Stari kompjuter..

poruka: 25
|
čitano: 10.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

Komp je star već 5,6 godina i poprilično šteka: (768mb rama, 256 mb grafičke, 1.4 gh/z Sempron) zanima me dali je problem u starosti kompjutera ili bi bilo pametno nadogradit' nešto rama? te dali bi nadogradnjom rama kompjuter prestao štekati btw. reinstaliravao sam windowse par pute ali nije u tome problem.. KOMPJUTER služi za isključivo za SURFANJE!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Stari kompjuter..

reko bih i jedno i drugo... star je i pocinje odlazit al opet nije naodmet nadograditi malo. al opet neznam bas kolko ti je isplativo ulagat u takav stari komp. rade za male pare kupi slabu gotovu konfu. i to onda SAMO za surfanje... i poneki npr. uredski alat...

Zašto ovo čitaš???
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 15:21 (iKula).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

Najveća mana tom kompu je taj sempron.Pokušaj preko wikipedije saznat socket tog procesora pa preko oglasnika ili nečega nabavi jači procesor za taj isti socket.Ili da saznaš koji ti socket koristi procesor koristi program pod imenom everest.

Za šta ćeš koristit taj komp?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Stari kompjuter..
g12356 kaže...

Najveća mana tom kompu je taj sempron.Pokušaj preko wikipedije saznat socket tog procesora pa preko oglasnika ili nečega nabavi jači procesor za taj isti socket.Ili da saznaš koji ti socket koristi procesor koristi program pod imenom everest.

surfanje, zanima me samo dali će nadogradnja pomoć? ako ne ko ga hebe XD 

15 godina
neaktivan
fluj kaže...
g12356 kaže...

surfanje, zanima me samo dali će nadogradnja pomoć? ako ne ko ga hebe XD

Ako ne znaš kaj bi ti napravio evo kaj bi ja napravio,kupio bih si novo računalo,a staro bi koristio kao hardverski firewall.Hardverski firewall ti je inače i ovakav improvizirani jači od najjačeg softverskog firewalla.To možeš pomoću Linux(smoothwall npr.) distribucija napravit i postoje mnogi tutoriali za to.Iako do sada to još nisam imao priliku napravit.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 15:49 (g12356).
14 godina
g12356 kaže...

ma to je socket a imaš na njuškalo athlon xp za 100 kn to ti je najjača serija procesora za socket a.gledaj oznake što veći broj to bolje , pazi da uvijek bude + na kraju oznake

13 godina
protjeran
fluj kaže...

Komp je star već 5,6 godina i poprilično šteka: (768mb rama, 256 mb grafičke, 1.4 gh/z Sempron) zanima me dali je problem u starosti kompjutera ili bi bilo pametno nadogradit' nešto rama? te dali bi nadogradnjom rama kompjuter prestao štekati btw. reinstaliravao sam windowse par pute ali nije u tome problem.. KOMPJUTER služi za isključivo za SURFANJE!

Taj ce komp raditi prilicno OK na windowsima XP. vista i 7 ce ti samo sranja praviti.

dakle, format, reinstalacija XP-a i stavi chrome ili ffox na njega, jer ce ga ie8 ubit...

i kad kazes surfanje - nadam se da ne mislis HD sadrzaj s youtube-a ...

colonello bastardo
14 godina
neaktivan
colonello_Bastardo kaže...

Taj ce komp raditi prilicno OK na windowsima XP. vista i 7 ce ti samo sranja praviti.

dakle, format, reinstalacija XP-a i stavi chrome ili ffox na njega, jer ce ga ie8 ubit...

i kad kazes surfanje - nadam se da ne mislis HD sadrzaj s youtube-a ...

ne mislim na HD sadržaj, reinstalacija i formatiranje nije pomoglo -.-"

14 godina
Stari kompjuter..

Nešto s tim ne valja, ja sam kolegi nariktal XP SP2 na athlona slabijeg (1 ghz) i starog 10 godina, sa 256 mb RAMa, 32 mb (RIVA TNT2) grafičkom i sve radi bez problema.

S ovakvim precessorom (dobro bil je 1.5 ghz), ovoliko rama i grafičkom 128 mb (geforce fx5200) sam ja imal komp u školi koji je vrtil CATIA V5R16, dobro malo je više trebalo da ju otvori (ne previše) ali je poslije sve bilo u redu oko 3D modeliranja, ništa nije štekalo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 20:32 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

e saznao koju matičnu imam: gigabyte ga-k8ne

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

danas išao ponovno reinstalirat' windowse (xp) i odjednom pri završetku vidim da imam instalirane 3 windows xp OSI?!? omfg

0 0 hvala 0
14 godina

Nešto si zeznuo. Aj lijepo spremi sve podatke na stick, prijenosni disk, dvd i formatiraj particiju i instaliraj friško windows. Stavi XP, lijepo na service pack 3 (čini mi se da je taj zadnji) i miran si. Postoji mogućnost da ti šteka jer imaš piratsku verziju windowsa. Ako nemaš, zanemari.

14 godina
neaktivan
mjaneci3 kaže...

Nešto si zeznuo. Aj lijepo spremi sve podatke na stick, prijenosni disk, dvd i formatiraj particiju i instaliraj friško windows. Stavi XP, lijepo na service pack 3 (čini mi se da je taj zadnji) i miran si. Postoji mogućnost da ti šteka jer imaš piratsku verziju windowsa. Ako nemaš, zanemari.

probat' ću...

14 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

windows cannot format this drive. quit any disk utilities or other programs :/ instalirao sam zatim neki program unlocker, no ni to nepomaže :S

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

|   što da

|   

|   RADIM

|  

|    ????

v

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 20:32 (fluj).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

zar niko nezna? :SS

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

hiti instalacijski cd od windowsa nutra i u setupu windowsa pobriši cijelu C: particiju i kreiraj ju ponovo,pa ponovo instaliraj windows...

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
pc ovisnik kaže...

hiti instalacijski cd od windowsa nutra i u setupu windowsa pobriši cijelu C: particiju i kreiraj ju ponovo,pa ponovo instaliraj windows...

yep, ubaciš cd i od početka. format c, stavi windowse, instaliraj i lupi drivere koje trebaš. morao bi raditi savršeno nakon toga. računalo leti sa svježe instaliranim windowsima

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. Mahatma Gandhi
14 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

evo, hvala momci rješio to, sad me čeka novi "problem" zvan "Povezivanje na internet"

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

instaliraj sve drivere na cd-u od matične i to je to

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. Mahatma Gandhi
14 godina
neaktivan
skullscar kaže...

instaliraj sve drivere na cd-u od matične i to je to

eto radi, hvala svima :)

16 godina
neaktivan
Stari kompjuter..

Bok! Imam prastari comp(stolni kao stolno vino, mješavina svega i svačega) cirka 7 godina, ali radi "ko vurica" sa XP-om. Moja konfiguracija, kako slijedi(mnogima a i meni smiješna):Win XP Pro; verzija 2002: SP3 ; AMD Sempron 2500+;1.74 GHz ; 768 Mb RAM DDR1;

HD-ova koliko hoćeš, ali ATA(pokušao sam controlerom ubaciti SATA i radilo dvije godine, a sada puklo) itd...

Ali, nostalgija i kvaliteta starih makina...Prodajem ili mijenjam za najnoviji....ha,ha,ha...Zaključak: ne odriči se starina!(dobro da nisam na "Orlu" ili "Comodore-u"

Evo, tak da znate!{#}

zalutao u svijet jedinica i nula

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za surfanje ti je to čisto ok. Potweakaj windowse da ubrzaš radi i uživaj.

Nije na odmet kakva nadogradnja sa nekim dijelom sa njuškala ako nadješ za male pare, no previše u to nemoj ulagati....

15 godina
Stari kompjuter..

Za te stare kompove rješenje je XP okljaštren Winliteom. To je jedino učinkovito.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gluposti, pa XP je sasvim ok radio na konfiguracijama sa 256 MB RAM-a i cca 600 MHz procesorima, a sluzbeni zahtjevi su mu jos i dosta nizi od toga. Neka ne natrpava dodatne rezidentne procese i sve ce biti ok (koliko moze biti na takvoj konfiguraciji). Winlite mu ionako ne moze pomoci kod memorijski zahtjevnih aplikacija, buduci da pri koristenju takvih aplikacija sve nepotrebno ode u swap datoteku kako bi se dobilo sto vise slobodnog RAM-a.

Jedna od cesto koristenih aplikacija koja osjetno usporava svakodnevni rad na starim racunalima je antivirus. Ili da budem precizniji: aktivna AV zastita. Buduci da mora skenirati svaku datoteku kojoj OS pristupa cime usporava: citanje i pisanje datoteka, pokretanje aplikacija, okupira odredenu kolicinu RAM-a (ne ide u swap buduci da je konstatno aktivna), te uzrokuje povremene CPU usage spikeove svojom aktivnoscu, a u slucaju integracije sa browserom usporava i browsanje te uzrokuje jos cesce CPU spikeove. Nuzno zlo, reklo bi se.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 17:39 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice