Naručivanje Apple računala preko službene stranice

poruka: 6
|
čitano: 4.801
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Za oko mi je zapao odlično Appleovo stolno računalo MAC MINI, verzija s dual core procesorom od 2,5 Ghz (intel core) i 4 GB rama.

Na službenoj stranici Apple.com piše da je cijena računala 599 dolara, što je poprilično jeftino. Ima ih i na ebayu. 

I sada odem vidjeti koliko dođe u trgovinama u Hrvatskoj, kad ono šok 6200 kn. MOLIM??? I to osnovna verzija, ne za servere.

Pošto nikad nisam imao Mac, a strašno bih želio, zanima me kada bih kupio s ebaya ili apple.com-a ili neke druge stranice Appleov Mac Mini, da li bi mi prikačili carinske troškove i hrpu drugih cifri ? Čudno mi je što jedna kompanija kao što je Apple ima toliku razliku u cijenama...

Dakle ako je osnovna verzija 599 dolara tj oko 3000 kn, da li bi mi po dolasku u hrvatsku naplatili više od onoga koliko dođe ovdje . Možete li mi dati neku preporuku odakle i kako da naručim ovaj odličan pc. 

Hvala vam unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 13:00 (rezo).

1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Naručivanje Apple računala preko službene stra

Naplatit će ti troškove prijevoza.

25% PDV-a

Carine nema. 

16 godina

-cijena Maca je kod nas 30% viša nego na normalnim tržištima (nismo interesantno tržište).

-svi pitaju za carinu, sporedno.. ali špediterski troškovi-dostava-carinski troškovi se zbrajaju pa na to ide PDV. Država mora/štiti uvoznika jer on plaća poreze. Otiđi van i osobno uvezi, to je jedini normalan način.

-btw, USA cijene su normalno niže, kao i webshop u odnosu na trgovački centar. Uz to kod nas su zastarjeli modeli (slabiji) za višu cijenu. Baci pogled na švicu-njemačku, trebalo bi biti povoljnije nego shiping iz USA ili austrijsko-slovenske ....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Ne znam smijem li postati ovdje, ali postoje načini kako staviti OS X na PC, to ti je po meni bolja opcija (čitaj: najjeftinija)

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne isplati se, vjerojatno ce ti nabit ogromnu iDostavu, plus 25% pdv-a. Za te novce možeš ovdje složit fenomenalan pc pa njega bac os x ako ti je on napet.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sweeth kaže...

Ne znam smijem li postati ovdje, ali postoje načini kako staviti OS X na PC, to ti je po meni bolja opcija (čitaj: najjeftinija)

Naravno da postoji i to savršeno legalno, pod uslovom da kupiš MAC OS.

Zove se Hackintosh.

Prvi link iz googlea: http://www.hackintosh.com/

Jedini problem - trebaš imati identičan HW kao i u MAC-u koji želiš kopirati. Inaće driveri ne rade. Možda su ovo i riješili ,ne znam jer ne koristim.

Možeš isto tako na Mac-a staviti Windows, isto tako legalno i podržano od Apple-a. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice