Imam jedan mali problem sa dotičnim tabletom. Nakon restarta se prikazao samo Quadro, i dalje ne ide. Više ga ni komp ne prepoznaje, da bi se pokušalo nešto napraviti preko njega. Dali je moguće nešto poduzeti, ili mi preostaje samo servis? Uređaj je pod garancijom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
moguče je nešto probati,ugasi ga dokraja i onda ga upali da držiš tipku vol - i power dok ti ne uđe u recovery,to ti je ko bios na kompu,znači držati skupa te dvije tipke dok ti ne uđe u meni,možda pol minute i kad uđe odi na factory reset,da ga vratiš na tvorničke postavke.
na nekim mobovima/tabletima se uđe sa + tipkom i power pa probaj i tako ak neče sa vol-.
probaj pa možda uspiješ ga spasiti od garancije.
Kad bi bilo na njemu tipki, onda da. Ali, na njemu je samo power i ništa drugo. U recovery se može ulazit samo softverski, koliko sam primjetio. Probavao sam sa tom jednom tipkom razne kombinacije stiskanja, misleći da možda hoće ako se stisne nekoliko puta, ili drži neki duži period. Vjerujem da takvi uređaji imaju neku mogućnost, ali ne pada mi na pamet šta napraviti samo sa jednom tipkom.
Kad ga spojiš na računalo, pojavi li se išta u device manageru?
Ne, ništa. To me malo i čudi. Već sami Windowsi, kad se priključi, jave da je neki uređaj spojen. Sada se nigdje ništa ne pokazuje, a prije toga je sve uredno radilo. Mobo genie se odmah pokretao po uključenju, dakle, i drajveri i sve drugo je radilo kako treba i prepoznavalo uređaj. Sada je sve mrtvo. Obično , ako android uređaj samo pokaže znakove života, komp ga prepozna na bilo koji način. Tako su se i mobiteli dizali iz mrtvih, pa čak i kad na izgled i nisu davali znakove života.
Ne, ništa. To me malo i čudi. Već sami Windowsi, kad se priključi, jave da je neki uređaj spojen. Sada se nigdje ništa ne pokazuje, a prije toga je sve uredno radilo. Mobo genie se odmah pokretao po uključenju, dakle, i drajveri i sve drugo je radilo kako treba i prepoznavalo uređaj. Sada je sve mrtvo. Obično , ako android uređaj samo pokaže znakove života, komp ga prepozna na bilo koji način. Tako su se i mobiteli dizali iz mrtvih, pa čak i kad na izgled i nisu davali znakove života.
Imaš li adb na računalu? ako da, pokušaj pokrenuti komandu "adb devices", sa tabletom spojenim na usb.
Većina tih kineza ima Reset tipku, koju trebaš pritisnuti čačkalicom, iglom ili nečim tankim. Možda i ne piše reset, nego je rupica bez oznake, samo nemoj pokušati nešto ugurati u rupu od mikrofona
Probao sa adb. Lista prazna, ne vidi nikakav uređaj. Šta se resetiranja tiče, probao sam ga i resetirati, pa čak i kombinirati reset sa power, nadajući se da će neka kombinacija proradit. Ali, ništa. Prvo stisnem reset pa za njim power, pa obrnuto, pa zajedno, pa nekoliko reseta za redom, bez efekta, osim paljenja ili resetiranja. Samo logo kao i do sada.
Edit: riješio zamjenom uređaja, ali i dalje ostaje pitanje, šta ako se opet desi sličan slučaj.