Usisavači. O da, USISIVAČI :) izdvojena tema

poruka: 419
|
čitano: 555.096
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Usisavači. O da, USISIVAČI :)

Kak su se pokazale ove jeftinjare s aliexpressa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2025 0:36 (domac5).
9 godina

Moze pomoc

trazim koji cordless uzeti
izbor su:
dyson v8
bosch unlimited 10

koji je bolji izbor i zašto?

takoder, ima tko iskustva sa xiaomi g20 max, na internetu ima malo recenija, al svi ga hvale a cijena je bas privlacna 

12 godina
Re: Usisavači. O da, USISIVAČI :)
I ja gledam taj Xiaomi već neko vrijeme pa i mene to zanima. Gdje gledaš cijenu da je privlačna? 😊

Jel ima tko iskustva i s ovakvim stvarima? Ovi što peru podove? Ovaj Xiaomi mi se sviđa ali ne znam jel općenito valjaju takve stvari.
https://mi.hr/xiaomi-truclean-w20-wet-dry-vacuum-stapni-usisavac.html
17 godina
sporttest kaže...

Moze pomoc

trazim koji cordless uzeti
izbor su:
dyson v8
bosch unlimited 10

koji je bolji izbor i zašto?

takoder, ima tko iskustva sa xiaomi g20 max, na internetu ima malo recenija, al svi ga hvale a cijena je bas privlacna 

Imamo doma puno godina Boschov iz slične serije i par mjeseci Dyson v15.

Ukratko: Dyson je tehnološki toliko ispred Boscha da nema dileme po meni što uzeti:

1. energetski učinkovitiji: Koristim ga u najslabijem modu jer naprosto vuče kao lud. Bosch moram držati na turbo da išta korisno usisa i onda defaultna baterija se isprazni za 10 sekundi. Nakon najdužih usisavanja s Dysonom napunjenost padne na 70%.

2. lakše se održava: izbacivanje prašine je po meni puno lakše s Dysonom .Bosch ima lošiju tehnologiju odvajanja sitne prašine, previše sitne prašine završava na HEPA filtru a ne u spremniku prašine i onda je potrebno stalno čistiti filter jer bude prepun sitne prašine

3. Doma imam puno ženske djece s dugom kosom pa mi je super Dysonov feature da se dlake od kose uopće ne hvataju na rotirajućim četkama!!! Ne kužim kako ali fakat radi. Kod Boscha nakon tjedan dana nastane klupko na četkama pa ju moram vaditi van i kosu doslovno rezati škarama da ih odvojim.

17 godina

I mene zanimaju ovi čistači podova, parket 70%, pločice 30% stana, jel čisti to što?

Rvat katolik!
12 godina
Nažalost za Dyson trebaš prodati bubreg da ga kupiš.
10 mjeseci

Mislim da je V15 prije par mj bio 350-400 eura u Tehnomagu, primjetio sam da često onako potiho izbace super popust na super proizvod, pa ih valja škicnuti sa vremena na vrijeme.

17 godina

Za dyson sam čitao da je smeće. Kvarljivo, servis loš itd...

Rvat katolik!
13 godina
filip_medo kaže...

Mislim da je V15 prije par mj bio 350-400 eura u Tehnomagu, primjetio sam da često onako potiho izbace super popust na super proizvod, pa ih valja škicnuti sa vremena na vrijeme.

Najnize sto je bio je mrvicu ispod 600.

tnakir kaže...

Za dyson sam čitao da je smeće. Kvarljivo, servis loš itd...

Za ovaj aspekt ne znam jos, mogu reci da kvaliteta izrade nije nesto, u smislu ona ukrasna gumica se vec sva raspala nakon 2 god koristenja, a nije u dodiru ni sa cim, a i plastika izgleda dosta flimsy, iako trpi moju buldožer zenu i jos uvijek je sve cijelo, tako da ocito nije tolko lose...

Ali sto se tice same uporabe i tehnologije, tolko je ispred ostalih da uopce nejde u istu kategoriju. Ja bih vec trebao postat Dyson ambasador kolko ga je ljudi kupilo zbog mene nakon sto su isprobali moj  Jedino je pitanje kakva je trajnost, jer za te pare racunam da mora trajati bar 5-10 god da mogu rec da se isplatilo. Bratov je npr crknuo vec nakon 2-3 tjedna, nije se vise htio punit, ali rjesio je sve s Dyson korisnickom podrskom bez problema.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2025 10:58 (Minneyar).
11 godina

Čisto da se ubacim s nekim mojim iskustvima :D

Dyson v15 - super za ono malo usisati oko dnevne i tako, jako mi je plastičan, meni to baš ne uljeva povjerenje da se neće jednog dana raspasti sam od sebe, ok je za auto i tako nešto sitno kao održavanje

Miele c3 - teška artiljerija, old school usisavac bez kerefeki, usisava kao država pola moje place, čvrtst, imam osjećaj da bi ga mogao baciti s 5 og kata i radio bi i dalje, vrećice su malo skuplje (ja naručujem zamjenske iz njemačke pa je ok)

Iskreno, da moram birati ostavio bi miele, iako je veći i glasniji itd bolje obavi posao i mislim da će me nadživjeti, dysona kad uhvatim u ruke me je strah da ću ga slomiti

13 godina
nhooydz kaže...

Dyson v15 - super za ono malo usisati oko dnevne i tako, jako mi je plastičan, meni to baš ne uljeva povjerenje da se neće jednog dana raspasti sam od sebe, ok je za auto i tako nešto sitno kao održavanje

Miele c3 - teška artiljerija, old school usisavac bez kerefeki, usisava kao država pola moje place, čvrtst, imam osjećaj da bi ga mogao baciti s 5 og kata i radio bi i dalje, vrećice su malo skuplje (ja naručujem zamjenske iz njemačke pa je ok)

Iskreno, da moram birati ostavio bi miele, iako je veći i glasniji itd bolje obavi posao i mislim da će me nadživjeti, dysona kad uhvatim u ruke me je strah da ću ga slomiti

Da samo je Miele zicani, odnosno usporedujes kruske i jabuke. Ne bi vise imao usisac s kojim moram razvlacit i premjestat zice po 10 uticnica za jedno usisavanje ni da mi zivot o tom ovisi...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
11 godina
Minneyar kaže...
nhooydz kaže...

Da samo je Miele zicani, odnosno usporedujes kruske i jabuke. Ne bi vise imao usisac s kojim moram razvlacit i premjestat zice po 10 uticnica za jedno usisavanje ni da mi zivot o tom ovisi...

Ah kolega, ne živimo svi u palači :D Zezam se, to je veliki nedostatak slazem se

12 godina
filip_medo kaže...

https://www.nabava.net/stapni-usisavaci/dyson-stapni-usisavac-v15-detect-absolute-cijena-506608001

klikneš povijest cijene, najniža u posljednjih godinu dana 17.12.2024 - 494 eura

znači oko black fridaya znaju biti akcije pogotovo dodatno na diners

12 mjeseci

Ima li netko Philips AquaTrio 9000?

9 godina

Nemam Philips AquaTrio 9000, ali sam upravo narucio Dyson V15 Detect Absolute sa metro.de za 535€. Nadam se da bude dobar 

10 mjeseci
roby27 kaže...
filip_medo kaže...

https://www.nabava.net/stapni-usisavaci/dyson-stapni-usisavac-v15-detect-absolute-cijena-506608001

klikneš povijest cijene, najniža u posljednjih godinu dana 17.12.2024 - 494 eura

znači oko black fridaya znaju biti akcije pogotovo dodatno na diners

Da znam za to na nabavi, samo mislim da nisam naletio baš na tehno mag tamo, možda griješim.

9 godina
Da li imaju dostavu za RH
9 godina
E to ne znam, ali imam sestru koja dolazi za par dana 😅
17 godina

Ako nekom treba dobar radionički usisavač za malo love od četvrtka u Lidlu ima njihov model od 30 litara.

https://www.lidl.hr/p/parkside-mokro-suhi-usisavac/p10046182?pageId=10075569&tabCode=Next_Sales_Week

Imam takav već godinu dana i stvarno je odličan. Veliki kapacitet, dosta snage,  može usisavati sa ili bez vreća (ima filter), mokro usisavanje, dugački kvalitetni priključni kabl, veoma dugačka cijev za usisavanje, podešavanje snage, utikač na usisavaču sa funkcijom automatskog paljenja i gašenja usisavača kada se pali i gasi uređaj koji je priključen na njega, veliki broj nastavaka, vibracijsko čišććenje filtera, itd.

Ja sam svojim super zadovoljan, može se koristiti i u kući, samo uzmite u obzir da je malo većih dimenzija.

12 godina
Repko kaže...

Nemam Philips AquaTrio 9000, ali sam upravo narucio Dyson V15 Detect Absolute sa metro.de za 535€. Nadam se da bude dobar 

nakon v8 koji je imao dva filtera pre i post filter, sada dolaze sa jednim koji je ispušni a onda se na ciklonima fino nataloži prašina koja prolazi kroz metalni shroud

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2025 5:06 (roby27).
12 godina

Pozdrav.

Trebao bih za brata dobru i po mogucnosti, preporuku sa nekim osobnim iskustvom.

Znaci, brat ima 2 male djece i stambenog prostora na 2 kata oko 200m2. Trenutno najvise razmislja o DYSON V15s Detect Submarine.

Bili su u trgovinama da isprobaju neke modele Bosch, Miele, Gorenje i nisu bas bili zadovoljni. Ne znam koliko zna ili se razumije u usisavace, no kaze da najradije ne bi davao vise od 100€, ali je svjestan da se za 100€ ne moze naci nista pametno, pa je rekao da mu je jedino taj nekako davao osjecaj "onog neceg".

Zeli usisavac koji usisava i jako dobro vuce sve, a odmah iza jos i pere pod za tim (puno plocica i laminata), te da je bezicni. 

Svaki savjet i iskustvo je dobrodoslo. Hvala!

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2025 12:55 (acmilan2).
8 mjeseci
Znači brat bi da pere , vuče , čisti , usisava ekstra ali bi i da mu popuše uz usisavač od 100 eura i garanciju od 10 godina! Šala mala 😜

Samo za usporedbu onaj dyson košta 700 eura. Većinom je to koliko para toliko muzike jel.

Imam nekoliko Miele uređaja i običan usisavač , odlično rade i građeni su kao tenkovi, nisam nikad imao Dyson ali Gorenje nikad više, čak i ono skuplje od gorenja mi se nije dobro pokazalo.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2025 14:01 (Sirotanovic).
12 godina
Sirotanovic kaže...
Znači brat bi da pere , vuče , čisti , usisava ekstra ali bi i da mu popuše uz usisavač od 100 eura i garanciju od 10 godina! Šala mala 😜

Samo za usporedbu onaj dyson košta 700 eura. Većinom je to koliko para toliko muzike jel.

Imam nekoliko Miele uređaja i običan usisavač , odlično rade i građeni su kao tenkovi, nisam nikad imao Dyson ali Gorenje nikad više, čak i ono skuplje od gorenja mi se nije dobro pokazalo.

Pa ima ženu, usisavač bi bio samo za čišćenje... Ali okej, svatko uzima po želji hehe

Osobno on ne želi previše trošiti jer je puno utukao u kuću, ali zna da za male pare neće dobiti ništa pametno, pa zato tražim baš neku dobru preporuku...

Kovačić
9 godina
12 godina
acmilan2 kaže...

Pozdrav.

Trebao bih za brata dobru i po mogucnosti, preporuku sa nekim osobnim iskustvom.

Znaci, brat ima 2 male djece i stambenog prostora na 2 kata oko 200m2. Trenutno najvise razmislja o DYSON V15s Detect Submarine.

Bili su u trgovinama da isprobaju neke modele Bosch, Miele, Gorenje i nisu bas bili zadovoljni. Ne znam koliko zna ili se razumije u usisavace, no kaze da najradije ne bi davao vise od 100€, ali je svjestan da se za 100€ ne moze naci nista pametno, pa je rekao da mu je jedino taj nekako davao osjecaj "onog neceg".

Zeli usisavac koji usisava i jako dobro vuce sve, a odmah iza jos i pere pod za tim (puno plocica i laminata), te da je bezicni. 

Svaki savjet i iskustvo je dobrodoslo. Hvala!

Nema tog bagless usisavaca koji ima jaci usis od klasicnog. 
Savjet nek se okani komforta ak oce da se napravi poso. 
Miele c3 cca 150e na akciji
A za pranje poda https://www.amazon.de/-/en/Bissell-2234N-PowerFresh-Steam-Extender/dp/B07BQD1W57?th=1

12 godina

nema vise c3 serije nigdje a kamoli za 150eura, sad je guard nasljednik

vezano za dyson v15 submarine znam da sam citao na forum.hr da su korisnici pisali da taj dodatak za pranje zna curiti i da se izbjegava

12 godina
12 mjeseci
Repko kaže...

To je odlična cijena... Upravo ta dva modela gledam, iako za Philips čitam da bolje pere/briše...

matecro007 kaže...

Nema tog bagless usisavaca koji ima jaci usis od klasicnog. 
Savjet nek se okani komforta ak oce da se napravi poso. 
Miele c3 cca 150e na akciji

Za klasične se po meni nema što razmišljati, Miele C3 ili novi Guard L1 i mirni ste valjda doživotno...

12 godina

metro inače navodi cijenu bez pdv-a, malim slovima ispod prava cijena

https://www.metro.de/marktplatz/product/1c6f0702-1a2a-49ae-8263-85e8d52a0239

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice