Vidi ti velikih informatičara, sistemaša i programera. Bolje bi vam bilo da manje serete, a više radite i učite.
Tražim informatičara
- poruka: 112
- |
- čitano: 24.752
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
Molim te, odkad se to ne krimpa utp?
istina, lakse je zamjenit kabal dugacak 100m i vuci ga kroz razne rupe u zidovima i pritom potencijalno potrgat konektor nego ga jednostavno prekrimpat
istina, lakse je zamjenit kabal dugacak 100m i vuci ga kroz razne rupe u zidovima i pritom potencijalno potrgat konektor nego ga jednostavno prekrimpat
Za početak, kabel se nikad ne vuče point-to-point, tome služe utičnice i patch paneli.
Zatim, daj zakrimpaj današnji standardni SFTP kabel.
od kad su izmislili patch panele, a to je davno bilo
ljubi te majka
kad imam patch panel imam duplo vise posla
ljubi te majka
kad imam patch panel imam duplo vise posla
Treba znat'.
Daleko lakše (i neusporedivo kvalitetnije) je riješiti krimpanje i utičnice i modula na patch panelu nego zakrimpati kabel.
Iskreno, ne mogu vjerovati da danas netko to još radi, kad ih ima gotovih za od par kuna do par stotina kuna pa biraj.
svasta se radi u neimanju para, i ti bi da ti je to jeftinija opcija
svasta se radi u neimanju para, i ti bi da ti je to jeftinija opcija
Da? Jeftinija opcija? Ajde izračunaj koliko tvog gazdu košta jedan tvoj zakrimpani kabel.
Kad bi krimpao? U tri ujutro 100 km od Zagreba bez svoje opreme - ne rade trgovine, ne mogu do skladišta. Pa ako korisnik ima kliješta, konektore i kabel da složim - dok ne dođu gotovi kabeli.
Tražim "informatičara" (SSS) za stalno zaposlenje u mojoj firmi. Odrađivao bi support korisnicima telefonom,remoteom i po potrebi odlazak na teren (znači obavezno B.kategorija vozačke)
Trebao bi poznavati slijedeće tehnologije:
- Networking (TCP/IP, DNS, routing, wlan, VPN, patchiranje, krimpanje, razvlačenje kablova i fizičko postavljanje mreže i mrežne opreme)
- Windows Server (2003/2008/2008R2) administracija (Active Directory, Group Policy, DNS, DHCP, WSUS, HYPER-V)
- Exchange Server 2003 administracija
- ISA Server administracija, firewall
- MS SQL server 2005/2008/2008R2 administracija
- Backup/Restore svega toga
- Hardware(sastavljanje računala, servera(Intel,HP,IBM), podešavanje raid polja, diagnostika hardwerskih kvarova na računalima i serverima)
- Windows XP/Vista/Windows 7 napredno poznavanje ( instalacija, administracija i prije svega troubleshooting)
- MS Office 2003/2007/2010 napredno poznavanje (pomoć korisnicima)
- Linuxi razni (osnove)
- VMWare ESX Server (osnovno)
- Printeri, te ostali hardware (sitni popravci i izmjena potrošnog materijala)
- HTML,CSS,PHP (ne izrada već modifikacija postojećih stranica i slično)
Rad na određeno vrijeme, mogućnost rada na neodređeno vrijeme.
firma je u Dugom Selu tak da znate ak ste predaleko možda vam se ne isplati dolazit al nije vlak daleko .. zainteresirani kratak Životopis na PM pa ću vas zvat na razgovor, prednost neko ko je već radio na servicedesk-helpdesk poslovima u većoj korporativnoj okolini ili ako ima bar nekakav certifikat/tečaj
Potencijalni susjed :)
Smijem pitati koja je to firma?
da, nazalost je jeftinijie kupit rolu kabla od 300 m i krimpat kad se neki konektor potrga.
to je jeftinije nego stalno mijenjat kabal i kupovat novi.
Btw, ovi kablovi kod switcha su jednom zakrimpani i nikad vise nisu dirani, problem je kod korisnika pc-a koji imaju potrebo dirat iste
da, nazalost je jeftinijie kupit rolu kabla od 300 m i krimpat kad se neki konektor potrga.
Btw, ovi kablovi kod switcha su jednom zakrimpani i nikad vise nisu dirani, problem je kod korisnika pc-a koji imaju potrebo dirat iste
Strah me uopće pitati - je li ti to vučeš kabel od switcha do korisnika u komadu?
Strah me uopće pitati - je li ti to vučeš kabel od switcha do korisnika u komadu?
jeftinije je jer ne moraš zidnu utičnicu stavljat
ne da mi se vise o ovome raspravljat, moj zakljucak je da ljudi ne znaju kakvo je zapravo stanje mreza, nije sve divno i krasno.
covjeku koji trazi zaposlenika sretno, ocito zna sta se sve sys admin mora znati u svom poslu.
ne da mi se vise o ovome raspravljat, moj zakljucak je da ljudi ne znaju kakvo je zapravo stanje mreza, nije sve divno i krasno.
covjeku koji trazi zaposlenika sretno, ocito zna sta se sve sys admin mora znati u svom poslu.
Mreža? Nažalost, nemaš ti računalnu mrežu, imaš paukovu mrežu.
A ovaj koji traži - nažalost nema pojma, nadajmo se da neće ni naći čovjeka.
da te pitam, jel ti samo spamas ili me zajebajes?
normalni ljudi koji su sjedili pred switchem i krimpali utp znaju o cem se govori
vec sam rekao da ustanova nema para za bolje stoga je ovo slozeno i vise nego dobro, samo kad hep ne bi radio remont trafostanice svaka 3 dana
3 dana si tu i već pametuješ po forumu?
Molim moderatora da se tema preimenuje u "Trazim mađioničara" ili dajte vi prijedlog...
Opis posla odgovara nekom security konzultantu/pentesteru. I ljudi takvoga profila nisu niti u jednoj firmi u stalnom radnom odnosu već ih se outsourcea kad treba procjenu napraviti, jer su jednostavno preskupi da ih se drži 24/7/365 zaposlene u firmi.
Prije bih reko da ovdje čovjek ni sam ne zna što mu treba, pa je uzo neki već viđeni oglas koji je malo preoblikovao za sebe, a na kraju to ispalo kako jest.
Vjerojatno mu treba neki power-user za all-around stvari s dodatkom HTML / PHP kiddia (iako je ovo već previše). Ovako kako sada stoji, makar da i tvrdimo da postoji profil radnika koji bi to išao sve raditi za neku 'rvacku plaću, on taj posao ne bi uspio obaviti pa da radi u sve tri smjene.
Ljudi dajte se pogledajte, kao mala djeca ste
Imam 18 godina, nisam jos zavrsio srednju skolu, a radio sam SVE osim PHP, CSS i tog programiranja (to me oduvijek mrzilo radit)
Sve to sto covjek gore trazi (bez ovog programiranja) ja bi radio i dogovorio se s njim, ali kako imam u planu zavrsit fax onda cu valjda naucit i osnove PHP-a i ostalog. Sav taj posao moze raditi jedan covjek, istina je da je krimpanje i razvlacenje kablova kad si sam uber dosadno, ali sta se tu moze.
Neka se nitko ne uvrijedi, ali pomoc obicnom korisniku racunala je zbilja lagano, pogotovo ako si radio sa serverima i ako znas konfigurirat iste, ako ne znas pomoc prosjecnom korisniku onda nisi za sys admina.
Napikavanje nije rad. Sori.
A što bi ti? Danas se ljudi se otimaju za svaki posao koji im se nađe pod rukom, a vi gospoda bi birala: "NE! NE! Ja bi samo radio na zamjeni tonera! Minimum 8000kn!!" ili "NE! Ja znam samo krimpati kablove i za to hoću 10 000kn!". Kao da je riječ o 10 različitih struka. Kao da mreže nemaju nikakve veze s serverima i da se svaku pojedinu granu treba posebno doktorirati.
Gospodo moja, našli ste krivo vrijeme da se dižete u nebesa.
pa ti nisi normalan
Vidi meni je ponuđen posao za SQL oracle database admina sa 90.000 US$ godišnje plaće i odbio sam ga jer nisam imao hrabrosti a bogme ni znanja da se u to upuštam
Ako želiš profesionalno raditi neki posao
- onda ga jako dobro moraš znati raditi i stajati iza svog rada
napipavanja i otvaranje dvije tablice u SQL nisu administracija
administracija linuxa i win servera nije bauk, ali nije nimalo jednostavan posao
meni je trebalo više od godine dana sa sam imao hrabrosti reči ja znam admnistrirati W2000 server
A ako ne znaš što radiš štete se mjere u desecima tisuća eura - zamisli da sprčakš ruter ili ne daj bože SQL u ZABI i da cijela banka ne radi cijeli dan
na dizajniranje mreže za jedan hotel koji je htio modernu fiksnu mrežu, te WLAN hot spot - radila je ekipa od 6 ljudi
trojica smo samo mapirali rute i testirali jačine signala, da bi mogli nacrtati mapu i shemu kako smo to zamislili
nakon nas su došla dva certificirana profića koji su natezali i postavljali kablove po našoj shemi
a nakon svih je došao guru iz cisca da pokopča switheve i konfigurira mrežu
a nakon toga je kolega sjeo za konzolu i počeo pisati rute na glavnom ruteru da sve poveže
cijeli projekt je trajao dva tjedna
i ti veliš da to može jedna osoba sve sama napraviti - samo ako je zmaj sa sedam glava i hobotnica
izgovor vremena su teška i kriza je mogu smanjiti cijenu za 10 do 15%, ali podcjenjivati se i raditi za 2500 kuna je sramota
pogotovo kad samo za tečaj treba dati 1000 eura ili malo više samo da bi ostao up-to-date sa tehnologijom
pa ti nisi normalan
Vidi meni je ponuđen posao za SQL oracle database admina sa 90.000 US$ godišnje plaće i odbio sam ga jer nisam imao hrabrosti a bogme ni znanja da se u to upuštam
ti nisi normalan, naši forumaši bi takve stvari ko iz 3.14čke rješavali
ti nisi normalan, naši forumaši bi takve stvari ko iz 3.14čke rješavali
eh, ja nisam tip koji će se primiti posla kojeg ne znam napraviti.
Oglas je za multipraktika , vjerojatno mora znati troubleshooting WinXP-7 i termine područja Servera da poslodavac nemora crtati što želi od njega kada ga uputi na intervenciju.
Inace nisam pobornik multipraktika ,tipa "znam sve" (administracija,baze podataka,cms i xy drugih područja) no vremena su takva da svi žele maksimum iskustva i znanja u jednom čovjeku ,a i ponuda poslova iz područja održavanja računala/administracije nikad slabija.....
Oglas je za multipraktika , vjerojatno mora znati troubleshooting WinXP-7 i termine područja Servera da poslodavac nemora crtati što želi od njega kada ga uputi na intervenciju.
onda je oglas trebao glasiti
Tražim djelatnika za helpdesk sa izlascima na teren kod klijenata
tu je zato ovaj pasus
"prednost neko ko je već radio na servicedesk-helpdesk poslovima u većoj korporativnoj okolini"
.....ne zvuci kao da trazi admina
Onda smo čitali potpuno različite postove:
Onda smo čitali potpuno različite postove:
-)
....tak nekak, al se zadnjom recenicom daje do znanja kakvu plaću očekivati -)
Bez da čitam dalje od prvog posta, za nekih 25 soma kuna netto bi si ozbiljno razmislio da se bacim u ovakvo svaštarenje koje inaće mrzim iz dna duše.
Kakva 1-man-show firma...
Čovjek ima firmu i ima tržište. Ovo što traži je previše, ali to ipak ne znači da je potrebno maksimalno znanje svih vještina iz navedenog oglasa. Tu se javljaju neki profesionalci, spominju plaće od 90 000$, a nitko se ne pita da li taj oglas uopće njemu odgovara i njegovoj specijalnosti. Ako čovjek pokriva male firme onda nije potrebno imati advanced znanje, ne treba znati konfigurirati nuklearnu elektranu, a ni masu drugih stvari kojima se samo preseravate po temi i rezultat je da ste čovjeku maksimalno zagadili oglas...
Masu firmi ima malenu mrežu i ljudi koji je održavaju imaju upravo ovo znanje gore navedeno u oglasu... Nisu experti, ali nije ni potreba za njima...
Čovjek ima firmu i ima tržište. Ovo što traži je previše, ali to ipak ne znači da je potrebno maksimalno znanje svih vještina iz navedenog oglasa. Tu se javljaju neki profesionalci, spominju plaće od 90 000$, a nitko se ne pita da li taj oglas uopće njemu odgovara i njegovoj specijalnosti. Ako čovjek pokriva male firme onda nije potrebno imati advanced znanje, ne treba znati konfigurirati nuklearnu elektranu, a ni masu drugih stvari kojima se samo preseravate po temi i rezultat je da ste čovjeku maksimalno zagadili oglas...
Masu firmi ima malenu mrežu i ljudi koji je održavaju imaju upravo ovo znanje gore navedeno u oglasu... Nisu experti, ali nije ni potreba za njima...
Takvi su mi najjači, znaju sve o svemu a zapravo ništa o ničemu pa im je google glavni alat na poslu. Čoeče pa ja bi dobio otkaz dok si reko algebra kad nebi imao to advanced znanje u situacijama kada direktoru padaju egzotične ideje na pamet.
Takvi su mi najjači, znaju sve o svemu a zapravo ništa o ničemu pa im je google glavni alat na poslu. Čoeče pa ja bi dobio otkaz dok si reko algebra kad nebi imao to advanced znanje u situacijama kada direktoru padaju egzotične ideje na pamet.
Opet gledate usko i samo iz svoje guzice....
Pogledajte malo oko sebe koliko ima ureda (firmi) di radi nekoliko ljudi (5-10-20). Imaju desetak radnih stanica, nekoliko printera, jedan server i njegov backup. Misliš da te firme trebaju tvoje advanced znanje koje košta kao svetog petra kajgana. One trebaju minimum da mogu djelit podatke, primiti mail i radit svoj posao nesmetano. AKo im nešto crkne nisu kritični, samo im treba backup i mogu čekati i po nekoliko dana.... Nije im potrebno kod planiranja mreže računati rute jer je u igri jedan (16-24 glavni switch) i vjerojatno nekoliko manjih. Sve D-link, Netgear itd itd... oprema. nisu ZABA pa da im prekid poslovanja znači milijune minusa na računu. Jednostavno im treba sve iz oglasa navedeno, ali ne advanced znanje.... Vjerojatno imaju neku web stranicu za koju je potrebno minimum znanja gore traženog i to je sve...
Oglas je više manje na mjestu. Ostaje pitanje plaće. Sigurno da je plaća od 5000 kuna premala, ali plaća od cca 8000-10 000 kuna za gore navedeno je u Hrvatskoj itekako dobra. Ostali koji tvrdu suprotno (a radu, nisu seratori bez pokrića) su ili na državnoj sisi ili mali postotak (1%) stručnjaka koji su uspješni u svome poslu (ali se na njih ovaj oglas ne odnosi). Ali na kraju, mi smo ipak u u Hrvatskoj, tako da vjerujem da je plaća puno bliže 5000 nego ovom mom preporučenom iznosu.