Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.364.359
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Drugovi, evo uzeo sam i ja pokučni 

http://beta.speedtest.net/result/6335588213

Prvi speedtest na lan-u...PREZADOVOLJAN! 124mbps dl i 36ul (Tcom vdsl mi je bio oko 40mbps dl)

Ali ali ali...na wlan-u je malo drugačija priča - 43mbps dl i ul

Zanima me dali mogu napraviti bilo kaj da na wifiju to dignem na barem nekih 70-80?

Jer koliko god ovo na lan-u bilo super, ipak ne mogu uvijek imati uštekani laptop, a i na mobu bih htio imati te lude brzine 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Teško da možeš povećati brzinu preko Wi-Fija. Ja imam 100/100 preko optike, ali preko Wi-Fija maksimalno dobivam cca. 50/50.

16 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Drugovi, evo uzeo sam i ja pokučni 

http://beta.speedtest.net/result/6335588213

Prvi speedtest na lan-u...PREZADOVOLJAN! 124mbps dl i 36ul (Tcom vdsl mi je bio oko 40mbps dl)

Ali ali ali...na wlan-u je malo drugačija priča - 43mbps dl i ul

Zanima me dali mogu napraviti bilo kaj da na wifiju to dignem na barem nekih 70-80?

Jer koliko god ovo na lan-u bilo super, ipak ne mogu uvijek imati uštekani laptop, a i na mobu bih htio imati te lude brzine 

preko wifija imaš tako malo jer je max 75 mbita preko N standarda. ako želiš više sa 1x1 antenom moraš ić barem na AC standard 5ghz, on je max 150 mbita na 1x1 antenama.

14 godina

A ježi ga onda 

Šteta... A niš, na čestim mjestima ću ga onda štekati kablom

ranko091 kaže...

preko wifija imaš tako malo jer je max 75 mbita preko N standarda. ako želiš više sa 1x1 antenom moraš ić barem na AC standard 5ghz, on je max 150 mbita na 1x1 antenama.

Može malo jasnije za mene laika ako nije problem?

Dali to mogu u postavkama rutera srediti ili trebam nešto više?

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 20:30 (speedy56).
15 godina
neaktivan

Standard koji podržava taj ruter (dakle 801.11n) podržava brzine do 75 Mb/s i to je maksimalno koliko možeš postići u idealnim uvjetima. Da bi mogao dobiti cijelu brzinu, router i uređaj bi trebali biti kompatibilni 802.11ac standardom. Problem je u tome što za to moraš nabaviti dodatnu opremu koja i nije baš tako jeftina.

10 godina
neaktivan

Ti gigabitni portovi koje spominjete... Čemu to zapravo služi i zašto je to dobro imati kad se radi o ovom pokućnom internetu?

Meni u kući sve radi preko wifi, u svim telkama imam wifi tako da za tim nemam neku potrebu?

Kolega prije nekoliko stranica je opisao rješenje svog problema sa pucanjem veze, nakon testiranja na 4, 5 različitih rutera, može li se po tome zaključiti da je onaj bijeli iz tele 2 ok za uzeti ili ipak tražiti nešto bolje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Ti gigabitni portovi koje spominjete... Čemu to zapravo služi i zašto je to dobro imati kad se radi o ovom pokućnom internetu?

Pa za spajanje računala i drugih uređaja kabelom. Spajanjem računala ili nekog drugog uređaja kabelom, dobivaš veću brzinu interneta i stabilnost mreže. Gigabitnim ethernetom možeš dobiti brzine i do 1 Gb/s dok preko Wi-Fija maksimalno dobivaš 75 Mb/s (realno 50 Mb/s), osim ako nemaš router i uređaj koji podržava 802.11ac standard.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 21:00 (Marko :D).
10 godina
neaktivan

Ja razumijem što znače portovi, no zašto gigabitni? Zar taj bijeli iz tele2 nema te portove?

15 godina
neaktivan

Zato što gigabitni portovi mogu prenositi brzinu do 1 Gb/s. Obični fast ethernet može prenositi brzinu do 100 Mb/s što je malo, pogotovo, ako imaš internet brzine preko 100 Mb/s. Najvjerovatnije ne bi mogao ni dobiti punih 100 Mb/s već negdje 70-80 Mb/s. Ne znam ima li taj Tele2 gigabitne portove (nisam pronašao tu informaciju), ali sudeći da nekim korisnicima brzina ide preko 100 Mb/s, rekao bih da ima.

16 godina
odjavljen
Recimo da imaš mrežni disk i prebacuješ neke veće fileove. Sa 100 Mbps si ograničen na nekih maksimalnih 10 MB/s, što je daleko ispod brzine današnjih diskova. Gbps konekcija tu može brzinu diska iskoristiti do kraja. Naravno, ako router nema gigabitne portove, to i nije neki problem, spojišta gigabitne switch i spojiš sve preko njega.

Kod WiFi-a je još veći problem jer su manje brzine (ako nemaš​ uređaj s više antena).

Bijeli Huawei ima gigabitne portove, a ako se dobro sjećam, ima podršku za konfiguraciju antena 2x2 (ne znam točno što znači, ali uređaj koji podržava više antena može na WiFi-u postići veće brzine na takvom routeru).
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
8 godina
matrix777 kaže...

Meni u kući sve radi preko wifi, u svim telkama imam wifi tako da za tim nemam neku potrebu?

Ako ti LAN ne treba, gigabitni LAN port ti neće značiti puno u životu. 

MrBlc kaže...
Recimo da imaš mrežni disk i prebacuješ neke veće fileove. Sa 100 Mbps si ograničen na nekih maksimalnih 10 MB/s, što je daleko ispod brzine današnjih diskova. Gbps konekcija tu može brzinu diska iskoristiti do kraja. Naravno, ako router nema gigabitne portove, to i nije neki problem, spojišta gigabitne switch i spojiš sve preko njega.

Kod WiFi-a je još veći problem jer su manje brzine (ako nemaš​ uređaj s više antena).

Bijeli Huawei ima gigabitne portove, a ako se dobro sjećam, ima podršku za konfiguraciju antena 2x2 (ne znam točno što znači, ali uređaj koji podržava više antena može na WiFi-u postići veće brzine na takvom routeru).

Ako router nema gigabitni port, spajanje 100Mbit porta na 1 Gbit switch će mu dati... 1 Gbit? Gdje ti je ovdje logika? 

I Huawei B315s ima podršku za spajanje dvije LTE antene što apsolutno nikako ne utječe na kvalitetu WLAN signala. 

12 godina
Marko :D kaže...

Zato što gigabitni portovi mogu prenositi brzinu do 1 Gb/s. Obični fast ethernet može prenositi brzinu do 100 Mb/s što je malo, pogotovo, ako imaš internet brzine preko 100 Mb/s. Najvjerovatnije ne bi mogao ni dobiti punih 100 Mb/s već negdje 70-80 Mb/s. Ne znam ima li taj Tele2 gigabitne portove (nisam pronašao tu informaciju), ali sudeći da nekim korisnicima brzina ide preko 100 Mb/s, rekao bih da ima.

moze dobiti oko 95 provjereno preko fast etherneta. imam jedan lenovo laptop sa tim lan utorom i optiku t-com

12 godina
neaktivan

Speedtest mi mjeri upload speed 40-50Mbita/s ali u real live uploadu kao da mi je iz nekog razloga upload zalockan na 10Mbita/s.

Stavim file u dropbox i dropbox mi prikazuje 1.2-1.3MB/s.

Probam i sa jumbomail-om identicna brzina.

We transfer, ftp sve ista priča.

DL radi praktično kao i u speedtest-u, st prikazuje 75Mbita, dl je stabilan i cijelo vrijeme je nešto iznad 9MB/s

U čemu bi mogao biti problem?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.5.2017 1:47 (grgart).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eto ljudi kraj mjeseca, a ja sam stukao 510GB stime da sam 2 puta skinio Forzu Horizon 3 koju sam greskom jednom izbrisao. Mogu reci da sam izuzetno zadovoljan signalom te pogotovo brzinom, meni je 45 down bio cijeli mjesec bez iznimki i to je meni super s obzirom da sam imao prije do 13 down max.

Iako citam da drugi ovdje imaju sulude brzine preko 100 ja sam skromno zadovoljan sa svoji 45-50. No jedino sto mi jako smeta je to pucanje veze pri download-u tj pri opterecenju, sve ostalo cista petica. Jos da se nade neki fix za to pucketanje bio bih presretan, ali sto je tu je.

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Guitarheroknight kaže...

... No jedino sto mi jako smeta je to pucanje veze pri download-u tj pri opterecenju, sve ostalo cista petica. Jos da se nade neki fix za to pucketanje bio bih presretan, ali sto je tu je.

po meni jedino riješenje nekima je antena i 100% LOS (line of sight).

ja bih to testirao, ali meni je signal prejak i ovako. pa neznam bi li bilo kakvih pomaka. tj ima li smisla. al vjerujem kad uvhatim vremena ću složit dvije yagice na 1800mhz pa bacit test.

15 godina
neaktivan

Bok, jel itko probao igrati online naprimjer battlefield? Kakav je ping i dali je konekcija stabilna bez pucanja? Kakvi su dojmovi Asus 4G-AC55U? Jel pojacalo signal downloda za razliku od obicnog jeftinijeg 4g rutera?

0 0 hvala 0
16 godina
kach kaže...

Bok, jel itko probao igrati online naprimjer battlefield? Kakav je ping i dali je konekcija stabilna bez pucanja? Kakvi su dojmovi Asus 4G-AC55U? Jel pojacalo signal downloda za razliku od obicnog jeftinijeg 4g rutera?

Igram ja PUBG/BF1 svaki dan bez problema... nema pucanja. U BF1 je ping oko 36-44 average. Jako lijepo radi overall.

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
robogo kaže...

MrBlc kaže...

Ako router nema gigabitni port, spajanje 100Mbit porta na 1 Gbit switch će mu dati... 1 Gbit? Gdje ti je ovdje logika? 

Pa imati će 1Gbit vezu u LAN-u. Upravo primjer kopiranja između diskova kako je kolega naveo. Ako su diskovi u istom subnetu komuniciraju preko switcha ne treba im router i brzina mreže će biti 1Gbit naravno ako kartica na diskovima podržavaju te brzine. 

15 godina
neaktivan
Izmjeri upload preko bwm.carnet.hr pa javi koliki ti upload daje.
12 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
Izmjeri upload preko bwm.carnet.hr pa javi koliki ti upload daje.

Carnet:

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka od CARNetove mreže iznosi: 28.89 Mb/s*
što znači da možete prenositi podatke brzinom od 3.61 MB/s* s našeg poslužitelja.

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka prema CARNetovoj mreži iznosi: 7.97 Mb/s*
što znači da možete prenositi podatke brzinom od 995.72 kB/s* na naš poslužitelj.

Odmah poslije toga speedtest:

DL38,32

UL26.91

Speedtest nije baš najpouzdaniji pokazatelj ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.5.2017 12:24 (grgart).
13 godina
neaktivan

Uzeo i ja danas pokućni internet na probu 5 dana da probam,cura šta radi u tele 2 mi je rekla da će kartica bit aktivirana kroz sat vremena i došao sam doma i bilo kako da stavim karticu u router uvijek prikazuje crvenu lampicu i nikako da prepozna taj sim od tele 2..Pa ako zna netko možda konkretnije do čega bi moglo bit,probao sam stavit sim na sve moguće načine i uvijek je crvena lampica,netko ako može postat sliku kako ubacit sim ili možda nije do toga??

0 0 hvala 0
16 godina

Stavi u mob i vidi dal je aktivirana?

14 godina
Shevshi kaže...

Uzeo i ja danas pokućni internet na probu 5 dana da probam,cura šta radi u tele 2 mi je rekla da će kartica bit aktivirana kroz sat vremena i došao sam doma i bilo kako da stavim karticu u router uvijek prikazuje crvenu lampicu i nikako da prepozna taj sim od tele 2..Pa ako zna netko možda konkretnije do čega bi moglo bit,probao sam stavit sim na sve moguće načine i uvijek je crvena lampica,netko ako može postat sliku kako ubacit sim ili možda nije do toga??

Ja sam nazvao službu za korisnike i odmah mi je nakon toga aktivirana

13 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Guitarheroknight kaže...

... No jedino sto mi jako smeta je to pucanje veze pri download-u tj pri opterecenju, sve ostalo cista petica. Jos da se nade neki fix za to pucketanje bio bih presretan, ali sto je tu je.

po meni jedino riješenje nekima je antena i 100% LOS (line of sight).

ja bih to testirao, ali meni je signal prejak i ovako. pa neznam bi li bilo kakvih pomaka. tj ima li smisla. al vjerujem kad uvhatim vremena ću složit dvije yagice na 1800mhz pa bacit test.

Meni baš signal ovdje nema nikakvog utjecaja vec opterecenje, recimo mogu skidati sa 5 megabajta u sekundi i mreza ce mi pucati dok sa manje nece, tako da ili je to direktno do tele2 da oni to automatski iskljuce nekoga kada vide da vrsi veliko opterecenje skidanjem ili je to do samog rutera tj software-a u njemu.

Ja sam kao i mnogi bio prije korisnik Internet Dan opcije u simpi i nikad mi se nije desilo da mi mreza pukne.

16 godina
neaktivan
Guitarheroknight kaže...

Meni baš signal ovdje nema nikakvog utjecaja vec opterecenje, recimo mogu skidati sa 5 megabajta u sekundi i mreza ce mi pucati dok sa manje nece, tako da ili je to direktno do tele2 da oni to automatski iskljuce nekoga kada vide da vrsi veliko opterecenje skidanjem ili je to do samog rutera tj software-a u njemu.

Ja sam kao i mnogi bio prije korisnik Internet Dan opcije u simpi i nikad mi se nije desilo da mi mreza pukne.

neznam. jako puno korisnika ima taj problem. al recimo susjed i ja spajamo se na isti odašiljač, i nemamo takvih problema. nikad puklo, brzine uvijek preko 100 mbita. on ima taj  ruter iz tele2, ja imam ruter + lte stick. čisto da se vidi da je oprema različita ali da je sve u redu.

tako da uopće ne vidim zašto bi se takvo nešto dešavalo. loš signal, veliki šumovi i još xy stvari zna shebat wireless signal. sad, možda se pogodi par stvari, a možda baš sve se poklopi. i odtud takva čudna pucanja veze. ne vidim baš neko specijalno riješenje osim testiranja po kući na različtim lokacijama, odlazak na krov, tavan, terasu, bilo gdje di nisu zidovi, metali, betoni debeli...

9 godina

Da li da uzimam ovaj router? Lik kaže da radi na sve mreže. Pa bih ubacio tele 2 sim unutra.

Dux Croatorum
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DuxCro kaže...

Da li da uzimam ovaj router? Lik kaže da radi na sve mreže. Pa bih ubacio tele 2 sim unutra.

čini se u redu. osim što ima samo 100 mbita lan izlaze. pa ako u svojoj lokaciji možeš više od 100mbita dobit, nećeš moć dobit zbog toga. tj mrežni lan izlaz će ti bit usko grlo.

16 godina

Evo moje neko seljačko objašnjenje za pucanje veze. Sva bežična komunikacija ide po ovom principu otprilike ovako: ej poslao sam ti paket jesi ga primio --- jesam primio sam.

Za to se koristi jedan dio kanala znači nejde sve u download i upload jedan dio se koristi i za "dovikivanje" između uređaja. A dovikivanje ovisi o kvaliteti signala. Signal koji dobijate može biti refleksija od zgrade, zida i tome slično kao šum plus glavni signal.

I sad vam kod brzog protoka ovi koji se dovikuju ponekad nećuju onog drugog jel dobio paket tu stanu i kad se ponovno čuju krene sve ponovno teći. A kad smanjite brzinu dovikivanje je uspješnije i nemate pucanja te vikači i pored šuma dobro razaznaju pakete.

Jedino rješenje je ulaganje u bolju vezu optička vidljivost s odašiljačem broj jedan udaljenost od odašiljača uvjetuje koju snagu antene postaviti  mada od viška glava neboli radit će i sa jednom i dvije bolje nego sa nijednom.

A to sve košta npr panel antena + 2x10 metara sma muški:

https://www.amazon.co.uk/High-Performance-Leistungsgewinn-Speedport-Speedbox-Vodafone/dp/B00EO49TPU/ref=pd_sbs_147_2?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=9QQB5VQG5AMBTF84WNBW

+dostava 20-30 funti minimalno.

ili

http://www.ebay.de/itm/LTE-4G-DUAL-Antenne-2x15dBi-Speedport-LTE-II-VODAFONE-B593u12-B390-B1000-B2000-/322134549765?hash=item4b00b72505:g:pHgAAOSwnNBXULEn

ili za unutarnju primjenu i vanjsku ako vam je 2 m kabla dovoljno

http://www.ebay.de/itm/ein-Antennen-Set-DUAL-4G-LTE-Verstarkung-2x-14-dBi-/322141374765?hash=item4b011f492d:g:dSsAAOSwvg9XV0pg

ili iz latvije bez carine

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=4G%2FLTE+15dBi+1700Mhz+1800Mhz+1900Mhz+2100MHz+Outdoor+Antenna&_sacat=0

Ulaganje u antenu nije bacanje novca ako mislite koristiti mobilni internet.

Možda griješim stručnjaci će da me isprave moje mišljenje je tako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.5.2017 21:17 (lord22).

3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
nisam stručnjak ali meni se ulaganje u antenu isplatilo...prvo sam uzeo onu kocku iz telea i oba je već popravila signal..nakon toga sam na netu našao neku shemu za yagi od 1800mhz i u kombinaciji sa nekih prvih 30 podigle brzinu na 60.Živim van grada tj Novi Zg pa ovdje nema toliko stanica ko po gradu..al ok vjerovatno nema ni korisnika..još da napomenem da stanica nekih 1.6km od mene i da na kući je limeni krov tj oni debeli paneli..da antene izvucem van krova i betona vjerujem da bi dobio jos na brzini al realno 60mb dl je i više nego ok ...upload je na 45mb i ping je 10

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
robogo kaže...

I Huawei B315s ima podršku za spajanje dvije LTE antene što apsolutno nikako ne utječe na kvalitetu WLAN signala. 

Logika je ta da onda između svih računala koje spojiš imaš gigabitnu vezu, a ne 100mbita, kolko bi imao bez switcha. Naravno, prema routeru će i dalje biti max 100mbita.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice