena 30Eura,nalazim se u Gradišci-Bosna. Na više komada niža cijena.Poz.

zoranbr@hotmail.com

15 godina
neaktivan

Ako vas zanima receiver DVB-T Opticum FT15P MPEG-4 imate u Pevecu na prodaji i košta 299kn. Ja sam tog kupio i zadovoljan sam. Lovi sve. Samo nema hrvatski menu.

Nenad, PC sam svoj majstor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nello kaže...

Ako vas zanima receiver DVB-T Opticum FT15P MPEG-4 imate u Pevecu na prodaji i košta 299kn. Ja sam tog kupio i zadovoljan sam. Lovi sve. Samo nema hrvatski menu.

Ima hrvatski menu.Ja sam ga isto kupio u Pevcu i ima hrvatski menu 100% ... zapravo menu je identični/isti kao i na digitalnom prijemniku NitroBox 4004T USB jedina razlika između ta dva prijemnika šta NitroBox 4004T USB uz mpeg-4 posjeduje i HD

Opticum FT15P jeftiniji je u dučanu "MKE" jer cijena mu je manja nego u Pevcu za 100 kuna  

Cijena u "MKE" : http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=56&products_id=654

Samo za one koji hoće gledat multimediju kao npr. divx filmove na dotičnom prijemniku to nije moguče kao ni na NitroBox-u 4004T USB , tako da vas ne zavara ovo USB... na USB možete snimati i ubacivati softvere...

Softver za Opticum FT15P:

http://www.4shared.com/dir/32496219/49cf246b/sharing.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 0:20 (sinizgb).
15 godina
neaktivan
sinizgb kaže...

Ima hrvatski menu.Ja sam ga isto kupio u Pevcu i ima hrvatski menu 100% ... zapravo menu je identični/isti kao i na digitalnom prijemniku NitroBox 4004T USB jedina razlika između ta dva prijemnika šta NitroBox 4004T USB uz mpeg-4 posjeduje i HD

Opticum FT15P jeftiniji je u dučanu "MKE" jer cijena mu je manja nego u Pevcu za 100 kuna  

Samo za one koji hoće gledat multimediju kao npr. divx filmove na dotičnom prijemniku to nije moguče kao ni na NitroBox-u 4004T USB , tako da vas ne zavara ovo USB... na USB možete snimati i ubacivati softvere...

Zahvaljuljem na objašnjenju. Vidim da na MKE stranici bila 299 pa je sada pala na 199kn. što se tiće hrvatsku menu baš i nema samo na engleskom jeziku. Prilikom snimanja na filma na USB i testirano na komp i sada sve šljaka na filmovima...

Nenad
14 godina
protjeran
Nello kaže...
sinizgb kaže...

Zahvaljuljem na objašnjenju. Vidim da na MKE stranici bila 299 pa je sada pala na 199kn. što se tiće hrvatsku menu baš i nema samo na engleskom jeziku. Prilikom snimanja na filma na USB i testirano na komp i sada sve šljaka na filmovima...

Cijena u MKE je pala odmah drugi dan nakon službenog  uvođenja digitalne-tv u hrvatsku... dok je u Pevcu mislim i sada ona cijena od 300 - 1 kunu...

Šta se tiče hrvatskog menia ja sam kupio isto u Pevcu dotični prijemnik i ima hrvatski meni nisam mogao napraviti screenshot tv-ekrana ali sam poslikao sa fotoaparatom  tv i u prvom privitku je slika kako to izgleda na mom tv-u (hrvatski meni) na kojeg je priključen Opticum FT15P  ne samo da ima hrvatski meni nego i epg i teletekst su na hrvatskom (latiničnom) meniu,to šta neki neznaju podesiti Opticum FT15P na hrvatski jezik to je druga stvar..

U drugom privitku je verzija softvera koji mi je ubačen u Opticum FT15P ,ali nisam ništa ni dirao kad sam kupio u Pevcu prijemnik odnosno nisam ubacivao nikakv novi softver jer i ovak sve radi super naravno sa hrvatskim meniem..

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 22:39 (sinizgb).
15 godina
neaktivan
sinizgb kaže...

Cijena u MKE je pala odmah drugi dan nakon službenog  uvođenja digitalne-tv u hrvatsku... dok je u Pevcu mislim i sada ona cijena od 300 - 1 kunu...

Šta se tiče hrvatskog menia ja sam kupio isto u Pevcu dotični prijemnik i ima hrvatski meni nisam mogao napraviti screenshot tv-ekrana ali sam poslikao sa fotoaparatom  tv i u prvom privitku je slika kako to izgleda na mom tv-u (hrvatski meni) na kojeg je priključen Opticum FT15P  ne samo da ima hrvatski meni nego i epg i teletekst su na hrvatskom (latiničnom) meniu,to šta neki neznaju podesiti Opticum FT15P na hrvatski jezik to je druga stvar..

U drugom privitku je verzija softvera koji mi je ubačen u Opticum FT15P ,ali nisam ništa ni dirao kad sam kupio u Pevcu prijemnik odnosno nisam ubacivao nikakv novi softver jer i ovak sve radi super naravno sa hrvatskim meniem..

Koliko vidim da su ubacili hrvatski jeziku dok moj još nije ali je takav kupljen u originalu, ali sam primjetio da kod Language baš i nema hrvatski jezik. Onaj link što si dao, skinuo sam hrvatski menu i instalirao putem USB i zasad sve šljaka i s tavana kod antenskog razdjelnik kojim je spojen dvije antene sa pojačalom i koji je kod razdjelnik zahrđalo i potom sve očistio i poslije čišćenja iznenađuje dobila dosta jak signal. Zasa odlično radi na mpeg-2 i mpeg-4.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 17:44 (Nello).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice