Trebaš napraviti nove postavke za APN od T-mobila....LINK http://vijesti.gorila.hr/gorilopedija/tehnologija/mobiteli/postavke_za_mobilni_internet_postavke_za_internet_na_mobitelu
Danas sam kupila ovaj mob, bio je vip, al je dekodiran i ja sam koristim t-mobile karticu.. i kad ocu na internet, npr. na 0.facebook ili bilo sto drugo pise mi Web page not available. Jel zna neko mozda sta trebam napravit?? Hvala.
Moze biti da samo trebate promjeniti APN tj. internet postavke. njih mozete naci na http://cafe.mobil.hr/threads/69009-Internet-postavke-(T-Mobile-Vip-Tele2-Bonbon)
ili poslati SMS na 1598 sa sadržajem " I " bez " naravno =) i spremit postavke koje cete dobit vise o tome na http://www.t-mobile.hr/2/20-70-15-00-00.asp
P.S neznam koji internet paket imate.... ali pazite da si ne napravite velik račun =)
Pozdrav, hvala na tortialu, uspjesno je rootan moj lg :) Sad me znaima kad sam ga rooto dobio sam aplikaciju 'Superuser' pa me zanima za sta ona tocno sluzi i da li ja mogu uklonit aplikaciju Gingerbreak i superuser nakon sto sam rootao bez da to utjece na mob. Posto mi malo se zamrezaje mob zanima me kako to mogu rijesit i da li mogu updateat novi softver a da mi mob ostane rootan..
Mozda puno pitanja, ali se unaprijed zahvaljujem osobi koja odgvori :)
Pozdrav, hvala na tortialu, uspjesno je rootan moj lg :) Sad me znaima kad sam ga rooto dobio sam aplikaciju 'Superuser' pa me zanima za sta ona tocno sluzi i da li ja mogu uklonit aplikaciju Gingerbreak i superuser nakon sto sam rootao bez da to utjece na mob. Posto mi malo se zamrezaje mob zanima me kako to mogu rijesit i da li mogu updateat novi softver a da mi mob ostane rootan..
Mozda puno pitanja, ali se unaprijed zahvaljujem osobi koja odgvori :)
1. SuperUser je aplikacija preko koje odredjuješ kojoj aplikaciji ćeš dodjijeliti ROOT access.
2. Gingerbreak slobodno izbriši ali SuperUser nediraj!
3. Updateaj novi soft. Većina Custom ROM-ova dolazi već rootana.
Majstore daj mi reci kako mogu sim unlock napraviti na svojoj mrcini? :D ali besplatno... na to sam mislio,ispricavam se!
Vidim da se nitko ne zamara previše ovim mobitelom, tako da je i tutova malo, a vlasnika sve više i više, a napredne mogucnosti ovog jeftinog smartphonea nazalost ostaju zakopane duboko ispod linija kodova njegovog originalnog LG stock ROM-a.
PA sam ja odlucio napisati par tutorijala:
ROOT
Rootanje ovog smartphonea solidno ce odraditi GingerBreak, kojeg je potrebno skinuti,staviti na memorijsku u postavkama postaviti "Allow unknown sources", i Debugging, i zatim ga instalirati i pokrenuti i pustiti da odradi svoje. Nakon sto se mobitel resetira, mobitel bi trebao biti ROOTAN.
Ukljucivanje USB Debugginga (za one koji neznaju):
Settings>Applications>Development
I tu checkirajte/označite "USB Debugging" ukoliko nije označeno.
Ukljucivanje Allow unknown sources (za one koji neznaju):
Settings>Applications
I tu pronadjite "Unknown Sources" i označite ukoliko već nije označeno.
Znaci skines GingerBreak, u postavkama namjesti ovo gore sto ti pise, prebaci aplikaciju na mob i instaliraj ju. Nakon instalacije stisni root i i nakon sto se on resetria to bi bilo to..
tipu se nije htio rootat iz prve, tek nakon drugog pokusaja uspio je a to pocinje oko 5min30sec na videu
hjooj.. uspio sam ga root-at i overclockat i onda sam pokuso i ovo sa ROM-om i slijedio korake.. i nakon restarta se upali, na ekranu LG a donje 4 touch tipke samo blinkaju.. i sto sad??? nemogu ga flashat.. sto da mu radim???
http://www.hard-reset.com/lg-optimus-me-p350-hard-reset.html
to ti je sve sto ti treba i onda ispocetka ga rootaj,samo pazi nikada nemoj stavljat proc na maksimalnu brzinu stavi stavi max:710 min:480 mhz i to je to...
Pozdrav!
Imam P350 i pratio sam ovja tutorijal za rootanje, uglavnom prvo sam sa KDZ Updaterom skinuo neku stariju verziju softwarea, pa sa GingerBreakom v1.2 rootao mobitel, stavio recovery koji je u prvom postu, ali kada dođem do CM 7.1.0 na onoj stranici u prvom postu, kad ga želim downloadat, neće, link jednostavno više ne radi
Vidim da su pisali da CM 7.2 i ne radi baš najbolje, pa pitanje - jeli se poboljšalo išta u vezi 7.2, ili ima li drugi DL link za 7.1 ? :)
Hvala, pozz!
Po navedenom tutorialu sam uspjesno instalirao CM7 7.2 na svoj Optimus ME ! :)
Sve radi , sve postavke sam podesio , market sam stavio .
Sada me jedino zanima , dali postoji neki nacin da vratim T-Mobile originalni softver , posto sam morao mjeenjati verziju softvera da bi mogao rootati ?
Hvala lijepo !
da postoji prosurfaj... al evo lik... http://www.sleetherz.com/2011/09/how-to-update-lg-optimus-p350-to-firmware-v-10c/
Jel ima koja dobra dusa na forumu da mi napravi ovo preko teamviewera jer ja to neznam :D
pa jbg majstore,jesi uopce pookusao napravit samo treba pratit upute a bog i bogme imas tutorijala na youtubu koliko hoces... a ako neznas daj meni mobitel ja ti naplatim i ali cu ti ga i posteno napravit!!!
NIsu nijedni tutoriali isli, pa sam se cuo s nekim fraerom kaj vodi technoblog i on mi je rijesio
ma nisi ti ni pokusao,jer se uplasio da ga nisi zasro,uostalom na ovoj temi su svi moguci kvarovi i popravci za te kvarove...
<cut prvi post>
Hvala autoru na uputama, jučer sam po njima uspješno rootao bratov P350 (doduše, trebalo je prvo vratititi stariju verziju firmwarea, instalirati Android SDK i par sitnica. C7.1 se vrti bez problema, oduševljen je.
BOK JA TRAZIM CJELO VECE KAK DA OTKODIRAM OVOG SVOG LG OM P350 AL NEMA NIGDJE DA JE ĐABE PA ME ZANIMA JEL OVO ROOT SLUZI ZA TO DA GA OTKODIRAM ILI STA ??? MOLIM BRZI ODGOVOR ! ZAHVALJUJEM :D
BOK JA TRAZIM CJELO VECE KAK DA OTKODIRAM OVOG SVOG LG OM P350 AL NEMA NIGDJE DA JE ĐABE PA ME ZANIMA JEL OVO ROOT SLUZI ZA TO DA GA OTKODIRAM ILI STA ??? MOLIM BRZI ODGOVOR ! ZAHVALJUJEM :D
Ti bolje da ne diraš ništa *palmface
Ajmo mali bumpinjo skoro zamrloj temi ! :)
Za naseg 'Pecan-a' je izasla RC verzija ICS-a !
Zasad ima dosta nedostataka , ali u skoroj buducnosti se mozemo nadati ICS-u u punoj snazi na nasem uredjaju .
Link za ROM
Link za
video sa YouTube-a
Uskoro vise vijesti !
Ja sam uspješno sve odradio i telefon je radio cijeli dan... Spojio sam ga na komp i krenuo isključiti debbug mode i pojavio se crni ekran... sada kada ga palim samo mi je u lijevom kutu linux pingvin. Netko zna što mi je činiti? Hvala.
Pozdrav svima uspio sam rootati mob bez puno muke ;) sad me zanima recovery i costom rom..., u cmdu nakon naredbi piše da ne raspoznava naredbu..., pa molim pomoč.
I još me samo zanima kako staviti originalan softver (dobiven od tmobila) te kako staviti hrvatski jezik...?
Hvala unaprijed!!!
Ja sam uspješno sve odradio i telefon je radio cijeli dan... Spojio sam ga na komp i krenuo isključiti debbug mode i pojavio se crni ekran... sada kada ga palim samo mi je u lijevom kutu linux pingvin. Netko zna što mi je činiti? Hvala.
Probaj ga ugasiti, pa dok ga pališ, uđi u recovery mode i samo napravi reboot. Ostavi ga neko vrijeme nek radi (oko 5 min) i trebao bi se normalno bootati*.
*Pod uslovom da si sve dobro flashao i da problem nije u tome. Inače se to (linux pingvin) zna dogoditi i kada ugasiš mob (ili se isprazni) pa ga upališ. Onda opet moraš raditi reboot iz recovery-a.
Nadam se da sam barem malo pomogao.
Pozz !!!
Kako posjedujem ovaj model mobitela napravio sam root i stavio CWM recovery na najjednostavniji naćin sa ovog linka i mislim da je noviji naćin rootanja jer nisam morao ići na downgrade Firmwarea.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=713be5f49ede94afe6b9cc7409f917e1&t=1816199 link sa kojeg se roota i skida program na PC za windowse ili Ubunt te pokreće na pc-u na koji je spojen mob sa upaljenim usb debuggingom i instaliranim driverima za mobitel.
Kad se pokrene program za root i stavljanje novog Recoverya po želji nekoliko verzija može ali i ne mora se odabrati.
Treba pratiti cmd prozor u kojem se sve odrađuje jer treba nešto potvrđivati sa brojevima i yes(y) ili no(n) i potvrđivati sa enterom.
Pratiti upute u cmd prozoru obavezno i malo čekati nakon odabira i potvrđivanja ( barem je kod mene tako bilo ).
Dobiva se rootani mobitel i Recovery ako se odabere i na kraju dobivate aplikacije na mobitelu Root Check Pro, Superuser i to je to.
Kad sve to napravite skinite sa Google playa aplikaciju RebootMenu koja vam daje da stavite mobitel u Recovery, Fastboot, Download mod i dr., te nju koristite za pokretanje Recoverya bez držanja kombinacija tipki koje bi inaće morali koristiti.
Probaj ga ugasiti, pa dok ga pališ, uđi u recovery mode i samo napravi reboot. Ostavi ga neko vrijeme nek radi (oko 5 min) i trebao bi se normalno bootati*.
*Pod uslovom da si sve dobro flashao i da problem nije u tome. Inače se to (linux pingvin) zna dogoditi i kada ugasiš mob (ili se isprazni) pa ga upališ. Onda opet moraš raditi reboot iz recovery-a.
Nadam se da sam barem malo pomogao.
jesi hvala. Problem je samo bio doći do recoverya pošto sam to radio preko cmd-a, a nisam znao da se može i ručno. Radi normalno sada.
Pozdrav svima!!!
Uspio sam nakon 2dana nekako rootat, recoverat i ROMat mobite i prezadovoljan sam kako sad radi, zasad nisam naišao na stare probleme(nemogućnost javljanja i zatrpanost telefonske memorije)...
jedino sam naišao na mali problem sa bluetoothom, drugi mobiteli ga mogu pronać i čak sam ih i uspio uparit, mogu poslat sa LG_a na druge mobitele ali nemogu sa drugih na LG...
da li je možda još netko naišao na taj problem? i jel ima tko kakvo riješenje??
Puno hvala!!
Pozdrav svima!!!
Uspio sam nakon 2dana nekako rootat, recoverat i ROMat mobite i prezadovoljan sam kako sad radi, zasad nisam naišao na stare probleme(nemogućnost javljanja i zatrpanost telefonske memorije)...
jedino sam naišao na mali problem sa bluetoothom, drugi mobiteli ga mogu pronać i čak sam ih i uspio uparit, mogu poslat sa LG_a na druge mobitele ali nemogu sa drugih na LG...
da li je možda još netko naišao na taj problem? i jel ima tko kakvo riješenje??
Puno hvala!!
Koji rom i dali si napravio full wipe/factory reset.
wipe cache i wipe dalwik cache.
CyanogenMod 7.2-RC1
Napravio sam sve korake koji se navode u prvom postu...
- Wipe DATA
- Wipe Cache
- Wipe Dalvik-Cache
CyanogenMod 7.2-RC1
Napravio sam sve korake koji se navode u prvom postu...
- Wipe DATA
- Wipe Cache
- Wipe Dalvik-Cache
Ponovi flash ili odi na Nightli Official CM 7.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1610605
pozdrav,
moze li itko pomoci oko ovih stvari preko skype-a?
hvala !