IPad mini 16 GB bijeli ukraden

poruka: 30
|
čitano: 12.946
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, danas je frend kupio iPad mini 16 GB wifi Bijeli. Nov iz ducana, u iStyleu. Kako ga mozemo naci ? On je vec policiji dao izvjestaj ali oni traze IMEI ali on ga nema jer taj ipad nema GSM modul (ili kak se vec to zove). Neki tip mu je iz ruke maznuo vrecicu, a kako ima problema s nogom nije mogao trcati za njim.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ah, peh.

Gle svaki iPad ima neki serijski broj ili nesto, ali, posto nema 3g, nit se spaja na nesto, ne mozete ga naci, osim mozda preko Applovog nekog servisa za trazenje ili tak nesto, ne znam da li ima takvo nesto, pogotovo posto nemas tu aplikaciju na njemu instaliranu.

Ugl, mislim da nista ne moze napravit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogućnost blokade putem serijskog broja - kad se spoji na iTunes, da se blokira (?).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: IPad mini 16 GB bijeli ukraden

Nemamo serijski broj jer on je na kutiji. Dali mozda ovi u iStylu imaju serijski broj ?

14 godina
neaktivan
Moraju imat.
16 godina
neaktivan

Kako ce znat koji je serijski broj, sta ak su tog dana prodali 3 takva uredaja ? Da mi nebi krivi dali ?

14 godina
neaktivan
Bas nemas nis ni racunni kutiju sve je maznuo lopov?
Ako ima racun I kutiju ne mozete nista posto nemate dokaza da je to njegov ipad.
16 godina
neaktivan

Pa mogu zatraziti kopiju racuna u ducanu ? Jos se moze vidjeti na kamerama da je kupio on taj iPad.

14 godina
neaktivan
Ak nije dizao glavu nece se vidit na kameri da je bas on, jel ga boli noga ili ima staku ili nesto?
A te snimke ako postoje samo ih policija moze vidjet, a mislim da se nece bas pretrgat od posla.
Dakle da li je lopov ukrao opremu kutiju I racun?
Ako nema imena na racunu moze se pozdravit, tj ako nije kupljeno na ime.
16 godina
neaktivan

Frend ima problema s desnom nogom tako da se to moze vidjeti na snimci. Ukradena je vrecica, unutra kutija i racun. Mozda ce policija skuziti kada se bude prvi put spojio na iTunes ? Odnosno ako se sazna Serijski broj dali se moze Appleu javiti da stavi taj broj na neku black list pa da javi ako netko hoce aktivirati taj uredaj preko iTunesa ?

14 godina
neaktivan
Ma daj da su mu ukrali Meredesa ne bi tak postupali.

Ugl prijavio si I samo mozes cekat nista vise.
16 godina
neaktivan

Te snimke kamera ti oni sigurno neće gledat da bi potvrđivali jel to stvarno on. Uostalom tko je dovljno kompetentan da kaže da je to ustvari on, odnosno da nije?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prijavljeno je ali je rekla policija da ne mogu nista bez tog IMEI-a.

15 godina
neaktivan

Prati oglasnik, njuškalo..   Makar, teško da bi ti to šta pomoglo kada nemaš račun niti ništa drugo.. :/ 

Slučajnost? http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/ipad-mini-16-gb-bijeli-2498kn-oglas-6507013

 -- Zašto je plavuša konvergentna? Jer je ograničena i monotona.. || http://youtu.be/7W8QERGvax0
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 21:44 (Agent Rico).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ukratko,od toga ti nema ništa...i da imaš IMEI,račun od policije bi ti bio skuplji od uređaja :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i da pratimo oglase, kako cemo opet znati dali je to nasi jer nemamo niti serijski broj niti imei ? Jedino da se na racunu vidi vrijeme kupnje.

14 godina
neaktivan
Nemres provjeravat svakog.
Ugl. spusio je pare I bok.
Bas najbolji uredaj za ukrast I jos ima I racun I opremu I sve.
Nemas kaj najbolje zaboravit na to I bok.

Nazalost.
15 godina

pozdravi se sa ipadom...nema od toga nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A ugovor potpisan???

Da kažem iskreno, kada kupujete bilo koji mob, ajfone nikada baš u vrečicama nosit jer je to lak plijen. Najbolje prije kupnje nosit neku torbu sa zatvaračem pa onda metnite u torbu ili kutiju skrij u kaputu ako ima duboki đžepovi i to je to.

Sječam se kada sam kupio mob iz kutije sam vadio mob i stavio đžep i sa računom i s ugovorom. A u vrečicama bila sama kutija (ambalaža).

Lopov je očito vidio vrečicama sa znakom logo tipa pa lako mazne.

I još ako idete kupit najbolje povedite nekog prijatelja tako da je to sigurnije kod kupovine. Ali da sam kupuješ i čim izađeš van oni to odmah ukrade.

Zanimljivo je kako je znao baš skuplji mob ukrade? Lopov je vjerovatno bio u trgovini i vajda je čekao da takav mob baš kupljen.

Nenad
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema ugovora jer je u iStylu kupljen, znaci samo uredaj.

16 godina
neaktivan

Najbolje otići u iStyle i vidjeti s njima .. Vjerujem da bi možda izašli u susret i pomogli jer mislim da je i njima u cilju da imaju dobru reputaciju .. Iako teško da će se moći nešto napraviti .. Kod kupovine takvih uređaja uvijek račun u novčanik ili džep .. 

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
14 godina

Nazalost sta je, tu je...Pravac u iStyle pa vidit jer oni mogu nekako pomoc. Isto tako gledaj njuskalo, i ako uocis sumnjiv oglas odma se javi prodavacu i zainteresiraj se...Tek toliko da ti posalje slikan racun ili tako nesto. Mislim da cak i da se lik spoji na iTunes nemozes nikako locirat iPad. Osim toga cisto sumnjam da je netko tek tako hodao, vidio lika sa stakom i vrecicom iz iStylea i odlucio okusat srecu. Taj najvjerojatnije nece ni raspakirat uredjaj jer mu time rusi (za mizerno malo) cijenu nego ce gledat da ga se odmah rijesi. Znaci plavi oglasnik u ruke i lurkat na njuskalu. Pazit na Svaki sumnjiv oglas (daje ga ispod cijene, neotpakiran, isti grad gdje je uredjaj ukraden itd.). Puno srece (trebat ce ti)!

Samo Hajduk živi vječno ! (ili dok im ne iskljuce struju))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...

Nazalost sta je, tu je...Pravac u iStyle pa vidit jer oni mogu nekako pomoc. Isto tako gledaj njuskalo, i ako uocis sumnjiv oglas odma se javi prodavacu i zainteresiraj se...Tek toliko da ti posalje slikan racun ili tako nesto. Mislim da cak i da se lik spoji na iTunes nemozes nikako locirat iPad. Osim toga cisto sumnjam da je netko tek tako hodao, vidio lika sa stakom i vrecicom iz iStylea i odlucio okusat srecu. Taj najvjerojatnije nece ni raspakirat uredjaj jer mu time rusi (za mizerno malo) cijenu nego ce gledat da ga se odmah rijesi. Znaci plavi oglasnik u ruke i lurkat na njuskalu. Pazit na Svaki sumnjiv oglas (daje ga ispod cijene, neotpakiran, isti grad gdje je uredjaj ukraden itd.). Puno srece (trebat ce ti)!

I recimo nađe svoj iPad na njušaklu (samo neznam kako će ga točno prepoznat osim ako nezna napamet broj računa?). Šta će onda napravit?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
12 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
FuzzyBrain kaže...

I recimo nađe svoj iPad na njušaklu (samo neznam kako će ga točno prepoznat osim ako nezna napamet broj računa?). Šta će onda napravit?

Zamolit ga da mu vrati. {#}

Hrvatska Republika Herceg-Bosna ! SINN FEIN !
12 godina
neaktivan

Doista nisam pomišljao da se ovakve stvari mogu desit u RH ,ovakav tip krađe...

Bit će da je to neki Rom vrebao mušterije te trgovine,nakon ove krađe je postao iRom. {#}

Hrvatska Republika Herceg-Bosna ! SINN FEIN !
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 23:36 (JoshTurner).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
cuspajz kaže...
FuzzyBrain kaže...

Batina je iz raja izasla {#}

EDIT 

Valjda na racunu pise gdje i kada je kupljen? Bolje barem nesta poduzeti nego sjediti prekrizenih ruku. Lijepo otic sa par frendova na primopredaju i sve odma na licu mjesta rijesit.

Samo Hajduk živi vječno ! (ili dok im ne iskljuce struju))
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 0:07 (FuzzyBrain).
14 godina
neaktivan

hahaha ja nevjerujem XD tip mu ukrade iz ruke kutiju i račun,

o bože svakavih ljudi ima ,pa da se meni tak nešto desi ja bi se ranio,to si i frendu reci.

a netko je upravo dobio nov ipad sa garancijom lol {#}

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Katastrofa, nevjerojatno je što se sve na ovom svijetu događa. Sličnom događaju sam svjedočio 2006. kada je jedan tip izašao iz King Crossa u Jankomiru sa vrečicom u kojoj su bile slušalice, a tip pored njega je to maznuo (čekao ga je vani vjerojatno) i potrčao. Ovaj to skužio, potrčao za njim, srušio na pod i počeo ga lupati, dok su ljudi oko njega prolazili i gledali što se događa. Scena i pol.

4 0 hvala 0
15 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

hahaha ja nevjerujem XD tip mu ukrade iz ruke kutiju i račun,

o bože svakavih ljudi ima ,pa da se meni tak nešto desi ja bi se ranio,to si i frendu reci.

a netko je upravo dobio nov ipad sa garancijom lol {#}

mislim da je vec ranjen...veli da ima ozljedenu nogu {#} 

15 godina
neaktivan
Pretpostavljam da je plaćanje izvedeno nekom kreditnom/debitnom karticom? Na osnovu talona POS uređaja ili izvoda iz banke, trgovina može izdati prijepis tj. kopiju računa. Tako bar ima dokaz o kupovini, jer bez toga policija ga neće shvatiti ozbiljno.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice