Stolno ili prijenosno računalo

poruka: 20
|
čitano: 5.539
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nisam siguran gdje da stavim ovu temu Smijeh... Nego stara mi je obećala u 6 mjesecu kupiti kompjuter. Ja bi se s tim računalom koristio za izradu web portala, znači 3-4 programa za izradu stranicu (dreamweaver,photoshop...), na tom pcu bih još stavio canopus edius 4 ali sam za kućnu izradu i obradu videa (znači ništa što bi trajalo dugo i trebalo najjači pc), te bih stavio 1-2 ige ali ne jake kao bad company 2 itd,. Pa bih Vas Bugovce pitao dali da uzmem stolno računalo pa si sam probam zaradit pare za prijenosnik ili da odma uzmem prijenosnik pa pokušam zaradit za kompujter, da nebi pogrešno uzeo i da nemogu raditi ovo gore navedeno. Znači, što je bolje uzeti za ovo gore navedeno? Uzmite u obzir da mi je važna pokretljivost (laptop) da recimo mogu pijuckati kavicu u kafiću i osvježavati , recimo, svoj web portal.....

*_helper_*
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A od igrica bih recimo stavio cod2, možda cod 4 i recimo formule 2008, znači igrice mi nisu toliko važne ali kad bi mi postalo dosadno na netu, bilo bi dobro da imam koju igricu da ubijem dosadu.

*_helper_*
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 18:09 (DinPa_KoVel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozes si uzeti laptop i neki monitor recimo 22" ako stvarno mislis raditi u fotoshopu itd.

jer su koliko sam ja vidio monitori na laptopima neusporedivo losiji (prikaz boja, kut vidljivosti)

nego npr. neki dobar samsung s TN matricom npr. T220 (koje i nisu nesto bajne sto se tice kvalitete u odnosu na bolje matrice),

a i veca dijagonala takoder uvelike pridonosi produktivnosti.

Sto se igri tice, mozes naci neki laptop koji ima neku ati ili cak nvidia karticu srednjeg razreda unutra

koja ima vlastitu memoriju tipa hd4650, hd5650,...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 18:25 (drnde).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Stolno ili prijenosno računalo

To ti sve ovisi koliko se ti misliš brinuti o web portalu, ako ti je potrebno dost često onda preporučam laptop ( ali onda zaboravi na high end igre poput crysisa, jedino ak ne kupiš si laptop od 7-8 soma kn pa na dalje ) ili ako si više gaming, onak voliš provjerit svaku igru, igrat je na što boljim detaljima onda stolno...

Dompa
17 godina
neaktivan

I zaboga edius za kucnu obradu videa. Uzmi nesto lakse tipa premiere elements.

16 godina
neaktivan

I ja sam isto to mislio. Jer sada joj kažem da mi kupio laptop od nekih 4-5 soma kuna i onda ja zaradim para za stolno. Igre volim isprabavati samo u igraonici. A stranice često moram osvježavati. Edius sam dobio iz jedne škole iz Gunje. Edius je predobar program i ima previše mogućnosti za mene, i skoro cijelog sam ga skužio pa ga koristim za kućne upotrebe, a to su obiteljska vjenjčanja, rođendani i tako. A za onitor ću svakako pogledati. Hvala vam, onda ću ipak uzet laptop.

*_helper_*
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 19:10 (DinPa_KoVel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na to sam i mislio,  previse mogucnost, prekomplikovan za kucnu upotrebu i radi sporije neg neki drugi programi na tom lapu od 4-5000 KN

16 godina
neaktivan

Pa dobro, nekoristim ga baš često...kažem neki rođendani i poneko vjenčanje u užoj obitelji. Možete li mi preporučiti neki laptop koji bih mogao kupiti u županji ili u okolici vukovarsko-srijemske županije (ako nije iz županje da ima dostavu) do maksimalno  5000 KN, a naravno da je što bolji, znači da mi može izdržati photoshop, edius, slusanje muzike, gledanje filmova i surfanje. Znači, do 5000 KN, što bolji (marka mi nije važna; asus,acer,hp...što god osim onih nepoznatih)

*_helper_*
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12980&catid=184 što mislite o ovome? U cijeni do 5k kn mora biti dostava i os.

*_helper_*
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bolje ti je desktop jer da kupis laptop ne bi silazio sa njega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne kontam te baš najbolje :D misliš stalno bi bio na njemu. Pa zato bi i ga kupio, koristi bih ga koliko mi treba dnevno. Odluka je pala: PRIJENOSNIK. Možete li mi preporučiti koji je najbolji za 5k kn.

*_helper_*
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-za navedene poslove je svaki današnji notebook dovoljno dobar, ipak za video preporuka intel CPU.

-Pokušaj pronaći ASUS K70ic, cijena 5.200. .. ili neki HP, Lenovo.. ali u tom rangu cijene teško.

-Cijena OSa? wtf?? -Znaš li koja je cijena ''ostatka'' softwarea? Tako da ti je cijena OSa, pa i kompletnog notebooka, zapravo manja briga.

S druge strane, primi to kao kritiku, neozbiljno krećeš u 'business' ako misliš da se to svodi na pijenje kave.. i napucavanje u CoDu.

- enivej, navedeni model je dovoljan i za to. (4GB RAM, 500GB HDD, C2D, GF220,HDMI itd.. full size key +num ...)

ispravljeno: C2D.. ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 18:51 (ihush).
15 godina
neaktivan

uvijek najbolje stolno koje sam kupiš ! off topic: ništa mama, tata, šef, firma !

to je samo kramp i lopata koje ti uvale. ("budeš ti to doma...pa dali smo ti laptop !")

no thanks.

Worry gives a small thing a big shadow.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-za navedene poslove je svaki današnji notebook dovoljno dobar, ipak za video preporuka intel CPU.

-Pokušaj pronaći ASUS K70ic, cijena 5.200. .. ili neki HP, Lenovo.. ali u tom rangu cijene teško.

-Cijena OSa? wtf?? -Znaš li koja je cijena ''ostatka'' softwarea? Tako da ti je cijena OSa, pa i kompletnog notebooka, zapravo manja briga.

S druge strane, primi to kao kritiku, neozbiljno krećeš u 'business' ako misliš da se to svodi na pijenje kave.. i napucavanje u CoDu.

- enivej, navedeni model je dovoljan i za to. (4GB RAM, 500GB HDD, D2C, GF220,HDMI itd.. full size key +num ...)

Sta je D2C ;)

16 godina

Postalo mi je malo glupo stalno ponavljati. Laptop (pogledaj "moj PC") koji ja imam koristim za Web i grafički dizajn, imam na njemu Edius i Premier CS4 koje koristim za obradu HD videa (ne običnog), katkad zaigram nove igre. Sve je vrtio osim GTA 4  Izlanuo se žalosno. dobro je što baterija zna potrajati oko 4 sata. Što više da ti kažem, jako sam zadovoljan...  Osmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Postalo mi je malo glupo stalno ponavljati. Laptop (pogledaj "moj PC") koji ja imam koristim za Web i grafički dizajn, imam na njemu Edius i Premier CS4 koje koristim za obradu HD videa (ne običnog), katkad zaigram nove igre. Sve je vrtio osim GTA 4 Izlanuo se žalosno. dobro je što baterija zna potrajati oko 4 sata. Što više da ti kažem, jako sam zadovoljan... Osmijeh

Pozdrav,

pitanjce, jel koristiš svoj laptop (software) u profesionalne svrhe ili samo onak hobby?

Hvala

15 godina
neaktivan
Već neko vrijeme razmišljam o kupnji računala koje bi mi isključivo služilo za zabavu i odmor .
Znači filmovi, surfanje netom, muzika i naravno igranje.
Sad se ne mogu odlučiti između prijenosnika i stolne kante. Zapravo trebam nešto jačine stolnog računala ali često putujem pa mora biti prijenosno.
Pa me sad zanima. Kolika je zapravo trenutačna razlika u cijenama komponenti.
Npr.
Stolno rač. u vrijednosti komponenti za cca 6 000 kn je ........ % bolje/jače od prijenosnika za iste novce.
Znam da je prije bila velika razlika a u zadnje vrijeme se nešto smanjila pa pokušavam odlučiti šta mi se bolje isplati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Razlika je ista samo sto su cijene pale i jednim i drugim. Ovo sto ti nabroja moze svaki komp osim igranja a tu jedino gledas graficku.

15 godina
neaktivan
DinPa_KoVel kaže...

Ne kontam te baš najbolje :D misliš stalno bi bio na njemu. Pa zato bi i ga kupio, koristi bih ga koliko mi treba dnevno. Odluka je pala: PRIJENOSNIK. Možete li mi preporučiti koji je najbolji za 5k kn.

Vjeruj mi da ja na svom desktop komp-u visim po 6 sati dnevno tako kad bi ja kupio laptop ne bi ga gasio nikada a nazalost to nije uopste zdravo........

15 godina
neaktivan
Marky
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 19:02 (marky55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice